Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

entry random: terjah beg sendiri
Entry rojak: Amoi busy tak tengok dunia sedar-seda...
orang kata kalau kita happy terlebih siang hari, n...
bila fan girl jaga kedai sorang-sorang | eh kau me...
misi nak mencabut gagal. adeh
gaji gaji gaji
bangla hidung mancung ke, apa ke, saya tak nak, ka...
[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that ma...
[TVXQ challenge] Day 7: An TVXQ song that makes yo...
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink ...

Click!

> comments
akak manager ni macam mama lah. =D
Written at Sunday, July 24, 2011 | back to top

Again, Hello Sunday!

Lama tak guna saya. eceh. eh sedar-sedar dah hari ahad. selalu macam tu. okaylah straight to the point. Macam biasa sekarang kerjakan, so cerita pasal kerja je lah. eh, kau orang tau, saya makin sukalah dengan kerja ni, dah lebih sebulan, tiba-tiba rasa seronok pulak kerja dekat kedai baju tu. Dah tak kekok, dah tak takut dengan customer, kalau dulu customer tanya jawab dengan kepala, pakai angguk geleng, sekarang dah pandai klentong or kenakan balik customer kalau yang banyak songeh sangat. Dah tak dup dap dup dap bila bos datang, dah geng-geng dengan kak manager serupa mama sendiri, dah boleh borak-borak dengan orang kedai beg depan, lagi manager kedai urut, bangla-bangla (okay ini tak boleh blah), dah tak fikir nak balik awal je, dah kenal jenis-jenis baju, seluar, tuala, sapu tangan, beg siap dengan harga, senang cerita dah cekapla kerja dekat situ, tapi sayang tak lama je lagi dah nak berhenti. lebih kurang 2 minggu je lagi kerja situ, lepas tu aku pun bye bye semua. tiba-tiba pulak rasa sayang nak berhenti.

Eh nak tau, aku macam tak sangka kak manager sayang jugak dekat aku sebenarnya. haha. kisahnya macam ni, ingat tak budak cina yang dulu kerja dekat giant lepas tu berhenti sebab tak tahan tu? yang ah hui ajar aku nama budak tu aqua, lepas akak manager balik baru aku tau aqua tu bukan nama orang, tapi pondan, cakap cina. gelak-gelak aku bila tau maksud sebenar aqua tu. nasib baik la ada pondan thailand kerja depan kedai aku, kalau tak, sampai sekarang aku tak tau aqua tu maksud dia pondan. Mungkin budak cina tu, gaya kepoh-kepoh, cam pompuan, so dekat giant orang gelar dia aqua. entah, haha. okay, budak cina tu memang hari-hari datang kedai aku bercerita, pinjam handphone, mengadu nasib bagai dekat aku yang membuatkan akak manager menyampah dekat budak tu. aku pun agak rimas jugak sebenarnya. sekali itu hari masa bos ada budak tu nak masuk tapi tak jadi bila nampak bos. Kak manager cakap la sama bos budak tu selalu datang cari ini amoi, pastu bos katalah toksah layan sebab budak tu ada seow sikit. esok lusa tak datang budak tu. rupanya dah kerja dekat tebrau. lepas tu kelmarin dia datang lagi sibuk cerita pasal water filter yang dia jual. aku cuma angguk-angguk je la.

Kak manager: apa dia mau? tak kerja ke dia?

aku: cuti. dia cerita pasal mesin tapis air yang dia jual tu la.

kak manager: itu je?

aku: haah.

kak manager: tak pela kalau itu aje, saya takut kalau-kalau dia tipu duit you ke, mana tau? itu budak macam kena candu ke apa, macam ada seow sikit, saya kena tengok-tengok. takut-takut dia cakap "saya tak ada duit mau makan, boleh tolong bagi pinjam RM 20 tak?" saya kena cegah tu.

aku: eh tak adala kak. ketawa

kak manager: eh saya cakap betul. you ni baik sangat. dia tipu you ke apa nanti macam mana. lepas ni dia datang mau pinjam telefon, cakap aja tak ada.

aku: saya ni susah la kak. dah biasa cakap-cakap, dah macam kawan, tak kan saya nak halau keluar, tipu-tipu. saya pun malas jugak nak layan sebenarnya.

kak manager: yalah, itu budak macam ada tak betul sikit, nanti lama-lama you layan jatuh cinta nanti, susah pulak.

aku: ketawa. dalam hati: jauh betul akak ni fikir.

