Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Working life: After 2 months
Written at Sunday, February 17, 2013 | back to top

Assalamualaikum. Hi.

Dah lama tak taip entry dah tak tau nak taip macam mana.

1) Sejak kerja macam dah lupa yang diri sendiri ada banyak akaun alam maya seba sentiasa busy dan balik penat malas nak on laptop semata-mata nak bukak facebook mahupun twitter. Faktor tak ada wifi pun menyumbang jugak sebenarnya sebab selama ni lebih seronok dan selesa online dengan smartphone. tanpa wifi mahupun data smartphone pun dah tak berapa nak smart kbai.

2) Hospital Melaka seriously memang 'learning centre' so that siapa yang rasa macam even after kerja pun kau nak rasa macam seorang pelajar universiti lagi masih perlu buat assignment la apa segala mak nenek boleh la apply PRP kat hospital melaka. Ayat favorite orang dekat sini. "Bila nak pergi belajar?" "Awak tak pergi belajar?"

3) ada sorang kawan baru merangkap housemate yang satu kepala otak so kira ok nak masuk league mengumpat kahkah. Okay sepatutnya tukar-tukar pendapat or berbincang kahkah.

4) Aku tak tau la apa orang lain punya pendapat, tapi pendapat aku, habis je PRP aku nak blah dari hospital ni pergi KK sebab aku rasa kerja KK orang besar-besar tak ramai maka lebih seronok atau mudahnya kurang sikit kepenatan nak melayan perangai orang atasan yang macam-macam ragam haha.

5) Setakat ni aku rasa call yang paling enjoy adalah TDM sebab kat situ duduk sorang sorang aman, tak payah nak hadap orang itu ini macam dekat OPD tu serabut dengan ragam orang mahupun ragam orang atas. At least call TDM cuma hadap machine dan melayan karenah doktor yang tak reti reti nak ambil sample dan send tepat pada waktunya walaupun jenuh berkali call minta sample.

6) Setakat kerja 2 bulan lebih, aku rasa out patient, in patient, bukan tempat sesuai untuk aku kut. drug info service pun bukan jugak walaupun duduk situ enjoy dengan pegawai yang baik. Tapi nak kerja dekat situ kena entertain ramai jenis orang bukan setakat orang besar-besar pharmacy je tapi termasuk doktor, pakar ke HOD, sampai ke product rep, hingga ke public. Senang cerita mestilah orang yang jenis ada social network yang luas yang mana aku si introvert ni memang no-no. haha. Setakat ni aku aim TDM sebab 50% or works deal dengan machine dan 50% lagi adalah pharmaceutical care so kira okay. Sebenarnya aku belum pun rotate dekat TDM so mungkin persepsi boleh berubah.

7) aku tak tau kenapa, tapi aku macam ada sedikit keinginan untuk give a try dekat clinical. Entah la. Tapi rotation clinical aku lambat lagi. Oh dan malam tadi aku mimpi Prof Syed hospitalized dekat HM, dan aku yang clerk case dia dan aku pun tak tau kenapa mesti perlu Prof syed. --?

8) Oh ini luar dari skop kerja, Rumah sewa macam disaster. Okay to be exact bilik sewa. Penyewa bilik sebelah yang masih budak belajar lagi macam keji dan keanak-anakan bila ditegur kerana tak berapa nak menjaga kebersihan up to par yang telah aku dan member-membar tetapkan selain dari tuan rumah yang kerja nak kaut keuntungan. lantak kau aku nak blah dah hujung bualn ni.

9) Ni pun luar kerja jugak. Stress dengan kecerdikan diri sendiri bila beli cartridge printer RM 56 lepas tu tertinggal dekat kedai lepas tu tak ingat kedai mana memang cerdik gila. stress bila duit macam air mengalir gaji 4k pun tak cukup bila dah potong EPF, cukai bagai, tolak hutang sana sini, komitmen sana sini bersih untuk diri sendiri memang berap sen je. So jangan kata pegawai farmasi banyak duit sekian.

10) Takut nak balik rumah kat JB nun sebab keadaan rambut yang err boleh menimbulkan kontroversi.

okay sekian 10 update ayumiyosida setelah berbulan tak ter-update.




0 comments