Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that ma...
[TVXQ challenge] Day 7: An TVXQ song that makes yo...
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink ...
[Super Junior challenge] Day 6: Your Favorite MV
[TVXQ challenge] Day 6: Your Favorite MV
kisah seorang nurul dan 49 days parody | Kenapa ke...
{Super Junior Challenge] Day 5: Your favorite albu...
[TVXQ challenge] Day 5: Your favorite album
#MV of the day | betul ke perempuan tukar mood 12 ...
[Super Junior challenge] Day 4: Your favorite song...

Click!

> comments
bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, kalau lengchai mata sepet-sepet sikit saya tak kisah.
Written at Saturday, July 2, 2011 | back to top

Assalamualaikum.

Giler penat kerja hari-hari balik dekat pukul 12 memang nampak katil terus selamat pengsan, bangun-bangun esok terus siap pergi kerja. Jadi selalu keterlupaan tentang kewujudan blog. Baca blog orang pun, tak sempat click butang komen dah tertidur atas laptop. selalu bermasalah begitu. kadang-kadang dah bukak blog orang tak sempat baca dah terlelap dulu. memang penat la kerja guna tenaga tapi gaji tak seberapa ni. ingat ye adik-adik ilmu itu penting. penat tapi gaji banyak masa kita dihargai tak apa adik-adik. Belajar sungguh-sungguh. eceh panjang pulak mukadimah. Nanti I cerita pasal ilmu ni dekat entry lain ya.

Okay, apa cerita kena mengena dengan tajuk kat atas? haha, macam ni,



Kelmarin:


akak manager: kalau tuhan sudah tulis jodoh itu sama bangla ka, pakistan ka, cina ka, apa boleh kita buat. betulkan? (ketawa)

aku: Bangla saya tak mau, cina saya tak kisah.

akak manager: you mau cina ka?

aku: yalah. akak kasi kenal saya satu. Ah hui lah. ah hui. (ketawa)

akak: anak tauke itu ah boy you tak mau ka? dia lagi hensem meh. you kenal tak?

aku: (geleng)

akak baru: haah, anak tauke hensem sikit. kurus je orangnya. dia yang hantar barang semalam.



Perbualan terhenti sebab customer melayu berambut kalah rambut barbie bersama suaminya mat salih. dah habis dia bongkar semua seluar baju, dia pun blah. ingat aku mesin lipat baju seluar ke hah?


akak baru: Dekat manalah dia jumpa suami dia tu agaknya ye?

akak manager: yalah, tapi muka anak dia tak ada sama macam itu orang putih pun. Eh nurul, you mau ka kawin sama orang putih?

aku: tak nak. saya mau yang mata sepet-sepet sikit, kulit cerah-cerah sikit. (dalam hati merefer kepada lelaki korea seperti kim jaejoong, lee donghae mahupun kim ryeowook)

akak manager: (ketawa) aiya, saya rasa betul la yati, dia ini sudah cinta sama itu Ah hui lah.

aku: mana ada. saya main-main jelah. (ketawa)

akak manager: ini malam anak bos hantar barang you tengoklah dia hensem ka tidak.


masa kunci pintu nak balik.

akak manager: macam mana? hensem tak anak bos?

aku: hmm, hensem. tapi, Ah hui menang lagi.

akak manager: (ketawa besar) aiya cilaka ini anak. hahaha. Ah hui menang ah?

semalam:


aku ingat cerita Ah Hui dah habis dah boleh tutup buku.

scene: pasang price tag dekat baju.


Akak manager: Ah hui datang petang ni hantar barang.

Aku: yaka?

Akak manager: tengok itu yati, sebut Ah hui ha, mata dia terus tegak, tadi layu-layu saja, saya rasa ini anak memang betul sudah cinta sama Ah hui. Hari tu dia jaga kedai dua orang saya rasa dia ada cakap-cakap apa agaknya.

Akak baru: Oh dia orang dua orang je ke?

