Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

ishhhh.
pfft.
Day 02: A picture of you and the person you have b...
Day 01: A picture of yourself with 10 facts
Dream High | :)
my ten cents thought | Always keep the faith
Earth Hour
postman eh postsynaptic neuron ==”
let pictures tell the stories.
25 Songs 25 Days: Day 07-A Song That Reminds You o...

Click!

> comments
Day 03: A picture of the cast from your favourite show
Written at Sunday, April 3, 2011 | back to top

 

Entry ini tidak tidak ditulis pada tarikh yang tertera kerana saya sibuk pada tarikh itu. Ia juga boleh di panggil fake auto-post entry sebab dia tak berapa nak auto.cehs.

 

Day 03 - A picture of the cast from your favourite show

 

dh The trio-Special admission students

 

Yes, Dream High.

A person who lost her dreams. A person who is chasing his dreams. A person who stole someone else’s dreams. A person whose dreams were stolen from him. Dream High is a symphony for them.

 

Mungkin masa entry ni di published, saya dah selamat sembuh daripada withdrawal syndrome yang selalu saya alami lepas tengok apa-apa cerita.  Saya ada banyak favourite shows. tapi the latest craze sebelum exam ni adalah cerita ini. I love this story. Simply because its all about dream. Aristotle said, hope is a waking dream. yes. he is true. indeed. live in your dreams once awhile, is not bad, rite?

And that word, special admission student. Pelajar kemasukan khas. Sangat dekat dengan saya. Terlalu dekat. Mungkin sebab tu saya rasa cerita ni dekat dengan saya. that’s it.

 

 

“Isn’t it interesting? You can never tell whether the person you meet will end up being a good or bad for you.”

 

 

sekarang saya percaya, siapa yang tak pernah merasa, kurang layak untuk bercerita.

 

 

182AC156-5C4A-50A7-5A6B-E02E67BA1802wallpaper

ohh sebelum ni saya pernah kata saya ship hye mi dengan jin guk kan? saya tak puas hari sebab couple ni tak berakhir bersama. haha. sebab sangat kesian dekat jin guk yang suka hye mi dari kecik lagi. tapi, bila tengok episod last saya tiba-tiba rasa tak kisah dia orang tak sekali sebab saya suka tengok part yang last tu. masa concert Hye Mi, adik dia Hye Song yang dulu-dulu sekolah rendah sekarang dah sekolah dekat Kirin Art School kiss pipi jin guk. rupanya budak tu memang betul-betul suka kat jin guk sejak kecik-kecik lagi.  muka pelik taec yeon memang paling terbaik. patutla suka suka kiss pipi jin guk masa kecik-kecik. bias pulak tu, kesian ke sam dong. haha. ceh kecik-kecik dah pandai. jangan tiru ya adik-adik. So kalau dream high season 2 tu jadi, mintak-mintak dia cerita pasal Hye Song pulak. dan Taec yeon boleh jadi boyfriend ke, idol celeb crush dia ke, haha. Okay, saya vote untuk JinSong couple. hahaha. ;p

Lepas tu saya nak ada cameo Woo Young dengan IU. Kalau lebih dari cameo pun lagi bagus. haha, saya suka la milky couple (WooU) tu. giler comel! sangat! haha. side effect drama ni: saya suka tengok wooyoung. sekian. haha.

 

 dh6 dh7

tumblr_lghg3njIgs1qfydmmo1_500  this pic is taken here

wahh, nampaknya bukan a picture ni. haha. mianhe.

***************

updated [ditulis hari ini]: hari ni rasa nak marah lagi. aishhhh. hidup aku ni dah dua tiga hari ni asik nak marah je. ohh jangan cakap pasal hormone level kalau tak nak kena marah dengan aku sebab benda yang aku marah ni tak ada kena mengena dengan hormone level, emosi ke apa. dan aku pun jarang nak ada masalah emosi ni. ini si penyabar kelas satu pun mungkin boleh terdetik rasa nak marah, apa lagi  aku yang memang, tak berapa nak sabar ni. tak paham kenapa buat macam tu. okay, mungkin alergic dengan cahaya. oh yes, aku bangun lambat lagi hari ni. pfffft. *tiup rambut. gigit bibir.* sekarang delay waktu lunch untuk buat plan untuk pagi yang tak jadi tu. rasanya nak punching bag sekarang. aku patut register kelas boxing ke, karate ke judo bila marah ada benda yang boleh aku hentak, kut.

Labels: , ,

2 comments