Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Walaupun sama tinggi dengan Ayumi Hamasaki tapi tetap dikira rendah bila…
Written at Saturday, April 30, 2011 | back to top

 

Assalamulaikum.

Mula-mula sekali, oh akhirnya alhamdulillah saya berjaya jugak survive seminggu ni hari-hari exam. Ingatkan tak boleh survive. keke. Time exam semua jadi. Time hari biasa nak bangun kelas pukul 8 punya susah sampai kerja ponteng kelas BM je, time exam pukul 4 pagi dah boleh celik tegak baca nota, bagus betul kau cik Nurul. ==’ haha. Mulai dari sekarang, saya adalah pelajar tahun akhir sekolah farmasi. okay ianya berbunyi sangat exiting tapi sebenarnya sangat menakutkan sekian.

Saya ni baru je balik dari berjalan. Jeles oh tengok semua orang cerita pesta buku. Kenapa nama dia pesta buku antarabangsa kuala lumpur? kenapa bukan pesta buku antarabangsa Sungai dua pulau pinang? T___T haha. Dan sekarang saya tengah duduk tersadai dekat bilik member cik orie dengan cik ruzana serupa orang bercamping ke hapa entah dengan bag galas, berus gigi, bantal, tilam comel mudah alih, bersama laptop sebab dekat aras saya, saya duduk sorang lepas tu asik kecoh orang main pecah masuk bilik je kat hostel RST USM ni jadi ngeri pulak nak duduk sengsorang.

Macam mana boleh jadi sengsorang? sebab cik roomate dengan cik jiran sebelah pergi jalan ke KL lepas tu tinggallah daku sengsorang kesedihan. OTL cehs. Ingatkan aku tadak la duduk sengsorang, rupanya sementara tunggu paper CMM (saya tak amek subjek komputer ni) dia orang pergi program Skor A ke hapa tah kat KL nun. cehcehs. Tertinggal aku sorang-sorang. Lama oh nak tunggu hari isnin ni baru nak balik. T____T Sebenarnya ingat nak balik esok tapi sebab cik sepupu nikah esok, semua orang balik kampung jadi kat JB tak ada orang, siapa nak amek? Wahai Cik sepupu, kenapakah anda nikah esok? kenapa bukan minggu depan, boleh saya datang. Ceh banyak demand serupa dia pulak nak menikahnya.

Maka setelah tersadai bercamping dekat bilik orang ni, saya pun duduklah tengok We got married (sempena sepupu saya nak nikah esokkan, jadi saya pun duk ikutlah tema tu haha) dengan segala macam drama ke hapa yang boleh di tengok, berubah menjadi couch potato lol bajet selama ni hidup sihat sangat tak mengamalkan sikap buruk seperti itu. Oh ya cik sepupu berusia 23 tahun. Saya? 21 tahun. Bagus jugak saya tak pergi takut kalau nanti orang tanya bila saya pulak, malas nak tayang senyum kerang tak comel sebab memang tak tau bila. Jodoh belum datang dari langit.

oh ya, cerita yang satu lagi. selama ni saya rasa tinggi 157 cm tu tak adalah rendah sangat bagi seorang perempuan asia. normal hokey tinggi tu. Saya selalu kata ,aku sama tinggi dengan Ayumi Hamasaki so what? Tapi tiba-tiba hari ni rasa tinggi 157 cm tu sangat rendah sebab saya tak sampai nak ambik mr.potato color biru tu. Cik member mintak tolong saya ambik untuk dia, sudahnya saya yang konon tinggi ni pun terjengket-jengket tak sampai ambik. Lepas tu sama-sama gelak kata,

 

“err biasanya dalam drama masa ni lah nak jumpa jodoh kehkeh. mana cepat kim jae joong lelaki  tinggi kacak lagi bergaya sila lalu cepat.!”

