Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
gaji, kuih raya, selamat hari raya (:
Written at Saturday, August 27, 2011 | back to top



quick update cuz sekajap lagi i'm going back kampung.

so yeah, semalam dah pergi ambil gaji dekat giant then teman aunty shopping, walaowey pening aku tunggu pilih baju sepasang, tudung 3 helai pun sampai 2 jam. sudah la pergi dekat kedai kemboja sempit tepi jalan, air cond tak da, apa tak ada, hujan lagi, lemas saya dekat situ. sungguh la tunggu perempuan shopping memang bosan.

oh ya, i thought last wednesday was the last time i met mr-who-i-still-dont-know-his-real-name, but semalam thanks to mummy yang cerewet dan banyak songeh. ceritanya macam ni. masa pergi ambil gaji dekat giant i thought he gonna be there la sebab he jaga giant, tapi when i came yesterday, i saw tauke soh dengan another two girls, sale assistants dekat situ. i was like, "eh dia pergi jaga mana pulak. tak kan i nak tanya tauke soh punya. over sangat." so fikir-fikir, i sent sms to him.

hey, you jaga mana? i pergi giant ambil gaji tak ada nampak you. raya datang la rumah saya makan kuih. ok, bye bye! (:


later, i turun nak pergi cari mummy punya alas meja dekat kiosk bawah depan pintu masuk. sambil-sambil merayau sana sini sementara tunggu aunty i datang tunjuk kedai mana yang jual alas meja tu. kalau dah nama mummy i memang cerewet, berkali-kali la i called dia tanya itu ini nak decide beli alas meja punya susah. suddenly i got sms from him.

ok. i ada senang i cari you. i jaga bawah. u sudah balik?


and i was like, "yeay! thanks mummy sebab cerewet cerewet." nasib i tak balik lagi. rupanya dia jaga kiosk bawah. i thought he tak reply dah sms saya sebab he might be too sibuk atau memang tak reti baca malay. dia guna chinese character oh type sms. tak guna english, malay apa tah lagi. sbb tu saya selalu confius nak cakap bahasa apa dengan dia. malay takut tak faham. english pun takut tak faham. so yeah, semalam sempat la jumpa borak-borak sekejap dalam 5 minutes macam tu. so okay lah.

oh, another one, hari ni saya buat conflakes. jadi ke tak tak tau. haha. so here, my cute conflakes! jjang! ^^





zoom.


dan lagi zoom. (:

okay, till then, happy hari raya. (: maaf salah silap jugak. haha. ^^

oh ya, duit raya company bagi 100 habis buat beli baju je. pengsan.

0 comments
2 months can be too short, can be too long, aint it?
Written at Wednesday, August 24, 2011 | back to top


hi.

guess. i think this week passing way way too fast. even faster than last few weeks or maybe last month. yup tomorrow gonna be my last day working at Nismey Trading. goodbye everyone. all of those bitter sweet moments will remain as memories. Thanks everyone. thanks akak who taught me a lot of things, who treats me like her own daughter.

i'm in the mood of mengemas perasaan. close this book, open a new book. yeah leaving that shop exactly as the same little girl who came that place without any feeling 2 months ago is the best choice. yes i need to leave that place with a good feeling. not "oh i'm missing sumthin there" feeling, but somehow the mission spoiled halfway. mr-who-i-still-dont-know-his-real-name came again. To deliver stocks of course. i love the idea, he appears in front of me one or two days before i'm leaving, but it makes things difficult for me. how difficult? haha don't know. so dear mr-bla-bla-bla (too long too type) i hope our paths will cross again one day. (:

another one. green tea always be my regular, however yesterday i changed to white coffee. everyday green tea pek cek (t/n: stressed) la. and guess? the cashier, without looking at my order (because order was taken by another girl) she charged me rm 1.80 (tea) in stead of rm 3.00 (iced coffee). luckily the other girl noticed it. haha.

okay, till then. happy working tomorrow miss nurul. (:



Labels:

0 comments
mr wzul starstruck check it out. haha
Written at Monday, August 22, 2011 | back to top


hello. good day people!



hey hey sebelum tu saya dengar keluar dekat berita nasional semalam pegawai farmasi punya compulsory government service dikurangkan dari 1+3 kepada 1+1? dan lagi elaun critical akan di potong? does it true? atau ini cuma mainan politics sebab tak lama lagi nak election ke apa ni? okay lah. kita tutup cerita tak sure ni dulu, nanti aku beli paper pagi ni.

oh dan semalam was sunday yang terakhir saya melayan perangai orang ramai dekat kedai baju itu. tinggal lagi 4 hari saja la. hey kau tau, pagi-pagi lagi aku dah melompat-lompat girang macam orang tak betul. yes insane + immature= my middle name. xD ceritanya macam ni.



nampak tak seat cushion di atas? eh dah terabur benda ni sebab masa saya capture dah petang sangat berpuluh-puluh budak kecik termasuk mak budak berenang atas cushion-cushion ni, terbalik la dia. mulut saya dah macam tape kerja jerit dekat orang-orang yang berenang atas tu. pagi-pagi buta saya susun benda cantik-cantik, kemas je tak ada senget-senget ni.

