Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

goodbye darling good bye | apa kau rasa bila crush...
Pek cek bila ada customer yang cari telur penyu
sakit kepala la macam ni.
akak manager ni macam mama lah. =D
entry random: terjah beg sendiri
Entry rojak: Amoi busy tak tengok dunia sedar-seda...
orang kata kalau kita happy terlebih siang hari, n...
bila fan girl jaga kedai sorang-sorang | eh kau me...
misi nak mencabut gagal. adeh
gaji gaji gaji

Click!

> comments
Dasar lelaki pantang nampak perempuan cantik sikit, eh betul ke?
Written at Thursday, August 4, 2011 | back to top

Assalamualaikum.

sebelum tu, ahlan wasahlan ya ramadhan. semoga kita semua diberkati dan mendapat keberkatan dalam bulan ramadhan. semoga ramadhan kali ni lebih baik dari sebelumnya. Amin.

oh ye, kalau geng-geng blog aku yang bertweet dengan aku jugak, to be exact kiheee, fay, WZul dia orang tau la sehari sebelum puasa tu aku ada merapu dekat twitter pasal dilemma nak berhenti ke tak nak berhenti. Sudahnya dilemma terjawab, aku tak jadi berhenti 5hb, extend sampai 25hb sebab kesian dengan kawan aku yang pergi kerja sekali dengan aku naik motor. kalau aku berhenti, dia tak ada kawan nak balik kerja jauh-jauh malam-malam. bila fikir balik, aku jadi rasa bersalah, dulu dia kerja, aku tak kerja beriya aku mintak tolong dia carikan kerja, sekarang bila dah kerja, malas, nak berhenti, lepaskan diri sorang-sorang, tinggalkan dia. tu yang buat aku rasa bersalah kalau berhenti 5hb. sudahnya aku buat decision berhenti sekali dengan dia 25hb. suka la tauke soh (t/n: tauke soh means bos perempuan) aku mintak nak kerja sampai 25hb pulak, siap suruh aku datang part time time raya cina, time cuti-cuti lain nanti lagi. ceh aku mintak extend kerja, dia mintak lebih pulak. ekeke.

So, puasa dekat tempat kerja tak ada la teruk sangat. okay je. semalam aku siap boleh lap cermin setengah hari. memang kilat la aku kerjakan macam masa aku kerjakan kereta ayah aku dulu sampai kengkawan dia tanya cermin kereta lap pakai apa boleh kilat sangat. lepas tu lagi, pagi-pagi mengemop sampai tumpah air sebaldi, nasib tumpah dekat pintu nak keluar kedai, tak adalah jenuh nak mengelap. Sampai Aunty cleaner tu tegur gaya cam bengang sebab dia baru mop situ, aku dah comotkan balik lantai tesco. sengih je la aku. kak manager pulak salahkan ah hui kata aku asik ingat dia sampai tumpah air kotor sebaldi. nasib akak tu tak tau yang air tu kena sikit dekat alas kaki yang simpan bawah rak. Nampak je alas kaki basah kena air, aku terus angkat, susun dekat rak. jadi nanti customer beli jela, tak perasan sangat basah. haha. jahat giler.

tengok. kilat tak kilat aku polish sampai nampak pantulan nama kedai cd depan kedai aku.


pantulan orang lalu-lalang tesco pun nampak tau.


Cuma satu jela, buka puasa sini stress la tak ada menu best. Hari-hari buka makan nasi ayam kunyit dekat food court tu dengan green tea coolblog. dua-dua menu tu pun memang makanan yang aku selalu beli time lunch sepanjang kerja situ. Budak cool blog pun dah tau aku punya regular. green tea original without pearl. akak masakan thai pun kalau nampak hidung aku terus cakap "nasi ayam kunyit?"heh. bosan seh. aku rasa mulai hari ni aku nak buka waffer daily fresh dengan corn je la hari-hari. diet sikit. Puasa-puasa ni perut aku selalu kenyang je. Penat je lebih sikit terasa bila sampai rumah. Tu pasal selalu terus pengsan atas katil. tak ada bukak-bukak laptopnya.