 

tapi hampeh memang tak ada orang lalu, memang betul realiti tak secomel drama bhahahaha! Akhirnya setelah puas berusaha terjengket-jengket, lompat sikit-sikt sambil mengais-ngais guna barang lain (iaitu plastik hitam nak buat bungkus bantal simpan kat stor karang) kat tangan tu, berjaya la jugak dapatnya. Lepas tu cik member kata, ambik lagi  dua. erk lagi sekali aksi kais mengais berulang.

–______-

 

  IMAG1618      IMAG1619

lokasi kalau-dalam-drama-boleh-jadi-scene-jatuh-cinta-konon-romantik-ceh-penipuan-belaka

 

oh ya, saya jumpa SNSD kat kedai komputer tadi. Bila nak jumpa mr Kim pulak? Maksud saya my Mr Kim Jae joong. Bukan Kim yang dalam kumpulan 24:7 kumpulan k-pop malaysia tapi bila orang duk kutuk dan dan jadi keindahan-pop whatthefish tu. Yang itu nama dia Kim Pal Su. KIM PAL SU. haha. okay sorry termenjadi bad netizen sekejap. 

 

 

IMAG1617

 

okaylah, saya nak tidur sekarang. bye-bicycle!

oyasumi minna~!

4 comments
Rising sun: The sun ain’t raising anymore.
Written at Friday, April 22, 2011 | back to top

assalamualaikum.

Mula-mula sekali mari kita jerit kuat-kuat.

Clarithromycin sayang clarithromycin! ingat sampai mati. aishh macam mana ntahnya boleh ingat semua regimen tiba-tiba sebijik nama antibiotik ni boleh lupa. cehs. Duk ingat cimetedine memanjang mentang-mentang sama-sama huruf C. cehs. sudahnya belasah letak cimetidine jugak walaupun tau dia adalah H2-receptor antagonist padahal tengah cerita pasal proton pump inhibitor regimen. Cehs cehs.

okay tutup buku bukak buku minggu depan pulak straight seminggu penuh hari-hari ada paper. ohh mandarin tolonglah saya mahu A ya sayang?

sambungan cerita semalam.

TVXQ duo performed rising sun at Music bank today. For 600th episode special stage. Semua yang performed tadi pun cover lagu hits lama-lama dulu. Ada cover lagu sendiri, tapi ramai cover lagu hits orang lain macam 4 minute cover lagu BoA sebab depa idol baru, mana ada lagu lama yang ‘lama’. macam CNBlue tu, debut tahun lepas, mana nak ada lagu tahun 2005.

They did well today. walaupun saya harus katakan dengan jujur, The sun ain’t rising anymore. yes, tanpa JYJ lagu ni tak ada kick langsung. mungkin kata-kata saya sangat hurtful tapi lets face it. there’s no kick in the song without the trio. that’s it.

Walaubagaimana pun, terima kasih kerana menjaga nama baik TVXQ walaupun tak sehebat dulu. (Ceh konon fan yang berhati baik). walaupun i keep hearing junsu’s voice there. adakah disebabkan telinga dah cam which is which. part itu dia, dan yang ini orang tu. haih. satu je, tolong jangan nyanyi lovin’ you, love in the ice, summer dream dan hug tanpa mereka bertiga.

kesimpulan: pentas nampak lonely walaupun dia orang did well. sebab lagu tu used to be untuk 5 orang kut. dah tak ada kick. dah tak boleh pangil rising sun. sunset mungkin. pesanan ringkas untuk JYJ. err, rasanya best kalau anda-anda boleh cover lagu-lagu zaman lama anda. Tapi, saya tak sanggup nak tengok perkara yang sama berlaku, pentas yang lonely walaupun saya rasa anda bertiga boleh buat yang better compare to the duo (mengeluarkan komen sebegini sangat menyakitkan hati sendiri jugak sebenarnya jadi jangan bising orang lain jangan kata saya bias).jadi, teruskan jelah jalan yang anda dah pilih tu tak yah nyanyi-nyanyi lagu lama. teruskan usaha nyanyi lagu sendiri yang baru, jadi composer untuk lagu sendiri.

