Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

[Super Junior challenge] Day 6: Your Favorite MV
[TVXQ challenge] Day 6: Your Favorite MV
kisah seorang nurul dan 49 days parody | Kenapa ke...
{Super Junior Challenge] Day 5: Your favorite albu...
[TVXQ challenge] Day 5: Your favorite album
#MV of the day | betul ke perempuan tukar mood 12 ...
[Super Junior challenge] Day 4: Your favorite song...
[TVXQ challenge] Day 4: Your favorite song that wa...
[Super junior challenge] Day 3: Your favorite SJ s...
[TVXQ challenge] Day 3: Your favorite TVXQ song

Click!

> comments
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink gebu comel
Written at Thursday, June 23, 2011 | back to top

Sebelum tu, eh hari ni akak manager bukak cd lagu "pengumuman-pengumuman siapa yang punya anak bilang aku, aku yang sedang malu bla bla bla~" sori tak tau tajuk haha. Jadi, sebab lagu dia lagu up to date hari ni saya boleh tahan la tak sumbat earphones, tau-tau je yang cell phone saya tak ada bateri. macam tu la akak, bukak lagu dewa ke, acha ke, rossa ke, padi, sawah semua saya layan tapi tolong jangan bukak lagu era pop yeyeh. M. Daud kilau pun saya tak tahan kak.

cerita 1

Kan saya dah cakap akak manager tu baik kan? cuma dia cerewet sikit la ala-ala mak-mak makcik-makcik dalam hal-hal kemas mengemas lipat-melipat susun menyusun tu. ya, saya cakap dia baik sebab dia memang baik. sungguh tak tipu.

#1) sebab dia bagi saya keluar solat walaupun dia mungkin tak solat, dan dia tak bagi tau tauke saya solat sebab tauke cina tu tak bagi solat. standard kedai-kedai macam tu kalau tauke chinese memang selalu tak kasi solat. Mungkin ada kes yang buat combo solat campur lepak terus semua orang yang keluar solat tak dipercayai.

#2) Dia selalu bagi nasihat macam-macam. Macam mak lah. contohnya macam hari ni. Kisahnya ada kena mengena dengan duit-duit ni.




Nak jadi cerita, tadi ada customer foreigners China mari punya orang, Dia nak beli beg balik kampung tu cari saiz besar, akak tu tak tau cakap orang putih saya pun pergi layan. Rupanya foreigners tu pun tak reti cakap english. jenuh aku speaking, dia balas ikut mandarin. tapi akhirnya berjaya jugak selesai kan masalah saiz beg. Lepas tu masalah harga pulak, lagi sekali jenuh terang menerang. Memang habuk dia tak faham langsung english. Hari tu, customer cina singapore boleh la aku layan dia tak cakap melayu, tapi pandai english, tahan la lagi. tapi yang ini serupa aku layan customer bisu je (hari ni pun ada customer bisu tau. jenuh layan sebab dia cerewet)

Pendek cerita minah-minah cina made in Republik China ni keluarkan semua duit yang dia ada, lagi sekali macam nak pengsan aku tengok. Semua duit Yuan. Duit Malaysia ada 13 ringgit je. Sudahnya aku suruh dia beli beg yang kecik sikit harga RM 15, aku tolong tambah RM 2. Sekali akak manager tu tau. Dia pun buat kecoh kat depan suruh minah-minah tu keluarkan duit dia ada, manager ambil 1 dollar US konon tukar dengan duit aku bagi RM 2. Aku tak mau la pun. Pastu minah-minah tu keluarkan segala syiling Malaysia yang dia ada 80 sen bagi la dekat aku untuk RM 2 tadi.

Lepas je dia orang blah, aku kena marah. Menangis aku sebab takut kut la memang peraturan kedai tak boleh top up duit untuk customer nanti report bos kena buang kerja. tak nak ah aku. penat aku berdiri berhari-hari, sekurang-kurangnya kena dapat gaji dulu baru boleh kena buang. Rupanya itu nasihat saja sebab dia kata aku senang kena tipu kalau buat macam tu. Setengah jam la jugak aku kena ceramah sekali terus dia kata aku baik sangat serupa anak dia dekat Tanjung Pinang sana. Lepas tu beriya aku cakap aku buat macam tu sebab teringat kawan aku yang foreigner dari China kat USM sana. Tapi, celah mana aku ada kawan foreigner China? Kau bajet kau budak master ah Nurul. Yang sebenarnya, masa duk explain-explain dekat chinese-chinese tu, dia org tak pandai english tak tau malay, aku terus teringat mamat kat tengah ni.



Memang aku terus kesian dekat dia orang sebab aku selalu kesian dengan Han Kyung bila bab-bab masalah bahasa. Sebab tu la aku tolong amoi-amoi dari China tu. mengong kan seorang fan girl? Lagi, aku fikir esok-esok kalau aku pergi tempat orang, to be exact korea (err sebab aku tak pandai korea, dia orang tak pandai english) mungkin orang akan tolong aku. Kalau bukan aku pun, adik-adik aku ke kut kalau belajar jauh-jauh nanti. Aku tak terfikir la pulak boleh main tukar-tukar duit, kita amek duit dia, dia amek duit kita. haih kan dah kena marah. Okay aku terima marah tu, marah sayang. Tapi, tadi kalau aunty yang chinese ipoh mali tu ada mesti tak jadi hal ni.

dan lagi pun RM 2 je. aku tak kisah sangat pun. Kalau lebih RM 5 aku pun tak mau bagi. sekarang aku simpan duit amoi-amoi tu 1 dollar US + 80 sen malaysia. Aku rasa jumlah tu dah lebih dari RM 2 yang aku bagi dia orang tadi. tak ke macam menipu namanya? Terasa berdosa pulak. Kalaulah akak tu tak buat kecoh, mesti aku boleh hidup dengan aman malam ni. Tapi, aku tau niat akak tu baik. akak ni cuma tak tau saya ni macam mana. kadang-kadang terlalu baik, which is sampai tahap terrible. dan kadang-kadang tak berapa nak baik, sarcastic, degil whatsoeva which is sangat menyakitkan hati jugak. apa pun, thanks kak.

but, still, i feel bad for taking their money. enough said.

*********

Cerita 2




ini customer comel yang terbest hari ni. Kenapa? sebab kami ada dua persamaan.

#1) nama dia pun Hidayah.
#2) budak ni peminat pink.


budak ni memang giler minat pink lah. beli kasut nak pink, lepas tu makcik dia suruh tukar color biru sebab yang tu crocs, yang pink tu selipar murah, dia nak pink jugak. beli mainan belon tiup-tiup pun dia amek yang pink jugak. haha. adik high five sikit.


okay sekian. bye! assalamualaikum semua.

p/s: duit hari ni terbang melayang beli mainan si budak naim. kalau tak merajuk tak mau keluar tesco. habis kosing purse saya. wey budak, itu duit upah kakak kamu berdiri, lipat seluar, susun barang serve customers 13 jam tau. kau sepah-sepah jaga.

Labels: ,

4 comments