Did I cerita yang ada budak baru melayu masuk satu hari esok terus tak datang tu? Cis, budak tu memang tak boleh blah. Nak kerja macam mana pun aku tak tau. Dah la tidur, banyak hal, sakit la, tak boleh berdiri lah, itu la, ini la, boyfriend kejap-kejap datang, alih-alih esok tak masuk kerja langsung. Tak boleh pakai punya budak. Tunjuk muka kesian je pandai. Cis.

Tapi hari ni ada sorang amoi cina 16 tahun masuk. Dia buat part time. Lepas sekolah, anak bos hantar sini sampai malam. Budak tu kecik-kecik molek, cantik, mata color hazel contact lense, dia pakai maxim kut, cantik je color, pastu pakai shortie yang betul short, memang tak boleh blah semua jantan level atas dekat-dekat dengan kedai aku, semua serbu aku tanya pasal budak tu, pastu mula la sekor-sekor masuk konon nak beli barang, yang tak pernah-pernah beli barang, biasa masuk, cuma belek-belek, menyemak kedai, terus beli barang hari ni, cis tak guna. Dasar lelaki. Pantang betul ada perempuan cantik seksi sikit. Dari pekerja kedai cd, sampai ke bosnya, sampai ke bangla-bangla lalu lalang depan kedai aku, pastu masing-masing tak boleh blah tanya aku dah buka puasa ke belum, tapi mata pandang budak tu. Dengan aku memang direct je kena smash. ceh. Kesian budak tu, takut dia bangla-bangla dekat-dekat dengan dia, macam aku masa awal-awal masuk dulu la. nampak bangla lari. sekarang, bangla-bangla tu dah siap boleh buat gaduh, kepala otak tak betul sikit, telinga dia aku korek la, 3-4 hari tak datang terus kedai aku.
bos cd: budak baru meh?

aku: hmm, banyak cantik. pegi la.


bos cd: melayu ke?

aku: tak la. cina. pegi la.

bos cd: alah, cina tak la. melayu ok. (terus blah)


ceh, dalam tak nak tak nak tu, tengok-tengok jugak. tak boleh pakai betul apek sorang ni.

Tapikan, budak cantik tu masuk, tiba-tiba aku rasa menyesal extend sampai 25hb. sebab,

  1. dia dah ada, jadi kurang-kurang Tesco Plentong punya branch tak adala tak cukup orang. customer tak ramai sangat awal-awal puasa ni, duduk 3 orang pun tak guna.
  2. buka puasa dekat situ memang bosan langsung. penat la hari-hari makan benda sama. tak pela nurul bersyukur aje kau boleh makan, faham?
  3. nanti mr.crush pun suka jugak kat dia. budak tu dari Giant lagi. Boleh percaya ke dia tak sengih-sengih tengok? boleh la, kalau dia memang gay. Tapi kalau normal, dasar lelaki sekor-sekor tak boleh pakai. sudah la cantik, muda lagi, tak mau la tengok mr.crush bermesraan dengan budak tu. haha. bak kata akak masa aku cakap, "akak dia cantik kan? saya tak jadi la sampai 25hb." akak jawab, "eh ehhhhhh... ini anak satu orang, macam hal pulak dia. ini sudah masuk cemburu pulak. tak ada, sudah cakap mau tarik balik, sudah ludah, mau jilat balik ah?" haha, ini dah masuk kes cemburu ni tak baik ni cik nurul bulan puasa ni. ekekeke. tak adalah, tak adalah, tak cemburu pun. tak heran pun.
tapi okay la, budak tu nampak baik, okay. aku tengok dia macam aku masa mula-mula dulu la, berdiri je, rajin je, dengar je kata, tak ada hal sana sini, banyak songeh macam budak melayu hari tu. mungkin budak melayu hari tu masa dia masuk, aku dengan ah hui yang jaga, jadi dia start-start da mengada la sebab aku dengan ah hui jenis, "suka kau la nak apa pun" sekali petang akak masuk, selamat kau kena trained dengan dia kaw-kaw punya. haha

eh okay la, bye bye!

warning: ini entry di tulis malam tadi, tapi tuan blog seperti biasa tertidur dulu baru sempat publish.





Labels:

2 comments