Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Day 02: A picture of you and the person you have been closest with the longest
Written at Thursday, March 31, 2011 | back to top

 

Entry ini tidak tidak ditulis pada tarikh yang tertera kerana saya sibuk pada tarikh itu. Ia juga boleh di panggil fake auto-post entry sebab dia tak berapa nak auto.cehs.

 

Day 02 - A picture of you and the person you have been closest with the longest

 

C41CB36D-775F-2C6F-BE16-76AE7CA38752wallpaper

 

minah tu. yang berbaju kurung itu. rasanya dia kut paling rapat dengan saya walaupun hobi dia turn hidup saya jadi hell selalunya. yang sakitkan hati saya memang jadi agenda dia setiap hari. yes, adik saya.

ohh walaupun red ocean jadi background tak bermakna dia seorang Cassiopeia. dia elf tak berapa nak elf yang dah berpaling tadah ke arah JB dan itu memang selalu jadi salah satu punca pergaduhan kami. JJ vs JB. bleghh.

Labels: ,

0 comments
Day 01: A picture of yourself with 10 facts
Written at Wednesday, March 30, 2011 | back to top

 

Entry ini tidak tidak ditulis pada tarikh yang tertera kerana saya sibuk pada tarikh itu. Ia juga boleh di panggil fake auto-post entry sebab dia tak berapa nak auto.cehs.

 

Dulu saya pernah kata nak buat 30 days Photo Challenge kan. So, here we go.

 

Day 01- A Picture of yourself with 10 facts.

 

Why not kita tukar? bosanla asik letak muka saya je, apa kata kita tukar jadi “A picture that related to one of those 10 facts”.

IMAG1570

1. Saya kurang sabar, cepat melenting, keras kepala, sarcasm is my second language. ohh tapi saya tak perasan pun yang i'm being sarcastic. most of the times. Dan saya jugak selalu tak sedar yang saya kurang sabar, cepat melenting dan keras kepala. Bunyi sangat selfishkan? ughh, fakta pertama pun dah cukup negative. lagi sembilan? –__-

2. Saya tak pandai bergaya dan tak minat kut?

3. Suka belajar bahasa. love reading. love cultures, folktales.

4. suka berlagak macam macho, strong, berani, berhati tabah, tak kisah, tak ada perasaan, tapi sebenarnya saya selalu nangis sorang-sorang belakang orang lain. yes, saya susah nak tunjuk diri sebenar atau peresaan sebenar depan orang lain. dan saya jugak penakut. Alergic ohh dengan semua jenis hantu termasuk hantu kak limah. jenuh aku tutup muka dengan tangan tengok cerita tu.

5. kera sumbang. ada masalah komunikasi. *ciri yang tak layak nak jadi pharmacist. sebab tu saya selalu kata nak jadi researcher yang duduk dalam lab je tak payah jumpa orang.* selalu bermasalah nak explain apa-apa dekat orang. alergic dengan mic, presentation. well, saya kan penakut.

6. Cold outside. sebab tu saya susah nak start friendship lantas mengembangkannya. Yes, strangers mungkin akan rasa saya sombong. but i’m warm inside. kut? haha. at least saya rasa saya macam tu. hey, saya baik tau. ingat saya teruk sangat ke?

7. tak ramai kawan. well, kan saya kata saya kera sumbang. sebab tu selalu jadi lone ranger. tapi, kawan-kawan saya yang tak ramai tu, i do love them. thanks a lot kamu semua sebab ada di sekeliling  saya. Gomawo~

8. Suka plug telinga dengan earphones. The best way to escape from your real world, kut?

9. selalu rasa awkward bila orang cakap pasal marriage sebab lupa yang tak lama lagi nak masuk final year, jadi sangat normal kalau kawan-kawan merancang nak kawin. Tapi saya? hmm, sebab hidup keliling budak-budak jadi tempias sifat childish tu memang kena kat saya. hmm, perempuan soon to be 21 bergaduh dengan budak 5 tahun tak nak mengalah sampai kena marah dengan ibu budak 5 tahun tu merangkap ibu budak perempuan tu jugak, lepas tu budak perempuan tu menangis sorang-sorang lepas kena marah sampai tersedu-sedu bengkak mata, itu kamu harap nak ajak cerita pasal marriage secara serius. confirm dia akan end up cakap segala fantasy yang orang nak dengar pun menyampah. well, i’m a k-drama addict and novel-holic, remember? That’s why i’m still single since 20 years ago. Fact yang mensia-suikan (memalukan) diri, kut? ahahaha. tapi, saya tak rasa pun macam tu. orang lain mungkin. belum nak rasa kut?

10. jadi apa kena mengena gambar kat atas? ahahaha. saya selalu hilang getah rambut. payung saya jugak selalu putus benang dia yang ikat payung tu kat besi dia. Jadi kerja saya setiap semester adalah kumpul getah tempe buat ikat payung dengan ikat rambut.