Jadi, berbanding Rising Sun lagu favorite saya yang dah jadi sunset, saya lagi suka tengok Keep Your Head Down 10 kali lebih kut. Sebab ini lagu baru. tak ada sejarah walaupun ada kontroversi. performance pun okay. sekian. video via here (video yang saya download corrupt. cehs)

changmin & yunho, you might not read this. tapi saya sayang ampa dua orang. sebab tu saya bagi komen macam ni. bak kata pepatah sayang kan anak sepuk je kalau degil sangat. haha. walaubagaimanapun, saya tetap berbangga dengan kamu berdua, sebab bukan senang nak berdiri disituasi seperti itu. :)

ohh yang ini lagu balloon yang telah dinyanyi semula itu-Homin ft SHINee. (sayangnya kecomelannya telah padam dan saya lagi suka kalau yunho dengan changmin tak berdiri kat situ, biar budak-budak SHINee je nyanyi. haha.) lagu ni pun my faveret jugak. sampai berjaya mempengaruh adik kecik kejap-kejap dia suruh saya bukak mv lagu ni kalau kat rumah.

oh ya entry ini ditaip sambil menonton versi asal rising sun dekat mirotic concert.

sekian babai. ada lagi 5 paper. OHH BANYAK LAGI RUPANYA.

Labels: ,

6 comments
TVXQ gonna perform Rising Sun at Music Bank?
Written at Thursday, April 21, 2011 | back to top

TVXQ duo gonna perform Rising Sun at Music Bank? idk whether tomorrow or when but on 600th episode special stage. Oh my! Rising Sun always be one of my favourite. Yes! i love it. but why i got mixed feeling rite now? Excited, happy and sad. How are they gonna perform with only two people? Well, at least Changmin (and his scream) will be there. But, how about the performance? the dance? gonna use back-up dancers to replace the trio? or import SHINee members like balloon the other day? Good SME, Good. Later, please re-release all TVXQ5’s hit songs okay?

I love both Yunho and Changmin, but why SME always trying to ditch the trio? I bet the trio also craving to sing their past hits but you know, they just can’t.

Okay Nurul you gonna sit GIT paper tomorrow. Forget them for awhile okay?

Yunho fighting! Changmin fighting ! Dong bang Shin Ki fighting! Nurul fighting!

p/s: to shawol, saya suka je Shinee. cuma, yelah faham sendiri. jangan marah na kalau tersesat kat entry ni. :)

Labels:

5 comments
Day 05-A picture that can always make you smile
Written at Sunday, April 17, 2011 | back to top


Aku nak tukar day 05 dengan day 28 ni. *Tukar la Nurul, tak ada siapa nak marah.*

Day 05-A picture that can always make you smile



Photobucket

Aww cute! I always adore their lovely dongsaeng-nuna bonding.


Semalam time study ternampak gambar ni dalam laptop, senyum sorang-sorang macam orang angau. ohh rasanya dah lama aku tak senyum lebar macam tu. Aku rasa aku ada video dia nyanyi kat weeding akak dia ni tapi mana ntah aku simpan. Joong-ah, can i pinch your cheeks? haha. sukalah scene tarik-tarik pipi ni. main tarik-tarik pun suka. sejak belum kenal drama korea jepun lagi (sebab dalam drama korea jepun banyak scene ni). dulu masa sekolah dengan matrik fatma dengan atirah selalu jadi mangsa saya kut. orang lain saya tak berani la sebab takut kena marah. eh tapi, serius aku rasa adik-beradik ke member baik ke main cubit pipi masing-masing macam cute gitu. tehee. Ohh, tapi aku tak maula izzah ke naim cubit pipi aku lagi sebab depa selalu buat memang sakit sungguh tambah lagi naim memang tak mau lepas. Aku je yang boleh cubit pipi depa. haha

