Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

#Tips | Exercise
[30 days blog challange] Day 05- A picture of some...
생일축하해 이동해^^ 사랑해!
Birthday part 2
Uncomparable. Thank you^^
Ala budak yang susah nak bangun tu,
#2 Three beautiful things today| School friend, Th...
#1 | Three beautiful things today | Classes, Birth...
ABC She
hourglass

Click!

> comments
I am a happy bride.
Written at Wednesday, October 19, 2011 | back to top

 

 

 

Marry U by Super Junior live ver Super Show 2

each time I listen to this song, I feel like I’m the happiest bride in this world. cant stop smiling. ears to ears.  lol cheesy huh? it cant be help lah. haha. this song is so sweet, and the man is a modest person some more (from the way he propose his bride)

A: awak dengar marry me kan?

B: Marry U lah. haha. Hey, kan best kalau Teuk nyanyi kat Sora lagu ni. Walaupun saya jeles.

A: MANA BOLEH!! lagu tu special untuk E.L.F SAHAJA. tak boleh.

B: Haah kan, lagu tu dah reserve special untuk fans, kalau dah nyanyi kat Sora dah tak special.

 

The A was mrs. sungmin and the B ofc was me.

 

oh yeah why suddenly keluar kawin kawin ni? is because I’m watching WGM Teuk-sora rn. Walaupun sebenarnya bukanlah nak tengok original couple Teuk-Sora sangat, tapi nak tengok couple hadiah percuma, Eun-Hae, Kyu-min tu. haha. hey bebudak berempat, kau orang buat la appearance setiap episode okay? tiba-tiba terfikir kalau ada heenim lagi seronok kau. Mesti sora kena buli. *evil grin* Teuk oii jangan lebih lebih sangat. ingat awak tu ada 4 isteri dengan sorang anak lagi. itu belum kira isteri kau merata dunia cewahh. haha.

oh yes, I was translating this song into Bahasa, dan its turning weird. cheesy giler, awkward pun ada. gelak sengsorang aku. sudahlah. aku memang tak reti guna Bahasa dengan cantik dan elok. *duduk penjuru bilik sambil gigit kuku*

 

Love, oh baby my girl
kau adalah segalanya bagi ku
Pengantinku yang cantik rupawan [original lyric: areum daum]
kau adalah hadiah dari tuhan
kita akan bahagia
di mata mu yang hitam bergenang air mata,
walaupun rambut mu yang hitam mempersona bertukar putih,
sayang ku, kau sayang ku, ku bersumpah mencintaimu.

menyebut “aku cinta padamu” adalah apa yang ingin ku lakukan setiap hari dalam hidupku
mahukah kau mengahwini ku?
aku ingin menyintaimu, menghargaimu, dan hidup dengan mu
aku mahu kamu bersandar di bahu ku setiap kali kamu tidur
mahukah kau mengahwini ku?
dengan hati ku ini, mahukah kau menerima ku?

menemani mu sepanjang hidup, aku sanggup [original lyric:I do]
mencintaimu, aku sanggup [original lyric:I do]
Biarpun salji mahupun hujan, aku akan di situ melindungi mu, aku sanggup [original lyric:I do]
biarkan aku menjadi insan yang akan melindungi mu.

kau bergaun putih, aku memakai suit,
kita berdua berjalan bersama menuju bulan dan bintang, ku bersumpah
tiada dusta, tiada sangsi,
Puteri tersayang ku, teruslah dengan ku

Biarpun kita semakin tua, kita akan terus tersenyum dan hidup bersama
mahukah kau mengahwini ku?
Mahukah kau menghabiskan seluruh hidup mu bersamaku?

tak kira betapa sukar dan betapa penatnya kita, aku sanggup [original lyric:I do]
aku akan sentiasa disisi mu, aku sanggup [original lyric:I do]
Hari-hari yang akan kita lalui bersama, aku sanggup [original lyric:I do]
setiap hari hati ku akan mengucapkan syukur, sayang ku

telahku sediakan untuk mu sekian lama cincin ini,
ambil lah cincin yang bersinar di tangan ku ini
seperti rasa hari ini, ingatlah janji yang kita meterai sekarang,
mahukah kau mengahwini ku?

menemani mu sepanjang hidup, aku sanggup [original lyric:I do]
mencintaimu, aku sanggup [original lyric:I do]
Biarpun salji mahupun hujan, aku akan di situ melindungi mu, aku sanggup [original lyric:I do]
biarkan aku menjadi insan yang akan melindungi mu.

aku hanya mampu memberi mu cinta,
walaupun ianya tak penting,
walaupun banyak kekurangan ku,
akan ku lindungi cinta kita, kau dan aku
mari berjanji, walau apa pun terjadi, kita akan tetap saling mencintai
dan begitu jua.. aku sanggup [original lyric:I do]

aku akan sentiasa disisi mu, aku sanggup [original lyric:I do]
hari-hari yang akan kita lalui bersama, aku sanggup [original lyric:I do]
setiap hari hati ku akan mengucapkan syukur, sayang ku

mahukah kau mengahwini ku? aku sanggup [original lyric:I do]

 

apa pun saya sangat suka part Hae ofc (the one in pink), eh dia tulis sendiri tahu lirik itu. dan part kyuhyun-yesung (the one in purple).

Gomawo chagi.

sincerely,

Puteri tersayang Hae. tampar pipi sendiri

 

Labels: , , , , , , ,

4 comments