Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

[monday ] recommended songs for today #1
candy left for ya'll when she is not around ^^
Protect the boss.
Thank you boy, thank you. ^^
sad story, exciting story.
unexpected things do exist
Dasar lelaki pantang nampak perempuan cantik sikit...
goodbye darling good bye | apa kau rasa bila crush...
Pek cek bila ada customer yang cari telur penyu
sakit kepala la macam ni.

Click!

> comments
cerita cushion
Written at Friday, August 19, 2011 | back to top



hello. good day people!

has been awhile, huh? sejak kebelakangan ni balik je terus terpengsan, penat macam baru lepas bertukang, mencangkul padahal duduk dalam air cond. haha.

hey, tau tak today 19th kan? cukup saya kerja 2 bulan dekat kedai baju ni. rasa macam dah 2 tahun kerja. haha. oh ya, 19th Aug pun my adik's birthday la. how come i boleh terlupa ni? kelmarin hari jadi kakak tempat kerja pun i lupa jugak. bukan lupa tarikh hari jadi dia, tapi lupa tarikh hari tu berapa hari bulan. budak perempuan sorang ni memang selalu failed pasal ingat hari tarikh ni. orang dah 19th dia masih 12th, orang dah jumaat dia masih rabu. teruk. haha. kesian akak duduk satu hari dekat kedai dengan saya, satu wish pun tak terkeluar dari mulut. teruk punya kawan. kan kan? saya rasa a lil bit bersalah and kesal jugak.

so, next Thursday is my last day. today adalah jumaat terakhir saya la dekat tesco tu. so yeah bye bye everyone. bye bye people. in advance. haha. so mungkin sebab pengaruh dah nak resign, segala perangai semula jadi saya yang pelik-pelik semua keluar sampai kakak complain "kotor la muka habuk buat macam tu. you ni perangai macam budak-budak betul." masa aku letak muka dekat alas cushion punya bulu-bulu lembut tu. dan lagi dia selalu ketawa, complain bunyi macam ni, " ini anak satu orang memang lain, saya tak pernah jumpa yang macam ni." masa aku seronok bersila atas lantai kedai, luar kedai, makan jajan lepas tu jilat-jilat jari, lap meja basah dengan lengan baju, lompat landing atas seat cushion banyak-banyak yang baru disusun, etc etc.


ini cushion seat baru sampai hari tu, aku bungkus-bungkus seronok la duduk bersila atas cushion tu. sebelum dia tegur aku bungkus-bungkus barang dekat tengah jalan nak ke cashier tu aku da cakap dulu, "jangan marah saya buat kat sini, marah ah boy siapa suruh dia letak situ, saya malas angkat." sebab dulu dia pernah cakap, " saya tak pernah buat barang tengah jalan macam you. saya tak pernah ajar tau." aku ketawa jela masa dia cakap. ae hui punya nama la naik. "jangan marah saya, ae hui ajar. siapa suruh akak tinggal saya dengan dia sampai seminggu dulu." tapi, konon dah selamat bela diri bungkus-bungkus barang tengah jalan sebab tak ada orang jadi tak kisah la, tiba-tiba akak kata sambil ketawa "setahu saya itu tak boleh duduk, itu untuk di jual. tak pernah saya tengok orang buat macam you tau. teruk-teruk aunty pun tak buat macam you."

dan hari ni akak geleng kepala lagi. hari ni sampai stock cushion lagi banyak berjenis jenis. bos suruh susun dekat luar kedai. lepas susah-susah susun cushion atas papan depan kedai, aku pergi lompat atas cushion tu, terbalik semula. geleng kepala la kakak. haha

akak: esok orang ramai nanti budak-budak suka lompat-lompat dekat situ. amoi cute ada nanti, sorang jaga depan sorang jaga belakang, you mau jaga mana? depan, belakang?

aku: depan la. nanti ae hui kalau datang hantar barang saya nampak. (ketawa)

akak: saya dah tau dah jawapan you. hujung-hujung dia mesti fikir ae hui punya. (ketawa)

aku: mesti la. (sengih)

akak: esok saya mau pesan dengan amoi, tak ada main handphone (sebab akak selalu bising amoi cute tu suka main handphone time kerja) orang ramai, kedai sepah terus kemas.

aku: ala akak, saya tak kisah la. jaga depan, belakang, sama je, nanti saya buat la. selalu saya jugak yang mengemas satu kedai kalau orang ramai. akak pernah nampak ke saya main-main hari sabtu ahad?

akak: yela, saya tau, you punya pattern, buat kerja betul-betul, laju, cuma you kadang, malas, lembik-lembik.

aku: (ketawa) yela, lembik-lembik la saya. hari biasa orang tak ada, bosan la saya. ngantuk lagi.
hujung minggu pantas la orang ramai.

haha so that's it cerita cushion untuk hari ni. byebye! eh lupa nak cakap, tadi mr. crush datang ikut bos tambah stock cushion la hari ni. sekarang bukan senang nak nampak hidung dia. nasib baik saya belum turun beli untuk buka puasa, masih sibuk-sibuk susun cushion lagi. haha. bak kata akak, "tak jadi beli makan la dia, sudah kenyang la, dia sudah jumpa. pandai bos ah, dia sudah tau amoi rindu, dia bawak ae hui datang." aku ketawa, "tak la. bos nak suruh amoi (merujuk diri sendiri) rela hati susah-susah angkat-angkat papan, angkat cushion letak luar kedai, jadi dia bawak darling buat tutup mulut." hai tak dapat aku bayangkan macam mana kalau bos betul-betul tau. malu saya malu. haha.

okay la. bye bye!




Labels:

2 comments