Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

postman eh postsynaptic neuron ==”
let pictures tell the stories.
25 Songs 25 Days: Day 07-A Song That Reminds You o...
25 Songs 25 Days: Day 06-A Song That Remind You of...
Aku memang sungguh sungguh tak suka kelas pukul la...
25 Songs 25 Days: Day 05- A Song That is Often Stu...
25 Songs 25 Days: Day 04-A Song That Calms You Dow...
25 Songs 25 Days: Day 02-A Song That Reminds You o...
25 songs,25 days: day 01-A Song From Your Childhoo...
khamsahamnida~ ^^

Click!

> comments
Earth Hour
Written at Monday, March 21, 2011 | back to top

 

Assalamualaikum. Hello!

aku dah lama nak buat benda ni. Bukan apa bergelap pada waktu malam kan best. haha. boleh terus tidur. Terima kasih kepada Mr. WZulhilmi sebab memberi kesedaran sivik. Tengok, siapa kata ada member internet tak bagus dan melalaikan. Dia berkobar-kobar nak menyokong aktiviti cintai bumi ni siap ubah dia punya template blog kepada warna bumi sampai berjaya pengaruh aku yang selalu hangat-hangat tahi kucing ni. haha. Jadi, kali ni aku decide nak support event ni. Caranya mudah. Korang tak payah susah-susah nak pergi beli baju, kasut, bergaya ala-ala Paris Hilton nak buat even ni. Pakai baju tidur, rambut serabai, spec senget, rupa comot, tak mandi dari siang tadi sampai ke malam pun tak apa.

 

TARIKH: 26 March 2011 (Sabtu)

MASA: 8.30 pm-9.30 pm

TEMPAT: Ruang yang korang ada time tu contohnya bilik ke, rumah ke. jangan pulak kalau korang ada dekat supermarket ke queensbay korang dengan cerdiknya pergi masuk bilik securiti putuskan electric supply. Nak kena saman buat ah. haha.

TINDAKAN: Tutup lampu selama satu jam. Lampu je yang lain laptop, peti ais, mesen basuh korang nak on korang punya pasal. Lampu pun jangan la tutup satu rumah, karang buatnya pencuri masuk sebab ingat rumah tinggal tak ada penghuni naya korang.

 

Aku tau nanti mesti ada soalan-soalan berbangkit yang selalu orang label FAQ tu contoh macam:

 

“Alah, tak ada maknanya tutup lampu kalau benda eletrik lain on. Tadak gunanya.”

 

Okay event ni bukan matlamat dia nak kurangkan penggunaan eletrik yang biasanya ayah korang selalu mintak jasa baik korang untuk jalankan aktiviti tu (sebab aku tau parents korang memang suka bisingkan kalau 24 depan laptop sampai bil letrik melambung, tak pun mandi lama-lam bil air pun naik tinggi kalau korang balik rumah. haha. bukan korang je, aku pun. sat agi ada orang kata aku tak sedar diri.) tapi event ni adalah untuk memupuk kesedaran dalam masyarakat tentang pentingnya kita mencintai planet bumi yang kian tua dan uzur ini. Okay ini aku rephrase je semula apa yang si WZulhilmi cakap. haha.

untuk banner and widget tengok sini. untuk keterangan lanjut boleh tengok sini.

Good Luck! Oh ya, aku buatla kalau aku sorang-sorang. Rasanya roomate aku balik minggu ni. Kalau roomate aku ada tak kan aku nak buat. Mengganggu dia nak study pulak nanti. Haha. Ini bukan alasan. tapi realiti lagi 2 minggu nak final semua orang sibuk nak study tak pandang keliling dah kan?

3 comments