Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Clerkship
Written at Monday, October 31, 2011 | back to top

Hi.

Clerkship officially started today. What izit? Ohh long story short, ini adalah term yang USM guna untuk finally year pharmacy student punya hospital attachment. Setiap minggu bertukar stesen. Pendedahan awal terhadap skop kerja hospital sebelum grad dan bertugas as a provisional registered pharmacist (houseman/training pharmacist).

So yeah this week, me attach to drug information service station. Will story more later.

Yes, saya on call esok. Ngeri seh. Wish me luck!





Tada! Lab coat baru. Masuk hospital semua kena tukar baru nak kasi nama biar senang nak kena panggil cehs. Haha

- Posted using BlogPress from my iPod Touch-

Labels: , , ,

3 comments
Liver detox
Written at Wednesday, October 26, 2011 | back to top





Failed. T___T

Kesiankan saya? Bersusah payah tahan dizziness nausea sIde effects dari epsom salt. Tengah malam pukul 1.30 pagi terjaga automatik terus muntah. Keluar semua olive oil. Eh ingat senang ke saya nak survive 2 cawan epsom salt super pahit 18kali lagi dasyat dari ubat batuk. Dah rasa macam makan ubat chemotherapy pulak. Lagi saya bukan suka rasa grapefruit tu. Pahit semacam. Anyway walau pun kau gagal on first try kau mungkin akan berjaya on second try no no no. Aku bukan sepositive itu. Next time aku nak buat lagi tapi cari resepi yang tak guna benda pepahit macam ni. Haha. Sedih la jugak bersusah payah tahan rasa epsom salt tapi fail tengah jalan. Siapa suruh termuntah? Haha.

- Posted using BlogPress from my iPod Touch-
0 comments
Suwey
Written at Monday, October 24, 2011 | back to top

This entry was written dalam kereta on the way back to Penang at 3.00 am.

Hi.

Do you believe in suwey? Haha soalan pertama dah serupa apa. Lupakan. Tapi kau tau, dari dulu member saya sejak sekolah dan even member uni cakap yang saya ni mulut masin. Kalau cakap mesti jadi. Lagi lagi benda yang saya saja saja je cakap tanpa niat. And it happened today. Again.

Saya selalu cakap, kalau satu hari tu, saya terkena bad luck, sampai ke malam nak tidur nasib tak akan menyebelahi saya. Macam suwey. Saya tak sepatutnya cakap macam tu selalu, sebab mulut masin saya. However, the damage has been done.

Tau tak saya turun KL jumpa member? Dan permulaan suwey hari ni adalah bila saya realize my fav pajama tertinggal dekat rumah member. Then, the list goes on and on.

saya mandi nasi lemak dekat sogo. Jugak sebab mulut masin saya sambil makan cakap "ini dapat wing ada yang ayam terbang kang." ayam tu terus terbang bersama sambal dan nasi penuh atas tudung, tee, cardigan, jeans, tali bagpack, dan jugak Mitch Albom saya dalam handbag. Tak tau la boleh hilang tak kesan minyak super banyak atas tudung cream fav aku tu.


kena halau dengan pekerja kedai kain baju kurung sebab tumpang cermin dia try tudung kedai orang lain. Sila note yang saya tak pernah pakai dan tak pernah ada tudung instant. tak memasal terpaksa beli. yes, saya pengguna setia tudung bawal. Dan satu hari tadi aku rasa aku adalah orang paling serabai hanya kerana nasi lemak ayam sogo.


beli baju dan aku baru perasan aku capai salah saiz lepas keluar dari shopping mall. Memang rezeki adik aku nak dapat baju mahal. Dan cantik.


kena pow dengan budak art kolej mana entah depan midvalley untuk beli hasil seni dia orang.Aku ingat sekadar tulis nama untuk support kerja dia orang. Tiba tiba dia kata kena beli keychain RM 30 or RM 50. Kau gila? Dan sebab aku kata aku cuma ada rm 50 nak beli tiket bus maka terbang Rm 10


nak beli takoyaki panjang nak mampus. Masa aku nampak tak ada orang, then bila aku pergi situ balik lepas 10 minit barisan bertukar super panjang


menyesal beli McD. Baik aku beli buah jimat dan kenyang dan perut tak pedih macam sekarang sebab carbonated drink


train ktm delay satu jam. Stresssss! Dan bag Rain Fay bagi koyak sebab orang tolak aku.


