Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Pek cek bila ada customer yang cari telur penyu
sakit kepala la macam ni.
akak manager ni macam mama lah. =D
entry random: terjah beg sendiri
Entry rojak: Amoi busy tak tengok dunia sedar-seda...
orang kata kalau kita happy terlebih siang hari, n...
bila fan girl jaga kedai sorang-sorang | eh kau me...
misi nak mencabut gagal. adeh
gaji gaji gaji
bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, ka...

Click!

> comments
goodbye darling good bye | apa kau rasa bila crush anda mengaku gay?
Written at Saturday, July 30, 2011 | back to top

pardon me for cerita pasal tempat kerja, to be exact pasal mr. crush almost every entries sekarang.

hari ni hari jumaat so, kita mulakan hari dengan niat kerja baik-baik la dapat berkat hari jumaat. dan sampai-sampai hari ni, aku belum siap bukak pintu, tengah sibuk belek-belek cermin lepas bukak lampu, the batang hidung yang di cari-cari melambai dari jauh. aku pun dalam hati, eh? dia ke? memang senyum lebar la aku sepagi. haha. awal-awal pagi pulak tu dah muncul. tapi kesian jugak sebab orang tak ada pulak. macam saje-saje je datang. aku rasa bos ingat orang ramai hari jumaat sebab tu dia hantar mr.crush pagi-pagi buta dekat TP ni.

mr crush: ( letak seluar dekat hanger) cantik tak ini?

aku: hmm, cantik. you angkat satu la.

mr crush: (sengih) tak ada wang.

aku: haha. tak payah la. simpan la you punya duit buat beli camera.

mr crush: (sengih) eh you tau meh?

aku: tau la. you yang cakap dulu.

mr crush: haha. saya lupa.


alah kau apa yang kau ingat? aku memang dah tau sangat da perangai pelupa kau. macam ada amnesia. balik, tidur, bangun tidur memori semua reset, tu yang jaga satu minggu dengan aku, everytime bukak kedai, tutup kedai, tanya itu simpan mana, ini simpan mana. padahal dulu anda jugak yang selalu jaga sini masa saya belum masuk. haha.

seluar tu punya pasal aku dapat dengar anak bos bebel sikit cakap dekat kak bila mr.crush dah keluar, "entah dia, dekat giant ada banyak oh seluar macam ni, dekat sini jugak dia mau angkat."


kak manager hari ni seronok la dia usik mengusik.

kak manager: eh, ada amoi sini suka sama you. hari-hari dia tanya mana you, kenapa tak datang-datang.

mr.crush: iya meh? mana ada.

kak manager: ada la, betul. itu amoi, baik, masih belajar lagi. you suka ke tak suka?

mr.crush: mana ada, akak ke suka?

kak manager: saya buat apa. you macam anak. anak saya boleh la. cepat, you suka ke tak suka?

mr. crush: (sengih-sengih) tak suka.

kak manager: hah? kenapa you tak suka? awal-awal you dah kata tak suka. nangis la itu amoi dengar you kata you tak suka.

mr. crush: (sengih sengih pergi belakang)

aku: kak, saya pergi toilet la, nangis dulu. (ketawa)

kak manager: (ketawa) you sudah makan ke?

aku: belum. tapi saya dah kenyang.

kak manager: you makan apa?

aku: makan hati.

lepas tu tone suara aku kasi pelan sikit sebab mr.crush sibuk dengar dari jauh sengih-sengih. lepas tu time pergi tunjuk barang sampai kat kak manager mr.crush datang menyibuk lagi.

mr. crush: (sengih-sengih) bos. bos Ani.

kak manager: apa saya bos. you la, ada amoi suka you, you cakap tak suka, kesian itu amoi.

mr crush: siapa dia..?

aku: you cakap tak suka, kalau you tau siapa dia, malu la dia.

mr crush: saya suka lelaki la.

