Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Immortal song 2 | lee taemin part 1: why he should...
Airi's 1st Giveaway: Just in Time for Summer!
#4 three beautiful things today | of rain, beppu a...
suffocated
Serious
New Job
Rant or review? silky girl gel eyeliner double int...
This is not an update this is a rant HAHA
aku rasa blog aku bila update tak keluar update
dah tak pandai merapu

Click!

> comments
semua dah tak selamat.
Written at Thursday, June 28, 2012 | back to top

Salam.
Ohai.

Kau tau rumah pakcik aku kena pecah masuk malam semalam. Rumah pakcik aku adalah disebelah rumah aku. Ye, kami hidup berjiran. haha. Beliau bersama ayah telah berpakat membeli rumah bersebelahan sekitar 5-6 tahun yang lalu lantas memilih untuk beli rumah di jalan bayu 39 lorong aku sekarang yang ada empat biji rumah ni je dengan niat agar mudah nak buat kenduri kawin aku, boleh letak laki aku punya family yang jauh dari korea tidur rumah pakcik aku dan boleh reserve jalan raya depan rumah untuk majlis aku *simbah air*

Okay balik kepada point. Semalam aku terlelap depan laptop. Niatnya nak buat resume dekat bawah sampai pagi-pagi buta macam ni siap ajak adik aku teman walaupun dia tak mau. haha. Tapi belum sempat bukak microsoft word aku dah terlelap dalam pukul 10 lebih gara-gara tunggu taemin nak loading lama sangatnya maka aku siap tertidur. (kesian bilik aku dekat belakang sekali, wifi sungguh tidak membantu). Selalu kalau aku tertidur awal pukl 3 mesti aku terjaga kemudian hadap cerita korea sejam dua sampai subuh patu sambung tidur sampai pukul 8. Tapi aneh betul aku tidur nyenyak sampai subuh kau macam baru lepas clerk case kat ward seminggu tak pun baru kemas kedai baju yang berterabur gara-gara customers rakus di hujung minggu. -.-

Tetiba je lepas aku tersedar tu adik aku serbu bilik kata rumah pakcik aku kena pecah masuk, myvi (sorry cematah eja myvi haha)  dia hilang. Sekali dengan laptop,  handphone cokia, 2 utas jam tangan, segala kunci yang ada kat ruang tamu. Perompak siap mentekedarah lagi tu. Memang jenis manusia apa aku pyn tak tau, sudah la masuk rumah orang sempat pulak geledah fridge orang kebas air sprite. cehs! Aku ingat Wonsam dalam Salamender Guru and The Shadow je yang buat perangai huduh macam tu. Perompak masuk ikut tingkap bilik air lepas tu keluar ikut pintu dapur. Nasib baik dia tak kebas estima dengan viva yang pakcik aku guna buat ajar budak drive, kalau tak meraung dia. punca rezeki oi. Kancil dia tak kebas pulak mungkin sebab dalam pagar, dia tak reti bukak pagar letrik kut. haha. 

Kononnya, kata ustaz yang rompak ni 2 orang. Orang indonesia. Pakai ilmu pukau. sebab tu curik minum air sekali. Kata ustaz dia kena minum sebelum rompak dengan lepas rompak. Kononnya lagi, 2 orang ni memang dah lama aim, usha rumah lorong ni. hulamak meremang bulu roma aku dengar. dah la lorong ni rumah 4 biji je. probability tinggi oi. 1/4. seram seram. Tiba-tiba teringat sehari sebelum rumah dia kena rompak tu, aku tidur lewat macam ni jugak, duk dengar anjing menyalak orang dekat-dekat area depan rumah pakcik aku. entah-entah perompak tengah sibuk intai-intai rumah orang.

Benda-benda macam ni buat aku rasa sentiasa takut tak selamat sampai macam tak mau keluar rumah. dah la perompak area bayu ni melampau advance dia. Yang jenis ragut-ragut tu, buat kerja siang-sing buta je siap hulur parang kat leher orang. ngeri! Ada jugak jiran aku yang rumah dia kena pecah, perompak siap seronok membuang tinja lagi dalam rumah. Yang tu pun pakai ilmu lah tu. -.- 

Ya Allah, kau lindungilah keluarga kami, harta benda kami, dari malapetaka dan kejahatan manusia, iblis, jin dan syaitan. 




Labels:

0 comments