The great ones, MASTERPIECE yes, aku tertinggal bus KL-Penang. Kami tertidur dekat rumah kakak kawan aku. Sepatutnya aku tak dengar pelawaan dia suruh tidur sekejap sebelah dia so that pukul 12 aku boleh gerak dia bangun dan pergi bus stand. Dari awal aku dah rasa naik bus malam akan bawa masalah. Tapi sebab kawan aku beli tiket last pukul 1 pagi nak buat macam mana. Sepatutnya dari awal aku ikut planning aku sendiri. Naik bus tengah hari. Sorang-sorang tak ada hal macam masa aku pergi dari Penang tu. Nak berteman punya pasal jadi macam ni.


sebab sorang lagi yang akan balik ke USM sekali adalah junior aku yang akan ada kuiz esok mustahil kami nak balik esok pagi. Maka sekarang kami bertiga tersadai dalam kereta kawan junior aku untuk ke Penang. Dan kau tau tol ke Penang bukan murah. Dan tol pergi-balik ok. Aku mula nampak duit aku terbang melayang layang. Serius aku betul betul broke bulan ni. Mungkin bankrup. Financial aku tak pernah seteruk ni sepanjang aku hidup 21 tahun. Aku stingy, cheapskate dan semua yang sewaktu dengannya. Dan minggu ni buat tahap depressi aku makin teruk.


aku sentiasa ada mineral or plain water ke hulu hilir. Mineral water aku dah habis dan shell yang driver berhenti tadi punya mart dah tutup. Sekarang tekak aku rasa macam nak koyak dalam kereta ni.


Kesimpulannya, aku memang tak boleh cakap sebarangan sebab nanti jadi betul betul. Ohh sepatutnya aku ikut instink aku jangan naik bus malam, susah. Sebab instink aku never fail. Dan sekarang aku tak boleh tidur sebab aku tak biasa tidur dalam kereta. Lagi lagi dengan driver yang aku kenal tak sampai 5 minit dan lagi dia bawak super laju 120 dekat jalan gelap.

Arghh stressss nampaknya sebulan aku kena grounded sebab tak da duit. Ohh duit tol minyak yang akan dibayar ni patut boleh beli one set mitch albom dekat kinokuniya hari tu. Aku tak kisah kalau jadi macam macam satu hari sebab macam fun giler bukan senang nak dapat experience itu ini kalau setakat duduk bilik baca buku. Tapi benda macam ni yang paling aku tak suka adalah, dia turut ditemani dengan kehilangan $$$$$$$ yang banyak. Tsk OTL




- Posted using BlogPress from my iPod Touch-
3 comments
I am a happy bride.
Written at Wednesday, October 19, 2011 | back to top

 

 

 

Marry U by Super Junior live ver Super Show 2

each time I listen to this song, I feel like I’m the happiest bride in this world. cant stop smiling. ears to ears.  lol cheesy huh? it cant be help lah. haha. this song is so sweet, and the man is a modest person some more (from the way he propose his bride)

A: awak dengar marry me kan?

B: Marry U lah. haha. Hey, kan best kalau Teuk nyanyi kat Sora lagu ni. Walaupun saya jeles.

A: MANA BOLEH!! lagu tu special untuk E.L.F SAHAJA. tak boleh.

B: Haah kan, lagu tu dah reserve special untuk fans, kalau dah nyanyi kat Sora dah tak special.

 

The A was mrs. sungmin and the B ofc was me.

 

oh yeah why suddenly keluar kawin kawin ni? is because I’m watching WGM Teuk-sora rn. Walaupun sebenarnya bukanlah nak tengok original couple Teuk-Sora sangat, tapi nak tengok couple hadiah percuma, Eun-Hae, Kyu-min tu. haha. hey bebudak berempat, kau orang buat la appearance setiap episode okay? tiba-tiba terfikir kalau ada heenim lagi seronok kau. Mesti sora kena buli. *evil grin* Teuk oii jangan lebih lebih sangat. ingat awak tu ada 4 isteri dengan sorang anak lagi. itu belum kira isteri kau merata dunia cewahh. haha.

oh yes, I was translating this song into Bahasa, dan its turning weird. cheesy giler, awkward pun ada. gelak sengsorang aku. sudahlah. aku memang tak reti guna Bahasa dengan cantik dan elok. *duduk penjuru bilik sambil gigit kuku*

 

Love, oh baby my girl
kau adalah segalanya bagi ku
Pengantinku yang cantik rupawan [original lyric: areum daum]
kau adalah hadiah dari tuhan
kita akan bahagia
di mata mu yang hitam bergenang air mata,
walaupun rambut mu yang hitam mempersona bertukar putih,
sayang ku, kau sayang ku, ku bersumpah mencintaimu.

menyebut “aku cinta padamu” adalah apa yang ingin ku lakukan setiap hari dalam hidupku
mahukah kau mengahwini ku?
aku ingin menyintaimu, menghargaimu, dan hidup dengan mu
aku mahu kamu bersandar di bahu ku setiap kali kamu tidur
mahukah kau mengahwini ku?
dengan hati ku ini, mahukah kau menerima ku?

