Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

gaji gaji gaji
bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, ka...
[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that ma...
[TVXQ challenge] Day 7: An TVXQ song that makes yo...
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink ...
[Super Junior challenge] Day 6: Your Favorite MV
[TVXQ challenge] Day 6: Your Favorite MV
kisah seorang nurul dan 49 days parody | Kenapa ke...
{Super Junior Challenge] Day 5: Your favorite albu...
[TVXQ challenge] Day 5: Your favorite album

Click!

> comments
misi nak mencabut gagal. adeh
Written at Tuesday, July 5, 2011 | back to top


aku mood tengah tak baik ni nak marah aje. ni sebab customer ce**** (kang kalau aku menyumpah betul-betul kang habis ternoda kesucian blog aku) dari awal dah ada depan kedai tak nak beli kasut, orang dah tarik pintu semua tinggal nak kunci boleh pulak dia tahan nak beli-beli kasut. cerewet pulak tu. tak pasal balik lambat. aku dala naik motor hari ni. kalau ayah yang fetch aku tahan la lagi. sampai menangis aku serve dia orang. nampak agaknya air mata aku menitik. bodoh punya orang. hambek kau. duduk kedai tu, dari tak berapa nak pandai curse orang, terus jadi habit cursing-meng-cursing ni. tiap kali balik kerja kena solat taubat. akak manager nampak aku nangis masa kira duit, terus tanya kenapa aku nangis, macam biasala aku, kau ingat nak cakap ke kalau orang tanya. last-last, akak tu tanya, "you marah akak ke ni?" haha. amek kau.

tadi ada orang tak faham cerita. mari saya cerita sikit ya cik kiheeee

nama suspek: nurul

jawatan: sales assistant kedai baju dan barangan murah.

job description:

  1. susun lipat seluar baju macam kat UO ke hape-hape padahal bukan baju kiko ke hape segala.
  2. menerangkan kepada customer pasal tanda papan harga yang misleading.
  3. menahan telinga melayan maki customer tentang tanda harga.
  4. melayan customer yang 8/10 menyakitkan hati.
  5. senyum.
  6. bukak pintu, tutup pintu, susun rak, menyapu, mop, packing, pasang price tag, susun barang.
  7. cashier
  8. kira, semak stok, ambil stok bila orang antar stok
  9. mengganti orang dekat cawangan lain (ini satu-satu aku tak kena lagi. aku harap memang tak akan kena)
  10. kerja baru: pegang kunci kedai.
  11. memberi pendapat kat customer pasal saiz pinggang seluar, panties, underwear. (masing-masing bodoh, kau yang nak pakai panties tu kau tanya aku kau muat tak. bodoh)
  12. etc etc etc

kekuatan:

  1. fast learner.
  2. boleh masuk dengan akak manager cerewet.
  3. boleh layan customer tak pandai cakap melayu, constantly speaking english macam cina-cina singapore.
  4. cepat adapt dengan keadaan.

kelemahan:

  1. kuat menangis.
  2. cepat kesian.
  3. tak peramah, tak pandai nak promote itu ini.
  4. kadang-kadang lupa harga barang.


dan sekarang, misi aku nak cabut dah gagal. kenapa? sebab menda alah ni.


kunci!

akak manager ni balik kampung seminggu, bos suruh bagi kunci dekat aku, jadi tak kan aku nak cabut dengan kunci. kang jadi hal polis pulak. tak kisah la. kerja jela. bukan berat sangat pun kalau weekdays. weekend jela tension banyak. lagi pun dapat gaji tu okay. dia kira OT aku betul-betul. so, kalau bos yang jaga duit gaji pekerja ni, aku on je selagi dia tak ada hal dengan aku. dan lagi, aku dah bagi tau aku nak resign 5hb ogos, tak jadi nak kenakan tauke blah macam tu je. sebab aku tengok, kak yati tu kena campak-campak sebab ada orang tak bertanggungjawab, berhenti kerja cabut macam tu je, lepas tu ada pekerja lain yang main ponteng-ponteng suka hati (kak ros dari giant jugak. semalam datang kedai aku, tengah-tengah dia mengadu nasib, dan-dan time tu tauke soh datang nak bagi gaji, sedap kau kena dengan tauke. tapi tak adala bunyi garang mana pun. serupa bunyi aku membebel je) so, kalau aku main cabut, gaji 5 hari tak dapat, lepas tu menyusahkan orang lain. so, aku fikir kalau buat jahat dengan orang, kita kena balik esok-esok. aku selalu percaya dengan karma ni.

p/s: lagi sekali aku tertido sebelum sempat publish entry. lepas bagi ibu duit gaji yang nak bagi kat ibu, ayah bising sebab balik lambat. aku pun merajuk ah terus blah tak makan terus. jadinya, memang aku tak makan langsung. kat kedai pun choco pai dua biji je. layan customer bodoh perut lapar terus kenyang. balik-balik ayah pulak bising-bising ingat aku suka-suka ke balik lewat tak tutup kedai. cakap, mungkin senang ah tak kena dekat sendiri. terus merajuk aku. amek kau kebulur sampai pagi.





Labels:

4 comments