saya: okay done! akak cantik tak saya susun ni? okay tak? (sambil susun-susun lagi yang kecik pulak)

akak: cantik. aiya... dah okay la tu.

saya: cantik macam saya kan? (ketawa)

akak: yelah cantik macam you. eh semalam tau tak, saya jumpa lelaki hensem. pakai baju kemeja putih, sama seluar hitam, kasut kulit hitam. you kalau tengok mesti suka, macam orang kerja ofis.

saya: (sengih) hensem sangat ke? lagi hensem dari husband akak?

akak: iya, lagi hensem.

saya: haha. ini mesti nak cakap kenapa la tak jumpa orang tu awal-awal dulu sebelum kawin, kalau tak dapat husband lagi hensem. (ketawa) muda lagi ke dah tua?

akak: muda lagi.

aku: oh sesuai la dengan saya? (sengih)

akak: (ketawa) sesuai. sesuai. kalau saya nak bagi you, you nak tak?

saya: (berkerut. dalam hati: dah start da akak ni agenda match making dia) dia apa? cina? melayu? india? bangla? mat saleh?

akak: aiya...bangsa tak kisah la. mana-mana sama je.

saya: (sengih sambil menunjukkan reaksi tidak berminat) tak apa la kak. ae hui saya nak campak mana nanti?

akak: eh hensem saya cakap, you mau tak?

saya: chinese ke? okay la kalau Chinese cerah, tinggi boleh la. (ketawa)

akak: dia tak tinggi sangat, sederhana saja. eh saya ada gambar, mau tak?

saya: hah? tak apa la. akak simpan je la dia. (pergi susun barang tempat lain pulak. malas nak mendengar isu match making pagi-pagi ni sebenarnya. entah siapa-siapa je nanti.)

akak (datang dekat saya beriya nak tunjuk gambar.) tak nak tengok gambar ke?

saya: tak mau la saya. akak simpan jela budak tu.

akak: eh hensem macam penyanyi korea tau. (sengih-sengih)

saya: hah? penyanyi korea? mana-mana? (nampaknya akak dah pandai sekarang. apa-apa umpan aku dengan word korea/korean mesti aku laju aje. haha)






so yeah, dia tunjuk gambar mr.crush, saya pun terus "mummy!!! apa ni. tipu! wah smartnya dia pergi mana semalam? selalu selekeh je." teringat dulu aku pernah tanya akak, mr.crush pernah pakai smart-smart kemeja dengan slack hitam, kasut hitam tak, masa kami terpandangkan manager butik peace. hari-hari pakai smart mamat tu.

akak cerita semalam masa balik, jumpa mr.crush tu, mungkin dia yang hantar akak sampai rumah, lupa nak tanya akak sebab aku dah melompat-lompat, pusing-pusing macam budak-budak dapat gula-gula. berapa kali agaknya akak kena peluk kiss dengan aku. haha.

akak: lai! (panggil mr.crush jauh sikit) wah you hensem-hensem pergi mana? cari amoi ke?

mr.crush: tak ada la. pergi sembahyang.

akak: berdiri situ cantik-cantik. saya mau tangkap gambar, mau kasi amoi. amoi 25th ni sudah last.

mr.crush: (sengih-sengih) hehe, akak jahat eh.


haha. ketawa aku akak cerita, hujung-hujung nama aku naik jugak. patut la pakcik ni menyengih bukan main. oh ya, ini gambar saya letak untuk wzul yang request hari tu. satu hari je aku letak, malam ni aku balik kerja aku turunkan. kalau kau lambat, tak dapat tengok la ye wzul. haha. tak mau letak lama-lama muka orang sebab nanti orang pulak letak muka aku dekat blog. tak mau aku, what's goes around, comes around kan kan? haha.

okay la bye! oh kedai terabur dah terbalik macam apa semalam, penat la aku mengemas satu hari ni. oh lagi 4 hari nak berhenti, dah lepas tu mula kena bukak buku dan fikir pasal belajar semula. guna otak semula. dah lama tak guna otak berfikir benda-benda critical ni, habisla semua karat nanti. hadoi. haha.

okay! bye bye!

saya tau tak patut cerita yang lagha-lagha ni dalam bulan ramadhan lagi lagi sepuluh hari terakhir puasa.

p/s: wey glamour wzul jadi tajuk entry orang. sorry la aku tak tau nak kasi tajuk apa. haha


Labels:

4 comments
cerita cushion
Written at Friday, August 19, 2011 | back to top



hello. good day people!

has been awhile, huh? sejak kebelakangan ni balik je terus terpengsan, penat macam baru lepas bertukang, mencangkul padahal duduk dalam air cond. haha.

hey, tau tak today 19th kan? cukup saya kerja 2 bulan dekat kedai baju ni. rasa macam dah 2 tahun kerja. haha. oh ya, 19th Aug pun my adik's birthday la. how come i boleh terlupa ni? kelmarin hari jadi kakak tempat kerja pun i lupa jugak. bukan lupa tarikh hari jadi dia, tapi lupa tarikh hari tu berapa hari bulan. budak perempuan sorang ni memang selalu failed pasal ingat hari tarikh ni. orang dah 19th dia masih 12th, orang dah jumaat dia masih rabu. teruk. haha. kesian akak duduk satu hari dekat kedai dengan saya, satu wish pun tak terkeluar dari mulut. teruk punya kawan. kan kan? saya rasa a lil bit bersalah and kesal jugak.