kak manager: nanti you tinggal ah hui. kesian pulak saya sama ah hui.

aku: ketawa makin kuat. akak ni, tak adalah. ah hui, ah hui la. saya tak tinggal punya. budak tu menag satu je dengan ah hui. dia sama-sama 21 dengan saya. lain semua ah hui menang. ah hui baik, rajin, tak banyak cakap, hensem sikit dari dia. (ketawa)

kak manager: (ketawa) ah hui bagus lagi ah.

lepas tu petang sikit, aku tanya-tanya la pasal bos kedai cd depan kedai aku ni pulak.

aku: kak, bos cd tu hensem la. umur dia berapa eh, 40 ada?

kak manager: saya agak ada la kurang lebih 40-an. Tapi, ah hui ada hensem sikit. bos cd sudah tua leh.

aku: (ketawa) amboi kak. saya cakap sama budak aqua tu, akak sebut nama ah hui. saya cakap bos cd hensem, nama ah hui naik lagi. apasal bila tukang urut datang kacau saya nama ah hui tak keluar? sebab takut coklat tak sampai eh?


dekat sini ada manager kedai urut thailand selalu datang mengacau aku. ada satu hari tu dia seronok cerita pasal family dia, dia cakap aku perempuan lain dari yang lain, dia cakap ciri-ciri perempuan idaman dia, aku tak paham apa angguk je la, hmm kan jela. rupanya, kak manager bagi tau aku, sebelum tu tukang urut cakap dia suka dekat aku, nak kenal-kenal bagai, lepas tu kak manager pun seronok mengenakan tukang urut cakap aku pun suka dekat dia. aku dengar terus gelak-gelak keluar air mata, patut la cakap merapu sampai keluar family bagai, rupanya dia ingat aku suka dekat dia betul-betul. kak manager ni memang, suka benau guna nama aku. ceh. haha. dan lagi, kak manager asik cakap dekat tukang urut, "nurul nak coklat." sekarang aku dapat nickname coklat dekat tempat kerja. ceh paiseh.

aku: saya tak mau la dia panggil saya coklat, coklat dari jauh. nanti kalau masa tu dia jerit-jerit coklat, ngam-ngam ah hui ada macam mana?

kak manager: cilaka ini anak. dia sudah fikir ah hui. patut dia beriya tak mau coklat. saya pun pelik jugak. yala, betul juga. ngam-ngam dia dengar, nanti dia ingat you amoi suka kikis pulak. (sebab masa tu tukang urut kata kalau nak coklat, syarat dia akan panggil aku coklat, bukan nurul, jerit coklat-coklat dari jauh, lepas tu aku kena ikut dia masuk dalam tesco beli coklat)

aku: dah la suka hati je suruh saya ikut masuk dalam beli coklat. ingat saya apa? suka-suka ikut orang sana sini.

kak manager: yalah, you jangan risau la. saya ada sini ma. saya pun tak akan kasi punya. itu lelaki macam tu senang-senang saja mau bawa orang sana-sini. prang lawak-lawak saja. kalau kita betul nak makan, kita boleh beli sendiri guana duit sendiri, apa tak malu mau minta-minta? saya tak tau la kenapa, tapi dengan nurul saya sudah macam anak sendiri. jadi, saya mesti jaga you. mungkin kerna you mirip justin lebih lagi bila pakai tudung. Saya suami pun cakap you macam anak saya justin masa saya tunjuk gambar. yala, you macam dia, muka you, gaya, cara cakap manja-manja mirip justin.

memang pun, anak dia yang baru nak masuk menengah atas tu muka lebih kurang aku, tapi yang tak tahan tu gaya, cara cakap pun serupa jugak. wah patut la aku perasan jugak dia selalu treat aku macam mama treat anak dia. cakap baik-baik pasal aku, berbangga-bangga dengan aku, kadang-kadang macam terharu jugak. ecewah. haha.

anyhow, sekarang aku dah rasa seronok kerja dekat situ, tapi sayang nak berhenti pulak. dan lagi, menyesal jugak masa awal-awal kerja aku kurang suka dengan akak ni, sebab sudahnya aku sayang dia pulak. haha. tapi biasalah, kalau dah namanya nurul, dia memang tak pandai nak benci-benci orang sangat, nak tak suka-tak suka ni, sebab hujung-hujung nanti jadi sayang. haha.

p/s: cita-cita nak guna word saya gagal. haha.


Labels:

4 comments