kak manager: you cakap betul, itu hari you kata ada lelaki suka you, ini hari you kata you suka lelaki pulak. you, betul ke?

mr crush: (muka blur ke, apa ke, aku tak tau.)

aku: pergi la, cari itu aqua kedai depan sana.

kak manager: eh, lelaki sama lelaki mana boleh. you betul sikit, tak boleh dapat anak lagi.

aku: you cakap betul, you memang suka lelaki ke?

mr. crush: (sengih) entah.

aku pun blah la terus dari situ pergi depan, biar dia dua beranak borak pasal raya la apa lagi agaknya. pergi mengubat hati yang duka. haha. tak ke rasa macam "hah?" bila orang yang kau suka mengaku gay? gila apa ingat dalam drama? tiba-tiba aku teringat personal taste. ceh. hah pergi la sana kau couple dengan anak bos. tapi kan, pasal apa aku masih tetap jadi fan girl mr. crush eh macam tak kisah pun dia kata dia suka lelaki. haha. dia main-main ke betul ke aku pun confius sebab dia pun suka tengok-tengok barang perempuan tapi masih sedar la diri tak boleh pakai tu semua. entah la, betul ke tidak budak tu. kalau betul ni mungkin kes fobia zaman dulu masa ada amoi, amoi kerja mengikis, kuat cemburu la, itu ini. silap you tak jumpa saya awal-awal. saya amoi versi baik punya, bukan serupa amoi you yang dulu. hahaha.

well, anyhow, aku rasa macam dah tak ada apa yang terkilan la sebab dah cakap proper goodbye dekat mr.crush. haha. itu hari nak cakap tak sempat, cuma dia tau aku nak berhenti tapi no goodbye, no anything sebab kak manager masuk awal satu hari, jadi tak sempat nak cakap in proper way la. So, hari ni,

aku: hey, bye bye. hari ni last la you jumpa saya. lepas ni you datang sini saya dah tak ada. bye bye. (melambai-lambai bye bye)

mr crush: (senyum. hulur tangan err to be exact penumbuk, ke genggam tangan gitu, aku pun tak tau nak cakap macam mana)

aku: (blur. tumbuk balik tangan dia, and suddenly think, why on earth i do that?)

and terfikir, itu bukan gaya budak-budak lelaki jumpa member ke? does he see me as his kawan-kawan lelaki. kau ingat aku ah boy ke? aku ah moi la.

and mr.crush blah, macam biasa la mesti akak manager kena punya.

aku: akak kata ah boy semalam. tipu.

kak manager: mana ada tipu. iya betul la, akak kata ah boy kan?

aku: mana ah boy, bukan ah boy.

kak manager: (ketawa) itu ah hui bukan ah boy? habis apa? ah kua?

aku: (ketawa) yelah, akua la dia, suka sama lelaki, pergi jadi akua sana.

*ah kua/akua/aqua means pondan chinese cakap. tapi saya tak ingat itu hokkien ke apa punya dialect.

okay that's it.

dan lagi, aku tengah demam sebenarnya. selsema, tak ada suara, batuk-batuk, sakit tekak. cuaca tak tentu kut. kesejukan aje aku dekat situ. bila kak tanya jawapannya senang je, "demam la saya, darling tak suka menangis dah saya, dia mengaku gay, demam pulak la saya." kak manager gelak-gelak balas, "iya ke you demam sebab itu, ke ini demam sebab dia hulur tangan dekat you ni. satu minggu tak cuci tangan nanti, cium je tangan tu. nanti saya cakap sama dia, apa la you, pergi hulur tumbuk macam tu, sama amoi patut you cium ke tangan dia, tengok sudah demam dia." aku ketawa jela sebab dalam kepala aku terbayang satu gambar dalam handphone. dan kalau gambar tu jadi kat aku, itu betul aku tak cuci tangan seminggu.



mr hae pujaan hati kiss tangan fan. ini memang aku tak cuci tangan. eceh. haha.

Labels: , ,

2 comments