 

 private_1_d9e898bcef54f7fe4aa8601de16bb5f665aad08aa21e29f91e8acc655cca0e3el

ceh, tak nak letak konon. letak jugak.

 

IMAG1569 yang ini pun fact jugak. siapa nak belanja saya makan sushi?

 

 

amboi dalam tak nak letak gambar tu, ambik banyak benau dia letak. haihhh –____-

Labels: ,

4 comments
Dream High | :)
Written at Monday, March 28, 2011 | back to top

 

[I dream high, I dream

when times get hard, I close my eyes

The moment when my dreams come true

I’ll replay it and make myself stand tall ]

Assalamualaikum.

Akhirnya, semua assignments akan dihantar. boleh lap-lap tangan. Cuma tinggal presentation dengan kuiz dosage form khamis ni. wah lagi lebih kurang dua minggu nak final exam.

Hey, saya dah habis tengok Dream High semalam. Lambatkan? Kononnya semalam tak mau tidur awal sebab nak siapkan saki baki assignment pokok, touch up-touch up sikit lagi, rosak plan sebab external sampai dekat tuan cepat sangat. Kenapa lah dia tak sampai kat tangan saya masa lepas final? haha. Tak planning pun nak tengok. Planningnya nak tengok lepas final tapi biasalah benda kalau plan jarang yang jadi. haha.

 Untitled

Untitled1 Untitled2

 

"...Continue talking. I dont hear what you guys are saying. Good for such times. Also, good for time when pretending like we’re friend when we’re actually not.”

 

Ahahaha. Saya suka idea ni. Well, ini jugak benda yang saya suka buat pun. Plug earphones kat telinga tapi tak pusing apa-apa lagu pun. Serious, memang cara ni berkesan dekat saya setakat ni. Contoh macam masa belajar kereta, cikgu kamu membebel, kamu malas nak layan, sumbat je earphones kat telinga padahal masa tu mp3 habis bateri. Extra markah kalau kamu ada muka yang tak ada expresi. haha.

 

Untitled6

Untitled4

Yang ini satu lagi buat aku senyum sorang-sorang. Ada jugak yang perangai huduh serupa aku yang jenis marahkan nyamuk kelambu dibakar. Contoh bangun lambat, A buat hal, rasa marah dekat A tiba-tiba iron baju panas tak panas, selamat iron kena hentak. Marah dekat C, dekat tangan ada handphone, sampai message sakit hati pulak, habis semua satu inbox kena padam, handphone melantun kat dinding. Tengah marah, jumpa benda yang memang buat hal dan boleh dimarah sesuka hati dihentak-hentak lepas geram memang macam orang mengantuk disorang bantal. habis semua kena kat dia. Patutlah adik suka kata saya garang. T____T

 

Ost Yang Paling aku suka is Winter Child, korean classic song yang Suzy dengan Eun Jung nyanyi semula. Tak memasal satu hari duk nyanyi happy birthday to you je. haha. Tapi, sebenarnya aku pernah dengar lagu ni tapi tak ingat kat mana aku dengar. yang pasti bukan orang nyanyi kat aku la walaupun dia lagu hari jadi. Dream High pun best! Lirik sangat meaningful. IU punya ballad Someday dengan Sun Ye punya ballad Maybe pun best. Someone’s dream Pun best. lyric meaningful.

 

“Truly singing for someone, That’s the beauty of singing.”

 

Well, balik pada asal, boleh tahan best la ceritanya. Siapa suka cerita budak-budak sekolah kejar impian dia boleh la tengok. Kalau cerita ni semua music sebab depa sekolah seni music. Siapa tak suka tengok idol celebriti tak payah la tengok. Mesti ampa bosan tengok depa menyanyi menari berusaha nak kejar cita-cita depa. Hmm, kira macam orang yang tak minat medical part la, depa tak berminat nak tengok iryu ke code blue. saya tau ampa yang tak minat mesti duk skip part yang dia explain pasal-pasal sains, penyakit semua tu.

Hmm, Dream high ni walaupun cerita pasal nak jadi artis, saya suka nilai-nilai belakang cerita ni. contohnya macam, budak innocent, baik, selalu direndah-rendahkan bila sekali di ajar jadi jahat memang sungguh-sungguh jatuh dalam neraka (baca: jadi jahat yang amat).

 

“first rate student is the one that has the talent and tries hard, second rate student would be the one that doesn’t has talent but tries hard, third rate student is the one with prejudice.”

 

Overall, saya puas hati. sebab ost best. haha. cuma satu je, saya tak puas hati kenapa Hye Mi tak end up dengan Jin Guk. Kesian mamat tu. kah kah. Ughh, Saya mahu Hye Mi dengan Jin Guk. Bukan sebab Taec yeon yang belakon okay. Tapi sebab saya suka watak Jin Guk yang baik. haha. (Tak mau cakap tak minat Taec yeon sebab benda ni macam curse tahu. Karang tak pasal-pasal dari biasa-biasa je saya minat dia pulak nanti.) Siapa K pulak saya dah boleh agak dah memang Sam Dong dari awal cerita. Sebab kalau cerita ni memang nak tunjuk kejayaan akan datang pada orang yang sungguh-sungguh kerja keras tak kira siapa dia, apa masalah dia ada memang Sam Dong yang paling layak untuk jadi Mr.K yang misteri tu. Tapi penat jugak lah saya meneka macam mana Pendant tu boleh berakhir kat tangan Sam Dong.

