Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
[Super Junior challenge] Day 7: An SJ song that makes you cry
Written at Saturday, June 25, 2011 | back to top

Day 7: An SJ song that makes you cry

Saya tau most of orang will choose A Short Journey. That song really sad, but saya masih tak menangis dengar lagu tu, Mungkin sebab they are SUJU. Dalam kepala saya dari dulu memang dah set, there is no such thing yang bunyi-bunyi sedih dalam SUJU sebab pada saya SUJU adalah group yang nyanyi lagu happy-happy comel-comel group kurang matang sikit dari TVXQ, so there shoud be no tears to cry except air mata terharu tengok itu leader kuat nangis tu nangis time concert.

Satu je lagu ni yang memang buat saya nangis berkali-kali. Bukan dalam kategori SUJU je pun. Tapi dalam kategori lagu. Yes, ini lagu sedih yang akan saya dengar every time saya sedih dan rasa nak nangis. Lagu ni memang lagu yang saya cari tu, dari sejak lagu ni keluar, sampai sekarang ni pun. Mungkin sebab dramanya yang sedih tu, buat saya pun ter melo sekali. Tapi, sebab lagu ni jugak saya pergi tengok dramanya. First time dengar terus, sedihnya lagu dan terus pergi tengok dramanya.

It has to be you.




lagu ni bukan fully SUJU yang nyanyi, tapi Yesung. But still Yesung adalah sebahagian dari SUJU kan? dan Half of SUJU made of his voice kan? so, boleh la dikira kan, kan??

Labels: , ,

5 comments
[TVXQ challenge] Day 7: An TVXQ song that makes you cry
Written at | back to top

Day 7: An TVXQ song that makes you cry

Can choose JYJ's? Can la, can la. Dia orang kan masih lagi a part of TVXQ, cuma macam missing pieces of a puzzle. Old TVXQ got lagu yang pernah buat saya nangis jugak, tapi saya nak post kat tempat lain lagu tu. haha. So, here W (There's no goodbye)






Yes, saya tau pembenci JYJ selalu kata lagu ni bukan JYJ yang compose, and wrote lyric pun, they just sing the song which still doesn't enough to be an evident yang dia orang masih sayang Cassiopeia. But, I don't care, who ever wrote the lyric, who ever composed the song, it really doesnt matter to me. For me, as long as they can nyanyi lagu tu, maknanya masih ada lagi rasa sayang, bukan. dia orang memang sayang and tak pernah lupa Cassiopeia. enough said.

Serius saya ada satu MV fan made lagu ni dan saya pernah termenangis masa tengok MV tu. haha. Alah senang je nak buat saya nangis. Marah je. Sat lagi nangis ah tu. haha

Oh ya, Jae dalam ni. saya sangat suka. sangat sangat! haha. Keep in mind that I love you, Jae. haahahaha =p

Labels: , ,

0 comments
#1 Kisah satu dollar US 80 sen | #2 Si budak pink gebu comel
Written at Thursday, June 23, 2011 | back to top

Sebelum tu, eh hari ni akak manager bukak cd lagu "pengumuman-pengumuman siapa yang punya anak bilang aku, aku yang sedang malu bla bla bla~" sori tak tau tajuk haha. Jadi, sebab lagu dia lagu up to date hari ni saya boleh tahan la tak sumbat earphones, tau-tau je yang cell phone saya tak ada bateri. macam tu la akak, bukak lagu dewa ke, acha ke, rossa ke, padi, sawah semua saya layan tapi tolong jangan bukak lagu era pop yeyeh. M. Daud kilau pun saya tak tahan kak.

cerita 1

Kan saya dah cakap akak manager tu baik kan? cuma dia cerewet sikit la ala-ala mak-mak makcik-makcik dalam hal-hal kemas mengemas lipat-melipat susun menyusun tu. ya, saya cakap dia baik sebab dia memang baik. sungguh tak tipu.

#1) sebab dia bagi saya keluar solat walaupun dia mungkin tak solat, dan dia tak bagi tau tauke saya solat sebab tauke cina tu tak bagi solat. standard kedai-kedai macam tu kalau tauke chinese memang selalu tak kasi solat. Mungkin ada kes yang buat combo solat campur lepak terus semua orang yang keluar solat tak dipercayai.

#2) Dia selalu bagi nasihat macam-macam. Macam mak lah. contohnya macam hari ni. Kisahnya ada kena mengena dengan duit-duit ni.




