Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Rising sun: The sun ain’t raising anymore.
TVXQ gonna perform Rising Sun at Music Bank?
Day 05-A picture that can always make you smile
Heart to heart
muka aku ni macam student yang tak hantar report k...
Day 04 : A Picture of Your Night
dekat mana dia belajar ni?
Exam.
Day 03: A picture of the cast from your favourite ...
ishhhh.

Click!

> comments
Walaupun sama tinggi dengan Ayumi Hamasaki tapi tetap dikira rendah bila…
Written at Saturday, April 30, 2011 | back to top

 

Assalamulaikum.

Mula-mula sekali, oh akhirnya alhamdulillah saya berjaya jugak survive seminggu ni hari-hari exam. Ingatkan tak boleh survive. keke. Time exam semua jadi. Time hari biasa nak bangun kelas pukul 8 punya susah sampai kerja ponteng kelas BM je, time exam pukul 4 pagi dah boleh celik tegak baca nota, bagus betul kau cik Nurul. ==’ haha. Mulai dari sekarang, saya adalah pelajar tahun akhir sekolah farmasi. okay ianya berbunyi sangat exiting tapi sebenarnya sangat menakutkan sekian.

Saya ni baru je balik dari berjalan. Jeles oh tengok semua orang cerita pesta buku. Kenapa nama dia pesta buku antarabangsa kuala lumpur? kenapa bukan pesta buku antarabangsa Sungai dua pulau pinang? T___T haha. Dan sekarang saya tengah duduk tersadai dekat bilik member cik orie dengan cik ruzana serupa orang bercamping ke hapa entah dengan bag galas, berus gigi, bantal, tilam comel mudah alih, bersama laptop sebab dekat aras saya, saya duduk sorang lepas tu asik kecoh orang main pecah masuk bilik je kat hostel RST USM ni jadi ngeri pulak nak duduk sengsorang.

Macam mana boleh jadi sengsorang? sebab cik roomate dengan cik jiran sebelah pergi jalan ke KL lepas tu tinggallah daku sengsorang kesedihan. OTL cehs. Ingatkan aku tadak la duduk sengsorang, rupanya sementara tunggu paper CMM (saya tak amek subjek komputer ni) dia orang pergi program Skor A ke hapa tah kat KL nun. cehcehs. Tertinggal aku sorang-sorang. Lama oh nak tunggu hari isnin ni baru nak balik. T____T Sebenarnya ingat nak balik esok tapi sebab cik sepupu nikah esok, semua orang balik kampung jadi kat JB tak ada orang, siapa nak amek? Wahai Cik sepupu, kenapakah anda nikah esok? kenapa bukan minggu depan, boleh saya datang. Ceh banyak demand serupa dia pulak nak menikahnya.

Maka setelah tersadai bercamping dekat bilik orang ni, saya pun duduklah tengok We got married (sempena sepupu saya nak nikah esokkan, jadi saya pun duk ikutlah tema tu haha) dengan segala macam drama ke hapa yang boleh di tengok, berubah menjadi couch potato lol bajet selama ni hidup sihat sangat tak mengamalkan sikap buruk seperti itu. Oh ya cik sepupu berusia 23 tahun. Saya? 21 tahun. Bagus jugak saya tak pergi takut kalau nanti orang tanya bila saya pulak, malas nak tayang senyum kerang tak comel sebab memang tak tau bila. Jodoh belum datang dari langit.

oh ya, cerita yang satu lagi. selama ni saya rasa tinggi 157 cm tu tak adalah rendah sangat bagi seorang perempuan asia. normal hokey tinggi tu. Saya selalu kata ,aku sama tinggi dengan Ayumi Hamasaki so what? Tapi tiba-tiba hari ni rasa tinggi 157 cm tu sangat rendah sebab saya tak sampai nak ambik mr.potato color biru tu. Cik member mintak tolong saya ambik untuk dia, sudahnya saya yang konon tinggi ni pun terjengket-jengket tak sampai ambik. Lepas tu sama-sama gelak kata,

 

“err biasanya dalam drama masa ni lah nak jumpa jodoh kehkeh. mana cepat kim jae joong lelaki  tinggi kacak lagi bergaya sila lalu cepat.!”

 

tapi hampeh memang tak ada orang lalu, memang betul realiti tak secomel drama bhahahaha! Akhirnya setelah puas berusaha terjengket-jengket, lompat sikit-sikt sambil mengais-ngais guna barang lain (iaitu plastik hitam nak buat bungkus bantal simpan kat stor karang) kat tangan tu, berjaya la jugak dapatnya. Lepas tu cik member kata, ambik lagi  dua. erk lagi sekali aksi kais mengais berulang.

–______-

 

  IMAG1618      IMAG1619

lokasi kalau-dalam-drama-boleh-jadi-scene-jatuh-cinta-konon-romantik-ceh-penipuan-belaka

 

oh ya, saya jumpa SNSD kat kedai komputer tadi. Bila nak jumpa mr Kim pulak? Maksud saya my Mr Kim Jae joong. Bukan Kim yang dalam kumpulan 24:7 kumpulan k-pop malaysia tapi bila orang duk kutuk dan dan jadi keindahan-pop whatthefish tu. Yang itu nama dia Kim Pal Su. KIM PAL SU. haha. okay sorry termenjadi bad netizen sekejap. 

 

 

IMAG1617

 

okaylah, saya nak tidur sekarang. bye-bicycle!

oyasumi minna~!

4 comments