Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

maha suci allah, neomu ippeuh-da...
thats why...
Jaja&Din | Jaja itu adalah pantulan cermin sebahag...
Im a loser TT
2601 | I’m listening to my all time favourite mela...
Keep in mind that i love you
weekend | keep your head down part 2
Weekend | Keep Your Head Down part 1
baru minggu ke 2 ye. tapi.
311210 | 010111

Click!

> comments
secret garden @ seoul garden?
Written at Saturday, February 19, 2011 | back to top

Anyeong haseyo~

Kenapa tajuk macam tu? sebab nak bagi tau, hari tu saya pi makan dekat Seoul Garden. Sedap ohh. Best-best! Jom pergi lagi nanti. ^^. okat tukar cerita. Orang lain dah sibuk dengan Dream High or My Princess yang dah sampai climax cerita, saya baru je sudah khatam Secret Garden. Itu pun atas ihsan hencik Syafuan. Jeongmal Khamsahamnida~

Overall best cerita ni. Ost Pun semua best. Dan saya pun tiba-tiba jadi fan Oska. haha. Suka la lagu dia yang tajuk Watching. Ada dua kisah cinta watak berbeza dengan history cinta yang berlainan. Cerita ni okay sebab tak ada cinta bersegi-segi rebut-rebut lelaki. Perempuan dalam ni cool je dua-dua. First time saya suka watak perempuan jahat kaya berlagak macam Seul yang saya rasa sangat cool macam boleh buat inspirasi or buat saya kagum. Bukan macam perempuan menyampahkan rasa nak penampar je. haha.

Hyun bin (Kim Joo Won) saya pernah tengok dia dalam My lovely Sam-soon, satu lagi dia pun berlakon dalam movie A millionaire’s first love dengan Lee Yeon Hee. Cuma saya tak perasan mula-mula sebab dalam dua cerita lu macam berisi, dalam secret garden cengkung. Eh, Hyun Bin nak pergi military service 2 tahun, march ni la. Ha ji Won (Gil Ra Im), ini cerita first dia saya tengok. Dia memang great actress la. Dia bawak watak lelaki dalam badan perempuan memang jadi betul. Yoon Sang Hyun (Oska) gaya dia dalam ni macam sama je masa dia jadi butler dalam Take Care Of Aggashi. Perempuan yang jadi Seul ni saya tak tak kenal, tapi dia bekas miss korea.

Mari kaji pasangan yang ada dalam cerita ni. ^^

Couple first ni pelik, childish tapi cute walaupun merepek-repek. Kasar tapi sweet. Haha. Sikit-sikit, “Yeoja-ya, Yeoja-ya.” atau “ku Yeoja! aish!” kalau dalam malay, “eh perempuan.” atau “ Ehh perempuan ni! aish!” haha. tiba-tiba terjumpa persamaan dengan bahasa melayu. Ending untuk dia orang okay pada saya. Mak Joo Won masih tak boleh terima dia & Ra Im walaupun dia orang dah ada tiga anak. Tapi mak dia boleh terima cucu-cucu dia. Saya lagi suka ending macam ni sebab lebih realistik kut pada saya. Yelah, kalau kat dunia realiti bukan ke memang ini pun yang biasa berlaku. Dia orang memang tak ada majlis kawin segala, gambar sekeping pun tak ada, pi daftar je, sebab Joo Won nak mak dia ada kat majlis dia, jadi dia orang akan tunggu sampai mak dia boleh terima. Bagus, bagus. Masih lagi anak yang baik.

sc17sc3

Tengok, kawin dengan sepupu artis yang kita minat, dapat artis tu jadi saksi sijil kawin. Mari Kim Jae Joong! Eh tapi saya nak kawin dengan kamu bukan sepupu kamu. Haha.

sc4sc9

Kim Joo Won: The moral is that, every one should just keep doing one thing. They are princesses and pretty, so the princes fell in love at first sight, but how did you get to date me with that face?

woww, sungguh sakit hati jugak bila jadi home minister untuk encik yang over confident dengan muka & social status dia tu. rasa nak ketuk-ketuk je.

sc8sc7

24 jam berkepit je berdua. Tapi comel.