Oh ya, Suzy ni baru saya perasan gaya cakap ada ala-ala Jung So Min. tengok dia dalam Miss A tak terperasan pulak. IU saya rasa macam IU yang baru. Saya dah suka suara dia sejak zaman Marshmellow, tapi saya rasa masih ada yang kurang lagi dengan suara dia. Good Day dia pun saya rasa yang sama. Ohh suara dia mungkin sedap tapi kurang sweet, kut? Tapi bila dia pegang watak Pil Suk saya rasa suara dia betul-betul berubah. Ada peningkatan yang ketara. Bertambah sweet.

 

“What exactly are you? Sometime you’re mean as Cinderella’s mom. sometimes you’re as pitiful as Cinderella. Sometimes you’re as brave and reckless as Joan of Arc. The one I can’t stop thinking of, my Baron Ashura.”

 

 

P/s: Mesti ampa pelik siapa Baron Ashura. Baron Ashura ni watak anime yang ada dua character. Sekejap berperangai lelaki sekejap perempuan. Mungkin penulis skrip nak gambarkan perangai Hye Mi yang nampak kasar/keras dekat luar tak ada perasaan, tapi sebenarnya dekat dalam dia sangat lembut, sensetif, vulnerable Kalau pandai lentur dia memang tak ada masalah.

 

[I believe that I can fly high someday into the sky,

I’ll spread out my wings more than anyone else,

I’ll have the freedom to fly high.]

Labels: ,

2 comments
my ten cents thought | Always keep the faith
Written at Thursday, March 24, 2011 | back to top

 

Suddenly i feel so lonely and melancholic. biasalah ini alasan standard nak blah balik rumah konon-konon jumpa adinda-adinda tersayang terus level happy melonjak naik ke paras bahaya, padahalnya nak lari dari kehidupan yang miserable sekarang. there you go again Nurul. Asal stress je nak lari. Kalau nak lari stress la tu. Sebenarnya bukan apa, okay je hidup sekarang, yelah kita perlu bersyukur sebab kalau ada quiz maknanya tengah belajar. Ada orang nak dapat peluang belajar pun susah. Jadi, perlu hargai peluang untuk timba ilmu ni. Tapi, sejujurnya, kuiz CNS jumaat ni mengundang tekanan la. Quiz-quiz lain tak ada pun rasa macam ni. haishh. Mungkin sebab banyak sangat kut. Dan ada masanya aku rasa nak give up. sigh.

 

Kiss_The_Baby_Sky_Wallpaper_zdlwk 

 

“Never cry, Never ever hide yourself from me.

Please smile always in the future, just the way you have, with me.

Baby Sky,

All the dreams and hopes are made of your eyes.

Tomorrow, certainly the sky will clear up, just like you are here with me.”

 

Yes, i’m smiling here in tears, rite now, with you. Thanks for cheering me up. Watching you guys, teach me something. Success wont came in a blink of eyes. Each of your hard works will be paid one day eventually. Perseverance is the key. And life may change unpredictably, people may separate and take different paths. no matter which part that you took, by that time, you only have one choice. To keep believing. Believe in what you wanna believe. I always believe, there is no right or wrong in making decisions (unless you commit something that certainly you cant do eg : sins, crimes etc etc) , but its just a matter how you handle them. ohh ya, post-SPM students, though this is just my ten cents thought, close your eyes, put my negative attitudes aside for awhile (because people tend to judge a book by its cover, look at the person not the knowledge/beneficial thoughts), and consider it once more. :)

 

And Now, I love this word even more.

ALWAYS KEEP THE FAITH

 

Yes, at least I need to keep faith to myself. Protect my beliefs. Just like he did.

 

Sesungguhnya Allah bersama orang yang sabar wahai Nurul. Dengan mengingati tuhan jiwa menjadi tenang. Kebahagian itu ada pada jiwa yang tenang.

 

“I feel thankful once more that there is a sky that protects all the stars who love us.”

                                                                                                                 -him-

                                             kiss the baby sky.avi_000166700

 

Sorry if it is just another craps from me. Kalau tak suka i’m talking craps, jangan lari, silakan baca entry bermanfaat macam entry earth hour kat bawah, please. :)

-

5 comments
Earth Hour
Written at Monday, March 21, 2011 | back to top

 

Assalamualaikum. Hello!

aku dah lama nak buat benda ni. Bukan apa bergelap pada waktu malam kan best. haha. boleh terus tidur. Terima kasih kepada Mr. WZulhilmi sebab memberi kesedaran sivik. Tengok, siapa kata ada member internet tak bagus dan melalaikan. Dia berkobar-kobar nak menyokong aktiviti cintai bumi ni siap ubah dia punya template blog kepada warna bumi sampai berjaya pengaruh aku yang selalu hangat-hangat tahi kucing ni. haha. Jadi, kali ni aku decide nak support event ni. Caranya mudah. Korang tak payah susah-susah nak pergi beli baju, kasut, bergaya ala-ala Paris Hilton nak buat even ni. Pakai baju tidur, rambut serabai, spec senget, rupa comot, tak mandi dari siang tadi sampai ke malam pun tak apa.