so, next Thursday is my last day. today adalah jumaat terakhir saya la dekat tesco tu. so yeah bye bye everyone. bye bye people. in advance. haha. so mungkin sebab pengaruh dah nak resign, segala perangai semula jadi saya yang pelik-pelik semua keluar sampai kakak complain "kotor la muka habuk buat macam tu. you ni perangai macam budak-budak betul." masa aku letak muka dekat alas cushion punya bulu-bulu lembut tu. dan lagi dia selalu ketawa, complain bunyi macam ni, " ini anak satu orang memang lain, saya tak pernah jumpa yang macam ni." masa aku seronok bersila atas lantai kedai, luar kedai, makan jajan lepas tu jilat-jilat jari, lap meja basah dengan lengan baju, lompat landing atas seat cushion banyak-banyak yang baru disusun, etc etc.


ini cushion seat baru sampai hari tu, aku bungkus-bungkus seronok la duduk bersila atas cushion tu. sebelum dia tegur aku bungkus-bungkus barang dekat tengah jalan nak ke cashier tu aku da cakap dulu, "jangan marah saya buat kat sini, marah ah boy siapa suruh dia letak situ, saya malas angkat." sebab dulu dia pernah cakap, " saya tak pernah buat barang tengah jalan macam you. saya tak pernah ajar tau." aku ketawa jela masa dia cakap. ae hui punya nama la naik. "jangan marah saya, ae hui ajar. siapa suruh akak tinggal saya dengan dia sampai seminggu dulu." tapi, konon dah selamat bela diri bungkus-bungkus barang tengah jalan sebab tak ada orang jadi tak kisah la, tiba-tiba akak kata sambil ketawa "setahu saya itu tak boleh duduk, itu untuk di jual. tak pernah saya tengok orang buat macam you tau. teruk-teruk aunty pun tak buat macam you."

dan hari ni akak geleng kepala lagi. hari ni sampai stock cushion lagi banyak berjenis jenis. bos suruh susun dekat luar kedai. lepas susah-susah susun cushion atas papan depan kedai, aku pergi lompat atas cushion tu, terbalik semula. geleng kepala la kakak. haha

akak: esok orang ramai nanti budak-budak suka lompat-lompat dekat situ. amoi cute ada nanti, sorang jaga depan sorang jaga belakang, you mau jaga mana? depan, belakang?

aku: depan la. nanti ae hui kalau datang hantar barang saya nampak. (ketawa)

akak: saya dah tau dah jawapan you. hujung-hujung dia mesti fikir ae hui punya. (ketawa)

aku: mesti la. (sengih)

akak: esok saya mau pesan dengan amoi, tak ada main handphone (sebab akak selalu bising amoi cute tu suka main handphone time kerja) orang ramai, kedai sepah terus kemas.

aku: ala akak, saya tak kisah la. jaga depan, belakang, sama je, nanti saya buat la. selalu saya jugak yang mengemas satu kedai kalau orang ramai. akak pernah nampak ke saya main-main hari sabtu ahad?

akak: yela, saya tau, you punya pattern, buat kerja betul-betul, laju, cuma you kadang, malas, lembik-lembik.

aku: (ketawa) yela, lembik-lembik la saya. hari biasa orang tak ada, bosan la saya. ngantuk lagi.
hujung minggu pantas la orang ramai.

haha so that's it cerita cushion untuk hari ni. byebye! eh lupa nak cakap, tadi mr. crush datang ikut bos tambah stock cushion la hari ni. sekarang bukan senang nak nampak hidung dia. nasib baik saya belum turun beli untuk buka puasa, masih sibuk-sibuk susun cushion lagi. haha. bak kata akak, "tak jadi beli makan la dia, sudah kenyang la, dia sudah jumpa. pandai bos ah, dia sudah tau amoi rindu, dia bawak ae hui datang." aku ketawa, "tak la. bos nak suruh amoi (merujuk diri sendiri) rela hati susah-susah angkat-angkat papan, angkat cushion letak luar kedai, jadi dia bawak darling buat tutup mulut." hai tak dapat aku bayangkan macam mana kalau bos betul-betul tau. malu saya malu. haha.

okay la. bye bye!