okaylah, esok aku start exam. woshhh, berdebar ohh. takut takut! 4 hari kut aku tak dengar music apa-apa, tak ketawa over-over, nak tengok concert mirotic 10 minit buat refresment pun takut sebab takut ilmu keluar. Tapi lepas subuh tadi aku dah langgar dah pun pantangnya. dah tak boleh tidur sangat satu malam, last-last dengar jugak Stand by you dengan For you its separation, to me its waiting sekejap. senyum dengan sangat lebar lagi sekali. memang refreshment yang best la. ehh, suara dia memang ada healing power la.

all the best semua. semoga luck sentiasa mengikut saya kali ni.




ohh ye, gambar anak sedara pun boleh buat saya senyum jugak. haha.


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


jjang!


Photobucket

kahkah. *slap self*

Photobucket




So, ini entry last sampai habis exam kut. again, all the best minna-san!

till then, zaijian!






Labels: ,

4 comments
Heart to heart
Written at Saturday, April 9, 2011 | back to top

 

song of this week: heart to heart by 4minute

sebab tu ada orang kata, dont mess with girls. haha.

well, saya setuju ianya nampak pathetic bila your boyfriend cheats on you, lepas tu kamu pergi pecah masuk rumah dia, buat pranks semua tu, turn hidup dia jadi miserable. Mungkin lebih cool dan matang kalau kamu terus tinggal je dia, tanpa toleh belakang and buktikan yang hidup kamu bukan revolves around dia je kan. tapi… revenge is sweet, aint it? Acting childish a lil bit once awhile, no harm kan? Sekurang-kurangnya ini lagi better daripada menangis sorang-sorang dalam bilik berkurung dan membawa kepada masalah kemurungan.

Kemurungan? omg, exam. mana nota antidepressant aku ni? ehh, tapi dia tak termasuk dalam 5 tajuk penting, boleh tak kalau aku… skip je part tu? haha.

Labels:

6 comments
muka aku ni macam student yang tak hantar report ke?
Written at Thursday, April 7, 2011 | back to top

Pffftt. *tiup tudung* ini kalau dah main tiup-tiup ni, tiup tudung ke, tiup rambut ke, memang entry nak marah la kan.

Pertama kali dalam hidup aku dapat message kata aku tak hantar lab report. Dua orang pulak tu, Yon ketua group assignment CNS and of course Flora, class representative. Oh thanks a lot to them especially Yon. Thanks again.

Tapi, tapi aku hantar tahu tidak. Muka aku ni nampak macam budak tak hantar reports, assignments ke? Instead report tu aku hantar awal lagi dari tarikh tamat submit. Cehs. Taula aku ni suka main, curik tengok family outing time study week, tidur banyak, tapi aku ni tak ada la jenis main-main buat reports, buat assignments. Buktinya, walaupun dr.aidi sibuk nak bagi lagi online assignments walaupun dah study week, aku buat jugak dengan baik hatinya. Ramai je yang tak buat tahu.

Nasib baik dekat library, bolehla berjalan pergi school re-check dengan dr.vicky mana hilangnya report analgesic morphine aku tu. Check-check rupanya ada. Pakcik lab assistant ni dia seronok bulat nama aku konon tak hantar. Mungkin dia terlepas pandang kut. Tapi pakcik, kesianla kat saya ni. Nasib baik dr.vicky jenis lecturer yang baik. Tanya jugak mana-mana students yang kononnya tak hantar, bagi peluang depa hantar lagi sekali. Cuba kalau dia jenis lecturer yang nak bagi markah kosong je, tak ke naya kat saya pakcik. bersusah-susah saya yang tak suka nak stay up buat lab report tapi pakcik sia-sia kan usaha saya walaupun saya taula mungkin tak seberapa tu sebab kecuaian pakcik. Sangat bersyukur tiba-tiba dapat lecturer macam dr.vicky.

