Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

weekend | keep your head down part 2
Weekend | Keep Your Head Down part 1
baru minggu ke 2 ye. tapi.
311210 | 010111
Pet shop kittyopeia ^^
tiup habuk | love letter
If, if…
Entry lari cerita | Pembunuhan apekah?
...
Iyalah… Nanti aku jadi lebih normal.

Click!

> comments
Keep in mind that i love you
Written at Thursday, January 20, 2011 | back to top

Hello guys. First, thanks to you and you and you yang always read my conteng-conteng here. doumo arigato~ I know only few people yang mampu bertahan baca apa yang saya tulis. Ughh, iyalah ini diari maya. Siapa yang suka baca diari orang kan?

Second, my daily routine sangat memenatkan. I hate 8 am classes, but Id rather wake up early in the morning for 8 am classes than go to night classes. ughh, but thats life. jangan merungut, itu cuma baru sikit saja. tapi seriously my sleeping pattern dah tunggang terbalik habis dah. Ughh that makes me even more miserable. Bukan la apa, tapi sekarang ni bila pukul 7.30 am keluar, balik sampai bilik dekat pukul 7 pm, after maghrib definetely saya akan pengsan atas katil. with baju kurung, and if i was lucky that day, I ll terjaga la at 1 or 2 am. But if nasib malang, 5.00 am baru terjaga for isyak. ughh then my homework keep delayed la macam tu.

Wae?? why sekarang ni selalu penat yang sampai tak boleh nak stand langsung? I mean, kalau saya paksa pun, my brain just cant functioning. Tak boleh berfikir. And if terjaga pukul 2 tu, nanti me akan tidur semula at 5 am, then need to wake up for subuh and 8 am class pulak. See, my sleeping pattern dah tunggang terbalik. Actually I dont like to stay up late and doing works after midnight. I just, UGHH night is created for human to sleep, isnt it? Dan akan lagi tunggang terbalik kalau ada kelas malam. Tapi seriously saya kena biasakan diri dengan keadaan macam ni sebab next sem masuk final year, memang macam ni la keadaannya kelas siang dan malam, no life huh?

thank god today is public holiday, so all my homework until yesterday settled ady. So, I can study secara tenang this weekend. Melekat dari pagi sampai petang buat kerja memang berbaloi. I mean, wah saya yang first class lazybum ni boleh concentrate buat kerja tanpa main-main, thats good enough for me. hahaha. pathetic. -______- Orang lain selama ni memang macam tu, kamu baru ni nak jadi macam tu?

Okay, enough la membebel too much pun penat je. Ohh ya, Sekarang kpop industry semakin messed up eh? getting worst day by day. I heard KARA pun nak file lawsuit dekat DSP ent? Ohh, saya tau pun sebab some people blaming JAE JOONG. They said my bf (read: imaginary bf) influences KARA’s Nicole. LOL. Its funnnnneeyyyy okay. F.U.N.N.Y. Bleaghh. Just because they were tweeting each other before, so mr. jae la yang need to be blamed? Wae?? But thanks to them yang keep blaming JJ sebab kalau tak saya tak tau pun apa yang berlaku. kah kah. Oh plus, one of my twitter friend said “I feel like eating popcorn for real while reading AKP’” yess, i agree with you bb. Too much drama and suddenly feels like watching a movie in cinema. lol.

Anyway, forget about KARA. Mari fokus kehidupan realiti sekarang. ah, chotto matte. Saya suka komen Seungyeon’s dad. “I once told Seungyeon to give up chaotic entertainment and just go back to study.” Haha, betul apa yang appa kamu cakap, belajar lagi bagus daripada diperguna syarikat pengurusan anda macam tu je. =.=

hey, dekat sini saya selalu get annoyed bila berjalan belakang orang jalan lambat. Oh saya tahu kadang-kadang saya jalan lambat jugak. ughh, tapi saya tak jalan lambat atas tangga dan atas jelantas or dekat kaki lima sempit. So maksud saya, saya kurang suka jalan belakang orang yang jalan lambat dekat tangga, jejantas dan kaki lima sempit berdua-dua sambil berborak-borak santai dan membuatkan saya tak boleh potong. Saya selalu rasa nak cakap je dekat dia orang macam ni, “Hey, cepat boleh tak?”

Mungkin saya dah terbiasa jalan laju-laju sebab everyday, Im rushing here and there, pagi kelas pukul 8 am, petang after 4 pm, need to catch a bus to go to Pusat Bahasa, or Art School for ko-k, so naturally saya akan terbiasa jalan laju-laju. So, contohnya bila anda memang nak cepat sebab kelas mandarin start at 4 pm, dan kelas sebelum tu at pharmacy school habis pukul 4 pm jugak, dan jarak antara dua tempat tu jauh, do you expect me to walk santai-santai, tanpa rasa marah dekat orang yang jalan depan saya lambat-lambat? Dan bila balik petang dah pukul 6 lebih penat-penat anda tak ke rasa annoyed bila berjalan belakang dua orang gadis yang santai borak lenggang kangkung atas jejantas yang sempit sedangkan anda nampak bus di hujung jejantas dan anda mengejar bus itu? wahai cik akak berdua, saya tahu anda tak naik bus tu, tapi consider la sama ramai orang yang jalan belakang anda nak naik bus okay? haihh. TT

Okaylah babai. target saya nak kemas meja study yang bersepah dengan nota malam ni. tak organize lansung ni meja saya. Oh, how i wish Jae Joong is here. Dia sangat pengemas orangnya dan sememangnya saya perlukan dia sekurang-kurangnya untuk mengemas meja saya. Haha, tak tau la kenapa. Tempat lain semua saya reti kemas, susun elok-elok tak ada sepah-sepah, cuma meja study je saya memang tak reti nak kemas. Sejak dulu-dulu lagi. Kalau kemas and susun elok-elok, lepas 10 minit terabur balik dengan buku-buku, nota-nota. Huhh. Kalau mr. boyfriend (lagi skali baca: imaginary boyfriend) ada, boleh tolong susun setiap 10 minit. lagi boleh cheering me blajar rajin-rajin. eh tapi kalau yang dulu suka suruh orang blajar rajin-rajin bukan dia, tapi mr. minnie. Hahah, tak kisah la mana-mana. Yang penting meja tak serabut. Wahh demand. kekeke.

Lagi satu, lagu favorite hari ini adalah JYJ-W(this isnt goodbye). Saya dah dengar lagu ni sejak lebih kurang 3 or 4 bulan yang lalu, tapi kenapa entah tiba-tiba hari ni rasa sangat ketagih dengan lagu ni. Ohh, biasa la saya ni memang macam tu. Tapi ada satu fanmade mv untuk lagu ni yang saya download lama dah, boleh buat saya rasa nak nangis bila tengok. ahah, sedih ohh. Sebab tu lah saya jarang dengar lagu ni walaupun dah duduk dalam hp berbulan bulan. bila turn lagu ni mesti saya skip. So, selain It has to be you-yesung, lagu ni boleh jadi satu lagi lagu yang boleh didengari ketika sedih dan rasa nak nangis. Saya suka, part ni : KEEP IN MIND THAT I LOVE YOU.

We will shine more and more so that you can find us
Keep in mind that I love you.

It is still natural that you are by our side
We will keep your place here, until the day we can meet again.

The words that you murmured to the stars shining in the nightsky
We still believe that it is not “Good bye”.

4 comments