Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

[30 Days Blog Challenge] Day 03- Day 03- A habit t...
[30 Days Photo Challenge] Day 08 - A picture that ...
[30 Days Blog Challenge] Day 02- A picture of you ...
[30 Days Blog Challenge] Day 01- The meaning behin...
30 Days Blog Challenge
30 days photo challange: Day 07- A picture of your...
Starring out the window for hours | #Song of the d...
30 days challenge | Day 06 - A picture of a person...
49 days episode 20 [the end]: the last cruel gift,...
A story about people' hearts.

Click!

> comments
[30 Days Blog Challenge] Day 04- Your dream wedding
Written at Thursday, June 9, 2011 | back to top

Day 04- Your dream wedding


Super Junior- No other




Nampak tak video lagu atas ni? Aish, bukan. bukan. Saya bukan nak jemput depa ni buat performance masa wedding saya yang mungkin akan menghanginkan lagi artis-artis tempatan, apatah lagi menjemput salah seorang member sebagai pengantin lelaki *ehem encik ryeong ryeong ryeowook comel yang main kenyit mata tu, mintak perhatian. tak terlupa encik donghae sekali tulah siapa suruh engkau menarik perhatian sangat dalam It's Okay Daddy's Daughter walaupun aku asyik gelak-gelak sebab kadang-kadang nampak kelakar*. Sat lagi karang nanti ada orang kata aku delusion segala apa perasan tak berpijak di bumi nyata pulak kalau keluar statement sebegitu.

Cuba tengok dia orang punya stage. comel kan color dia? okay saya tak pernah ada dream wedding pun. tak pernah fikir lagi pun pasal-pasal walimatulurus ni. Tapi masa tengok video ni dulu-dulu terus suka dengan dia punya stage theme and decoration lantas terus terfikir esok kawin nak bilik color ni ah. hias pun camni jugak. decorate dengan belon-belon comel macam ni lebih menarik hati pengantin perempuan, tak mau bunga-bunga ni. Okaylah okay. Kawin apa tak ada bunga?? boleh la.. letak la bunga rose pink yang lembut tu yang fresh sebijik kat meja. cun dah tu. lain-lain bilik simple, comel, color and decorate macam ni. Alah, korang cuba bayang stage tu jadi bilik. hmm, tambah je katil sebijik situ. comel kan?

okay saya tau. Nanti ada orang kata, ini majlis kawin ke hari jadi? haha. lantak kau lah. yang penting buat masa sekarang, seorang Nurul yang berusia 21 tahun merasakan yang video ini yang akan dia tayang kepada ibu ayah atau wedding planner (kalau ada), kalau depa tanya nak tema color apa, decorate macam mana. haha. tengok ah kalau 6-7 tahun akan datang saya berubah tiba-tiba jadi minah bunga-bunga nak bunga berbakul-bakul pulak takda la saya tayang video ni.

ohh dan lagi satu, lagu ni sweet jugak. My another Super Junior's all time favorites selain Marry U dan Happiness. Tapi kalau saya request nak pusing time majlis kawin confirm kena hempuk dulu sebelum sempat habis cakap. Sekian terima kasih.


***masuk mode fangirling kejap. tiba-tiba teringat Teuk, Eun hyuk, Yujin (S.E.S) cakap dekat Happy Together, idols suka buat sign, heart ke, flying kiss ke, peace ke masa perform atas pentas or depan camera, tu kadang-kadang sebenarnya depa buat sign tu untuk marka masing-masing. cehs tertipu je fans. Nasib baik Ryewook masih behave. biasalah magnae memang stok budak baik. magnae NEWS je tak tau nak behave haha. eh tapi, time performance ni wookie kenyit mata la. OTL *awan hitam hujan lebat* hahaha. ohh ya, teringat pulak yonghwa-seohyun punya challenge tayang cincin we got married dia orang time perform atas stage. teringat jugak drama secret garden, oska sibuk communicate dengan girlfriend dia kat belakang fans time fans ramai-ramai serbu dia. haha.

****lagi satu. tengah tengok it's okat daddy daughter, kinda boring drama semua pun berlakon macam tak pandai je je tapi dah start tengok kena lah habiskan. tapi jenuh asik berhenti ja. tak sabar tunggu skip beat keluar ni. semua orang sibuk spazzing drama ni buat aku pun nak tengok jugak. haha. Lagi the bad guy boyfriend tak guna dalam ni is Lee Dong Hae. Aku rasa macam jarang nampak Dong Hae bersifat tak senonoh lagi tak guna. So, must watch ni. hopefully dia ada improvement dalam ni compare to daddy's daughter, tapi kena berhati-hati sebab aku selalu berakhir jatuh hati dekat watak reckless boyfriend serupa tu. Sat lagi makin panjang list bias aku. -___- siwon jadi hero lelaki baik dalam ni. haha. kalau siwon jadi baik aku dah boleh bayang serupa apa dia berlakon nanti. haha.


Labels: ,

3 comments