Labels:

2 comments
[monday ] recommended songs for today #1
Written at Monday, August 15, 2011 | back to top


#1) Ru guo zhe jiu shi ai qing (if this was love) by Jane zhang



#2) Ai shang ni (fall in love with you) by By2

translation



kalau jane zhang chinese pop diva, by2 pulak saya tak tau. well seperti biasa jangan lupa si perempuan ni memang suka dengar lagu yang dia tak faham as long as melody lagu kena dengan dia. ^^ oh, listened to these songs month ago masa budak aqua mengacau dekat kedai pandai-pandai dia tukar cd super junior aku dengan cd lagu-lagu pop Chinese. got 3 songs yang aku suka dalam tu. tapi hari ni baru tau tajuk itu pun dua je atas bantuan siew wei hari ni. dulu masa hari aqua bukak, nak tanya mr.crush, awal-awal sebelum aku sempat habis tanya dia dah tanya aku dulu siapa bukak cd tak sedap ni. cis, terus aku tak jadi tanya tajuk. konon bosan dengan lagu chinese versi alaf baru punya sebab dah tak ada feeling, konon lagu english better. haha. tapi tak boleh mengata banyak sebab aku pun bosan dengan kebanyakan lagu melayu alaf baru ni. nasib baik dia kata dua lagu aku suka ni sedap sebab aku argue balik cakap "tapi saya suka dua lagu ni, sedap." then dia kata yang dua ni memang sedap sebab penyanyi china punya orang. malaysia punya chinese songs tak ada feeling. dia kata ok. bukan aku kata. saya oh kan saja. haha xD

p/s: lagu slow memang best kan?





Labels: , ,

3 comments
candy left for ya'll when she is not around ^^
Written at Thursday, August 11, 2011 | back to top

LAYER 1: ON THE OUTSIDE.

Name: Nurul.
Birth Date: 7th oct. forever 21. i wish.
Current Location: bed.
Hair Color: i wish it's burgundy? HAHA
Righty/Lefty: lefty without artistic genes. ??

LAYER 2: ON THE INSIDE.

Your fear: a lot. people. ghost. water. roller coaster. crowd. this and that. like i said, A LOT.
Your dream of the perfect date: anytime, anywhere, as long as with the one who i love to be with. for now, you-know-who, yes? HAHA ;P
Goals you’d like to achieve: A LOT. for now, not purchase any items in my work place. i want full gaji full gaji full gaji. enough said.

LAYER 3: YESTERDAY, TODAY, TOMORROW.

Your thoughts first waking up: "what's time now?"
Your best physical feature: nails. i LOVE them.
Your bed time: anytime.
Your most missed memory: sorry, i'm a person who easily forget memories. err, am i? okay, for now, the days during the manager at my work place on leaved for a week. =PP

LAYER 4: YOUR PICK.

Pepsi or Coke: pepsi.
McDonald’s or Burger King: McD.
Single or Group Dates: Single.
Adidas or Nike: Nike.
Chocolate or Vanilla: Chocolate. I'm a choco lover, remember?
Cappuccino or Coffee: both. but i prefer green tea/ tea more. *out of topic*

LAYER 5: DO YOU.

Smoke: Never.
Cuss: when needed. ^^ i try to use the most clean cursing words, and minimize the number. don't worry.
Take showers: Yes.
Have a crush: usually i don't. but not anymore since 51 days ago. seriously, it can give you headache for a minute, and sent you to heaven the next second. insane? yes, have you ever see me being sane? haha.
Like(d) school: yup. obviously i would love every places i went/go as long as there is someone who i can share things with.
Believe in yourself: depends.
Believe what goes around comes around: yup. God is fair, isn't it?
Believe everything happens for a reason: 95% yes. save another 5% for things like love, takdir and such.
Think you’re a health freak: sometimes. depends on the mood.

LAYER 6: IN THE PAST MONTH.

Gone to the mall: i work in a mall. so, yes?
Been on stage: no.
Eaten sushi: 3 month ago, yes.
Been hurt: might be? don't remember. i'm the one who easily get hurts, but easily forget, then forgive.
Dyed your hair: i wish. recommend me a brand which can be used for whudu', water permeable. haha. jk.

LAYER 7: HAVE YOU EVER.

Played a stripping game: nope.
Kissed the same sex: i live with 5 girls and a woman around, so, you think?
Changed who you were to fit in: hmm?

LAYER 8: GETTING OLD.

Age you’re hoping to be married by: when economically stable. 27-28, acceptable?
Number of kids you’re planning on having: 2boys and a girl, 3? haha. i don't mind actually.

LAYER 9: IN A GIRL/GUY.

Best eye color: hazel?
Best hair color: dark brown, auburn, black. oh plus mr. crush's hair color-the new one, eh?
Short or long hair: girl- long, silky, straight but slightly wavy at the bottom. guy-doesn't matter as long as that is the most handsome version of him, like mr.crush, again? :p
Fat or fit: depends on how she/he dressed up?
Looks or personality: Personality.
Fun or serious: combination of both. keep it moderate. should i repeat the 3 last words for question #3? haha. *slap self*

LAYER 10: WHAT WERE YOU DOING.

1 MINUTE AGO: this.
1 HOUR AGO: texting.
1 WEEK AGO: worked.
1 YEAR AGO: do you think i remember?

LAYER 11: FINISH THE SENTENCE.

I FEEL: boring.
I HATE: half part of myself?
I HIDE: things inside me.
I NEED: a lot. love, time, money, foods, jokes etc, etc.
I LOVE: you? thanks for reading this. ^^

TAGGING(!): No one would do this except certain awesome people, haha.

