Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

TVXQ gonna perform Rising Sun at Music Bank?
Day 05-A picture that can always make you smile
Heart to heart
muka aku ni macam student yang tak hantar report k...
Day 04 : A Picture of Your Night
dekat mana dia belajar ni?
Exam.
Day 03: A picture of the cast from your favourite ...
ishhhh.
pfft.

Click!

> comments
Rising sun: The sun ain’t raising anymore.
Written at Friday, April 22, 2011 | back to top

assalamualaikum.

Mula-mula sekali mari kita jerit kuat-kuat.

Clarithromycin sayang clarithromycin! ingat sampai mati. aishh macam mana ntahnya boleh ingat semua regimen tiba-tiba sebijik nama antibiotik ni boleh lupa. cehs. Duk ingat cimetedine memanjang mentang-mentang sama-sama huruf C. cehs. sudahnya belasah letak cimetidine jugak walaupun tau dia adalah H2-receptor antagonist padahal tengah cerita pasal proton pump inhibitor regimen. Cehs cehs.

okay tutup buku bukak buku minggu depan pulak straight seminggu penuh hari-hari ada paper. ohh mandarin tolonglah saya mahu A ya sayang?

sambungan cerita semalam.

TVXQ duo performed rising sun at Music bank today. For 600th episode special stage. Semua yang performed tadi pun cover lagu hits lama-lama dulu. Ada cover lagu sendiri, tapi ramai cover lagu hits orang lain macam 4 minute cover lagu BoA sebab depa idol baru, mana ada lagu lama yang ‘lama’. macam CNBlue tu, debut tahun lepas, mana nak ada lagu tahun 2005.

They did well today. walaupun saya harus katakan dengan jujur, The sun ain’t rising anymore. yes, tanpa JYJ lagu ni tak ada kick langsung. mungkin kata-kata saya sangat hurtful tapi lets face it. there’s no kick in the song without the trio. that’s it.

Walaubagaimana pun, terima kasih kerana menjaga nama baik TVXQ walaupun tak sehebat dulu. (Ceh konon fan yang berhati baik). walaupun i keep hearing junsu’s voice there. adakah disebabkan telinga dah cam which is which. part itu dia, dan yang ini orang tu. haih. satu je, tolong jangan nyanyi lovin’ you, love in the ice, summer dream dan hug tanpa mereka bertiga.

kesimpulan: pentas nampak lonely walaupun dia orang did well. sebab lagu tu used to be untuk 5 orang kut. dah tak ada kick. dah tak boleh pangil rising sun. sunset mungkin. pesanan ringkas untuk JYJ. err, rasanya best kalau anda-anda boleh cover lagu-lagu zaman lama anda. Tapi, saya tak sanggup nak tengok perkara yang sama berlaku, pentas yang lonely walaupun saya rasa anda bertiga boleh buat yang better compare to the duo (mengeluarkan komen sebegini sangat menyakitkan hati sendiri jugak sebenarnya jadi jangan bising orang lain jangan kata saya bias).jadi, teruskan jelah jalan yang anda dah pilih tu tak yah nyanyi-nyanyi lagu lama. teruskan usaha nyanyi lagu sendiri yang baru, jadi composer untuk lagu sendiri.

Jadi, berbanding Rising Sun lagu favorite saya yang dah jadi sunset, saya lagi suka tengok Keep Your Head Down 10 kali lebih kut. Sebab ini lagu baru. tak ada sejarah walaupun ada kontroversi. performance pun okay. sekian. video via here (video yang saya download corrupt. cehs)

changmin & yunho, you might not read this. tapi saya sayang ampa dua orang. sebab tu saya bagi komen macam ni. bak kata pepatah sayang kan anak sepuk je kalau degil sangat. haha. walaubagaimanapun, saya tetap berbangga dengan kamu berdua, sebab bukan senang nak berdiri disituasi seperti itu. :)

ohh yang ini lagu balloon yang telah dinyanyi semula itu-Homin ft SHINee. (sayangnya kecomelannya telah padam dan saya lagi suka kalau yunho dengan changmin tak berdiri kat situ, biar budak-budak SHINee je nyanyi. haha.) lagu ni pun my faveret jugak. sampai berjaya mempengaruh adik kecik kejap-kejap dia suruh saya bukak mv lagu ni kalau kat rumah.

oh ya entry ini ditaip sambil menonton versi asal rising sun dekat mirotic concert.

sekian babai. ada lagi 5 paper. OHH BANYAK LAGI RUPANYA.

Labels: ,

6 comments