Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
hello! ^^
Written at Sunday, March 18, 2012 | back to top


minggu depan adalah dinner, dan nampaknya aku memang nekad tak mau keluaq duit sesen pun beli baju, pergi make up dan lain lain. aku tak ada kakak abang nak di pow duit. aku cuma ada ayah yang baik hati contoh bila aku mintak seratus dia bagi double dan kau tahu aku dari kecil memang ada penyakit independent tak suka mintak itu ini dengan orang that's why conversation macam ni slalu terjadi.

dari ruang tamu:

ayah: nurul nak duit tak?

dari dapur:

perempuan berpenyakit: tak payah la. kita ada duit la jangan risau.

dari ruang tamu:

ibu: kan ibu dah cakap kalau tanya dia memang dia tak nak punya, bagi jela. dia bukan macam budak budak lain.

dari dapur:

monolog dalaman budak berpenyakit: sigh. aku sepatutnya cakap kita... tak ada duit nak beli baju dinner. burrr.
 
yep, maka aku dah decide i am not goin to spend any single penny untuk dinner melainkan fee dia sahaja yang sedia mahal rm 70 tu haha. maka, pakailah aku baju kuliah harian itu nanti. tak exciting langsung kan. biarlah, i am that type of girl. aku ada je duit, tapi...  nak simpan untuk pergi korea tak lama ni, sebab of course i am not goin to ask my parents any fund from them. entah la mungkin aku dah biasa orang sebut as anak yang tak pernah menyusahkan dan bagi aku menyusahkan tu luas dan mintak duit tu masuk kategori menyusahkan walaupun sebenarnya kalau aku mintak dapat je haha. seronok kalau jadi macam adik aku. selamba je mintak duit. sigh.



adakah sebab aku dah lama tak menconteng dekat sini jadi feed ke hape blog ni dah mati ke cemana tah aku pun tak tau. lantak aih. 


4 comments