Ohh, dan lagi satu, pernah tak aku cakap kat sini kalau aku marah sangat aku boleh jadi sedih sampai menangis. Kalau kau boleh buat aku marah sampai nangis kau memang paling terer la tu. Tak pasal-pasal ruzana nampak aku nangis dalam keadaan marah. which is perkara yang paling aku tak nak orang lain tengok. Dan, tangan aku sakit jugak, sebab ketuk tiang, dinding. Kaki aku pun sakit sebab sepak kerusi kafe. Ye, sebab aku marah, geram.

Ohh, paturnya aku study kut kat library ni. Bukan taip entry lepas geram.


Published with Blogger-droid v1.6.0
4 comments
Day 04 : A Picture of Your Night
Written at Wednesday, April 6, 2011 | back to top

 

Day 04: A Picture of Your Night

 

via here

ohh, gambar yang aman itu hanya layak duduk dalam bubble angan-angan saya sahaja. sekian.

 

Sebaliknya dia yang sebenarnya macam ni.

IMAG1585

berterabur berserabut dengan nota. orang nak exam memang macam ni. korang pun sama je kan? tapi mata aku dah macam kena glue dah. jadi aku nak tidur sekarang.

 

“tapi Nurul, kau belum siap assignment online CNS? kata nak siapkan malam ni jugak. esok lusa senang. hah, macam mana?”

“Ahh~ Molla! biaq pi. tak kira, aku nak tidur jugak.”

 

esok aku rasa nanti ada orang yang akan kelam kabut sebab dia mungkin bangun lambat, tak iron baju lagi, nak pergi kelas pukul lapan. T___________T

Labels: ,

2 comments
dekat mana dia belajar ni?
Written at Tuesday, April 5, 2011 | back to top

 

fo

 

haha. seriously, siapa ajar dia masak nasi sukat air pakai tangan ni?

Yoona orang pertama yang saya jumpa yang buat cara ni selain saya. hahaha. Kalau dia kena bahan dengan family outing punya cast sebab guna cara ni, saya pun dah banyak kali kena bahan sebab guna cara ni jugak. termasuklah adik saya, seronok membahan. yelah, masa saya belajar cara ni dengan orang tu, adik saya kecik lagi, saya pun baru darjah berapa masa tu. jadi, bila dia dah besar dia belajar dengan orang lain cara yang orang normal lain guna ala cara yang secawan beras=berapa liter air tu. kalau pasal masak, petua/ajaran orang tu pasal sukat air beras ni jela yang satu-satu saya ingat/sempat belajar dengan dia.

Dulu masa saya jalan rumah sepupu sekejap lepas spm, nasi saya masak tak cukup air, lepas tu abang sepupu tanya macam mana saya masak, saya cakap la ukur pakai tangan, lepas tu memang teruk kena kutuk. haha. tapi, sampai sekarang memang saya ukur macam tu. Saya memang tak reti nak ukur macam orang lain buat, yang versi secawan beras = berapa liter air. tapi, ukur pakai tangan pun okay je. jadi je kalau saya buat.

fo1

oh, tapi saya selalu jugak doa masa letak nasi, semoga nasi saya tak keras, dan kalau masak atas api, sekali pernah hangitkan periuk, sampai sekarang saya fobia. tsk. ohh, phail rupanya kat dapur. –____-

8 comments
Exam.
Written at | back to top

 

salam.

2 minggu dari sekarang saya nak exam. dan lepas tu, bila semester baru buka september nanti, saya bakal jadi final year student. aigo.. bunyi macam best dah final year, tapi dah bersedia ke kamu? nampaknya cuti 4 bulan ni harus dipenuhi dengan aktiviti macam mengulangkaji dan membelek segala jenis clinical cases and ulangkaji pharmacokinetic punya calculation sebab aku takut dengan clerkship.

