Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

sakit kepala la macam ni.
akak manager ni macam mama lah. =D
entry random: terjah beg sendiri
Entry rojak: Amoi busy tak tengok dunia sedar-seda...
orang kata kalau kita happy terlebih siang hari, n...
bila fan girl jaga kedai sorang-sorang | eh kau me...
misi nak mencabut gagal. adeh
gaji gaji gaji
bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, ka...
[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that ma...

Click!

> comments
Pek cek bila ada customer yang cari telur penyu
Written at Friday, July 29, 2011 | back to top


A quick update.














dia cuma beli seluar 3 helai RM10, tapi satu kedai dia bongkar. bak kata akak manager, "you tau telur penyu? itu orang macam cari telur penyu. nak cari satu susah dapat." akak manager pun bengang siap suruh aku pergi berdiri sebelah orang tu tengok lama-lama. Aku buat, tapi orang tu sengih-sengih sori-sori sambung korek balik. heh pek cek. gila lama dia sorang dari aku solat magrib dekat pukul 8, sampai aku siap pasang price tags untuk barang-barang lain, kira customer lain punya barang, lebih 9.30 baru dia keluar. pingsan la macam ni. memang kau stressed bila ada orang macam ni lagi-lagi bila kau baru susun cantik-cantik tak sampai 5 minit. aku ada je gambar pencari telur ni, tapi tak sampai hati nak letak sebab takut esok-esok orang letak gambar aku pulak. ekeke. tapi customer macam ni memang kami anti betul. bukan aku, dengan pekerja-pekerja kedai ni jela, kedai-kedai lain pun macam tu jugak. jadi, behave ye kengkawan kalau shopping tu. pekerja kedai baju tu manusia, bukan robot kemas baju.

eh, sehari dua ni sales naik ni, tapi bukan sebab ramai orang datang, tapi, sebab ramai orang beli dekat RM200, 300, senyum la Bos, tak ada muka pek cek keluar. kira okay la. so hari ni aku bukak kedai, mungkin jaga dengan Aren anak bos sebab kak manager off pagi sebab pergi urus hal penting dia. aku cakap sama kak, tak nak la Ah boy, tapi nak Ah hui. senyum dia. tapi tak pela, tak pernah jaga sama anak bos, tengok la pattern dia macam mana, kuat meleter tak macam si budak aqua tu cakap.

kak manager: senyum la bos, dia tengok sale tinggi. (muka happy)

aku: yela, happy la dia. saya jugak yang tak happy-happy.

kak manager: (muka serius) hah, kenapa?

aku: yelah, bos sudah dapat sale tinggi sekit dekat TP, tapi saya masih belum nampak batang hidung darling. sudah 3 minggu lebih oh.

kak manager: hahaha (ketawa besar) kasian anak mama.

dan lagi semalam anak bos datang, interview orang nak kerja dekat TP kalau jadi, dia ganti aku al nanti, tengok la, dia boleh tak ngam dengan kak manager. haha. tau tak masa anak bos sampai sebenarnya kami tengah meeting pasal ah hui dengan dia la. siapa kawan-kawan ah hui, macam-macam la, sebab aku terlepas cakap ah hui nak berhenti kat kak manager. rasa bersalah pulak aku, orang bagi rahsia pi jadi mulut tempayan cakap dengan orang. tapi, kak manager ni aku percaya la dia boleh simpan tak tanya-tanya ah hui, tak kasi tau bos dulu, entah sebab dengan kak ni aku rasa macam mama boleh kongsi semua je. ekeke. jadi, masa anak bos sampai tu elok-elok je aku tengah sebut-sebut nama dia, nasib dia tak dengar kut? haha. sampai je mamat tu, kak manager terus tanya, "ah hui jaga mana?" haha tak boleh blah. nak ketawa aku, tiba-tiba dia sampai terus tanya pasal orang lain yang tak masuk dalam cerita.
Kak manager: eh saya lupa nak cakap sama ah boy suruh ah hui datang sini, dia ada pinjam amoi punya wang. suruh pulang.

aku: haha. nanti ah hui cakap, "hah? ada meh?" nak jawab apa?


kak manager: jawab la, "ada leh. you lupa meh?"

aku: haha, macam tu baik cakap ah hui ada curi barang dekat sini, suruh pulang. dia curi hati amoi. wakakaka.


eh, ok la. aku dah lambat, konon quick update. dala arini bukak kedai. saje je kalau lewat-lewat kedai kena tangkap gambar, mati aku kena potong gaji kang.

bye bye!

Labels:

3 comments