Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Weekend | Keep Your Head Down part 1
baru minggu ke 2 ye. tapi.
311210 | 010111
Pet shop kittyopeia ^^
tiup habuk | love letter
If, if…
Entry lari cerita | Pembunuhan apekah?
...
Iyalah… Nanti aku jadi lebih normal.
insomnia

Click!

> comments
weekend | keep your head down part 2
Written at Saturday, January 8, 2011 | back to top

Keep your head down track list. Pendapat saya cuma pendapat seorang fan yang tak pakar langsung dalam music. please, bear with me. dan ini juga mungkin entry bebelan yang panjang, please, bear with me lagi sekali.

#1 ) Why ~Keep your Head down~

Lupakan tentang kontroversi lyric. Lagu ni ada bunyi orang strum guitar kuat-kuat kat depan. dan benda ni yang buat saya tak berapa gemar. Eh? gitar ke tu? Hmm, lagu rap dance stail bising macam ni macam susah sikit nak masuk dekat saya. Ambil masa jugaklah saya nak belajar dengar. Contohnya Mirotic, saya tak suka lagu tu mula-mula dulu dan buat saya malas nak denar dia orang sekejap dulu. Ohh, tapi sedikit pelik sebab Wrong Number, O.Jung.Ban.Hap, dengan Rising Sun saya terus suka pulak sejak first time dengar. Mungkin bergantung pada macam mana lagu bunyi lagu tu dihasilkan kut. entah. balik pada KYHD Suara CM dengan YH okay je dengan lagu ni. Ohh, saya suka part chorus dia. So bila dah dengar lama-lama banyak-banyak kali, baru saya rasa saya suka lagu ni. oh ye, lagi satu, mula-mula saya dengar lagu, Super Junior terlintas kat kepala saya? Music dia ada pengaruh music super junior sikit-sikit. Betul ke? Ke saya je yang rasa macam tu?

#2) How Can I?

Saya rasa sepatutnya tajuk asal lagu ni The Story that I don’t want to believe. Saya rasa la. sebab baca kat allkpop masa HoMin reveal track dalam album ni. Bila release tiba-tiba je jadi How Can I? Tak kisahlah. Okay lagu ni lagu ballad. Jadi kamu boleh expect yang saya akan sangat suka dengan lagu as I’m a ballad songs lover. Yeap! Ini track yang paling saya suka dalam album ni, share dengan Confession dan She. Dah 3 hari pusing lagu-lagu tu je dekat playlist. And yes, sejarah saya dengan tvxq bermula pun sebab lagu ballad. I used to have a ‘love-hate relationship’ dengan mereka. sebab genre lagu jugak. So, lagu ni seriously bring me back pada perasaan lama dulu. Perasaan mula-mula dengar my little princess dengan Midhuyo. Srsly, dengar lagu ni, saya lupa yang Jaejoong, junsu dengan yuchun langsung tak ada dalam ni. sebab saya rasa macam JYJ ada je sekali nyanyi dengan Yunho dan Changmin. Track yang betul-betul menyentuh hati saya. Ohh, saya boleh tenggelam lama dalam lagu ni, sungguh. Srsly, BUNYI boleh mengganggu mood saya, dan saya rasa agak sedih kut masa first dengar lagu ni. haha.

#3) Maximum

lagu ni remind me tentang Rising Sun. Okay saya rasa siapa suka Rising Sun akan suka track ni. I have no complaint untuk lagu ni.

#4) Crazy

lagu ni, yang terlintas dekat kepala say cuma, “Okay this is soo tvxq.” kalau bukan lagu ballad stail how can I tu, lagu dia orang memang akan bermusic macam ni. Cuma satu je, english part tetap akan buat saya teringat suara Yoochun. Mungkin itu jugak yang akan saya fikir kalau satu hari nanti JYJ release lagu jenis-jenis why~keep your head down saya mungkin akan rindu suara Changmin jerit-jerit dalam tu nanti.

#5) Honey Funny Bunny

This is Yunho. Sorang-sorang. Solo song tak terkesan kalau member tak cukup. Ohh, tapi saya kena cakap, yunho semakin improved sekarang. Tahniah. :D

#6) Rumor

Nothing to complain. I’m totally okay with this. Suka pun tidak. tak suka pun tidak. :D

#7) Confession

Yeap, another song dalam album ni yang berjaya touched me and my feeling. Yang boleh buat saya tenggelam dengan macam-macam perasaan. lyric written by Changmin. The best song writer in the group. Dia jugak yang tulis lyric Love in the ice (korean ver), lagu tvxq yang paling saya suka, share kedudukan dengan Lovin’ You. Changmin jugak yang nyanyi lagu ni. Dan saya suka suara dia bila nyanyi lagu slow macam ni. Saya selalu berpendapat macam ni, pendapat yang agak berbeza dengan fans lain, in stead of jerit-jerit sampai entah oktaf ke berapa, saya lebih suka Changmin nyanyi lagu slow macam ni. Pada saya, suara dia akan lebih seronok di dengar bila dia nyanyi lagu yang lembut, yang boleh touch people heart, yang oktaf tak perlu tinggi, tapi tak jugak rendah. Mungkin level oktaf yang bawa sikit daripada yang selalu Changmin bawak. Lagu ni remind saya pada lagu I love you, lagu siapa ntah yang dia pernah nyanyi live dulu. Saya suka lagu tu.

