Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Dream High | :)
my ten cents thought | Always keep the faith
Earth Hour
postman eh postsynaptic neuron ==”
let pictures tell the stories.
25 Songs 25 Days: Day 07-A Song That Reminds You o...
25 Songs 25 Days: Day 06-A Song That Remind You of...
Aku memang sungguh sungguh tak suka kelas pukul la...
25 Songs 25 Days: Day 05- A Song That is Often Stu...
25 Songs 25 Days: Day 04-A Song That Calms You Dow...

Click!

> comments
Day 01: A picture of yourself with 10 facts
Written at Wednesday, March 30, 2011 | back to top

 

Entry ini tidak tidak ditulis pada tarikh yang tertera kerana saya sibuk pada tarikh itu. Ia juga boleh di panggil fake auto-post entry sebab dia tak berapa nak auto.cehs.

 

Dulu saya pernah kata nak buat 30 days Photo Challenge kan. So, here we go.

 

Day 01- A Picture of yourself with 10 facts.

 

Why not kita tukar? bosanla asik letak muka saya je, apa kata kita tukar jadi “A picture that related to one of those 10 facts”.

IMAG1570

1. Saya kurang sabar, cepat melenting, keras kepala, sarcasm is my second language. ohh tapi saya tak perasan pun yang i'm being sarcastic. most of the times. Dan saya jugak selalu tak sedar yang saya kurang sabar, cepat melenting dan keras kepala. Bunyi sangat selfishkan? ughh, fakta pertama pun dah cukup negative. lagi sembilan? –__-

2. Saya tak pandai bergaya dan tak minat kut?

3. Suka belajar bahasa. love reading. love cultures, folktales.

4. suka berlagak macam macho, strong, berani, berhati tabah, tak kisah, tak ada perasaan, tapi sebenarnya saya selalu nangis sorang-sorang belakang orang lain. yes, saya susah nak tunjuk diri sebenar atau peresaan sebenar depan orang lain. dan saya jugak penakut. Alergic ohh dengan semua jenis hantu termasuk hantu kak limah. jenuh aku tutup muka dengan tangan tengok cerita tu.

5. kera sumbang. ada masalah komunikasi. *ciri yang tak layak nak jadi pharmacist. sebab tu saya selalu kata nak jadi researcher yang duduk dalam lab je tak payah jumpa orang.* selalu bermasalah nak explain apa-apa dekat orang. alergic dengan mic, presentation. well, saya kan penakut.

6. Cold outside. sebab tu saya susah nak start friendship lantas mengembangkannya. Yes, strangers mungkin akan rasa saya sombong. but i’m warm inside. kut? haha. at least saya rasa saya macam tu. hey, saya baik tau. ingat saya teruk sangat ke?

7. tak ramai kawan. well, kan saya kata saya kera sumbang. sebab tu selalu jadi lone ranger. tapi, kawan-kawan saya yang tak ramai tu, i do love them. thanks a lot kamu semua sebab ada di sekeliling  saya. Gomawo~

8. Suka plug telinga dengan earphones. The best way to escape from your real world, kut?

9. selalu rasa awkward bila orang cakap pasal marriage sebab lupa yang tak lama lagi nak masuk final year, jadi sangat normal kalau kawan-kawan merancang nak kawin. Tapi saya? hmm, sebab hidup keliling budak-budak jadi tempias sifat childish tu memang kena kat saya. hmm, perempuan soon to be 21 bergaduh dengan budak 5 tahun tak nak mengalah sampai kena marah dengan ibu budak 5 tahun tu merangkap ibu budak perempuan tu jugak, lepas tu budak perempuan tu menangis sorang-sorang lepas kena marah sampai tersedu-sedu bengkak mata, itu kamu harap nak ajak cerita pasal marriage secara serius. confirm dia akan end up cakap segala fantasy yang orang nak dengar pun menyampah. well, i’m a k-drama addict and novel-holic, remember? That’s why i’m still single since 20 years ago. Fact yang mensia-suikan (memalukan) diri, kut? ahahaha. tapi, saya tak rasa pun macam tu. orang lain mungkin. belum nak rasa kut?

10. jadi apa kena mengena gambar kat atas? ahahaha. saya selalu hilang getah rambut. payung saya jugak selalu putus benang dia yang ikat payung tu kat besi dia. Jadi kerja saya setiap semester adalah kumpul getah tempe buat ikat payung dengan ikat rambut.

 

 private_1_d9e898bcef54f7fe4aa8601de16bb5f665aad08aa21e29f91e8acc655cca0e3el

ceh, tak nak letak konon. letak jugak.

 

IMAG1569 yang ini pun fact jugak. siapa nak belanja saya makan sushi?

 

 

amboi dalam tak nak letak gambar tu, ambik banyak benau dia letak. haihhh –____-

Labels: ,

4 comments