Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Entry rojak: Amoi busy tak tengok dunia sedar-seda...
orang kata kalau kita happy terlebih siang hari, n...
bila fan girl jaga kedai sorang-sorang | eh kau me...
misi nak mencabut gagal. adeh
gaji gaji gaji
bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, ka...
[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that ma...
[TVXQ challenge] Day 7: An TVXQ song that makes yo...
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink ...
[Super Junior challenge] Day 6: Your Favorite MV

Click!

> comments
entry random: terjah beg sendiri
Written at Tuesday, July 19, 2011 | back to top

 

Hello kawan blog yang tak berapa nak ramai tapi best! haha. start-start entry dah membodek tak boleh blah. ekekeke. oh ya baru selesai mengomen blog WZulhilmi secara pukal sebab everytime baca blog dia, mesti terlelap dulu sebelum nak komen mengata mengsegala. haha sorry meh. eh terlelap bukan sebab tak best tapi sebab aku memang penat balik kerja,  sebelum sempat tunggu laptop terbuka kadang aku dah tertidur dulu. dalam 4 blog yang must read dia yang rajin hapdate, jadi memang selalu tertidur masa tengah baca blog dia, or dah habis baca, tinggal nak comment tapi wifi lambat tak berapa nak kuat sampai bilik aku. haha

sebenarnya nak cerita pasal benda lain, tapi dah terlekat dekat twitter dah lambat pulak nak merapu sal benda lain. lagi pun kalau cerita pasal kerja memang tak ada benda lain selain aku akan menyebut Ah Hui sebab cuma dia je yang membuatkan hai-hari kerja aku sedikit fun. tak pun meroyan pasal customers menyakitkan hati atau akak manager yang sedikit cerewet tu tak pun si budak aqua yang selalu bagi aku pening atau paling-paling pening kepala kira stock bila sampai barang yang di issued oleh Aren si anak bos. dia suka buat aku kena kira stock 3-4 kali sebab suka nau salah hantar barang la, apa la, amoi banyak sangat ni agaknya. haha. Sekarang ah hui takde kerja pun no fun at all. ekeke tak tahan. eh ada sorang orang abang tesco hensem bersuara sedap (sore dia la yang bagi announcement kat tesco plentong tu selalu) tinggi dan rajin pergi solat (sebab ramai je tak solat kerja sini) *eh tiba-tiba cakap pasal abang hensem apesal?*

okay stop merapu tanpa arah tujuan.

hari ni nak cerita pasal apa yang ada dalam beg aku. macam best jugak buat entry blog macam ni. haha. selalu orang nak tengok beg retis je, mai tengok apa dalam beg aku yang aku angkut pergi kerja hari-hari. haha.

 

 

 

IMAG1848

ini dua biji beg yang aku angkut pergi kerja hari-hari

 

beg

  1. cd lagu-lagu super junior yang aku suka. ini aku bukak masa akak manager cuti minggu lepas. tak keluar-keluar dari beg sampai sekarang.
  2. duit.
  3. resit tesco.
  4. supplement.
  5. bedak powder.
  6. air masak.
  7. air masak jugak.
  8. roti. lunch aku slalu makan roti je sebab kerja sini dah 6 kali aku cirit birit muntah muntah. tak ke giler nama dia. siow.
  9. coco pie. *ehem Wzul ehem*
  10. IC.
  11. driving license.
  12. club card tesco.
  13. student card.
  14. atm cards. cimb&bsn.
  15. bracelets. ada je dalam beg dari dulu, aku jarang pakai. yang pink tu la yang ilang hari tu. yang satu lagi makcik aku kasi.
  16. kertas entah apa-apa ada slip exam bagai dalam beg sling tu.
  17. Tiger balm. beli ni pun sebab aku sakit perut la salah makan.
  18. eyeliner. dah lama benda ni wujud dalam beg tapi tak pernah pakai.

 

IMAG1845

inila gelang yang ilang ari tu. bajet ada hero tolong kutip. tapi tak kesampaian. ekeke. aku ni memang hobi tercicir gelang. itu hari gelang emas aku cicirkan. memang la cuai lagi kasar.

okaylah, aku nak tidur la dekat pukul 3 dah ni. memang confirm aku ni macam orang mabuk esok ni kang, kalah ah hui yang serupa orang mabuk masuk kerja ahad dua minggu lepas sebab keluar minum tea dengan member sampai pukul 2 pagi.

p/s: kerja 13 jam sehari berdiri boleh je tahan dah tak rasa apa, tapi kau bila balik kau duduk kejap nak berdiri semula memang la sakit tapak kaki, bangun pagi kejang semua. macam ni la hari-hari. dahla seram sejuk hari-hari aircond tesco serupa duduk dekat beijing taim musim sejuk. okay ini hiperbola. haha

Labels: , , ,

4 comments