Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

[Super Junior challenge] Day 4: Your favorite song...
[TVXQ challenge] Day 4: Your favorite song that wa...
[Super junior challenge] Day 3: Your favorite SJ s...
[TVXQ challenge] Day 3: Your favorite TVXQ song
[Super Junior challenge] Day 2: Your favorite OTP
[TVXQ challenge] Day 2: Your favorite OTP
[TVXQ challenge] Day 1: Your ultimate bias
[Super Junior Challange] Day 1: Your ultimate bias...
A not-dedicated fan girl doing some challenges
[30 Days Blog Challenge] Day 04- Your dream weddin...

Click!

> comments
#MV of the day | betul ke perempuan tukar mood 12 kali sehari?
Written at Friday, June 17, 2011 | back to top

Rehat sekejap lah dari buat cabaran yang mencabar tu. eceh. nanti la buat auto-post entry jadi tak yah hari-hari fikir nak siapkan homework. padah bersikap tamak. -__-


Adakah perempuan semua sama? Mereka tukar mood 12 kali sehari.
Saya rasa saya faham mereka, tapi sebenarnya tak faham. Ianya sangat susah.
Kepala saya sakit sebab kamu.

Tak ada lelaki yang betul-betul tahu, Kata-kata tu sangat penting.
Kenapa awak tak faham perasaan saya?
Stupid, awak tak akan jatuh cinta. Tak ada orang lain yang macam saya.

Kadang-kadang kamu macam kanak-kanak,
"Saya tak suka, saya nak balik rumah."
Saya cuma ketawa bila kamu berkata macam tu,
Saya tak tahu nak marah, apa jadi dekat saya ni?

Awak lebih tahu, yang saya petingkan diri kadang-kadang,
Tapi, saya cuma suka seorang saje,
Awak milik saya, awak milik saya,
itu je yang saya ada.

Saya cuba gembirakan kamu algi bila kamu nampak macam nak marah,
Mood kamu semakin baik dan kamu tersenyum,
Ianya susah, tapi kemudian saya cair, saya cair,
Saya cair setiap hari kerana kamu.

Sebab awak cuba[senangkan hati saya] saya terima itu,
Awak nampak lebih comel sekarang,
Terima kasih sebab awak buat hari ni hari yang sweet macam selalu,
Tak ada orang lain yang macam saya.

Kadang-kadang kamu macam kanak-kanak,
"Saya tak suka, saya nak balik rumah."
Saya cuma ketawa bila kamu berkata macam tu,
Saya tak tahu nak marah, apa jadi dekat saya ni?

Awak lebih tahu, yang saya petingkan diri kadang-kadang,
Tapi, saya cuma suka seorang saje,
Awak milik saya, awak milik saya,
itu je yang saya ada.

Tak kira apa yang mereka kata (Awak saya punya)
Selama-lamanya (hanya kita berdua)
Kamu dan saya saling mencintai selama-lamanya

Saya menjadi cair bila mendengar kata-kata manis awak, macam ice cream
Saya tau apa yang awak maksudkan, tapi saya masih percaya kamu lagi,
saya risau,
Tapi saya ketawa lagi hari ni, Apa yang patut saya buat?

Sebab tu lah kita berdua,
Saya betul-betul jatuh cinta pada kamu,
Apa yang boleh saya buat? apa yang boleh saya buat?
Kamu saya punya, kamu saya punya,
Semuanya adalah cinta,
Berdua lebih baik.


Itu adalah lirik lagu Ice cream Joo ft teuk yang telah dimelayukan. Pemilihan kata mungkin tak tepat sebab saya translate dari english. Dan saya tak pandai pilih perkataan puitis-puitis ni. haha.

Suka MV ni sangat comel! Ice Cream.



ooii pakcik paramdung sweet talker lagi bersenyuman manis, anda buat saya nak pergi dating sambil makan ice cream sekarang. err dengan awak. teman!


nan neon naekkeoya neon naekkeoya~ habis dah aku duk ulang benda ni. you're mine. you're mine! :)


Labels: , ,

2 comments