Labels:

4 comments
Protect the boss.
Written at Wednesday, August 10, 2011 | back to top


hey! again thousands of thanks to ah boy cause gimme off today. thankie man, thankie! anda tahu apa? kenapa saya sibuk bertankie-tankie ini? saya baru tahu yang drama Protect The Boss dah on air since last week. dah masuk episode 3 kamu tahu malam ni. tak sedar City hunter dah habis and of course tak sempat download lagi. put the blame on my work place. haha. nasib baik i cuti hari ni, jadi bukak twitter and mereka-mereka disana sedang berparti PTB. and yeahh, my man eceh my beloved mr. awesome kim jae joong sang ost for tonight episode la. malas cakap banyak. mari tengok part mr.jae saja la ya. drama ni pun nampak macam best je.

sebelum tu, ini long trailer. macam best je kan kan?




and yeahh mr.jae's parts episode 3.



that contagious smile. and yeahh, sweet sweet dimple! aww.







anda memang suka kan gigit bibir masa bercakap. hey kita sama la. *slap high five*




wey stop being cute boleh, nanti saya tak boleh tido. haha.



I'll protect you. beautiful isn't it? translation: click here.

oh yeah, junsu also sang ost for my long long long time ago mr. celeb crush's drama-scent of a woman. gonna download this drama also. wey banyaknya nak download. masa tak da. i nak masa masa masa. sigh.



You are so beautiful. yes, magnificent!

nighto! bye!




Labels: , , , ,

3 comments
Thank you boy, thank you. ^^
Written at | back to top


Hello! good day people! *wey, nurul update blog tengah hari buta, selalu tengah malam je, awesome, isn't it?! haha.*

So, melaporkan, today i'm off! again. OFF. haha.

So yeah, semalam pergi kerja dengan tak semangatnya siap demam-demam lagi, sakit tekak lagi, barang sampai, terus pergi memencilkan diri dicelah-celah rak baju, kira stock play toys sebanyak 333 dengan rela hati sebab tak ada mood nak tengok muka customers. akak cakap happy la sikit. aku senyum ala kadar je. akak cakap lagi, "dia kalau senyum betul dari dalam memang cantik betul. ini senyum bukan dari hati." aku pun sengih ketawa. "bila saya senyum dari hati? akak tau ke? sekarang dari hati la." dia balas, " mana ada, sekarang senyum nak tak nak je. you senyum dari hati hari masa ae hui datang hari tu la. wah dia senyum, memang nampak lain, cantik saja, manja saja, happy saja, itu baru senyum betul." hahaha. aku ketawa je la. dalam hati macam, "hah, iya ke? tak perasan pun aku terlebih happy hari tu." tapi memang betul pun, aku selalu senyum buat syarat je kat customers, lagi yang banyak hal, nampak sangat senyum plastic senyum buat-buat.

then, suddenly, almost petang, or actually dah petang, around 4 pm, akak balik toilet cakap ah boy call dia nak cakap dengan me. and i was like, "huh? cuti?" mata dah bersinar bagaikan mutiara. ekeke. so the conversation goes here.

Aku: hello.

ah boy: ini you ah?

aku: hmm.

ah boy: kalau saya kasi you cuti 10 boleh?

aku: hmm? (sebab suara dia besar dekat phone jadi aku macam tak boleh catch apa dia cakap)

ah boy: you mau cuti kan? saya kasi you cuti 10 hari bulan. esok. boleh?

aku: huh? boleh boleh boleh. thank you thank you!

ah boy: ok bye.

aku: bye!


and kau tau budak 21 satu yang kadang-kandang umur boleh berubah jadi 12 ni buat apa lepas matikan phone kakak?

yes, no kidding. dia melompat-lompat kegirangan dekat luar kedai. noted here: luar kedai. sebab jawab phone dekat luar kedai, and it was like, orang kedai depan, orang-orang yang kerja dekat booth-booth depan kedai i, public people yang lalu lalang, tengok dengan muka pelik. and budak tak malu ni berlari masuk kedai, jerit-jerit happy, nak pergi peluk akak kat dalam, tapi failed sebab ada customers depan akak, depa tengok aku semacam je. demam pun terus baik. angin pun okay je sampai malam. haha. nasib baik cakap dengan ah boy over phone call bukan depan muka aku, kalau tak aku takut, happy sangat, dengan dia aku peluk spontaneously. oh perasaan yang sama macam dulu baru 3 hari kerja, first time kenal ae hui, dia tukar cd lagu-lagu lama indonesia akak, kepada cd 2011 love songs collection milik beliau. rasa nak pergi peluk-peluk dia sebab happy sangat setelah penat telinga dengar lagu yang tak masuk preference chart ni. haha. tapi sekarang, getting used to it. dah biasa, dah lali, dah hafal lagu-lagu dalam favorite cd akak tu.

and just now, i received a phone call from akak, askin me if i baru keluar dari selimut ke, which is betul. haha. actually i was the one who sent sms to her at first, remind her jangan lupa record orang beli bag, sebab esok aku malas nak kira bag pulak kalau dia lupa. haha. then, she called me pulak. tapi tak cakap lama, baru jawab salam, cakap 1 minit ada customer pulak. oh she said, ah hui (actually i confuse how to spell his name cause i heard Chinese staffs call his name sound like "ee hui" akak je yang sebut ah hui, so should i spell ae hui or what? ah forget it. he just got another nick name from me. mr-who-i-still-dont-know-his-real-name. peace!) ganti saya there. i hope she won't blabbing any pelik-pelik things about me dekat that boy. malu saya kalau dia dengar nanti dia tayang muka pelik la, shrugging la, geleng kepala la, oh-tidak-mahu-saya.