Lyric:

That day, after the sun had risen and the lights were going out one by one, on a chilly dawn
I said 'it's too late' as I watched you fidget, deliberately straying from the path you're so familiar with

Living life without you is a notion I've never even contemplated
One day, as time passes by, it will be as though nothing ever happened, (I) won't remember, all forgotten
(I) Cannot remember the first time you walked towards me and kissed me, it's a path I'll go and look for every now and then
If you ever stop by that place, would you stop and then smile as you leave?
I was once so manly I was too shy to confess
Quietly walking towards me, (I) miss you, who I've waited so long for
(I) Want to go back
(I) Once believed in eternity, you were my everything, it cannot be erased easily
One day, as time passes by, like an old diary, it doesn't matter that it's temporary, (I'll) still smile as it passes by
This is all a sickness, reminiscing like this, will I survive?

credit : @dorfehh twitter

#8) Our Game

kalau suruh saya rate, lagu ni atas sikit dari okay. saya suka jugak. hmm, untuk fit kan dengan Yunho, jadi most of lagu dia orang haruslah berjenis macam ni. Jenis-jenis macam O.Jung.Ban.hap tu.

#9) SHE

another ballad song. saya suka jugak lagu ni. BEST! Cuma saya tak tau kenapa saya terfikir Lee Seung Gi masa first time dengar lagu ni. Oh, sorang lagi, Justin Bieber. Srsly, celah mana budak tu boleh datang. hahaha.

#10) Athena

Lagu comeback dia orang yang pertama saya dengar. Lagu catchy dan saya suka. ost cerita selalunya memang best. First impression, agak pelik bila tak ada suara JJ dengan Junsu, tapi composer ni pandai sesuaikan lagu ni untuk suara yunho dengan changmin sahaja. Whoever he is, mr/composer has done a very good job. Awesome. Siapa kata dia orang tak boleh nyanyi without JJ dengan JS?

Done! ^^

sepatutnya ada lagi satu track untuk regular version album. tapi belum release. Lagu tu ost untuk Paradise Meadow drama Changmin dengan Lee Yeon Hee. Lagu tu nanti featuring dengan Seo Hyun. Ohh, memang semua SMent conquer nampaknya.

jadi, overall, saya suka la album ni. cuma cover album je saya tak suka. buruk la gambar macam tu. Siapa kata cover dia hot? Sekarang tak sabar nak tunggu Their room, Our Story release. Album baru JYJ. Ohh, saya teringin nak beli album ni sebab dia punya concept menarik lah. Essay writing (handwriting okey), Dan mereka yang compose lagu dan tulis lyric semua track dalam tu. Tapi manalah saya berduit. See, siapa kata money cant buy happiness? Dapat beli album dia orang tu kira happiness untuk saya. hahaha. Sepatutnya macam ni, duit boleh bawa kebahagiaan kalau orang tu guna bertujuan untuk kebahagiaan bukan untuk sengsara.

ohh, bila Their Room, Our story release nanti, lengkapla koleksi album JYJ untuk international fans macam saya kan? Japanese mini album [The...] ada sebijik, english album [The Beginning] ada sebijik, tak lama lagi korean album pulak keluar. hopefully, Homin pun dapat peluang yang sama dari SMent untuk buat album english. saya rasa benda tu akan tingkatkan lagi kualiti, experiences, skills dia orang. Lagi pun dia orang kan banyak international fans. Tapi, tak taula kalau-kalau nanti timbul isu rivalry pulak. huuu,, macam-macam hal.

Ohh ya, Mr. dolphin, saya harap kamu tak bersedih lagi.

Tiba-tiba teringat ayat pensyarah kelas BM cakap.

“Sekarang ni, semua orang berlumba-lumba nak masuk industri hiburan. Sepatutnya pelajar-pelajar macam kamu semua ni yangsusah payah belajar yang dijadikan idola. Bukannya artis. Ini tak kamu belajar penat-penat, tapi orang tak jadikan contoh pun.”

ohh, nasib saya tak pernah bercita-cita nak jadi artis, nak kawin dengan artis adalah.

sleepdbsksyc16

Tapi, tunggulah Mister sleeping beauty ni settle down dulu dia punya masalah dan kasi stabil dulu career dia. saya sokong dari belakang je. Eh, tapi, every successful man has a wise woman behind. ehh ehh, jom kawin sekarang. Nanti lagi cepat kamu punya masalah settle. dan tak adalah sunyi lagi. haha. jangan risau. saya fan. fan biasanya kan memahami. normal fan macam saya la. yang abnormal, lain cerita. hahaha. okay. joking.

psst, sangat malas nak buat homework bm. karangan, tatabahasa dah lama merapu. fufu~

Labels: ,

2 comments