Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Day 03: A picture of the cast from your favourite ...
ishhhh.
pfft.
Day 02: A picture of you and the person you have b...
Day 01: A picture of yourself with 10 facts
Dream High | :)
my ten cents thought | Always keep the faith
Earth Hour
postman eh postsynaptic neuron ==”
let pictures tell the stories.

Click!

> comments
Exam.
Written at Tuesday, April 5, 2011 | back to top

 

salam.

2 minggu dari sekarang saya nak exam. dan lepas tu, bila semester baru buka september nanti, saya bakal jadi final year student. aigo.. bunyi macam best dah final year, tapi dah bersedia ke kamu? nampaknya cuti 4 bulan ni harus dipenuhi dengan aktiviti macam mengulangkaji dan membelek segala jenis clinical cases and ulangkaji pharmacokinetic punya calculation sebab aku takut dengan clerkship.

 

akak A: ohh, nanti kerja pharmacist ni, kalau dekat hospital dalam kocek lab coat awak sebelah ada calculator, sebelah ada drug info handbook.

 

yelah akak A tu dah 5 tahun jadi clinical pharmacist ni. memang kalau dengar dia cakap nak ternganga je mulut aku. hmm, dari dulu punyala nak lari dari benda yang kira-kira ni, akhirnya calculator jugak la destiny aku. hmm, benda yang kita selalu kita tak suka ni macam curse kan? bila sekali kau kata tak suka, tak esok lusa, akan datang, mesti dia akan menghantui hidup kau. silap-silap jadi sebahagian dari hidup kau. macam kes aku dengan calculator ni. gayanya 90% memang jodoh aku dengan calculator, kecuali la kalau aku jadi pegawai farmasi bahagian penguatkuasa. itu, pakai calculator ke?

ohh ya. exam saya jadual dia macam agak kejam kut. start isnin 18 april tu dengan paper pharmaceutical analisis 2, lepas tu khamis paper bahasa melayu, lepas tu jumaat paper gastrointestinal system. minggu depannya, straight isnin sampai jumaat satu hari satu paper. dosage form design 2, forensic, central nervous system, mandarin dan yang last, pharmacognocy 2. cukup lapan subjek dari sembilan subjek yang aku amek semester ni. gamelan nasib baik tak ada final exam. kalau ada memang pengsan aku.

pengan konon. boleh blah. bukan ke sekarang lepas pukul 12 kau tutup buku pergi tengok Family Outing. mentang-mentang internet usm ni laju lepas pukul 12. ceh. ini random, saya nak Taec yeon dengan Yoona dalam We got Married boleh? best apa kalau letak couple yang orang gossip konon-konon ada scandal. at least Taec Yeon boleh tunjuk dia care la jugak sebenarnya kat Yoona tanpa rasa bersalah, tak macam dalam Family Outing tu, nak buat baik pun rasa serba salah. haha. ohh dan saya baru je tengok Adam Couple Jo Kwon dengan Ga in. ini sebab Family Outing la ni. Jo Kwon sengal , macam perempuan campur sangat over acting rasa nak lepuk-lepuk. sekian.

well, wish me luck. all the best untuk semua jugak.

5 comments