oh yeah, another one, akak sekarang dah pandai merungut penat and such. saya tanya la since when dia pandai sebut penat la, malas la, ni? and you know what she said? "sejak kawan dengan nurul la. dulu kawan dengan aunty pandai cakap kotor, sekarang kawan dengan you, pandai cakap penat. tau nak rehat." haha. aku ketawa jela. hey, betul la. i'm a human too. tau penat. so if i penat, i cakap je la penat, nak rehat, buat apa tipu. that's why i mintak off one day. dan lagi tauke soh pun offer hari tu kan? haha. puncanya aku pandai mengadu penat pun sebab terkeluar cerita ae hui nak rehat la, penat kerja macam ni, tak cukup tidur, susah cuti, bla-bla, and saya sokong his statement, mungkin akak terfikir-fikir apa yang aku cakap lantas memberi kesan. wah lao nampaknya saya telah menyebar virus tak baik ni. haha. tapi, to think of it again, kerja dekat tesco plentong tak adala penat sangat sebab customer tak berapa ramai. so, i should bersyukur. haha.

okay lah, this is my first time cuti sepanjang kerja hampir dua bulan ni. haha. So i 'm gonna kemas this messy room now! bye.


Labels:

4 comments
sad story, exciting story.
Written at Tuesday, August 9, 2011 | back to top

good day people! [again, it should be good night. :) ]

quick update cause i need to sleep.

hey, remember the cute girl yang menjadi perhatian lelaki-lelaki kedai-kedai dekat-dekat dengan my tempat kerja during her first day in TP branch? You know what? she is a fan girl. haha. so, jumpa geng la i dekat sini. I dont know how deep dia terjerumus dalam kancah fangirling ni. if me, i'm not a dedicated fan girl la sebab selalu ter-missed info itu ini. ekeke. Oh yea, macam mana tau? petang dia sampai, everything was normal as always, tapi tadi lepas buka puasa out of sudden she asked me, "you suka super junior?" and i was like, "huh? hmm. (angguk) mana tau?" and she replied, " tadi you dengar lagu super junior (point dekat handphone saya)" and i gelak. she said she suka suju-m, no wonder cause she is Chinese and of course she understand everything in mandarin. and she loves wookie. at first i thought she likes yesung, but to think of it again, yesung is not a part of sj-m, so i think she said, lixu and i misheard it as yesung. haha. and i did ask her, " buat part time for 5th album concert, SS4?" and she smiled. haha. girl, lets high five! enough said.

Another one. this time, people, lets deliver some condolence messages to me. *throws confetti on my graveyard* My permohonan off this Thursday telah gagal. cis kurang asam punya anak bos. aku pun satu jugak, when he asked me, "mau pergi mana?" oh why i was toooo stupid to say something like "not going anywhere. nak rehat." kan terus tak dapat cuti. sedap dia kata 11th aug da full, ada 2 orang booked cuti that day. and he did promise me dia akan call semula bagi tau tarikh kosong. tapi tak call pun, saje je. memang tak ada harapan la nak off. oh i think, i should cakap " i nak off this thursday, 11th, pergi kawin." atau, " i nak off, pergi kenduri orang mati." so mungkin dia akan bagi la jugak nak tak nak kan. cis cis. tak mau kerja la. nak rehat, nak tido, nak tido, nak tido. cis. dah 2 bulan kerja aku tak pernah cuti sehari tau. kalau machine, dah jammed ni. *fainted*

oh, and not to mention, today, monday, was a bad day, customers stupid, cuti tak dapat, and the list goes on and on.


Labels:

3 comments
unexpected things do exist
Written at Saturday, August 6, 2011 | back to top

This entry was written on 5th Aug 2011


hello! good day people. or should i say good night? haha.

so yeah, today should be my last day, tapi this perempuan angin dia entah kadang betul kadang tak betul telah mengambil keputusan untuk extend kerja sampai 25th. keputusan diambil cuma dalam masa 5 minit dekat parking motor masa balik dengan kawan dia. Memang dasar angin tak betul. sooooo unexpected. haha.

Oh another one, today was hari gaji, and you know what? Tauke soh (t/n: bos perempuan in Chinese dilect) asked me, "you tak mau off ke? Saya takut you pengsan nanti." wah, it was like heaven, and i pun macam dah terbang-terbang ke awan bila suddenly tauke suruh off. Later la, think first should i kerja je till 25th or off satu hari before 22th.

and yeah another thing, yesterday. i thought yesterday gonna be dull and super boring like "huh...Thursday is just another day." tapi yeah, sometimes, things happen unexpectedly. Mr.crush on leave semalam, so he came tesco and singgah kedai sekejap around 9.00 pm ++. Pakai smart-smart, might be baru nak keluar merayau dengan kawan, or baru balik merayau. entah. And yeah, I spot something. rambut baru. color cantik huh? almost the same macam hae dalam skip beat, tapi gelap sikit la color dia. and he did ask me, "esok you last day kan?" and bila aku cakap aku extend sampai 25th, he was like, "huh? extend meh?" and dengan muka tak malu i said, "25th nanti you datang la. itu betul hari last saya." and cakap-cakap like 5 minutes, then bye-bye. Kakak cakap, "wah mana pernah dia cuti datang sini. ini tiba-tiba je datang." and i just shrugged.