Nak jadi cerita, tadi ada customer foreigners China mari punya orang, Dia nak beli beg balik kampung tu cari saiz besar, akak tu tak tau cakap orang putih saya pun pergi layan. Rupanya foreigners tu pun tak reti cakap english. jenuh aku speaking, dia balas ikut mandarin. tapi akhirnya berjaya jugak selesai kan masalah saiz beg. Lepas tu masalah harga pulak, lagi sekali jenuh terang menerang. Memang habuk dia tak faham langsung english. Hari tu, customer cina singapore boleh la aku layan dia tak cakap melayu, tapi pandai english, tahan la lagi. tapi yang ini serupa aku layan customer bisu je (hari ni pun ada customer bisu tau. jenuh layan sebab dia cerewet)

Pendek cerita minah-minah cina made in Republik China ni keluarkan semua duit yang dia ada, lagi sekali macam nak pengsan aku tengok. Semua duit Yuan. Duit Malaysia ada 13 ringgit je. Sudahnya aku suruh dia beli beg yang kecik sikit harga RM 15, aku tolong tambah RM 2. Sekali akak manager tu tau. Dia pun buat kecoh kat depan suruh minah-minah tu keluarkan duit dia ada, manager ambil 1 dollar US konon tukar dengan duit aku bagi RM 2. Aku tak mau la pun. Pastu minah-minah tu keluarkan segala syiling Malaysia yang dia ada 80 sen bagi la dekat aku untuk RM 2 tadi.

Lepas je dia orang blah, aku kena marah. Menangis aku sebab takut kut la memang peraturan kedai tak boleh top up duit untuk customer nanti report bos kena buang kerja. tak nak ah aku. penat aku berdiri berhari-hari, sekurang-kurangnya kena dapat gaji dulu baru boleh kena buang. Rupanya itu nasihat saja sebab dia kata aku senang kena tipu kalau buat macam tu. Setengah jam la jugak aku kena ceramah sekali terus dia kata aku baik sangat serupa anak dia dekat Tanjung Pinang sana. Lepas tu beriya aku cakap aku buat macam tu sebab teringat kawan aku yang foreigner dari China kat USM sana. Tapi, celah mana aku ada kawan foreigner China? Kau bajet kau budak master ah Nurul. Yang sebenarnya, masa duk explain-explain dekat chinese-chinese tu, dia org tak pandai english tak tau malay, aku terus teringat mamat kat tengah ni.



Memang aku terus kesian dekat dia orang sebab aku selalu kesian dengan Han Kyung bila bab-bab masalah bahasa. Sebab tu la aku tolong amoi-amoi dari China tu. mengong kan seorang fan girl? Lagi, aku fikir esok-esok kalau aku pergi tempat orang, to be exact korea (err sebab aku tak pandai korea, dia orang tak pandai english) mungkin orang akan tolong aku. Kalau bukan aku pun, adik-adik aku ke kut kalau belajar jauh-jauh nanti. Aku tak terfikir la pulak boleh main tukar-tukar duit, kita amek duit dia, dia amek duit kita. haih kan dah kena marah. Okay aku terima marah tu, marah sayang. Tapi, tadi kalau aunty yang chinese ipoh mali tu ada mesti tak jadi hal ni.

dan lagi pun RM 2 je. aku tak kisah sangat pun. Kalau lebih RM 5 aku pun tak mau bagi. sekarang aku simpan duit amoi-amoi tu 1 dollar US + 80 sen malaysia. Aku rasa jumlah tu dah lebih dari RM 2 yang aku bagi dia orang tadi. tak ke macam menipu namanya? Terasa berdosa pulak. Kalaulah akak tu tak buat kecoh, mesti aku boleh hidup dengan aman malam ni. Tapi, aku tau niat akak tu baik. akak ni cuma tak tau saya ni macam mana. kadang-kadang terlalu baik, which is sampai tahap terrible. dan kadang-kadang tak berapa nak baik, sarcastic, degil whatsoeva which is sangat menyakitkan hati jugak. apa pun, thanks kak.

but, still, i feel bad for taking their money. enough said.

*********

Cerita 2




ini customer comel yang terbest hari ni. Kenapa? sebab kami ada dua persamaan.

#1) nama dia pun Hidayah.
#2) budak ni peminat pink.


budak ni memang giler minat pink lah. beli kasut nak pink, lepas tu makcik dia suruh tukar color biru sebab yang tu crocs, yang pink tu selipar murah, dia nak pink jugak. beli mainan belon tiup-tiup pun dia amek yang pink jugak. haha. adik high five sikit.


okay sekian. bye! assalamualaikum semua.

p/s: duit hari ni terbang melayang beli mainan si budak naim. kalau tak merajuk tak mau keluar tesco. habis kosing purse saya. wey budak, itu duit upah kakak kamu berdiri, lipat seluar, susun barang serve customers 13 jam tau. kau sepah-sepah jaga.