 

TARIKH: 26 March 2011 (Sabtu)

MASA: 8.30 pm-9.30 pm

TEMPAT: Ruang yang korang ada time tu contohnya bilik ke, rumah ke. jangan pulak kalau korang ada dekat supermarket ke queensbay korang dengan cerdiknya pergi masuk bilik securiti putuskan electric supply. Nak kena saman buat ah. haha.

TINDAKAN: Tutup lampu selama satu jam. Lampu je yang lain laptop, peti ais, mesen basuh korang nak on korang punya pasal. Lampu pun jangan la tutup satu rumah, karang buatnya pencuri masuk sebab ingat rumah tinggal tak ada penghuni naya korang.

 

Aku tau nanti mesti ada soalan-soalan berbangkit yang selalu orang label FAQ tu contoh macam:

 

“Alah, tak ada maknanya tutup lampu kalau benda eletrik lain on. Tadak gunanya.”

 

Okay event ni bukan matlamat dia nak kurangkan penggunaan eletrik yang biasanya ayah korang selalu mintak jasa baik korang untuk jalankan aktiviti tu (sebab aku tau parents korang memang suka bisingkan kalau 24 depan laptop sampai bil letrik melambung, tak pun mandi lama-lam bil air pun naik tinggi kalau korang balik rumah. haha. bukan korang je, aku pun. sat agi ada orang kata aku tak sedar diri.) tapi event ni adalah untuk memupuk kesedaran dalam masyarakat tentang pentingnya kita mencintai planet bumi yang kian tua dan uzur ini. Okay ini aku rephrase je semula apa yang si WZulhilmi cakap. haha.

untuk banner and widget tengok sini. untuk keterangan lanjut boleh tengok sini.

Good Luck! Oh ya, aku buatla kalau aku sorang-sorang. Rasanya roomate aku balik minggu ni. Kalau roomate aku ada tak kan aku nak buat. Mengganggu dia nak study pulak nanti. Haha. Ini bukan alasan. tapi realiti lagi 2 minggu nak final semua orang sibuk nak study tak pandang keliling dah kan?

3 comments
postman eh postsynaptic neuron ==”
Written at Sunday, March 20, 2011 | back to top

 

 

hahahaha

Ampa nampak tak betapa bertuahnya aku? grr. haha, mesti tak paham kan. dia sebenarnya macam ni. Aku ada satu perangai pelik. Bila duk buat kerja menaip, tak kirala assignment ke apa, kadang-kadang kalau aku bosan duk dengar lagu, aku nak dengar orang bercakap. orang bercakap tu, bukan la orang kat bilik aku ke, orang sebelah aku ke, tapi… aish susah la nak cakap. hahh, senang cerita, aku nak dengar orang korea ke orang jepun bercakap yang mana kemudiannya aku akan play satu episode cerita guna winamp sebab winamp je yang tak akan minimize walaupun kau tengah guna benda lain macam word etc etc. aku jela, orang lain aku tak tau.

dan selalunya cerita yang aku play adalah cerita postman to heaven. Sebab nama pun heaven, mesti la aku suka. haha. tipu. yang sebenarnya, cik abang postman tu yang buat aku tak pernah bosan pusing 100 kali pun tak ada hal. Tadinya aku duk buat assignment online yang orang-lain-dah-siap-lama-aku-ja-tak-siap-siap-lepas-tu-esok-nanti-dapat-yang-baru-lagi. Tengah sibuk menaip menjawab soalan, seronok betul aku melalut sampai nak tulis postsynaptic tertulis postman of. bertuah sungguh. Apasal ang tak completekan tulis postman to heaven lepas tu tulis nama encik postmannya sekali cik Nurul? ==’’

okay. itu ja. babai.

6 comments
let pictures tell the stories.
Written at Friday, March 18, 2011 | back to top

 

let pictures tell the stories.

 

miho

Now i understand how she feels.

 

*****************

pic stolen from tumblr

This 100% portrays my need.

 

that’s it. for this week.