Yep, saya mengaku ada sikit harapan yang the reason dia datang is to say goodbye or those sort of things to me. but i cant suka-suka fikir yang bukan-bukan sebab these words was echoing dalam kepala "hey miss nurul, jangan kuat berangan nanti sendiri rugi. he just drop by okay, mana tau kawan dia ajak masuk dalam beli barang, kebetulan pintu masuk depan tempat kerja kau, so he singgah je la." yes, for me, he did singgah kedai, was a big thing, although i know i shouldn't think it was. He might do, and highly probably do the same to other pekerja also, so i should stop dreaming yang bukan-bukan buat malu je. that's it.

and today he come again, ikut bos hantar barang, i was waiting for tauke soh datang hantar gaji, tengok-tengok bos dengan dia yang datang hantar barang. And i was like, "wey bila gaji nak sampai ni. tak bawak duit nak beli buka puasa ni, duit tertinggal dalam pocket jeans semalam. ='( " bila nampak bos, tapi that was dalam hati jela sebab saya tau la gaji mesti sampai 5th punya cuma tak tau pukul berapa.

Okay la, that's all.

oh wait! another one. The real, BIG reason why i should work, no, MUST work, during Ramadhan. I don't wanna stay at home sepanjang puasa because my mom won't allow me to use internet, tv and such things during Ramadhan. I know Ramadhan should be filled with tadarus and such, but can't use internet and tv during Ramadhan quite big things jugak la. every year pun memang macam ni. memang la ada baiknya, tapi, saya nak la jugak tau berita itu ini. So, if i stay at home, my Ramadhan gonna be filled with tido tido and tido. therefore, i think, dengan kerja, time will fly fast. So yeah, that was the real reason why i insisted to work until 25th. Sorry twitter friends especially Kiheee and Wzul kerana penat memujuk hari tu. Don't worry, after puasa and raya kita boleh sembang lagi ye, kan fay? haha.


bye bye!

Assalamualaikum. selamat berpuasa.


Labels: ,

5 comments
Dasar lelaki pantang nampak perempuan cantik sikit, eh betul ke?
Written at Thursday, August 4, 2011 | back to top

Assalamualaikum.

sebelum tu, ahlan wasahlan ya ramadhan. semoga kita semua diberkati dan mendapat keberkatan dalam bulan ramadhan. semoga ramadhan kali ni lebih baik dari sebelumnya. Amin.

oh ye, kalau geng-geng blog aku yang bertweet dengan aku jugak, to be exact kiheee, fay, WZul dia orang tau la sehari sebelum puasa tu aku ada merapu dekat twitter pasal dilemma nak berhenti ke tak nak berhenti. Sudahnya dilemma terjawab, aku tak jadi berhenti 5hb, extend sampai 25hb sebab kesian dengan kawan aku yang pergi kerja sekali dengan aku naik motor. kalau aku berhenti, dia tak ada kawan nak balik kerja jauh-jauh malam-malam. bila fikir balik, aku jadi rasa bersalah, dulu dia kerja, aku tak kerja beriya aku mintak tolong dia carikan kerja, sekarang bila dah kerja, malas, nak berhenti, lepaskan diri sorang-sorang, tinggalkan dia. tu yang buat aku rasa bersalah kalau berhenti 5hb. sudahnya aku buat decision berhenti sekali dengan dia 25hb. suka la tauke soh (t/n: tauke soh means bos perempuan) aku mintak nak kerja sampai 25hb pulak, siap suruh aku datang part time time raya cina, time cuti-cuti lain nanti lagi. ceh aku mintak extend kerja, dia mintak lebih pulak. ekeke.

So, puasa dekat tempat kerja tak ada la teruk sangat. okay je. semalam aku siap boleh lap cermin setengah hari. memang kilat la aku kerjakan macam masa aku kerjakan kereta ayah aku dulu sampai kengkawan dia tanya cermin kereta lap pakai apa boleh kilat sangat. lepas tu lagi, pagi-pagi mengemop sampai tumpah air sebaldi, nasib tumpah dekat pintu nak keluar kedai, tak adalah jenuh nak mengelap. Sampai Aunty cleaner tu tegur gaya cam bengang sebab dia baru mop situ, aku dah comotkan balik lantai tesco. sengih je la aku. kak manager pulak salahkan ah hui kata aku asik ingat dia sampai tumpah air kotor sebaldi. nasib akak tu tak tau yang air tu kena sikit dekat alas kaki yang simpan bawah rak. Nampak je alas kaki basah kena air, aku terus angkat, susun dekat rak. jadi nanti customer beli jela, tak perasan sangat basah. haha. jahat giler.

tengok. kilat tak kilat aku polish sampai nampak pantulan nama kedai cd depan kedai aku.


pantulan orang lalu-lalang tesco pun nampak tau.