Labels: ,

4 comments
[Super Junior challenge] Day 6: Your Favorite MV
Written at | back to top

Day 6: Your Favorite MV



Haengbok. Happiness. Tengok MV ni je memang cukup buat saya happy. Memang penuh dengan kegembiraan. Selalu tengok pagi-pagi buta. Sekarang bagi semangat nak pergi kerja.

suka tengok Teuk dalam ni. Comel senyum lesung pipit kecik tu. haha. suka part donghae sebab penuh yo (formal) bunyi macam pantun. haha

oh yes, lagi satu. Remind me of NEWS-Summer Time. My most fav MV from them. Happening macam ni jugak. :)

Labels: , , ,

0 comments
[TVXQ challenge] Day 6: Your Favorite MV
Written at | back to top

Day 6: Your Favorite MV




Balloon. Sangat comel. Dan ini Favorite Izzah si budak kepoh 7 tahun tu jugak. haha



Labels: , , ,

0 comments
kisah seorang nurul dan 49 days parody | Kenapa kedai spec tesco plentong punya pamplet maxim out dated sangat?
Written at Tuesday, June 21, 2011 | back to top


Tau tak, saya rasa macam dalam drama 49 days tu. keluar kerja pagi, balik malam terus tidur. bangun terus pergi kerja, balik terus tidur. makan pun time sarapan je. Tak ada life sungguh. cuma beza Yi Kyung kerja malam saya kerja siang. Kalau tak sebab manager dengan bos dia tak berapa banyak songeh (masih ada songehnya, tapi tak seteruk kedai lain) dengan gaji yang okay, memang I dah cabut you. Macam zaman kerja kilang dulu. Empat hari je cabut. sekarang dah matang sikit, paksa diri cuba bertahan sekurang-kurangnya lepas hari gaji. Tapi, sebenarnya tak tahan jugak. Semuanya okay, kecuali:

#1) cuti 2 kali je sebulan tu pun nak mintak susah giler.

#2) akak tu hari-hari pasang lagu anak singkong, jamilah ke hapa ntah nak bernanah telinga aku. dah la kuat giler pasang nak tumpang dengar kedai depan pasang TVXQ pun tak dapat dengar. Akak, kalau nak pasang lagu 70-an sangat, pasang la Trot ke, Enka ke, Opera cina pun saya layan kak, tapi tolong jangan lagu singkong tu.

#3) kedai tutup hari-hari dekat 10.30 pm :(


Cumanya, hari ni sangat rasa bahagia sebab orang lain yang jaga dengan aku sebelah malam, akak tu pergi mana ntah balik awal. Suka la jaga dengan cina lelaki tu.

#1) sebab dia lelaki. lelaki selalu tak banyak songeh lagi-lagi bab lipat-melipat, susun menyusun. cool saja. Tak membebel-bebel tak narsistic secara annoying macam cik akak manager yang mulut dia tak henti-henti puji diri sendiri lipat seluar baju cantik. Bosan betul.

#2) kedai tutup awal sikit. aku pun tak tau kenapa. dia ada hal kut?

#3) Oh yang ini terima kasih banyak-banyak masa ni aku rasa macam nak pergi peluk-peluk je lengchai tu sebab setelah sekian lama telinga aku bernanah dengan lagu singkong ke hapa lagu-lagu lama zaman 70 an tu, dia tukar cd pasang lagu-lagu western yang up to date, terasa balik ke malaysia semua bila dengar suara tailor swift, rihanna bagai. Kalau dia nak pasang lagu cina pun aku boleh tahan lagi, tapi tolong jangan lagu pelik-pelik.


Aku dah bercadang nak berhenti lepas gaji bulan 8 masuk. Kira-kira kalau sehari lepas tarikh gaji, aku cuma kerja 49 hari. Wah ini memang betul-betul 49 days punya parody ni. haha. Harap-harap dapat, kalau tak, aku cabut je kang.


************



cerita lain:

hari ni balik kerja awal sikit, tunggu mok su ti tutup kiosk dia, jenguklah kedai spec sekejap. Pagi tadi, sampai-sampai memang dah usha contact lense tengok ada jual brand maxim tak kat situ. Sekali tengok memang ada. Beriya la aku tanya macam-macam, lepas tu tanya akak tu ada brochure maxim tak. Dalam hati sangat mengharap supaya ada boleh kebas satu ada muka pujaan hati yang entah keberapa sebab muka dia sibuk terpampang dekat website maxim siap profile segala. Tapi hampeh tak ada brochure. Acuve clear ada lah. Cuma ada satu buku ala-ala catalog. Belek punya belek, cis rupanya catalog lama, celah mana nak dapat muka Donghae.

okay lah, nak tidurlah. kepala sakit sebelah la. simptom biasa seorang nurul bila dia push diri dia buat kerja teruk-teruk sangat. Nasiblah, memang nasib baik kali ni aku memang serius nak kumpul duit untuk something. Jadi paksa diri lah. Tak nak lah buat benda tu guna duit kerajaan bagi suruh belajar, Kalau guna duit keringat sendiri tak la rasa bersalah, and, boleh cakap hey! that's my effort okay. macam reward gitu.

so, byebye! woh baru pukul 11.30, selalu macam ni aku baru sampai rumah ohh.



kalau hari-hari kerja dengan ajusshi ni penat ke patah pinggang ke mungkin bole tahan kut? haha



Labels:

4 comments