Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

{Super Junior Challenge] Day 5: Your favorite albu...
[TVXQ challenge] Day 5: Your favorite album
#MV of the day | betul ke perempuan tukar mood 12 ...
[Super Junior challenge] Day 4: Your favorite song...
[TVXQ challenge] Day 4: Your favorite song that wa...
[Super junior challenge] Day 3: Your favorite SJ s...
[TVXQ challenge] Day 3: Your favorite TVXQ song
[Super Junior challenge] Day 2: Your favorite OTP
[TVXQ challenge] Day 2: Your favorite OTP
[TVXQ challenge] Day 1: Your ultimate bias

Click!

> comments
kisah seorang nurul dan 49 days parody | Kenapa kedai spec tesco plentong punya pamplet maxim out dated sangat?
Written at Tuesday, June 21, 2011 | back to top


Tau tak, saya rasa macam dalam drama 49 days tu. keluar kerja pagi, balik malam terus tidur. bangun terus pergi kerja, balik terus tidur. makan pun time sarapan je. Tak ada life sungguh. cuma beza Yi Kyung kerja malam saya kerja siang. Kalau tak sebab manager dengan bos dia tak berapa banyak songeh (masih ada songehnya, tapi tak seteruk kedai lain) dengan gaji yang okay, memang I dah cabut you. Macam zaman kerja kilang dulu. Empat hari je cabut. sekarang dah matang sikit, paksa diri cuba bertahan sekurang-kurangnya lepas hari gaji. Tapi, sebenarnya tak tahan jugak. Semuanya okay, kecuali:

#1) cuti 2 kali je sebulan tu pun nak mintak susah giler.

#2) akak tu hari-hari pasang lagu anak singkong, jamilah ke hapa ntah nak bernanah telinga aku. dah la kuat giler pasang nak tumpang dengar kedai depan pasang TVXQ pun tak dapat dengar. Akak, kalau nak pasang lagu 70-an sangat, pasang la Trot ke, Enka ke, Opera cina pun saya layan kak, tapi tolong jangan lagu singkong tu.

#3) kedai tutup hari-hari dekat 10.30 pm :(


Cumanya, hari ni sangat rasa bahagia sebab orang lain yang jaga dengan aku sebelah malam, akak tu pergi mana ntah balik awal. Suka la jaga dengan cina lelaki tu.

#1) sebab dia lelaki. lelaki selalu tak banyak songeh lagi-lagi bab lipat-melipat, susun menyusun. cool saja. Tak membebel-bebel tak narsistic secara annoying macam cik akak manager yang mulut dia tak henti-henti puji diri sendiri lipat seluar baju cantik. Bosan betul.

#2) kedai tutup awal sikit. aku pun tak tau kenapa. dia ada hal kut?

#3) Oh yang ini terima kasih banyak-banyak masa ni aku rasa macam nak pergi peluk-peluk je lengchai tu sebab setelah sekian lama telinga aku bernanah dengan lagu singkong ke hapa lagu-lagu lama zaman 70 an tu, dia tukar cd pasang lagu-lagu western yang up to date, terasa balik ke malaysia semua bila dengar suara tailor swift, rihanna bagai. Kalau dia nak pasang lagu cina pun aku boleh tahan lagi, tapi tolong jangan lagu pelik-pelik.


Aku dah bercadang nak berhenti lepas gaji bulan 8 masuk. Kira-kira kalau sehari lepas tarikh gaji, aku cuma kerja 49 hari. Wah ini memang betul-betul 49 days punya parody ni. haha. Harap-harap dapat, kalau tak, aku cabut je kang.


************



cerita lain:

hari ni balik kerja awal sikit, tunggu mok su ti tutup kiosk dia, jenguklah kedai spec sekejap. Pagi tadi, sampai-sampai memang dah usha contact lense tengok ada jual brand maxim tak kat situ. Sekali tengok memang ada. Beriya la aku tanya macam-macam, lepas tu tanya akak tu ada brochure maxim tak. Dalam hati sangat mengharap supaya ada boleh kebas satu ada muka pujaan hati yang entah keberapa sebab muka dia sibuk terpampang dekat website maxim siap profile segala. Tapi hampeh tak ada brochure. Acuve clear ada lah. Cuma ada satu buku ala-ala catalog. Belek punya belek, cis rupanya catalog lama, celah mana nak dapat muka Donghae.

okay lah, nak tidurlah. kepala sakit sebelah la. simptom biasa seorang nurul bila dia push diri dia buat kerja teruk-teruk sangat. Nasiblah, memang nasib baik kali ni aku memang serius nak kumpul duit untuk something. Jadi paksa diri lah. Tak nak lah buat benda tu guna duit kerajaan bagi suruh belajar, Kalau guna duit keringat sendiri tak la rasa bersalah, and, boleh cakap hey! that's my effort okay. macam reward gitu.

so, byebye! woh baru pukul 11.30, selalu macam ni aku baru sampai rumah ohh.



kalau hari-hari kerja dengan ajusshi ni penat ke patah pinggang ke mungkin bole tahan kut? haha



Labels:

4 comments