2 comments
25 Songs 25 Days: Day 07-A Song That Reminds You of The Pass Summer
Written at Saturday, March 12, 2011 | back to top

 

Day 07: A Song that Reminds You of The Pass Summer

 

Kat Malaysia tadak Summer. Panas lembab sepanjang tahun. Cuaca yang saya kurang gemar walaupun cuaca ni macam jimat sebab tak payah kerja beli baju ja kejap-kejap. Kenapa saya tak suka? Sebab sekarang pemanasan global amat melampau dan saya tak suka cuaca panas. SUNGGUH. Walaupun saya sensitif dengan sejuk, cepat demam, cepat bersin, cepat kena flu, berkepit dengan sweater kalau hari hujan, tapi saya tetap tak gemar cuaca panas. Kalau kat malaysia ada empat musim, confirm Summer adalah cuaca yang paling saya tak suka. Walaupun ada cuti sekolah (summer break) panjang. haha. ehh? itu korea selatan dan jepun yang ada summer break. Negara lain tak tau. Dan tak semestinya malaysia akan ada summer break kalau pun Malaysia negara empat musim. Jadi disebabkan Malaysia takdak Summer, maka secara tak langsung saya memang tak ada summer memories la. Jadi tak adalah PAST SUMMER nya. Tapi bila sebut perkataan Summer saya mesti teringat lagu Summer Dream ni. Tak pun “this is a summer time”- Summer Time (NEWS)

 

*************

jjjjj

“Hey, buat apa tu?” mjjeje bertanya.

IMAG1543

“Ohh, this is my normal Saturday night. Walaupun DVD concert kamu kelihatan disitu, tetapi saya tidak menyentuhnya sudah sekian lama.” Balas girlfriend mjjeje. kahkah.

 

Okay sekian. Pi la main jauh-jauh encik mjjeje oi. Nanti lepas final saya cari kamu balik. haha, jangan risau suara kamu tetap teman saya hari-hari cuma saya tak ada masa nak buka twitter check kamu punya twitter macam stalker fan comel yang mengambil berat macam yang saya selalu buat time ada masa berlebihan melampau-lampau. Saya sungguh-sungguh super duper busy tapi duk sibuk curi 10 minit taip entry jugak sebab macam grrr nak gigit-gigit je buku physiology sebab tension buat online assingment CNS yang akan muncul setiap selang tiga hari ni. Sekali dengan kuiz yang muncul 2 minggu sekali dengan asignment pokok herba segala yang super duper banyak jenuh aku membuatnya. Ohh belum cakap pasal kelas BM lagi. Lepas tu tiba-tiba final exam terus turun dari langit. Nasib baik aku memang sentiasa enjoy kelas mandarin. so kerja banyak pun tak pa. haha. tapi mandarin memang jarang ada kerja banyak. cuma kena duk hapal characters ja. eh tapi aku suka. :p

 

UPDATED:

EHHH? BARU SAYA PERASAN. KUIZ TU BUKAN 2 MINGGU SEKALI. TAPI SEMINGGU DUA KALI selama TEMPOH TIGA MINGGU mula DARI SEKARANG. LIHAT? MISERABLE BUKAN HIDUP SAYA. T_________T

Labels: , ,

3 comments
25 Songs 25 Days: Day 06-A Song That Remind You of A Best Friend
Written at Friday, March 11, 2011 | back to top

 

Day 06: A song That Reminds You of A Best Friend

Haha. Macam lawak je banyak-banyak lagu mesti lagu hari jadi. Korean version lagi. Sebabnya, kalau masuk je bulan tiga, bila terdengar lagu hari jadi atau orang cakap fasal hari jadi, mesti saya teringat bukan sorang tapi kedua-dua mereka. My besties masa zaman sekolah. Cik Fatma dan Cik Awin. Dua-dua birthday bulan Mac dekat-dekat pulak tu. Dan saya selalu nyanyi lagu versi korea kat Cik Fatma tu termasuklah beberapa hari lepas. Cik Awin? hmm, kami jarang contact dah sekarang. Tapi saya tau dia tetap ingat dan sayang saya dengan Fatma macam Awin yang dulu. Nothing has changes between us. Cuma jarak je yang pisahkan kami. Ecewah gitu. haha. Birthday belum sampai lagi tapinya. Hopefully saya boleh call dia dan nyanyi untuk dia jugak. Sarang-hae kamu berdua. ^^

 

“saeng-il chu-ka ham-ni-da
saeng-il chu-ka ham-ni-da
ji-gu-e-seo u-ju-e-seo
je-il sa-rang-ham-ni-da


kkot-ppo-da deo gop-kke
byeol-bo-da deo bal-kke
sa-ja-bo-da yong-gam-ha-ge
hae-pi-beo-seu-de-i tu-yu”

 

note: entry in dikarang pada tuesday 10:33 pm.

Labels: ,

0 comments
Aku memang sungguh sungguh tak suka kelas pukul lapan PAGI :/
Written at Wednesday, March 9, 2011 | back to top

 

Aku tau angpa semua mesti duk kata “ceh minah ni tak boleh bangun pagi rupanya.” biaq pi la, aku tak heran. Yang penting aku sangat tension sekarang bila menjelang hari rabu sebab pagi rabu ada kelas bahasa melayu dekat pusat bahasa yang jauh tu pukul lapan. ARGGHHH! Dulu aku ada kelas pukul lapan setiap selasa rabu dengan khamis. Hari senayan dengan jumaat ja dia start normal cam biasa. Tapi sejak lepas cuti raya cina kelas forensic selasa khamis tu dah takdak ganti waktu malam pulak.

