Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
stresss
Written at Thursday, April 25, 2013 | back to top

Published with Blogger-droid v2.0.10
0 comments
Written at | back to top

Ohai.
Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari ni kerja dekat farmasi pandu lalu (phasvas). Seronok sebenarnya jaga sini sebab relax giler unless ada patient buat hal tu je la. Macam aku hari ni hari phasvas aku yang paling disaster. Macan macam masakah. Balik pada keseronokkan, ada jugak yang tak syoknya, kerja phasvas balik lambat pukul 6. Time pukul 5 tengok jela orang balik sambil tunggu patient datang. Patient hospital melaka ni ramai yang fussy. Pharmacy manjakan sangat kan. Default appointment 10 kali pun still ada orang simpankan ubat. Jaga sini yang sakit hatinya bila defaulter  tu datang nak ngamuk ngamuk bila orang cari ubat dia lambat or tak jumpa. Ingat kau sorang je ke defaulters yang ada. Berpuluh tahu. Belum kira Dato ntah mana mana muncul dia punya kuli bawak copy prescription yang dah tak valid, dengan no registration tak tau, tarikh default tak tahu, kau ingat kau Dato', Dr, kau boleh suka suka default appointment berbulan bulan sampai prescription expired lepas tu muncul tanpa apa apa info dengan copy prescription yang expired tu mintak ubat. Cuba sekali bila pangkat da besar tu jangan nak nyusahkan orang. Ingat orang lain enjoy nak entertain perangai buruk macam tu?

Itu yang pertama la nak meleter. Yang kedua, sekarang aku attach dekat inpatient, second round punya attachment. Bos baik hati sangat bagi semua orang cuti pun susah jugak tak pasal pasal tak cukup staff. Dala prp attach memang tak ada kat satelit 3. Aku sorang je satelit 4.lepas tu bila aku kena jaga phasvas ni da pening tak cukup staff. Aku jugak ke yang salah? Aku masuk minggu first dah inform semua call aku then apa lagi salah aku? Suruh aku tukar? Dah la messagenya tak tersampai, lepas tu aku cari siapa nak tukar dengan aku pun tak ada. Salah aku jugak ke?dah la last minute baru aku tau nak kena tukar. Mana nak cari?siapa nak tolong kalau department lain pun serupa ada apa apa call kena inform at least seminggu awal. Siapa yang nak tolong ganti kalau tiba tiba je minta ganti. Salah aku ke prp attach tak ramai?salah aku ke staff tak cukup?aku bukan pergi makan angin bercuti pergi london, bali sana bersuka ria. Aku kerja kut. Balik lewat lagi. Sakit hati kut bila orang "ohh hidayah.. awak inpatient sat 4 kan? Sepatutnya kena cari orang ganti. Tak ada orang nak cover counselling nak counter check." Alah bukan tak boleh nak SOS prp main tu pun. Hari ni bukan hari indent DD pun dekat main sana. Kalau macam ni buat apa keluar jadual call untuk prp. Frp jela pergi buat sendiri semua sana, kalau buat jadual asyik nak suruh tukar tukar tukar. Tak kisah la department mana. Semua sama je. Dah la yang ni pun aku dah tukar tarikh kali kedua. Brrrr geram la kerja sini. Ni karang glamour la aku satu farmasi sebab aku buat phasvas staff satelit tak cukup. Menyampah.

Hari yang tak best kbai.

Published with Blogger-droid v2.0.10
0 comments