menemani mu sepanjang hidup, aku sanggup [original lyric:I do]
mencintaimu, aku sanggup [original lyric:I do]
Biarpun salji mahupun hujan, aku akan di situ melindungi mu, aku sanggup [original lyric:I do]
biarkan aku menjadi insan yang akan melindungi mu.

kau bergaun putih, aku memakai suit,
kita berdua berjalan bersama menuju bulan dan bintang, ku bersumpah
tiada dusta, tiada sangsi,
Puteri tersayang ku, teruslah dengan ku

Biarpun kita semakin tua, kita akan terus tersenyum dan hidup bersama
mahukah kau mengahwini ku?
Mahukah kau menghabiskan seluruh hidup mu bersamaku?

tak kira betapa sukar dan betapa penatnya kita, aku sanggup [original lyric:I do]
aku akan sentiasa disisi mu, aku sanggup [original lyric:I do]
Hari-hari yang akan kita lalui bersama, aku sanggup [original lyric:I do]
setiap hari hati ku akan mengucapkan syukur, sayang ku

telahku sediakan untuk mu sekian lama cincin ini,
ambil lah cincin yang bersinar di tangan ku ini
seperti rasa hari ini, ingatlah janji yang kita meterai sekarang,
mahukah kau mengahwini ku?

menemani mu sepanjang hidup, aku sanggup [original lyric:I do]
mencintaimu, aku sanggup [original lyric:I do]
Biarpun salji mahupun hujan, aku akan di situ melindungi mu, aku sanggup [original lyric:I do]
biarkan aku menjadi insan yang akan melindungi mu.

aku hanya mampu memberi mu cinta,
walaupun ianya tak penting,
walaupun banyak kekurangan ku,
akan ku lindungi cinta kita, kau dan aku
mari berjanji, walau apa pun terjadi, kita akan tetap saling mencintai
dan begitu jua.. aku sanggup [original lyric:I do]

aku akan sentiasa disisi mu, aku sanggup [original lyric:I do]
hari-hari yang akan kita lalui bersama, aku sanggup [original lyric:I do]
setiap hari hati ku akan mengucapkan syukur, sayang ku

mahukah kau mengahwini ku? aku sanggup [original lyric:I do]

 

apa pun saya sangat suka part Hae ofc (the one in pink), eh dia tulis sendiri tahu lirik itu. dan part kyuhyun-yesung (the one in purple).

Gomawo chagi.

sincerely,

Puteri tersayang Hae. tampar pipi sendiri

 

Labels: , , , , , , ,

4 comments
#Tips | Exercise
Written at Tuesday, October 18, 2011 | back to top

Hi.

Siapa cari tips untuk kurus sila baca entry yang lain kerana ini adalah entry tips untuk bersenam. BUKAN kurus. Note that.



aku suka tengok Min dengan Suzy dekat sini. boleh la dia orang distract aku dari tengok jam. haha. oh aku dah tak minat SNSD agak lama jugak sekianterimakasih.

oh itu jelah kut cara yang aku buat setakat ni. Memandangkan asyik hidup menghadap kes kes patients yang macam macam penyakit ada, aku mula takut dan mula menginsafkan diri untuk mengamalkan cara hidup yang lebih sihat. Semoga ini berkekalan. :)

note: mungkin tips ni sesuai untuk senaman dekat gym hostel je kut. kalau berjogging memang aku fail. sebab satu, kena pakai tudung dan proper wear. secara jujur aku malas nak pakai tudung lengkap lengkap leceh. pergi gym hostel kau nak pakai baju tidur pun suka hati kau. dua, jogging kena matahari panas. sakit kepala.





Labels: , , ,

4 comments
[30 days blog challange] Day 05- A picture of somewhere you’ve been to
Written at Monday, October 17, 2011 | back to top

Remember i was doing this crap few months ago? Yeah. Continue.

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to





Somewhere in Pulau Pinang early in the morning. Do you see the bridge there?


- Posted using BlogPress from my iPod Touch-

Labels: , ,

0 comments
생일축하해 이동해^^ 사랑해!
Written at Friday, October 14, 2011 | back to top

hi.

Kat korea dah 15th oct kan?

생일축하해 이동해^^ 사랑해!
Have a blast! (:
Okay itu sahaja nak cakap. Byebye!



Saya nak letak gambar anda tetapi apakah daya isteri anda ni sibuk supermalasnakonlaptop maka gambar tulisan hangul saya pun dah ok kan?

P/s: eh jagi-ya bukan janji nak celebrate birthday together ke? So anda mau turun jb jumpa ibu ayah or saya kena balik mokpo jumpa mertua?