Memanglah aku tak suka kelas malam jugak. Dulu siap kata kelas pukul lapan pagi lagi better dari kelas malam. Tapi la ni aku rasa, aku memang tak boleh pi dengan kelas pukul lapan pagi. Sebabnya bukan aku minah tak boleh bangun pagi. Eceh tak nak ngaku. Eh tapi betul ! aku boleh ja bangun pagi-pagi buta. Tadak masalah sebenarnya. Tapi aku ni jenis tak boleh nak bangun selagi tidur tak cukup lima jam kurang-kurang. Dahsyatkan? Tulah sapa suruh jam biologi pelik sangat. Haih. Pagi ni aku duk ponteng kelas Bahasa melayu lagi. Dah dua kali dah ni. Sebenarnya aku takut nak ponteng kelas subjek university sebab bawah school lain jadi aku macam tak berani nak mengada-ngada buat hal. Buatnya tiba-tiba dia pi potong markah coursework aku sebab ponteng dua kali tak ke naya. Kalau subject bawah school sendiri rasa tak adalah takut sangat. Eh tapi aku tak adalah kaki ponteng kerja duk ponteng ja. Maksud aku bila dah terdesak sangat. Lagi pun school pharmacy dekat kalau sepuluh minit sebelum pukul lapan pun sempat sampai. In case kelas pukul lapan la.

Pagi ni aku duk ponteng kelas Bahasa Melayu kali kedua. Takut ni aku weh. Ishh aku tak kisah kalau kelas sampai pukul 6 pukul 7 petang macam kelas Mandarin dengan Kelas Gamelan. Asal jangan buat pagi-pagi buta sudah. Dahl ah setiap hari selasa mesti aku duk tidoq atas lantai konon-konon nanti aku bangun awai sebab sejuk. Lepas tu bangun pagi badan sendiri mesti rasa seram sejuk nak demam, kuku-kuku tangan kaki habis semua jadi ungu sebab sejuk gara-gara nak bangun awai punya pasal. Tapi tak menjadi pun. Buat seksa badan ja. Jalan terbaik sebenarnya aku kena tidoq awai pukul sebelas ka dua belas gitu la. Tapi itulah kerja melambak camna nak tidoq awai. Haha. Cehh padahal malam tadi ang menyempat duk tengok Kamen Rider OOO kan Nurul. Ang memang lagu tu. Sendiri yang tak pandai urus masa toksah nak bisinglah. Padan dengan muka. Haihhh. -___-

Nasibla aku tak jadi cikgu macam yang ibu aku duk suruh selalu. Kalau tak jenuh pengawas kena tahan aku sebab asik datang lambat. Silap-silap dengan aku-aku skali kena rotan dengan cikgu disiplin. Tapi, jadi Pharmacist pun susah jugak sebab kerja ada shift. Buatnya duk sorang atau duk serumah dengan housemate yang jenis tak cara orang lain contoh macam memang jenis penyegan nak tolong kejut member bangun pagi, memang naya la aku. T____T

Tengok aku dah membebel terikut roomate aku bunyi dah ala-ala Rita rudaini mami jarum cap apa ntah. heh. =.=

4 comments
25 Songs 25 Days: Day 05- A Song That is Often Stuck in Your Head
Written at Tuesday, March 8, 2011 | back to top

Day 05: A Song That is Often Stuck in Your Head

 

mp3

Get this Ringtone







Tohoshinki - Lovin' you mp3

 

 

Selalu kalau lagu yang saya duk dengar hari-hari contoh lagu hits atau lagu saya baru je dengar terus suka mesti duk stuck pusing-pusing dalam kepala. Contohnya, la ni lepas Big Bang punya comeback saya duk teringat-ingat lagu Last Farewell. Tapi saya pilih Lovin’ You sebab lagu ni memang sepanjang zaman stuck dalam kepala otak saya. Kerja saya duk humming lagu ni ja selalu, time-time buat kerja lagi-lagi time saya sungguh-sungguh tengah fokus (maknanya tak ambil pusing orang keliling). Dan lagu ni jugak buat saya sungguh-sungguh terperangkap dalam cinta Kim Jae Joong sebab suara dia nyanyi lagu ni masa kat A-Nation 2007 sungguh-sungguh terkesan dekat saya. Thanks to this song, sebahagian daripada hidup saya berputar pada Tohoshinki. Thanks to this song, i’m falling in love with someone who I shouldn’t fall for.