Cuma satu jela, buka puasa sini stress la tak ada menu best. Hari-hari buka makan nasi ayam kunyit dekat food court tu dengan green tea coolblog. dua-dua menu tu pun memang makanan yang aku selalu beli time lunch sepanjang kerja situ. Budak cool blog pun dah tau aku punya regular. green tea original without pearl. akak masakan thai pun kalau nampak hidung aku terus cakap "nasi ayam kunyit?"heh. bosan seh. aku rasa mulai hari ni aku nak buka waffer daily fresh dengan corn je la hari-hari. diet sikit. Puasa-puasa ni perut aku selalu kenyang je. Penat je lebih sikit terasa bila sampai rumah. Tu pasal selalu terus pengsan atas katil. tak ada bukak-bukak laptopnya.

Did I cerita yang ada budak baru melayu masuk satu hari esok terus tak datang tu? Cis, budak tu memang tak boleh blah. Nak kerja macam mana pun aku tak tau. Dah la tidur, banyak hal, sakit la, tak boleh berdiri lah, itu la, ini la, boyfriend kejap-kejap datang, alih-alih esok tak masuk kerja langsung. Tak boleh pakai punya budak. Tunjuk muka kesian je pandai. Cis.

Tapi hari ni ada sorang amoi cina 16 tahun masuk. Dia buat part time. Lepas sekolah, anak bos hantar sini sampai malam. Budak tu kecik-kecik molek, cantik, mata color hazel contact lense, dia pakai maxim kut, cantik je color, pastu pakai shortie yang betul short, memang tak boleh blah semua jantan level atas dekat-dekat dengan kedai aku, semua serbu aku tanya pasal budak tu, pastu mula la sekor-sekor masuk konon nak beli barang, yang tak pernah-pernah beli barang, biasa masuk, cuma belek-belek, menyemak kedai, terus beli barang hari ni, cis tak guna. Dasar lelaki. Pantang betul ada perempuan cantik seksi sikit. Dari pekerja kedai cd, sampai ke bosnya, sampai ke bangla-bangla lalu lalang depan kedai aku, pastu masing-masing tak boleh blah tanya aku dah buka puasa ke belum, tapi mata pandang budak tu. Dengan aku memang direct je kena smash. ceh. Kesian budak tu, takut dia bangla-bangla dekat-dekat dengan dia, macam aku masa awal-awal masuk dulu la. nampak bangla lari. sekarang, bangla-bangla tu dah siap boleh buat gaduh, kepala otak tak betul sikit, telinga dia aku korek la, 3-4 hari tak datang terus kedai aku.
bos cd: budak baru meh?

aku: hmm, banyak cantik. pegi la.


bos cd: melayu ke?

aku: tak la. cina. pegi la.

bos cd: alah, cina tak la. melayu ok. (terus blah)


ceh, dalam tak nak tak nak tu, tengok-tengok jugak. tak boleh pakai betul apek sorang ni.

Tapikan, budak cantik tu masuk, tiba-tiba aku rasa menyesal extend sampai 25hb. sebab,

  1. dia dah ada, jadi kurang-kurang Tesco Plentong punya branch tak adala tak cukup orang. customer tak ramai sangat awal-awal puasa ni, duduk 3 orang pun tak guna.
  2. buka puasa dekat situ memang bosan langsung. penat la hari-hari makan benda sama. tak pela nurul bersyukur aje kau boleh makan, faham?
  3. nanti mr.crush pun suka jugak kat dia. budak tu dari Giant lagi. Boleh percaya ke dia tak sengih-sengih tengok? boleh la, kalau dia memang gay. Tapi kalau normal, dasar lelaki sekor-sekor tak boleh pakai. sudah la cantik, muda lagi, tak mau la tengok mr.crush bermesraan dengan budak tu. haha. bak kata akak masa aku cakap, "akak dia cantik kan? saya tak jadi la sampai 25hb." akak jawab, "eh ehhhhhh... ini anak satu orang, macam hal pulak dia. ini sudah masuk cemburu pulak. tak ada, sudah cakap mau tarik balik, sudah ludah, mau jilat balik ah?" haha, ini dah masuk kes cemburu ni tak baik ni cik nurul bulan puasa ni. ekekeke. tak adalah, tak adalah, tak cemburu pun. tak heran pun.
tapi okay la, budak tu nampak baik, okay. aku tengok dia macam aku masa mula-mula dulu la, berdiri je, rajin je, dengar je kata, tak ada hal sana sini, banyak songeh macam budak melayu hari tu. mungkin budak melayu hari tu masa dia masuk, aku dengan ah hui yang jaga, jadi dia start-start da mengada la sebab aku dengan ah hui jenis, "suka kau la nak apa pun" sekali petang akak masuk, selamat kau kena trained dengan dia kaw-kaw punya. haha

eh okay la, bye bye!

warning: ini entry di tulis malam tadi, tapi tuan blog seperti biasa tertidur dulu baru sempat publish.





Labels:

2 comments