Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

orang kata kalau kita happy terlebih siang hari, n...
bila fan girl jaga kedai sorang-sorang | eh kau me...
misi nak mencabut gagal. adeh
gaji gaji gaji
bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, ka...
[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that ma...
[TVXQ challenge] Day 7: An TVXQ song that makes yo...
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink ...
[Super Junior challenge] Day 6: Your Favorite MV
[TVXQ challenge] Day 6: Your Favorite MV

Click!

> comments
Entry rojak: Amoi busy tak tengok dunia sedar-sedar dah hari ahad.
Written at Sunday, July 17, 2011 | back to top

 

Hello Sunday!


tedia kau. Punya la busy orang ni kerja, balik tidur, bangun kerja, balik tidur, sedar-sedar dah hari ahad balik. Eh Kau orang tau kan akak manager dah masuk kerja semula hari selasa? Maka dah habislah tempoh bermanja-manja bila nak keluar kedai time balik ada orang tolong tarikkan pintu, ada penghibur hati yang rajin buat cross dressing serupa menonton show kim hee chul pulak. haha. Lagi, member borak-borak perkara berbunyi remaja macam music etc etc semua dah tak ada. Aku rasa macam dah tak jumpa je lagi si budak Ah Hui tu. Dulu selalu dia datang hantar stock, sekarang, hari-hari bos yang hantar sebab aku rasa branch Giant tinggal dia dengan anak beranak bos je, maka kaki dia terantai dekat situ, kut? haha.


eh aku cerita tak yang gelang murahan aku hilang? Sedih satu hari aku gelang hilang. memang 49 days drama sungguh la sampai gelang pun nak hilang. Konon ada watak hero nak kutip gelang tu la. Sekali dah jumpa gelang semalam, bukan hero yang jumpa tapi makcik pelakon tambahan. haha.  akak manager jumpa gelang tu. sebenarnya, aku baru ingat nak kasi tau dia gelang aku hilang, kalau dia jumpa tolong simpankan, tapi terlupa.


oh satu lagi, Tauke baru tau kak yati lari dengan barang-barang. Dia ambil barang kasi cukup gaji 4 hari la. Kecoh kau satu hari. Sekarang akak manager selalu cakap aku lain dari yang lain, salah satunya sebab aku tak ada main lari-lari. haha. Dia tak tau sebenarnya aku pernah berniat nak lari pada hari ke-2 tapi tak jadi sebab teringat masa hari first dia sendir-sindir kata esok aku tak datang la, tak tahan la, lari la, eh sorry sikit. ini Nurul sekali kau cabar, dia buat betul-betul. masa tu terus niat aku akan kerja sampai dia rasa dia betul-betul perlukan aku, atau dia rasa kesal kalau aku berhenti.

Dan sekarang, aku dah rasa menang sebab aku dah dengar beberapa kali sejak dua minggu lepas dia cakap benda-benda macam, "pandai you buat, tapi sayang cuma kerja sekejap," atau macam, "kerja la sampai 15hb, okay jugak, berhenti awal pun duduk saja dekat rumah," haha. sorry la kak, duduk rumah lagi macam -macam saya boleh buat. cukup la 49 hari saya membesar dekat tesco tu nanti. dan lagi satu rasa nak lari masa give up kali kedua, tapi gagal sebab terkena pegang kunci, dan tiba-tiba life tesco ni jadi macam heaven sekejap untuk seminggu. Memang betul lah parody 49 days ni. haha.

Dan lagi, aku memang tak akan main lari-lari sebab nanti tak dapat gaji. haha. lagi pun aku yang susah sangat nak dapat kawan, susah nak mengaku classmates as kawan kalau tak betul-betul berkawan, dah ada at least sorang kawan dari company sama, jadi aku tak mau la buat benda-benda boleh kasi buruk nama aku.  

Ah Hui: You tau cakap cina meh?

Aku: tak tau pun.

Ah Hui: Tapi you pandai baca cina. (sebab aku mengshow-off kebolehan membaca tulisan yang sangat limited masa tumpang tengok paper yang dia beli)

Aku: oh, saya ada belajar sikit je.

Ah Hui: siapa ajar?

Aku: tak ada siapa ajar. sekolah punya.

Ah hui: oh you sekolah cina?

Aku: tak la. belajar kelas cina, sikit saja la saya tau.

Ah Hui: Apa lagi yang you tau.

Aku: (meng-show-off dengan rendah diri lagi sekali. haha)

Ah hui: betul-betul. lagi?

Aku: hmm, wo jiou Nurul.

Ah hui: oh, Nu..rul?

Aku: Hmm. (angguk)

Ah hui: lagi apa you tau? (muka impressed)

Aku: hmm, lagi ah? hmmm.. wo men... (blur fikir cari perkataan melayu untuk women, ingat perkataan inggeris je)

Ah hui: Pengyou! Women shi.. pengyou.

Aku: Ah, yes. Pengyou. women shi pengyou.

 

Pengyou okay. bukan nan pengyou. Chingu saja, bukan namja chingu. Okay tak boleh blah kau nurul fikir bukan-bukan time orang seikhlas hati kata kau kawan dia. ceh.

Dan sekarang, aku memang selalu jadi kawan yang jahat. Tak banyak la. sikit je. sekarang, apa-apa hal, akak manager komen, complain, aku guna nama ah hui. ah hui itu, ah hui ini. kalau aku guna nama mamat ni, benda yang tak kena dengan mata dia pun semua jadi betul. mungkin sebab ah hui pun orang lama macam dia. even lagi lama. dari marah-marah pasal apa beg mahal gantung kat bawah, aku cakap ah hui buat, dia terus kata, “tapi, pandai jugak dia gantung dekat sini. saya pernah fikir juga tapi takut customer usik-usik.” tak boleh blah betul. aku gelak je la dalam hati. memang sah akak ni mementingkan status senior-junior. orang macam ni kat jabatan kerajaan mesti akan di benci punya.

dan lagi satu, aku kalau bab congak mencongak, aku tak risau sangat sebab sangat konfiden tak akan salah congak. tapi aku ada satu masalah selalu salah baca harga. tensi ah. nanti kena marah sebab atas tuduhan mengira tak pakai kalkulator. tapi kesalahan sebenar, salah baca harga sebab cari price tag tak jumpa, main kira ikut harga tampal dekat tempat baju tu digantung jela. habis tak kan kau nak kira 22+12+5 pun pakai calculator? lambat, customer ramai lagi dekat cashier tu, lagi ayahanda aku sibuk call ingat kedai dah tutup sebab dah waktu balik. hadoi la akak. lain kali harga tu kasi jelas okay. dah asyik kena marah dengan customer pasal harga.

eh aku tau satu rahsia orang lain tak tau. Ah hui nak berhenti. okay itu aku cerita lain kali. dah lambat ni. bye bye!

 

^^

Labels:

2 comments