 

When we’ve arrived at that station,
You aren’t my girlfriend anymore
While walking a bit slow,
You search for the words to say

It’s alright even if you don’t say anything until the end.
Looking at that face alone would make me understand
The time always met, the checking of our tickets, is nearing

Oh~ everyday you’ve laughed by my side
You far away now I won’t be able to meet you again for a second time

Lovin’ you, Your hand that I’ve held onto                                                                                            Lovin’ you, is slipping away
Lovin’ you, The warmth of my hand                                                                                                 Lovin’ you, I remember

That feeling I prayed for, that I could protect you,
What could it only have pushed away?
Your heart is closing up and you aren’t even aware of it

Now hard to say more than anything I want to see your smile
So far away once more I wanted to make you smile

Lovin’ you That would continue forever Lovin’ you I had a dream
Lovin’ you Any day, without change Lovin’ you was shining

As if I could meet you again tomorrow,
Like anytime, I hope you could look back
Before all the things I’ve seen with you become memories

Lovin’ you, Your hand that I’ve held onto Lovin’ you, is slipping away
Lovin’ you, You are the only one my hand Lovin’ you, is looking for
Lovin’ you, That would continue forever Lovin’ you, I had a dream
Lovin’ you, Any day, without change Lovin’ you, was shining
Lovin’ you,                                                                                                                                              I had a dream

credit source: makikawaii

ini Lovin’ You versi promotional video (PV). A-nation punya saya cari dekat 4shared tak ada. Jangan sebut Youtube depan saya. Saya ada videonya dalam laptop. Tapi itulah kalau nak upload, jangan sebut pasal Youtube depan saya malas nak ada akaun tempat orang upload-upload video ni banyak-banyak selain youtube.

Labels: ,

4 comments
25 Songs 25 Days: Day 04-A Song That Calms You Down
Written at Monday, March 7, 2011 | back to top

 

Day 04-A Song That Calms You Down

 


Free MP3 Downloads at MP3-Codes.com

 

Saya jarang dengar lagu ni, tapi kalau terdengar macam syahdu je. Ehh betul ke penggunaan perkataan syahdu tu? Okay macam ni lah, pernah kut sekali terdengar atas bus nak balik ke jejantas sebelum naik bus dalam RST, masa tu maghrib, rasa macam wahh tenangnya. Macam tu lah. :)

*********

sebenarnya nak start dengan 30 days photo challenge. Tapi baru balik kelas forensic pharmacy rasa sakit kepala macam nak tidur terus. Ohh, dan saya ada satu benda nak rant, err kurang gemar bila lecturers rajin guna e-learning ni. err, bukan sebab tak tau guna e-learning buta IT, tapi sebab makin senang and makin rancak pulak lecturers nak bagi assignments segala yang buat hidup saya yang dah sedia serabut lebih serabut. Kan tak memasal tiap minggu ada dua bijik assignments jatuh dari langit. haihh. Ohh Nurul dasar pemalas. Buat je kan senang. –____-

Labels: ,

0 comments
25 Songs 25 Days: Day 02-A Song That Reminds You of Your Most Recent Ex-Boyfriend | 25 Songs 25 Days: Day 03-A Song That Reminds You of One/Both of Your Parents
Written at Sunday, March 6, 2011 | back to top

 

Day 02-A Song That Reminds You of Your Most Recent Ex-Boyfriend.

Bila bercakap pasal boyfriend/namja chingu (namchin) /kareshi atau segala yang berkaitan, saya harus berkata, 없어 (eobs-eo) / dont have/ tak ada. I’m a single yeoja since… 20 years ++ ago? haha. atau mungkin lagi tepat never have. so macam mana nak ada ex kan? people might say, this is a sad story of mine. also, they might think, how come this girl can proudly say that she never experiences love throughout her life? yes, pity me rite? ohh well, saya tak kisah pun. Sebab saya belum teringin pun nak ada boyfriend ohh, kecuali kim jae joong sebab saya dah ada kim jae joong. haha. So, maknanya soalan ni tak valid untuk saya. So tak ada lagu. however, saya akan letak jugak satu lagu yang mungkin akan buat saya teringat moto-kare (ex-boyfriend) kalau saya ada. :)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

ohh seriously, i can’t think even one. sigh. okay lah. later i’ll post it if i got one. so, lets proceed to day 03 teruslah.

******

Day 03-A Song That Reminds You of One/Both of Your Parents.

Lagu ni buat saya selalu ingat ayah. Kenapa? Sebab dulu masa tingkatan dua, saya ada kaset in team yang ada lagu sentuhanmu ni la. lepas tu letak kat kereta tak pun pusing kat rumah time saya buat homework sorang-sorang tengah malam. Lepas tu ayah nak pinjam kaset saya suruh letak dalam kereta, bawak pergi kerja lepas saya duk pusing kaset ni beberapa kali dalam kereta. Tapi, saya tak bagi ayah pinjam sebab masa tu saya nak tidur rumah nenek konon-konon nak dengar kat sana. Sampai sekarang saya menyesal kedekut dengan ayah tak bagi pinjam. sebenarnya bila dah besar ni, banyak benda yang saya menyesal dengan perangai saya bila cerita pasal ayah. Mungkin sebab ayah baik, lembut, tak marah-marah, jadi saya mudah rasa bersalah dan menyesal bila ingat perangai dulu-dulu yang tak matang. oh, lagu sentuhanmu ni pun cerita pasal pengorbanan/kebaikan seorang ayah.

