Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

25 Songs 25 Days: Day 05- A Song That is Often Stu...
25 Songs 25 Days: Day 04-A Song That Calms You Dow...
25 Songs 25 Days: Day 02-A Song That Reminds You o...
25 songs,25 days: day 01-A Song From Your Childhoo...
khamsahamnida~ ^^
Paradise Ranch
update kosong | my dear mr. director
secret garden @ seoul garden?
maha suci allah, neomu ippeuh-da...
thats why...

Click!

> comments
Aku memang sungguh sungguh tak suka kelas pukul lapan PAGI :/
Written at Wednesday, March 9, 2011 | back to top

 

Aku tau angpa semua mesti duk kata “ceh minah ni tak boleh bangun pagi rupanya.” biaq pi la, aku tak heran. Yang penting aku sangat tension sekarang bila menjelang hari rabu sebab pagi rabu ada kelas bahasa melayu dekat pusat bahasa yang jauh tu pukul lapan. ARGGHHH! Dulu aku ada kelas pukul lapan setiap selasa rabu dengan khamis. Hari senayan dengan jumaat ja dia start normal cam biasa. Tapi sejak lepas cuti raya cina kelas forensic selasa khamis tu dah takdak ganti waktu malam pulak.

Memanglah aku tak suka kelas malam jugak. Dulu siap kata kelas pukul lapan pagi lagi better dari kelas malam. Tapi la ni aku rasa, aku memang tak boleh pi dengan kelas pukul lapan pagi. Sebabnya bukan aku minah tak boleh bangun pagi. Eceh tak nak ngaku. Eh tapi betul ! aku boleh ja bangun pagi-pagi buta. Tadak masalah sebenarnya. Tapi aku ni jenis tak boleh nak bangun selagi tidur tak cukup lima jam kurang-kurang. Dahsyatkan? Tulah sapa suruh jam biologi pelik sangat. Haih. Pagi ni aku duk ponteng kelas Bahasa melayu lagi. Dah dua kali dah ni. Sebenarnya aku takut nak ponteng kelas subjek university sebab bawah school lain jadi aku macam tak berani nak mengada-ngada buat hal. Buatnya tiba-tiba dia pi potong markah coursework aku sebab ponteng dua kali tak ke naya. Kalau subject bawah school sendiri rasa tak adalah takut sangat. Eh tapi aku tak adalah kaki ponteng kerja duk ponteng ja. Maksud aku bila dah terdesak sangat. Lagi pun school pharmacy dekat kalau sepuluh minit sebelum pukul lapan pun sempat sampai. In case kelas pukul lapan la.

Pagi ni aku duk ponteng kelas Bahasa Melayu kali kedua. Takut ni aku weh. Ishh aku tak kisah kalau kelas sampai pukul 6 pukul 7 petang macam kelas Mandarin dengan Kelas Gamelan. Asal jangan buat pagi-pagi buta sudah. Dahl ah setiap hari selasa mesti aku duk tidoq atas lantai konon-konon nanti aku bangun awai sebab sejuk. Lepas tu bangun pagi badan sendiri mesti rasa seram sejuk nak demam, kuku-kuku tangan kaki habis semua jadi ungu sebab sejuk gara-gara nak bangun awai punya pasal. Tapi tak menjadi pun. Buat seksa badan ja. Jalan terbaik sebenarnya aku kena tidoq awai pukul sebelas ka dua belas gitu la. Tapi itulah kerja melambak camna nak tidoq awai. Haha. Cehh padahal malam tadi ang menyempat duk tengok Kamen Rider OOO kan Nurul. Ang memang lagu tu. Sendiri yang tak pandai urus masa toksah nak bisinglah. Padan dengan muka. Haihhh. -___-

Nasibla aku tak jadi cikgu macam yang ibu aku duk suruh selalu. Kalau tak jenuh pengawas kena tahan aku sebab asik datang lambat. Silap-silap dengan aku-aku skali kena rotan dengan cikgu disiplin. Tapi, jadi Pharmacist pun susah jugak sebab kerja ada shift. Buatnya duk sorang atau duk serumah dengan housemate yang jenis tak cara orang lain contoh macam memang jenis penyegan nak tolong kejut member bangun pagi, memang naya la aku. T____T

Tengok aku dah membebel terikut roomate aku bunyi dah ala-ala Rita rudaini mami jarum cap apa ntah. heh. =.=

4 comments