Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

sad story, exciting story.
unexpected things do exist
Dasar lelaki pantang nampak perempuan cantik sikit...
goodbye darling good bye | apa kau rasa bila crush...
Pek cek bila ada customer yang cari telur penyu
sakit kepala la macam ni.
akak manager ni macam mama lah. =D
entry random: terjah beg sendiri
Entry rojak: Amoi busy tak tengok dunia sedar-seda...
orang kata kalau kita happy terlebih siang hari, n...

Click!

> comments
Thank you boy, thank you. ^^
Written at Wednesday, August 10, 2011 | back to top


Hello! good day people! *wey, nurul update blog tengah hari buta, selalu tengah malam je, awesome, isn't it?! haha.*

So, melaporkan, today i'm off! again. OFF. haha.

So yeah, semalam pergi kerja dengan tak semangatnya siap demam-demam lagi, sakit tekak lagi, barang sampai, terus pergi memencilkan diri dicelah-celah rak baju, kira stock play toys sebanyak 333 dengan rela hati sebab tak ada mood nak tengok muka customers. akak cakap happy la sikit. aku senyum ala kadar je. akak cakap lagi, "dia kalau senyum betul dari dalam memang cantik betul. ini senyum bukan dari hati." aku pun sengih ketawa. "bila saya senyum dari hati? akak tau ke? sekarang dari hati la." dia balas, " mana ada, sekarang senyum nak tak nak je. you senyum dari hati hari masa ae hui datang hari tu la. wah dia senyum, memang nampak lain, cantik saja, manja saja, happy saja, itu baru senyum betul." hahaha. aku ketawa je la. dalam hati macam, "hah, iya ke? tak perasan pun aku terlebih happy hari tu." tapi memang betul pun, aku selalu senyum buat syarat je kat customers, lagi yang banyak hal, nampak sangat senyum plastic senyum buat-buat.

then, suddenly, almost petang, or actually dah petang, around 4 pm, akak balik toilet cakap ah boy call dia nak cakap dengan me. and i was like, "huh? cuti?" mata dah bersinar bagaikan mutiara. ekeke. so the conversation goes here.

Aku: hello.

ah boy: ini you ah?

aku: hmm.

ah boy: kalau saya kasi you cuti 10 boleh?

aku: hmm? (sebab suara dia besar dekat phone jadi aku macam tak boleh catch apa dia cakap)

ah boy: you mau cuti kan? saya kasi you cuti 10 hari bulan. esok. boleh?

aku: huh? boleh boleh boleh. thank you thank you!

ah boy: ok bye.

aku: bye!


and kau tau budak 21 satu yang kadang-kandang umur boleh berubah jadi 12 ni buat apa lepas matikan phone kakak?

yes, no kidding. dia melompat-lompat kegirangan dekat luar kedai. noted here: luar kedai. sebab jawab phone dekat luar kedai, and it was like, orang kedai depan, orang-orang yang kerja dekat booth-booth depan kedai i, public people yang lalu lalang, tengok dengan muka pelik. and budak tak malu ni berlari masuk kedai, jerit-jerit happy, nak pergi peluk akak kat dalam, tapi failed sebab ada customers depan akak, depa tengok aku semacam je. demam pun terus baik. angin pun okay je sampai malam. haha. nasib baik cakap dengan ah boy over phone call bukan depan muka aku, kalau tak aku takut, happy sangat, dengan dia aku peluk spontaneously. oh perasaan yang sama macam dulu baru 3 hari kerja, first time kenal ae hui, dia tukar cd lagu-lagu lama indonesia akak, kepada cd 2011 love songs collection milik beliau. rasa nak pergi peluk-peluk dia sebab happy sangat setelah penat telinga dengar lagu yang tak masuk preference chart ni. haha. tapi sekarang, getting used to it. dah biasa, dah lali, dah hafal lagu-lagu dalam favorite cd akak tu.

and just now, i received a phone call from akak, askin me if i baru keluar dari selimut ke, which is betul. haha. actually i was the one who sent sms to her at first, remind her jangan lupa record orang beli bag, sebab esok aku malas nak kira bag pulak kalau dia lupa. haha. then, she called me pulak. tapi tak cakap lama, baru jawab salam, cakap 1 minit ada customer pulak. oh she said, ah hui (actually i confuse how to spell his name cause i heard Chinese staffs call his name sound like "ee hui" akak je yang sebut ah hui, so should i spell ae hui or what? ah forget it. he just got another nick name from me. mr-who-i-still-dont-know-his-real-name. peace!) ganti saya there. i hope she won't blabbing any pelik-pelik things about me dekat that boy. malu saya kalau dia dengar nanti dia tayang muka pelik la, shrugging la, geleng kepala la, oh-tidak-mahu-saya.

oh yeah, another one, akak sekarang dah pandai merungut penat and such. saya tanya la since when dia pandai sebut penat la, malas la, ni? and you know what she said? "sejak kawan dengan nurul la. dulu kawan dengan aunty pandai cakap kotor, sekarang kawan dengan you, pandai cakap penat. tau nak rehat." haha. aku ketawa jela. hey, betul la. i'm a human too. tau penat. so if i penat, i cakap je la penat, nak rehat, buat apa tipu. that's why i mintak off one day. dan lagi tauke soh pun offer hari tu kan? haha. puncanya aku pandai mengadu penat pun sebab terkeluar cerita ae hui nak rehat la, penat kerja macam ni, tak cukup tidur, susah cuti, bla-bla, and saya sokong his statement, mungkin akak terfikir-fikir apa yang aku cakap lantas memberi kesan. wah lao nampaknya saya telah menyebar virus tak baik ni. haha. tapi, to think of it again, kerja dekat tesco plentong tak adala penat sangat sebab customer tak berapa ramai. so, i should bersyukur. haha.

okay lah, this is my first time cuti sepanjang kerja hampir dua bulan ni. haha. So i 'm gonna kemas this messy room now! bye.


Labels:

4 comments