Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

misi nak mencabut gagal. adeh
gaji gaji gaji
bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, ka...
[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that ma...
[TVXQ challenge] Day 7: An TVXQ song that makes yo...
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink ...
[Super Junior challenge] Day 6: Your Favorite MV
[TVXQ challenge] Day 6: Your Favorite MV
kisah seorang nurul dan 49 days parody | Kenapa ke...
{Super Junior Challenge] Day 5: Your favorite albu...

Click!

> comments
bila fan girl jaga kedai sorang-sorang | eh kau memang tau super junior eh? tohoshinki kau tau tak??
Written at Saturday, July 9, 2011 | back to top

short update.

disebabkan anda semua tak nampak saya membebel-bebel melepaskan stress kat blog sendiri dengan twitter maknanya, hidup saya aman dua tiga hari ni dengan ketiadaan akak manager. ohhhhhh heaven giler! rasa bebas. aku nak susun macam mana, nak buat apa, relax je. tak ada peraturan skema, tak ada step nak kena ikut. haha. well anyway, aku tak adalah curi tulang okay! aku kerja je elok-elok. sapu mop pasang price tag kemas stok, almost the same macam hari-hari biasa masa akak manager ada.

Cuma aku rasa relax sikit je, sebab whenever dia ada, aku kena control sikit tingkah laku konon-konon gadis ayu lemah lembut, supaya dia nampak aku macam perempuan baik, matang dah besar, dah tak budak-budak berjiwa remaja jadi dia tak payah nak takut aku usik barang sana sini macam budak-budak kecik, remaja-remaja selalu buat. homaigad, kau tau betapa siksanya itu bila ada someone tengok kau macam polis serupa apa. tensi tau tak, tensi. So sekarang dia tak ada balik kampung seminggu, aku buat kerja relax je dengan ah hui tak ada nak takut-takut. bebas. haha.

lagi, aku boleh bukak favorite songs aku suka-suka hati!


itu headline untuk hari ini.


semalam aku main capai cd yang ada kat bilik, tak sempat nak belek sebab dah lambat, maka tercapai koleksi favorite super junior aku. Nasib baik tercapai super junior, kalau tercapai lagu raya, tak ke naya. haha. So that, semalam kedai bertukar jadi kedai korea kejap. lagi sedap Seoul song pun ada. Aku rasa nak gelak bila dengar lagu tu terpasang dekat kedai sendiri. Bunyi macam tak ada unsur 1 Malaysia langsung sebab promosi pelancongan korea kat kedai sendiri. Nasib ah cusromer tak paham. aku je tau. nasib baik masa burn cd tu lagu victory korea world cup punya aku tak letak. keke.

semalam, sampai-sampai je Ah hui dalam pukul 1 lebih, aku terus lari-lari pergi toilet. balik toilet lagu tengah pusing lagu duet top bias saya, Just like now-Ryeowook, Donghae (it's okay daddy daughter ost)

Ah hui: ini lagu apa?

aku: hmm? (blur tak tak tau nak jawab tajuk ke, penyanyi ke, apa ke)

Ah hui: ini lagu melayu ke?

aku: (geleng. control gelak. kau ni macam mana bahasa macam tu boleh jadi bahasa melayu?) hmm, lagu korean.

Ah hui: oh, apa? korea?

aku: hmm, saya suka dengar lagu korean, mandarin, japanese.

ah hui: oh! ini orang banyak handsome oh! (muka excited)

aku: (ketawa dan terus ketawa. amek kau kena batang hidung sendiri. bukan sebab hensem eh aku dengar. haha) oh, eh?

ah hui: betul meh, you ada tengok MV?

aku: (angguk ketawa masih tak habis)

ah hui: hensem meh dia orang.


aku memang tak boleh tahan gelak. Aku rasa kau patut tau yang aku ni fan girl. kau belum tegok segala koleksi dvd, lagu, MV etc etc aku, dan kau tak tau apa motif sebenar aku kerja ni sebenarnya. kehkeh. aku terfikir mana mamat ni tau artis korea ni hensem. tiba-tiba teringat dia pernah kata dekat aku dia kerja kedai cd dulu. mungkin dekat situ kut.

sekali dengar lagu KRY-One Love dia tanya aku "you faham ke apa dia cakap?" Aku cakap jela "dulu ada tengok translation." mamat ni siap tau nyanyi lagu perfection, super girl, aku dah mula confius, dia memang tau ke super junior that's why dia cakap, "ini orang semua hensem." atau dia dengar sekali terus boleh tangkap (sebab bahasa sendiri) and terus boleh ikut. aku nak tanya, "you kenal ke super junior?" tapi soalan tertukar jadi, " ini lagu mandarin, you faham ke apa dia cakap? saya dengar je hari-hari tapi tak faham." aku pun soalan tak logik. haha.

okaylah! bye bye! counting days nak berhenti tak sabar! lepas je esok, tinggal lagi 3 hari ahad kena lalu. yes!

pergi kerja time! bye bye!!


Labels:

4 comments