Yang ini couple satu lagi. Couple yang kisah cinta dia orang sangat penat kut sebab masing-masing salah faham. Yang sorang selalu tak sedar yang dia selalu sakitkan orang keliling dia. Yang sorang cuba nak bunuh rasa cinta dengan benci. Padahal dua-dua sama-sama sayang. Tapi, sungguh saya suka watak Seul ni. Daripada seorang yang innocent transform jadi seorang boleh buat apa saja sebab dia punya hatred kat seorang lelaki. Kagum meh. Susah ek dating dengan artis ni. Sebab kita kena invisible depan orang lain. Sebab kita tak boleh nak cerita apa-apa kat orang lain bila kita sedih untuk jaga nama dia. sebab kita akan sentiasa sorang-sorang walaupun pada saat kita betul-betul perlukan seseorang di sisi kita.

sc13sc14

“Do You Know what is frightening hate in the world is? Its when a fan turn into an anti-fan and when love deteriorates into hatred. For me, its both right now.” –Yoon Seul-

sc12sc18

Wohoo, macam ni ek rupanya jadi encik teman hidup seorang fan girl. haha. Esok-esok encik teman hidup saya mesti sangat kesian kan? haha.

Gil Ra Im: Oska oppa must think I’m a weird woman.

Kim Joo Won: Is that oppa that important? Are You dating that oppa? You’re dating this oppa.

Nurul’s version. sebagai contoh:

Encik yang masih tak diketahui namanya: Cabut poster tu boleh tak? sakit mata saya tengok.

si cik home minister: mana boleh. itu jae joong oppa saya. dia hidup dengan saya lagi lama dari kamu.

Encik yang masih tak diketahui namanya: oppa, oppa. awak kawin dengan jae joong ke dengan saya?

lol. aseftghjgth! akan berlaku ke macam tu satu hari nanti?

sc11sc15

Ending couple ni pun okay jugak. lepas penat main tarik-tarik 15 tahun, kawin jugak. Seul remain sebagai perempuan cool yang mengkagumkan.

sc19sc5

Han Tae Sun. Expresi muka menyampah & marah dia selalu comel. wahaha. Untuk kali pertama, saya rasa kesian dengan gay. Er maksud saya, saya tak tengok dia dari sudut pandangan isu gay, saya tengok dia sebagai seorang yang cintanya tak berbalas dan tak dapat luahkan pun. Sedih je kan.

sc10sc6

Yang couple ketiga, Ah Young dengan setiausaha kim ni pun sama-sama jugak akhir. Ini couple sengal bengong la bagi saya. ntah apa-apa. lawak je. haha,

Director Im yang macam ayah atau abang Ra Im pun, gayanya macam love is in the air.

Jadi, ending dia, semua orang bahagia.

sc2

Mystery Garden

Kesimpulannya, cerita ni nak kata, Kalau dah takdirnya nak jadi jodoh, tetap akan jadi jodoh. Contohnya macam Ayah Ra im mati masa selamatkan Joo Won 13 tahun sebelum Joo won jumpa Ra Im tengok-tengok jadi isteri sendiri walaupun dia pernah nampak Ra im 13 tahun dulu siap hilang ingatan segala, bila nak jadi jodoh, tetap jadi. pengajarannya, jangan duk suka ngata orang benci orang sana sini, duk tengok pangkat darjat, kau dari mana, aku dari mana, aku pandai, ang apa ada, esok-esok dia yang duk merayu kat orang yang dia duk kutuk hari-hari padan muka! Satu lagi pengajaran, jangan berhenti jadi fan mana tau boleh jadi isteri sepupu kim jaejoong macam gil ra im jadi isteri sepupu Oska & siap selalu dapat exclusive fan meeting dengan Oska. HAHAHA.Okay pengajaran kedua tu mengarut abaikan. –__- hmpph.

‎"A woman, no matter how common she is, she can be a queen, no matter how noble she is, she can be a maid, depending on how she is treated by the man who she loves."

-Yoon Seul-

Salah satu sebab kenapa saya suka drama korea, Sebab penulis script pandai tulis ayat yang cantik-cantik dalam script.

Labels:

3 comments