Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Serious
New Job
Rant or review? silky girl gel eyeliner double int...
This is not an update this is a rant HAHA
aku rasa blog aku bila update tak keluar update
dah tak pandai merapu
hello! ^^
Good sign
5 random things #1 | Osteopenia
Of Drug information service (DIS) clerkship and Pu...

Click!

> comments
suffocated
Written at Wednesday, June 6, 2012 | back to top


Tidur itu adalah sinonim dengan aku, tapi aku jugak sangat susah nak fall asleep sebenarnya bila disuruh tidur. I am one of those people who CANNOT sleep with light on and noises. Dan aku jugak senang terjaga. Mungkin hasil didikan ibu yang kejut pergi sekolah time elementary school dulu style jerit dari dapur je, maka telinga aku dah terdidik untuk jadi sensitif haha. Cuma, ye ada cuma disitu. Aku liat nak gerak dari katil hahahaha. bila da terjaga tendency nak sambung balik atau bermalasan atas katil adalah 99.99999999999% bundarkan maka jadi 100%. full stop.

Jadi, 2 gold standard tidur aku adalah:
1. tempat yang gelap tanpa pencahayaan.
2. tempat yang sunyi.

sebab dua benda tu jugak zaman sekolah dulu mak junior aku time form 3 carik aku. gila kau, aku student ke berapa ntah yang mak dia carik. budak tu pun cerdik. jadah apa tiap-tiap malam memekak menyembang tengah malam buta (bear in mind, aku tidur awal jadi light off after tadarus lepas prep malam aku consider as tengah malam buta haha) dah la katil atas katil aku, goyang-goyang memekak lagi. mungkin sebab aku sound dia setelah berbulan berperangai macam tu dengan ayat "oi kau berzapin ke kat atas tu?", hujung minggu dia terus angkut mak dia carik aku. haha. sebab goal standard tu jugak aku selalu berperang dengan adik bawah aku, dia suka tidur lewat, aku paksa dia tutup lampu tak mau, lantas aku pergi merepat bilik adik kecik aku yang memang sah light off awal sebab dia budak sekolah rendah bukan remaja universti macam aku dengan member bilik. haha.

kemudian, aku discover satu self-defense mechanism yang aku practice sampai hari ni masa zaman aku jejak kaki dekat matrikulasi. yelah, tak kan sampai tua kau nak gaduh dengan orang pasal bising dan lampu kan? lepas habis sekolah aku baru mampu memiliki sebiji mp3, (ye, aku guna duit hadiah spm aku, sampai sudah parents aku tak tau sebab dia orang tak gemar benar benda-benda hiburan macam ni, aku beli komik masa sekolah rendah pun pecah tabung kau tahu T_T)  maka setiap kali aku nak tidur aku akan plug telinga aku, pasang satu lagu yang aku selesa dan suka untuk mewujudkan suasana tidur yang aman untuk aku. Sebab dah terbiasa, sekarang kalau tak buat macam tu aku rasa aneh, kecuali kalau memang aku terlelap sendirinya akibat terlalu penat atau terlalu banyak buku or nota yang disogok macam bantal haha. parents dah tak larat nak berleter dah.

lampu? oh itu, aku selalu tidur tutup muka dengan bantal, selimut, tangan kalau tempat tu terang. duduk universiti tak kan kau nak ajak roomate kau gaduh pasal lampu time dia buat assignment pukul 4 pagi. kau pun macam tu jugak kalau buat assignment kan? tapi kalau kat rumah, pasal tutup muka dengan bantla ni selalu jadi bahan leteran ibu aku. tapi dia suka berleter dekat adik aku yang sekolah lagi. tapi sekaligus dia mesti tuju kat aku jugak haha. jadi kalau kat rumah aku akan pastikan makhluk terakhir tidur dalam bilik aku akan off lampu, kalau esok tak mau kena tembak pasal penjimatan letrik.

 dan tadi tiba-tiba blackout, main power out. aku yang dah tidur terjaga. ada dua irang member aku tak tidur lagi jadi aku biarkan jela dia orang cari power box tu sendiri. malas nak bangun membantu haha dengan harapan aku dapat embrace sekejap keadaan aman damai sunyi sepi tanpa bunyi kipas annoying barang lima minit. Cuma dengar soft and sweet voice yang remake lagu at least once untuk immortal song 2. perasaan itu adalah seronok buat kau rasa nak sambung mimpi-mimpi indah. Tapi......lama benar pun dia orang cari power box nya. Dan aku rasa,

 

SUFFOCATED. 

sebab kipas pun off.  Tenten memang super sampai hot each and everyday i am dreaming of migrating to north pole and makes friend with pola bear, or at least imagining myself living happily with penguins in underwater world Langkawi. pathetic. -.-"

lepas tu aku pun lupakan segala kemalasan, dan keinginan untuk tidur dalam keadaan sunyi lantas bangun membantu mencari power box. dan sampai sekarang dah subuh aku tak boleh tidur. cehs. -.-

 p/s: panas tu tak masuk dlaam gold standard sebab aku masih boleh survive happily tidur rumah nenek aku yang kat kelantan ni dalam keadaan yang amat panas di tengah hari tanpa kipas. haha. survival skill aku hebat kan?

pp/s: lelaki dia atas adalah penyanyi bersuara sweet tadi ketika zaman kanak-kanaknya. beliau terpilih untuk menjadi model kerana sering merungut abang-abang suka bising dan menggangu beliau nak tidur dalam keadaan yang aman bersama 2 gold standard yang aku cipta tadi dulu-dulu. nasib kau la jadi adik, tidur awal, abang tak reti tidur awal. haha. gambar ihsan tumblr fans beliau yang creative tak serupa aku ambil yang ihsan je. forgot the link. i'll put it later.

With love,
Ayumiyoshida.


Labels: ,

2 comments