Akak manager: Yalah, dua orang. buat apa agaknya.

aku: akak! mana ada buat apa, saya buat kerja saya, dia buat kerja dia la.

akak manager: yaka? jangan-jangan, you curi tengok dia, dia curi tengok you. eh dia baik sama saya tau. nanti saya bagi tau dia, amoi kerja sama kakak suka sama you.

aku: janganlah. mana ada. cakap dengan dia pun tak. saya kan pendiam.

akak manager: (ketawa besar) you pendiam ah? baru-baru saja diam lah.


scene: malam. sambil susun barang. akak baru kena jaga kedai dekat giant. tinggal dua orang dengan manager.

akak manager: Ah hui datang hantar barang ini malam.

aku: hah? (berkerut)

akak manager: (ketawa besar. lagi) tengok tu, sebut saja ah hui terus tegak. mau nombor dia ka? nanti malam you sms la.

aku: aiya! (ketawa) mana ada! tak mau lah saya.

akak manager: tak payah segan-segan. malu sikit-sikit saja.

aku: tak mau lah. dia sudah ada amoi. mana dia mau sama saya.

akak manager: mana ada dia belum ada amoi. masih jawatan kosong. you kenal-kenal la sama dia.

aku: tak mau lah, dia budak lagi. baru 18 tahun. saya sudah tua leh. sudah 21. mana dia mau.

akak manager: kalau sudah suka umur tak kira meh. cina biasa leh, umur 40 lebih kawin sama awal 20-an. kalau you suka sama dia, mana tau dia suka sama you. hati selalu macam itu meh.

aku: (ketawa) akak ni cakap pasal bos sama tauke Soh eh?

akak manager: shhh. itu satu contoh la. banyak lagi. nanti bila you jaga sama ah hui you tanya la dia kenapa tauke Soh banyak muda sudah ada anak besar. tapi you jangan cakap-cakap. diam-diam saja. nanti Ah ling dengar dia marah.

okay. aku dah cakap-cakap dah. cakap dalam blog. eh, tapi serius, tauke aku muda lagi oh. ada la dalam 26-27 paling-paling 28 agaknya. cun lagi. bos dah 40 lebih tapi hensem lagi oh. Patut anak pun hensem. oh ya, Ah Ling tu pekerja lama dekat Giant mungkin. cukup pasal bos.


Hari ni:

ramai orang. Fenomena hujung minggu biasalah. Dalam hati berfikir, "bagus selamat aku tak kena bahan hari ni."

scene: susun selipar stok baru dekat rak bersama akak baru. pukul 2 lebih kut. Ah Hui datang hantar barang. mati aku kena bahan lagi karang.

tiba-tiba,

Ah Hui: You ikut saya turun sekejap. Ada barang saya terlupa.

Aku: Saya? (berkerut pelik)

Ah Hui: Ya.

Akak Baru: Saya?

Ah Hui: Tak payah.

balik kedai semula. Bagi resit dekat akak manager. (dalam hati: mati aku kena bahan kejap lagi)

Akak manager: Oh you pergi mana dua orang sama Ah Hui ah? Dia ada cakap apa dengan you?

Aku: Tak ada apalah. dia suruh saya bagi akak resit ni. Saya ingat ada barang lagi dekat bawah. tapi cuma resit ini je.

Akak Manager: oh dia bagi surat cinta ah?

aku: hmm, yalah. surat cinta.

akak manager: Yati kenapa macam tak larat happy saja? sakit ka?

aku: haah, akak nampak pucat.

Akak baru: sakit kepala dari semalam.

aku: habis saya nampak happy tak. (dalam hati: tak berapa happy sebab customer ramai hampir semua berperangai pelik mintak penampar laju-laju ditambah pulak stok barang sampai jenuh mengemas)

Akak manager: you happylah sudah jumpa sama Ah Hui. Eh you mimpi apa semalam leh, boleh jumpa pulak hari ni?

