Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

cerita cushion
[monday ] recommended songs for today #1
candy left for ya'll when she is not around ^^
Protect the boss.
Thank you boy, thank you. ^^
sad story, exciting story.
unexpected things do exist
Dasar lelaki pantang nampak perempuan cantik sikit...
goodbye darling good bye | apa kau rasa bila crush...
Pek cek bila ada customer yang cari telur penyu

Click!

> comments
mr wzul starstruck check it out. haha
Written at Monday, August 22, 2011 | back to top


hello. good day people!



hey hey sebelum tu saya dengar keluar dekat berita nasional semalam pegawai farmasi punya compulsory government service dikurangkan dari 1+3 kepada 1+1? dan lagi elaun critical akan di potong? does it true? atau ini cuma mainan politics sebab tak lama lagi nak election ke apa ni? okay lah. kita tutup cerita tak sure ni dulu, nanti aku beli paper pagi ni.

oh dan semalam was sunday yang terakhir saya melayan perangai orang ramai dekat kedai baju itu. tinggal lagi 4 hari saja la. hey kau tau, pagi-pagi lagi aku dah melompat-lompat girang macam orang tak betul. yes insane + immature= my middle name. xD ceritanya macam ni.



nampak tak seat cushion di atas? eh dah terabur benda ni sebab masa saya capture dah petang sangat berpuluh-puluh budak kecik termasuk mak budak berenang atas cushion-cushion ni, terbalik la dia. mulut saya dah macam tape kerja jerit dekat orang-orang yang berenang atas tu. pagi-pagi buta saya susun benda cantik-cantik, kemas je tak ada senget-senget ni.

saya: okay done! akak cantik tak saya susun ni? okay tak? (sambil susun-susun lagi yang kecik pulak)

akak: cantik. aiya... dah okay la tu.

saya: cantik macam saya kan? (ketawa)

akak: yelah cantik macam you. eh semalam tau tak, saya jumpa lelaki hensem. pakai baju kemeja putih, sama seluar hitam, kasut kulit hitam. you kalau tengok mesti suka, macam orang kerja ofis.

saya: (sengih) hensem sangat ke? lagi hensem dari husband akak?

akak: iya, lagi hensem.

saya: haha. ini mesti nak cakap kenapa la tak jumpa orang tu awal-awal dulu sebelum kawin, kalau tak dapat husband lagi hensem. (ketawa) muda lagi ke dah tua?

akak: muda lagi.

aku: oh sesuai la dengan saya? (sengih)

akak: (ketawa) sesuai. sesuai. kalau saya nak bagi you, you nak tak?

saya: (berkerut. dalam hati: dah start da akak ni agenda match making dia) dia apa? cina? melayu? india? bangla? mat saleh?

akak: aiya...bangsa tak kisah la. mana-mana sama je.

saya: (sengih sambil menunjukkan reaksi tidak berminat) tak apa la kak. ae hui saya nak campak mana nanti?

akak: eh hensem saya cakap, you mau tak?

saya: chinese ke? okay la kalau Chinese cerah, tinggi boleh la. (ketawa)

akak: dia tak tinggi sangat, sederhana saja. eh saya ada gambar, mau tak?

saya: hah? tak apa la. akak simpan je la dia. (pergi susun barang tempat lain pulak. malas nak mendengar isu match making pagi-pagi ni sebenarnya. entah siapa-siapa je nanti.)

akak (datang dekat saya beriya nak tunjuk gambar.) tak nak tengok gambar ke?

saya: tak mau la saya. akak simpan jela budak tu.

akak: eh hensem macam penyanyi korea tau. (sengih-sengih)

saya: hah? penyanyi korea? mana-mana? (nampaknya akak dah pandai sekarang. apa-apa umpan aku dengan word korea/korean mesti aku laju aje. haha)






so yeah, dia tunjuk gambar mr.crush, saya pun terus "mummy!!! apa ni. tipu! wah smartnya dia pergi mana semalam? selalu selekeh je." teringat dulu aku pernah tanya akak, mr.crush pernah pakai smart-smart kemeja dengan slack hitam, kasut hitam tak, masa kami terpandangkan manager butik peace. hari-hari pakai smart mamat tu.

akak cerita semalam masa balik, jumpa mr.crush tu, mungkin dia yang hantar akak sampai rumah, lupa nak tanya akak sebab aku dah melompat-lompat, pusing-pusing macam budak-budak dapat gula-gula. berapa kali agaknya akak kena peluk kiss dengan aku. haha.

akak: lai! (panggil mr.crush jauh sikit) wah you hensem-hensem pergi mana? cari amoi ke?

mr.crush: tak ada la. pergi sembahyang.

akak: berdiri situ cantik-cantik. saya mau tangkap gambar, mau kasi amoi. amoi 25th ni sudah last.

mr.crush: (sengih-sengih) hehe, akak jahat eh.


haha. ketawa aku akak cerita, hujung-hujung nama aku naik jugak. patut la pakcik ni menyengih bukan main. oh ya, ini gambar saya letak untuk wzul yang request hari tu. satu hari je aku letak, malam ni aku balik kerja aku turunkan. kalau kau lambat, tak dapat tengok la ye wzul. haha. tak mau letak lama-lama muka orang sebab nanti orang pulak letak muka aku dekat blog. tak mau aku, what's goes around, comes around kan kan? haha.

okay la bye! oh kedai terabur dah terbalik macam apa semalam, penat la aku mengemas satu hari ni. oh lagi 4 hari nak berhenti, dah lepas tu mula kena bukak buku dan fikir pasal belajar semula. guna otak semula. dah lama tak guna otak berfikir benda-benda critical ni, habisla semua karat nanti. hadoi. haha.

okay! bye bye!

saya tau tak patut cerita yang lagha-lagha ni dalam bulan ramadhan lagi lagi sepuluh hari terakhir puasa.

p/s: wey glamour wzul jadi tajuk entry orang. sorry la aku tak tau nak kasi tajuk apa. haha


Labels:

4 comments