Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

25 Songs 25 Days: Day 06-A Song That Remind You of...
Aku memang sungguh sungguh tak suka kelas pukul la...
25 Songs 25 Days: Day 05- A Song That is Often Stu...
25 Songs 25 Days: Day 04-A Song That Calms You Dow...
25 Songs 25 Days: Day 02-A Song That Reminds You o...
25 songs,25 days: day 01-A Song From Your Childhoo...
khamsahamnida~ ^^
Paradise Ranch
update kosong | my dear mr. director
secret garden @ seoul garden?

Click!

> comments
25 Songs 25 Days: Day 07-A Song That Reminds You of The Pass Summer
Written at Saturday, March 12, 2011 | back to top

 

Day 07: A Song that Reminds You of The Pass Summer

 

Kat Malaysia tadak Summer. Panas lembab sepanjang tahun. Cuaca yang saya kurang gemar walaupun cuaca ni macam jimat sebab tak payah kerja beli baju ja kejap-kejap. Kenapa saya tak suka? Sebab sekarang pemanasan global amat melampau dan saya tak suka cuaca panas. SUNGGUH. Walaupun saya sensitif dengan sejuk, cepat demam, cepat bersin, cepat kena flu, berkepit dengan sweater kalau hari hujan, tapi saya tetap tak gemar cuaca panas. Kalau kat malaysia ada empat musim, confirm Summer adalah cuaca yang paling saya tak suka. Walaupun ada cuti sekolah (summer break) panjang. haha. ehh? itu korea selatan dan jepun yang ada summer break. Negara lain tak tau. Dan tak semestinya malaysia akan ada summer break kalau pun Malaysia negara empat musim. Jadi disebabkan Malaysia takdak Summer, maka secara tak langsung saya memang tak ada summer memories la. Jadi tak adalah PAST SUMMER nya. Tapi bila sebut perkataan Summer saya mesti teringat lagu Summer Dream ni. Tak pun “this is a summer time”- Summer Time (NEWS)

 

*************

jjjjj

“Hey, buat apa tu?” mjjeje bertanya.

IMAG1543

“Ohh, this is my normal Saturday night. Walaupun DVD concert kamu kelihatan disitu, tetapi saya tidak menyentuhnya sudah sekian lama.” Balas girlfriend mjjeje. kahkah.

 

Okay sekian. Pi la main jauh-jauh encik mjjeje oi. Nanti lepas final saya cari kamu balik. haha, jangan risau suara kamu tetap teman saya hari-hari cuma saya tak ada masa nak buka twitter check kamu punya twitter macam stalker fan comel yang mengambil berat macam yang saya selalu buat time ada masa berlebihan melampau-lampau. Saya sungguh-sungguh super duper busy tapi duk sibuk curi 10 minit taip entry jugak sebab macam grrr nak gigit-gigit je buku physiology sebab tension buat online assingment CNS yang akan muncul setiap selang tiga hari ni. Sekali dengan kuiz yang muncul 2 minggu sekali dengan asignment pokok herba segala yang super duper banyak jenuh aku membuatnya. Ohh belum cakap pasal kelas BM lagi. Lepas tu tiba-tiba final exam terus turun dari langit. Nasib baik aku memang sentiasa enjoy kelas mandarin. so kerja banyak pun tak pa. haha. tapi mandarin memang jarang ada kerja banyak. cuma kena duk hapal characters ja. eh tapi aku suka. :p

 

UPDATED:

EHHH? BARU SAYA PERASAN. KUIZ TU BUKAN 2 MINGGU SEKALI. TAPI SEMINGGU DUA KALI selama TEMPOH TIGA MINGGU mula DARI SEKARANG. LIHAT? MISERABLE BUKAN HIDUP SAYA. T_________T

Labels: , ,

3 comments