- Posted using BlogPress from my iPod Touch-

Labels: , ,

2 comments
Birthday part 2
Written at Sunday, October 9, 2011 | back to top

Hi.

Hey, do you ever had some people who you secretly wish they would remember your birthday?

I do.

Ibu forgot my birthday. Again.

And another person. Well i know i dont deserve to be remembered by that person anways.


:)






Sandal lama saya sudah putus. So I bought this flat sandal for my birthday. RM 50 for a pair of casual sandal. Oh ada offer jadi RM45. I'm a cheepskate, so do you expect me to buy sandal yang akan di pakai buat basahan masuk toilet basah kena air sebab toilet banjir etc etc for RM 45? But but only this pair caught my attention. (cuz the same as my old sandal, got zip dekat belakang, sepit dekat jari and flat dan most important simple dan cantik. Kira kena taste saya la) And few wedges RM60++ which i thought quite worth to buy it with that price la (yelah, wedges kinda cantik and tak flat and sesuai pakai untuk dinner and raya tahun depan haha) but my friend asked me "awak nak pakai ke wedges pergi kelas?" haha knowing me, a girl who wears slipper in almost any occasion confirm tak akan pakai leceh leceh ni. Nak buat macam mana sandal memang diperlukan sebab kalau pakai slippers je karang semua tengok kaki aku dekat lecture hall nanti, silap silap kena halau. pakai sandal pun dah salah, ini pakai slipper toilet err walau pun slipper toilet aku cantik dan mahal untuk bawak masuk toilet. Haha.






So yeah super love it. Sila bertahan lama sekurang kurangnya sampai birthday tahun depan okay? Haha.






Dan ini snacks yang dibeli untuk diri sendiri sebagai tanda menghargai diri sendiri. dah tak ada orang nak sayang aku, aku sayang diri sendiri haha

if she still alive, i'll call her, crying and thanks her cuz without her i wont see the world, went school, met awesome people, facing difficulties, growing up and be here celebrating my 21th birthday. I love my birthday is not bcuz it is my birthday, but is bcuz 7th oct is my parents anniversary.


- Posted using BlogPress from my iPod

Labels: , , ,

8 comments
Uncomparable. Thank you^^
Written at Friday, October 7, 2011 | back to top

This entry was written last nite. Ignore all weird weird words yang tak sesuai untuk morning. (:

Happy birthday to me. First, thank you Allah bcuz give me another chance to celebrate my birthday. Yes i know later i should recite yasin for myself, that would be the best present yeah for my soul.

Next thank god cuz i still have few friends who remember me on this day and wishing me a happy birthday. Yes i know they might use phone reminder or facebook notification but for me, it still something that i should appreciate. Yes with heavy scedule, nite classes and homework they still came to my room, lent me few minutes of their precious time, to say something like "happy birthday" do you think all people in this world would do the same to their friends?

For having such friends, i realize i should be glad and grateful more, not complaining as always.

Lol why suddenly the entry become super serious? Lol is it bcuz i'm turning 21 now? haha. No lah, is not bcuz of my age. Well you know, it is only a piece of thought from me. remember i still got serious trait in my gene? lol-ing forever. XD



Hae's baby! I super love this cake bcuz of that. Lol whatafangurrr!



This one thanks to the kamen rider who doesnt managed to deliver McD to desa university last week, so i got it for my birthday. And its free! Lol




This one, hey you tiru i! Lol



This one was epic. If she saw me lol-ed like orang gila then she knows how funny she was. Adakah saya yang sebarkan penyakit playgirl ni kepada anda?



Thanks chingu^^



Hey if you actually planning to leave exercise kinda things for my birthday message, next time dont come with cake lah. Come with some other healthier foods like green tea, salads and fruits better lol :pp



You guys, 10 of you, this rose is for you all. Thank a lot for the night party^^

Special thanks to the masterminds. I know lah the people behind this. You guys kan
Orie
? Haha thanks a lot eh. Hehe. Thankie and thankie! XD

And special thanks to my room mate also. Thanks for being my room mate for 4 years. Terima kasih kerana tahan hidup dengan saya selama 4 tahun.

P/s: this entry might look like fake err sebab banyak sangat syukurnya, tapi serius jauh di sudut hati saya, saya berterima kasih pada tuhan kerana mempertemukan saya dengan anda semua. Walaupun saya selalu complain itu ini kan. Tapi dont take those into your heart. Its just me an innocent girl who always trying to express herself, her genuine thoughts sincerely without realizes it may hurt some of you.

Thank you.

With love,
hae's baby
Nurul hidayah
3.30am,7th oct 2011

- Posted using BlogPress from my iPod

Labels: , , , ,

3 comments