Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

hello! ^^
Good sign
5 random things #1 | Osteopenia
Of Drug information service (DIS) clerkship and Pu...
Clerkship
Liver detox
Suwey
I am a happy bride.
#Tips | Exercise
[30 days blog challange] Day 05- A picture of some...

Click!

> comments
dah tak pandai merapu
Written at Saturday, May 26, 2012 | back to top



hello!

Hey, lama kan saya tak update blog haha. Okai, tau, tak ada readers tetap dekat sini, cuma 2-3 orang je pun yang saya taunya. tu pun depa busy macam saya cewahh. Apa-apa pun sankiusss la dekat orang-orang yang happened to stumble here, atau silent readers atau siapa-siapa pun. Okay setelah sekian lama tak merapu random dekat sini sibuk pulak nak berterima kasih bagai serupa artis ke apa pun tak tau la kahkah lantak pi.

Bila dah lama tak merapu dekat sini, idea pun tak tau, nak tulis apa pun entah la. haha. Oh by the way, next week adalah minggu last clerkship. Okay clerkship itu adalah clerkship psychiatric yang mana aku akan meng-interview mereka mereka di sana la pulak gamaknya minggu ni. dia orang kata clerkship ni best. haha. Then, soon akan terus final exam then annyonghi-haseyo HUSM. Tak dak dah la celik-celik mata nampak hospital serupa ini dari katil aku.


Oh dan lagi satu, malam ni main make-up lepas seronok menjawab kuiz online kat kopitiam. Tedia, punya la tak dak internet kat hostel, kopitiam pun boleh jadi tempat exam, patut gantung papan tanda "Peperiksaan sedang dijalankan." hahaha. Okay, back to make-up. Lepas jawab kuiz seronok la pulun download video mana patut. selain kpop, tutorial make-up mesti menjadi subjek utama gadis remaja ini wakakaka. okay bukan gadis ini sebenarnya, tapi gadis satu lagi member baik beliau, gadis yang ni bila dah menghadap variety show memang tak ingat dunia lain. oh ya aku memang fail pakai eyeliner jenis liquid sebab tak lekat sangat lepas tu comot dan mata cepat berair. kemudian room mate telah meng-offer nak lukiskan eyeliner dan tempek eyeshadow style Jen from head to toe yang mana aku confirm fail kalau nak tiru pun.

dan ini hasilnya!




Sila abaikan garis-garis/ tanda-tanda penuaan, kulit kusam, jerawat ke apa muka berminyak tanpa BB cream, powder ke apa yang muncul di situ, sibuk duk melukis mata ja haha. Aku rasa macam Sohee sekejap bila buat eyeliner dan tempek eyeshadow brown ikut style jen ajar wakaka. sankiuss ilham wey rasa tak mau tido sayang gila nak tanggal keke. sangat teruja okay sebab ini eyeliner liquid, aku reti pakai yang pencil je. liquid, kirim salam nak jadi kat tangan aku. haha.

Oh lagi satu, aku sebenarnya sibuk sangat nak belajar lukis keningnya, tapi tiap kali attempt mesti jadi angry bird. Cemana tah kakak sepupu aku lukis kening dia comey nau ntah, siap guna color brown lagi. Saya sangat suka color brown. Kena pergi berguru dengan Key ni. Eh jadah apa tiba-tiba muncul Key? kbai.

p/s: serius saya sangat kagum dengan Jen itu. Tak make up muka innocent macam budak-budak, make up cantik lagi elegan, oh sangat flawless okay. 




Labels: , , , , , , ,

0 comments