 

akak A: ohh, nanti kerja pharmacist ni, kalau dekat hospital dalam kocek lab coat awak sebelah ada calculator, sebelah ada drug info handbook.

 

yelah akak A tu dah 5 tahun jadi clinical pharmacist ni. memang kalau dengar dia cakap nak ternganga je mulut aku. hmm, dari dulu punyala nak lari dari benda yang kira-kira ni, akhirnya calculator jugak la destiny aku. hmm, benda yang kita selalu kita tak suka ni macam curse kan? bila sekali kau kata tak suka, tak esok lusa, akan datang, mesti dia akan menghantui hidup kau. silap-silap jadi sebahagian dari hidup kau. macam kes aku dengan calculator ni. gayanya 90% memang jodoh aku dengan calculator, kecuali la kalau aku jadi pegawai farmasi bahagian penguatkuasa. itu, pakai calculator ke?

ohh ya. exam saya jadual dia macam agak kejam kut. start isnin 18 april tu dengan paper pharmaceutical analisis 2, lepas tu khamis paper bahasa melayu, lepas tu jumaat paper gastrointestinal system. minggu depannya, straight isnin sampai jumaat satu hari satu paper. dosage form design 2, forensic, central nervous system, mandarin dan yang last, pharmacognocy 2. cukup lapan subjek dari sembilan subjek yang aku amek semester ni. gamelan nasib baik tak ada final exam. kalau ada memang pengsan aku.

pengan konon. boleh blah. bukan ke sekarang lepas pukul 12 kau tutup buku pergi tengok Family Outing. mentang-mentang internet usm ni laju lepas pukul 12. ceh. ini random, saya nak Taec yeon dengan Yoona dalam We got Married boleh? best apa kalau letak couple yang orang gossip konon-konon ada scandal. at least Taec Yeon boleh tunjuk dia care la jugak sebenarnya kat Yoona tanpa rasa bersalah, tak macam dalam Family Outing tu, nak buat baik pun rasa serba salah. haha. ohh dan saya baru je tengok Adam Couple Jo Kwon dengan Ga in. ini sebab Family Outing la ni. Jo Kwon sengal , macam perempuan campur sangat over acting rasa nak lepuk-lepuk. sekian.

well, wish me luck. all the best untuk semua jugak.

5 comments
Day 03: A picture of the cast from your favourite show
Written at Sunday, April 3, 2011 | back to top

 

Entry ini tidak tidak ditulis pada tarikh yang tertera kerana saya sibuk pada tarikh itu. Ia juga boleh di panggil fake auto-post entry sebab dia tak berapa nak auto.cehs.

 

Day 03 - A picture of the cast from your favourite show

 

dh The trio-Special admission students

 

Yes, Dream High.

A person who lost her dreams. A person who is chasing his dreams. A person who stole someone else’s dreams. A person whose dreams were stolen from him. Dream High is a symphony for them.

 

Mungkin masa entry ni di published, saya dah selamat sembuh daripada withdrawal syndrome yang selalu saya alami lepas tengok apa-apa cerita.  Saya ada banyak favourite shows. tapi the latest craze sebelum exam ni adalah cerita ini. I love this story. Simply because its all about dream. Aristotle said, hope is a waking dream. yes. he is true. indeed. live in your dreams once awhile, is not bad, rite?

And that word, special admission student. Pelajar kemasukan khas. Sangat dekat dengan saya. Terlalu dekat. Mungkin sebab tu saya rasa cerita ni dekat dengan saya. that’s it.

 

 

“Isn’t it interesting? You can never tell whether the person you meet will end up being a good or bad for you.”

 

 

sekarang saya percaya, siapa yang tak pernah merasa, kurang layak untuk bercerita.