Aku: tak ada mimpi apa. akak, saya pergi toilet kejap.

apa pasal boleh timbul cerita pasal ah hui. oh lupa nak cakap. ah hui ni budak yang pendiam, suka belek cermin main rambut, yang jaga dengan aku lepas tu tutup kedai awal minggu lepas tu. alah lengchai hari tu yang pasang lagu best. pasalnya aku secara tak sengaja terbagi contoh nama dia sebab nak elak daripada kena pasang-pasang dengan bangla jual waffer kedai depan tu. akak manager ni suka betul guna nama aku dekat bangla tu.

sekejap kang, "itu amoi kedai akak mau kaya ball boleh bagi murah ka?" sekejap pulak kang "itu ice cream you jual, you bagi sikit amoi kedai akak tak suka." sekejap lagi nanti "itu amoi kedai akak cantik ma you tak mau ka?" habis dia iklan aku dekat bangla. semua benda guna nama aku cis. sampai bangla tukar duit aku jugak kena hantar. nasib bangla tu datang dulu sebelum sempat aku hantar.

dah sekarang bangla tu dok sengih-sengih gatal dengan aku. adoi rimas. dulu tak la kut sebab aku jenis orang tanya sepatah jawab sepatah, lepas tu tayang muka tak ada perasaan. menyesal pulak awal-awal ngaku tak ada boyfriend masa dia kata aku suka tengok handphone sengih-sengih dulu. patut cakap je ada, tak adalah dia seronok mengenakan aku dengan ntah siapa-siapa je.

akak manager: mau kaya ball, waffer, ais cream murah, boleh baik-baik sama itu bangla. mau makan nasi murah boleh baik-baik sama tauke kopitiam.

akak baru: nak coklat free boleh baik dengan abang kaunter tesco tepi ni.

aku: oh, kalau lenguh kali nak urut kaki discount boleh baik dengan abang pusat reflexsology tu? macam tu?

akak manager: betul lah. macam tu lah. you dua bulan saja sini ma. lepas baik-baik, you pun byebye la berhenti. (ketawa)

aku: (ketawa) baguslah. lepas ni semua bangla, melayu, cina, pakistan, nepal, indonesia semua nampak saya semua lari sebab takut kena kikis.

Kau tau. sekarang kedai da makin bising sikit. aku dah pandai nak borak-borak dengan akak manager ni. kalau dulu soalannya sama, "tak mau makan ka?" sekarang dah borak banyak sejak kak yati masuk. tapi yang paling aku tak tahan bila dia orang berganding bahu kena kan aku dengan bangla. puncanya sebab aku cakap nak kaya ball free. tapi kalau dapat tak lalu pulak nak makan sebab bangla buat. hadoi.

dan yang lagi satu aku tak tahan, kalau dah dasar ahjumma, sorang cakap semua nak cakap. dua-dua tak tau etika, kalau tengah borak, sorang cakap yang lain diam dengar. ini tak, dua-dua nak cakap dengan aku, aku pun pening nak dengar mana satu sebab dua-dua cakap pasal benda lain-lain lepas tu dua-dua tak pandai baca keadaan. sebab tu aku selalu lari jauh-jauh. berdiri jauh-jauh sorang-sorang, supaya dia dua orang je berbual, aku tak tersepit tengah-tengah.

tapi pulak, bila dah jauh-jauh macam tu kena bahan kata aku tidur sambil berdiri. bila pulak aku tidur berdirinya? semua gara-gara donghae punya pasal. satu hari tu, aku tengah hulur paku dekat akak manager, nak paku-paku dinding, dah dia lambat sangat ambil paku, aku pejam la mata sebab kebetulan playlist terkeluar suara donghae nyanyi. konon nak menghayati, sekali kena tuduh tidur. bila senyum sorang-sorang dikatanya aku senyum dekat bangla pulak. padahal dekat telinga tengah dengar suara jaejoong sebab tu senyum sengsorang. adoi la, semoga makcik-makcik ni bertaubat cepat-cepat.

sekarang ni macam dah lega sikit tak ada usik-mengusik pasal bangla. tapi gossip Ah hui pulak timbul. Mati aku kalau mamat tu tau. Tiap hari selasa mana aku nak letak muka aku? dalam kain-kain baju yang banyak tu mungkin.



p/s: tesco plentong melayu lelaki kerja kedai-kedai ni tak ada kut. semua bangla dengan indonesia je berlambak.



Labels:

2 comments