Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, ka...
[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that ma...
[TVXQ challenge] Day 7: An TVXQ song that makes yo...
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink ...
[Super Junior challenge] Day 6: Your Favorite MV
[TVXQ challenge] Day 6: Your Favorite MV
kisah seorang nurul dan 49 days parody | Kenapa ke...
{Super Junior Challenge] Day 5: Your favorite albu...
[TVXQ challenge] Day 5: Your favorite album
#MV of the day | betul ke perempuan tukar mood 12 ...

Click!

> comments
gaji gaji gaji
Written at Monday, July 4, 2011 | back to top



note: entry ni di tulis pukul 11.30 malam tadi. tapi sementara connect dengan internet, si tuan punya blog dah terlelap atas laptop. kalau kau orang nampak dia tulis "okayla. annyong! nak shower" itu cuma angan-angan mat jenin saja sebab dia dah terlelap dulu sebelum sempat pergi mandi. bangun-bangun 2 minit lagi pukul 6 pagi. hampeh selalu macam tu. sekian.



hello!

tak sabar nak tunggu hari selasa sebab jaga dengan ah hui hari gaji. haha, akak kerja full esok tak ada ah hui, haha. eh sebut ah hui eh, tadi pukul 6 akak manager suruh turun bawah dia kata anak bos datang hantar barang suruh amoi pergi ambil. aku la amoi nya tu. sekali turun, tunggu punya tunggu sampai 6.30 tak sampai-sampai. siow betul. sampai abang tolak troli tesco tegur, "hai dik tunggu abang tak sampai-sampai ke?" aku pun seronok jawab "tak la tunggu anak tauke ambil stok tak sampai-sampai, accident tengah jalan agaknya." berubah terus muka ababg tolak troli tu. memang seronok aku menyumpah, ini orang mati ke apa tak sampai-sampai, yelah tesco dengan Giant plentong dekat je jalan kaki pun sampai. dah la aku meman tak ada mood nak kerja hari ni. lagi apa tunggu orang besar setengah jam tak sampai-sampai. sekali hilux bos masuk parking, tengok-tengok ah hui yang hantar. cis, akak manager tipu.

ah hui: sudah lama you tunggu?

aku: hmm. (angguk)

ah hui: sori la tadi dekat Giant tak ada orang jaga, amoi sana pergi makan.

aku: hmm, tak apa tak apa. (dalam hati: nasib baik kau tak mati tengah jalan sebab kena sumpah dengan aku)


ah hui blah je akak tu terus kata,

akak manager: lama you tunggu ah? dua kali dia telefon nak suruh you naik kedai dulu, tapi saya tak ada nombor you.

aku: hmm, akak kata anak bos. nasib baik dia tak mati tengah jalan kena sumpah sama saya ini orang tak sampai-sampai.

akak manager: (ketawa) saja mau bagi you kejutan. apa you cakap, nasib baik tak mati, darling sendiri. okay ma lambat pun sudah jumpa.


okay apa bendanya. aku memang tak expect lengchai tu yang datang. merah muka aku sebab aku rasa macam nak sembunyi dalam tong sampah. sebab, akak tu, aku memang dah agak dah, dia pergi cakap sama lengchai tu ada amoi pekerja suka sama dia. dah amoi kerja dengan akak tu, aku sorang je. sabau jelah. kalau akak tak cakap apa-apa kat dia aku mungkin tak ada rasa segan ke apa. haih.


okay iklan tamat. sambung cerita gaji.


walaupun gaji tak penuh bulan lepas tapi tetap hari yang ditunggu-tunggu. aku nak tengok macam mana bos kira overtime aku. dah la kerja 13 jam tak ada cuti giler ah melanggar akta buruh. memanglah ada cuti dua kali sebulan tapi kau ingat cukup dengan kerja 13 jam sehari? lepas tu nak mintak cuti sehari macam nak mintak duit sejuta susah benau nak dapat. pergi mati ah kau bos kalau kau bayar gaji aku main-main aku punya OT tu memang aku blah. dah lah memang pekerja kau dah blah 3 orang dekat giant tu. pastu kalau kat tesco pun cabut, tau ah nasib kau. padan muka.

ohh, kau tau semalam ada sorang lengchai datang sama dengan kak yati akak baru tu. rupanya mamat tu yang kerja cawangan giant, dia masuk sekali dengan aku, cuma aku tesco, dia giant. dia la budak yang cabut tu, ambik kau tak tunggu-tunggu hari gaji. tak tahan terus ciao. Sekarang dia kerja dekat temptation, branch tesco sini kedai kawasan bawah jual barang perempuan macam hair pin etc etc. tadi borak-borak kutuk bos, dia siap ajak aku berhenti, kerja kat kedai dia tu ada kosong lagi. tapi sayang kedai tu tak boleh pakai tudung. hah, yang ini baru lengchai betul kalah anak bos, ah hui segala tu. lepas tu peramah lagi. pagi tadi pun jumpa lagi dengan dia. datang-datang terus kutuk tauke kedai aku ni lah. kebetulan pulak kena kak yati mintak mc sakit tak dapat, dia cerita kat cina tu, memanglah berapi-api cina tu. haha.

lengchai: saya kerja 7 hari cuti ada gaji oh. itu kedai mana ada? cuti sakit pun tak boleh ka?

aku: eh you jaga itu kedai berapa orang? you sorang?

lengchai: 4 orang la jaga. satu orang? mau mati ka? siow macam itu tauke soh. sana bos baik sayang pekerja. ini kedai (tunjuk kedai aku) siow, bagi susah orang, mau untung bagi senang sama anak dia saja.

aku: macam mana kalau you mintak gaji you dia tak mau bagi?

lengchai: siow ah itu orang, dia christian saya christian. patut dia christian kena baik oh. tapi, ini orang tak boleh pakai. tengok la saya doa dia lingkup. ini cina Singapore bagi mati orang melayu sama orang susah macam saya loh.


dia duk cakap cakap pasal christian, aku pikir kuat betul agama mamat ni. tiba-tiba teringat siwon pulak. eheh. oh ya, kalau budak cina ni lalu-lalu depan kedai aku, aku seronok borak dengan dia, akak manager macam tak berapa suka. Yelah, budak tu cabut, kutuk-kutuk bos, akak manager pro bos 200%, kau kalau terkutuk sikit, macam pasal tanda harga yang misleading tu pun, kau kena marah balik oh dengan dia. hai la akak, bosan betul. yang kena maki dengan customer bukan bos, tapi aku. siow punya orang.

sebenarnya, aku pun dah buat keputusan nak blah je lepas dapat gaji esok. tapi tengoklah esok. kalau aku update kata aku tak ciao, maknanya kekal ah sampai bulan 8. aku ni berat hati nak kerja sebab jumaat, sabtu ahad ni dia orang balik kampung. habis, aku tinggal sorang ah? adeh. hari ni satu hari tak ada mood nak kerja. kena pulak kak yati member borak kena campak lagi, kali ni kat carefour. sengsorang je la aku. tengok ah esok macam mana. entah ah. tapi tension ah kerja tak ada cuti ni.

okaylah. penat nak shower. annyong!


Labels:

3 comments