 

 

182AC156-5C4A-50A7-5A6B-E02E67BA1802wallpaper

ohh sebelum ni saya pernah kata saya ship hye mi dengan jin guk kan? saya tak puas hari sebab couple ni tak berakhir bersama. haha. sebab sangat kesian dekat jin guk yang suka hye mi dari kecik lagi. tapi, bila tengok episod last saya tiba-tiba rasa tak kisah dia orang tak sekali sebab saya suka tengok part yang last tu. masa concert Hye Mi, adik dia Hye Song yang dulu-dulu sekolah rendah sekarang dah sekolah dekat Kirin Art School kiss pipi jin guk. rupanya budak tu memang betul-betul suka kat jin guk sejak kecik-kecik lagi.  muka pelik taec yeon memang paling terbaik. patutla suka suka kiss pipi jin guk masa kecik-kecik. bias pulak tu, kesian ke sam dong. haha. ceh kecik-kecik dah pandai. jangan tiru ya adik-adik. So kalau dream high season 2 tu jadi, mintak-mintak dia cerita pasal Hye Song pulak. dan Taec yeon boleh jadi boyfriend ke, idol celeb crush dia ke, haha. Okay, saya vote untuk JinSong couple. hahaha. ;p

Lepas tu saya nak ada cameo Woo Young dengan IU. Kalau lebih dari cameo pun lagi bagus. haha, saya suka la milky couple (WooU) tu. giler comel! sangat! haha. side effect drama ni: saya suka tengok wooyoung. sekian. haha.

 

 dh6 dh7

tumblr_lghg3njIgs1qfydmmo1_500  this pic is taken here

wahh, nampaknya bukan a picture ni. haha. mianhe.

***************

updated [ditulis hari ini]: hari ni rasa nak marah lagi. aishhhh. hidup aku ni dah dua tiga hari ni asik nak marah je. ohh jangan cakap pasal hormone level kalau tak nak kena marah dengan aku sebab benda yang aku marah ni tak ada kena mengena dengan hormone level, emosi ke apa. dan aku pun jarang nak ada masalah emosi ni. ini si penyabar kelas satu pun mungkin boleh terdetik rasa nak marah, apa lagi  aku yang memang, tak berapa nak sabar ni. tak paham kenapa buat macam tu. okay, mungkin alergic dengan cahaya. oh yes, aku bangun lambat lagi hari ni. pfffft. *tiup rambut. gigit bibir.* sekarang delay waktu lunch untuk buat plan untuk pagi yang tak jadi tu. rasanya nak punching bag sekarang. aku patut register kelas boxing ke, karate ke judo bila marah ada benda yang boleh aku hentak, kut.

Labels: , ,

2 comments
ishhhh.
Written at Saturday, April 2, 2011 | back to top

 

Ishhhh, kenapa hari ni semua benda macam nak cari pasal dengan aku? Bil maxis, oat yang tinggal kat ushop perisa vanilla bau wangi macam perfume aku tak berapa suka tapi beli jugak tu je yang ada tak memasal kena makan sambil tutup hidung, water heater kat pantry tak panas habis oat aku tak jadi, buang separuh letak air panas water cooler besi tangan aku pulak dapat blister, binatang masuk dalam oat, ohh dan kenapa aku gatal-gatal tengok tweet orang yang menyakitkan hati tu. Hmmph. sebab semalam aku melantak tidur dari magrib ke subuh bawak ke tengah hari hari ni, bangun nak solat je, sebab tu ke jadi macam ni? okay lepas ni apa lagi nak cari pasal? Pfffft. Tiup rambut sambil gigit bibir mengeluh dan mengishhh berkali-kali dah ni. sekarang tambah tiup tangan pulak. Pedih oh tangan aku.

IMAG1576

4 comments
pfft.
Written at | back to top

 

HEI! marah ni marah. boleh stop tak? pabo. pfft.

 

Apa benda ni? aku tak guna pun? ingat aku apa? puteri raja? tokei minyak? pffft.

2 comments