Labels: ,

4 comments
25 songs,25 days: day 01-A Song From Your Childhood | Trip Pgherlis
Written at Saturday, March 5, 2011 | back to top

 

Salam. Hello. Anyeong haseyo. Konbawa. ^^

Saengil Chukka hamnida untuk my bestie cik Fatma. I love you sooooo muchhh. Tadi I dah kiss you yang tak dengar salah you lah kan i punya kiss mahal tak ada re-play re-play macam bola masuk gol :P Semoga cepat dapat jodoh ya since you ni dah macam ada gaya nak bagi i jadi maid of honor cepat-cepat. haha xp

Saya rasa macam bosan-bosan nak buat challenge yang orang suka buat kat tumblr tapi saya nak post kat blogspot. bolehlah.

1) 25 Songs, 25 Days.-a song per day along with an explanation you picked it.

2) 30 days photo challenge.

so, gonna start with 25 songs 25 days first.

Day 01: A SONG FROM YOUR CHILDHOOD

mp3

Get this Ringtone






star - Twinkle Twinkle Little Star mp3

 

 

why? sebab dalam memori saya, itu lagu pertama yang saya belajar/diajar. kut? ibu ayah tak pernah ajar saya menyanyi (seingat saya), so itu lagu yang cikgu tadika ajar, sebelum naik sekolah rendah cikgu agama ajar nyanyi lagu nama-nama nabi, nama-nama malaikat, sifat 20.

******

Saya baru balik dari Taman Rimba Perlis pi cari pokok-pokok herba, snap pics semua untuk assignment Pharmacognocy II.

200337_1937719762103_1215650173_32430166_1682974_n

Sekian, kena blah cepat-cepat nak pi buat assignment online yang-ramai-dah-kut-yang-upload-jawapan-aku-je-tak-upload-upload-lagi-heh.

Ijou, Nurul deshita.

Labels: , ,

4 comments
khamsahamnida~ ^^
Written at Friday, March 4, 2011 | back to top

 

hey, strawberries baik untuk sistem pencernaankan?. untuk sistem sayalah. kamu, saya tak tahu. ini dinner semalam. sihat kan?

IMAG1391 IMAG1388

 

strawberries dengan sebijik ebi mayo onigiri, dengan beberapa sushi. yes, dinner yang macam heaven kut. haha. sebenarnya strawberries tu nak bawa balik usm makan dengan housemates, tapinya disebabkan betapa Penang cinta akan planet bumi, hari-hari shopping mall tanpa beg plastik, kena bawak shopping bag sendiri dan saya terlupa tentang itu, maka, decide makan bertiga jela strawberries ni kat food court sebab kalau bawak balik letak dalam beg kuliah saya confirm berkecai sebab bag sangat penuh dengan segala harta, nota, buku, bla bla bla.

ohh ya, kenapa tiba-tiba cerita ni semua? sebenarnya semalam lepas midterm mandarin, straight away pi Queensbay dengan 2 orang cik housemates cari cake untuk besday cik housemate yang seorang tu. birthday cik housemate hari jumaat sebenarnya. this remind me of olden days of tvxq. masa tengok jaejoong, junsu, yoochun, yunho sambut birthday changmin a week++ earlier dekat Bigeast’s fan meeting. Terbayang-bayang wajah terpinga-pinga encik changmin bila music latar berubah jadi music happy birthday sambil bertanya gadis-gadis pentas (err, maksud saya urusetia kat tepi-tepi pentas) hari ni hari jadi siapa. sungguh comel okay muka blur berkerut-kerut pelik tersebut bila orang nyanyi untuk dia, dia kata birthday dia lama lagi. hahaha.

Ohh, balik dunia nyata. harapannya agar party (eh, kamu ingat encik kim jae joong je pandai berparty dengan member-member, cik yeoja chingu dia pun pandai la. ;p)  itu menjadi surprise party yang betul-betul surprise  untuk cik housemate yang hari jadinya hari 4 march ni. so yeah, saengil chukkahamnida cik housemate. semoga yang terbaik semuanya untuk kamu cik orie. chukka-he~

 

err, ini gambar onigiri bukan cake. tapi cik hari jadi tak makan benda-benda jenis ni. ohh, dan terima kasih cik hari jadi untuk party yang hari ni. dua hari yang bestlah, how i miss berborak-borak kosong, talking craps dengan kamu semua, yeahh pillow talk. tapi bukan versi cerita mushy-mushy things la. that’s why kut i still call you all, housemates. haha. Yes, housemates. yang dulu kadang-kadang saya pernah rasa macam annoying kut kongsi-kongsi rumah dengan orang, kita semua mungkin pernah macam gaduh-gaduh ke, masam-masam muka ke, lepas tu baik semula. tapi yang sebenarnya, benda-benda ni yang buat hidup saya colorful kut. saya bukan jenis yang ramai kawan, so yeah, terima kasih untuk bonding itu. :)

3 comments