Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

my ten cents thought | Always keep the faith
Earth Hour
postman eh postsynaptic neuron ==”
let pictures tell the stories.
25 Songs 25 Days: Day 07-A Song That Reminds You o...
25 Songs 25 Days: Day 06-A Song That Remind You of...
Aku memang sungguh sungguh tak suka kelas pukul la...
25 Songs 25 Days: Day 05- A Song That is Often Stu...
25 Songs 25 Days: Day 04-A Song That Calms You Dow...
25 Songs 25 Days: Day 02-A Song That Reminds You o...

Click!

> comments
Dream High | :)
Written at Monday, March 28, 2011 | back to top

 

[I dream high, I dream

when times get hard, I close my eyes

The moment when my dreams come true

I’ll replay it and make myself stand tall ]

Assalamualaikum.

Akhirnya, semua assignments akan dihantar. boleh lap-lap tangan. Cuma tinggal presentation dengan kuiz dosage form khamis ni. wah lagi lebih kurang dua minggu nak final exam.

Hey, saya dah habis tengok Dream High semalam. Lambatkan? Kononnya semalam tak mau tidur awal sebab nak siapkan saki baki assignment pokok, touch up-touch up sikit lagi, rosak plan sebab external sampai dekat tuan cepat sangat. Kenapa lah dia tak sampai kat tangan saya masa lepas final? haha. Tak planning pun nak tengok. Planningnya nak tengok lepas final tapi biasalah benda kalau plan jarang yang jadi. haha.

 Untitled

Untitled1 Untitled2

 

"...Continue talking. I dont hear what you guys are saying. Good for such times. Also, good for time when pretending like we’re friend when we’re actually not.”

 

Ahahaha. Saya suka idea ni. Well, ini jugak benda yang saya suka buat pun. Plug earphones kat telinga tapi tak pusing apa-apa lagu pun. Serious, memang cara ni berkesan dekat saya setakat ni. Contoh macam masa belajar kereta, cikgu kamu membebel, kamu malas nak layan, sumbat je earphones kat telinga padahal masa tu mp3 habis bateri. Extra markah kalau kamu ada muka yang tak ada expresi. haha.

 

Untitled6

Untitled4

Yang ini satu lagi buat aku senyum sorang-sorang. Ada jugak yang perangai huduh serupa aku yang jenis marahkan nyamuk kelambu dibakar. Contoh bangun lambat, A buat hal, rasa marah dekat A tiba-tiba iron baju panas tak panas, selamat iron kena hentak. Marah dekat C, dekat tangan ada handphone, sampai message sakit hati pulak, habis semua satu inbox kena padam, handphone melantun kat dinding. Tengah marah, jumpa benda yang memang buat hal dan boleh dimarah sesuka hati dihentak-hentak lepas geram memang macam orang mengantuk disorang bantal. habis semua kena kat dia. Patutlah adik suka kata saya garang. T____T

 

Ost Yang Paling aku suka is Winter Child, korean classic song yang Suzy dengan Eun Jung nyanyi semula. Tak memasal satu hari duk nyanyi happy birthday to you je. haha. Tapi, sebenarnya aku pernah dengar lagu ni tapi tak ingat kat mana aku dengar. yang pasti bukan orang nyanyi kat aku la walaupun dia lagu hari jadi. Dream High pun best! Lirik sangat meaningful. IU punya ballad Someday dengan Sun Ye punya ballad Maybe pun best. Someone’s dream Pun best. lyric meaningful.

 

“Truly singing for someone, That’s the beauty of singing.”

 

Well, balik pada asal, boleh tahan best la ceritanya. Siapa suka cerita budak-budak sekolah kejar impian dia boleh la tengok. Kalau cerita ni semua music sebab depa sekolah seni music. Siapa tak suka tengok idol celebriti tak payah la tengok. Mesti ampa bosan tengok depa menyanyi menari berusaha nak kejar cita-cita depa. Hmm, kira macam orang yang tak minat medical part la, depa tak berminat nak tengok iryu ke code blue. saya tau ampa yang tak minat mesti duk skip part yang dia explain pasal-pasal sains, penyakit semua tu.

Hmm, Dream high ni walaupun cerita pasal nak jadi artis, saya suka nilai-nilai belakang cerita ni. contohnya macam, budak innocent, baik, selalu direndah-rendahkan bila sekali di ajar jadi jahat memang sungguh-sungguh jatuh dalam neraka (baca: jadi jahat yang amat).

 

“first rate student is the one that has the talent and tries hard, second rate student would be the one that doesn’t has talent but tries hard, third rate student is the one with prejudice.”

 

Overall, saya puas hati. sebab ost best. haha. cuma satu je, saya tak puas hati kenapa Hye Mi tak end up dengan Jin Guk. Kesian mamat tu. kah kah. Ughh, Saya mahu Hye Mi dengan Jin Guk. Bukan sebab Taec yeon yang belakon okay. Tapi sebab saya suka watak Jin Guk yang baik. haha. (Tak mau cakap tak minat Taec yeon sebab benda ni macam curse tahu. Karang tak pasal-pasal dari biasa-biasa je saya minat dia pulak nanti.) Siapa K pulak saya dah boleh agak dah memang Sam Dong dari awal cerita. Sebab kalau cerita ni memang nak tunjuk kejayaan akan datang pada orang yang sungguh-sungguh kerja keras tak kira siapa dia, apa masalah dia ada memang Sam Dong yang paling layak untuk jadi Mr.K yang misteri tu. Tapi penat jugak lah saya meneka macam mana Pendant tu boleh berakhir kat tangan Sam Dong.

Oh ya, Suzy ni baru saya perasan gaya cakap ada ala-ala Jung So Min. tengok dia dalam Miss A tak terperasan pulak. IU saya rasa macam IU yang baru. Saya dah suka suara dia sejak zaman Marshmellow, tapi saya rasa masih ada yang kurang lagi dengan suara dia. Good Day dia pun saya rasa yang sama. Ohh suara dia mungkin sedap tapi kurang sweet, kut? Tapi bila dia pegang watak Pil Suk saya rasa suara dia betul-betul berubah. Ada peningkatan yang ketara. Bertambah sweet.

 

“What exactly are you? Sometime you’re mean as Cinderella’s mom. sometimes you’re as pitiful as Cinderella. Sometimes you’re as brave and reckless as Joan of Arc. The one I can’t stop thinking of, my Baron Ashura.”

 

 

P/s: Mesti ampa pelik siapa Baron Ashura. Baron Ashura ni watak anime yang ada dua character. Sekejap berperangai lelaki sekejap perempuan. Mungkin penulis skrip nak gambarkan perangai Hye Mi yang nampak kasar/keras dekat luar tak ada perasaan, tapi sebenarnya dekat dalam dia sangat lembut, sensetif, vulnerable Kalau pandai lentur dia memang tak ada masalah.

 

[I believe that I can fly high someday into the sky,

I’ll spread out my wings more than anyone else,

I’ll have the freedom to fly high.]

Labels: ,

2 comments