Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Pet shop kittyopeia ^^
tiup habuk | love letter
If, if…
Entry lari cerita | Pembunuhan apekah?
...
Iyalah… Nanti aku jadi lebih normal.
insomnia
The man who can’t get married, will it able to cat...
Lee Seon Joon teaching JaeSu XD
Recaps skks|bila giliran encik twitter monster pul...

Click!

> comments
311210 | 010111
Written at Saturday, January 1, 2011 | back to top

Haha. Wah start-start dah gelak. okay. saya tau JYJ ni dah macam maskot blog ni dah. padahal ni blog personal bukan blog artis. Tegoshi pun jarang saya tulis kat sini. (pasal saya tulis kat blog yang lain. kahkah. kan dah kata saya ada banyak blog. xp ) So, please bear with me. ^^

Lama saya tunggu nak tengok performance ni. Sejak masyarakat station tv korea duk pening-pening nak bagi ke tidak encik-encik sekalian ni perform dekat kbs drama award, ke tak nak bagi? Akhirnya muncul jugak encik-encik dah macam maskot ni kat kaca tv masyarakat korea. Dan kaca tv orang-orang yang ada kbs world.

I watched it on ustream live but unfortunately the video lagged when they perform. buat penat je tunggu. orang lain pun ramai merungut yang sama. banjir twitter saya. Kasihan bukan? Akhirnya meminta simpati encik youtube. (sebab tu tak mau terminate broadband. sbb dia penting time-time macam ni. dan time nak download lagu baru. lagu jela boleh. video besar-besar tak boleh.)



JYJ-Found You @KBS Drama Award 31122010

Rasanya saya dah pusing video ni lebih 10 kali agaknya malam ni.


Congrats Chunnie dapat tiga bijik award. Tiba-tiba teringat siti Nurhaliza. Oh, itu F4 Sungkyunkwan Scandal pun masing-masing dapat award jugak. Tahniah la kamu. Eh, Park Min Young sangat cantik woh atas red carpet. Yoo Ah In pun smart. Joon Ki memanglah dah sedia kacak. Kahkah. Oh, maskot tiga orang tu tak payah cakaplah. Memang semua dah tau smart-smart belaka. haha. No more rambut Ron Weasley dengan rambut mat salih celup. haha. semua rambut dah hitam. oh, dan Sungkyunkwan Scandal menang best 2010 drama. Menang satu vote dengan The Slave Hunter. Period drama jugak. Ada Lee Da Hae, Heroin My Girl drama zaman old school dulu. Tapi saya tak tengok lagi. Balik cuti nak try la tengok. Period drama ni best la pulak saya rasa. lagi kalau yang jenis aksi. Main pedang. haha.

Hmm, mereka bertiga mesti tengah minum banyak-banyak sekarang sebab terharu dapat keluar TV sekian lama tak keluar. Kecuali la J yang sorang tu. J yang tu mungkin tak minum. Kalau minum pun sikit-sikit je. J yang nampak berkarisma atas pentas time nyanyi. tapi bawah pentas, karisma nai desu yo. haha. sebab serupa sebaya aku je. ke lagi kanak-kanak? masih macam tu ke lagi ke sekarang? entah la. haha. Kalau encik J yang double J tu, dia kut yang paling banyak minum nanti. Kalah orang yang dapat award. Haha. jangan minum banyak-banyak oo, tak baik untuk kesihatan.^^

Tiga orang ni sejak independent dari SMent, maturity level tu nampak meningkat sikit. image dia orang nampak lebih matang sikit. bukan lagi level penyanyi idol. sebab kalau idol ni pada aku dia orang bergantung pada populariti tapi once dah meningkat jadi lebih matang dan profesional, kita akan bercakap tentang kualiti dia orang. Dan aku rasa macam dia orang ni dah naik setapak dari level penyanyi idol. Mungkin obstacles yang banyak buat level matang encik-encik bertiga tu up dengan banyaknya kut. haha.

Oh ye. Encik JJ dapat award best supporting actor untuk Sunao Ni Narenakute dekat Jepun (oh saya pernah kata dia berlakon kaku sikit awal-awal dalam cerita ni. haha. tapi improves la as cerita berkembang. Macam YC dalam SKKS jugak, mula-mula nampak a bit stiff. ) , Encik JS dapat award best new comer dalam musical, baru tadi Encik YC dapat Best New comer untuk Sungkyunkwan scandal. Gedik kan nak pakai initial? haha. okay lah, jaejoong, junsu, yoochun. So walaupun dia orang tak keluar tv korea perform sebagai penyanyi, 2010 ni kira bolehlah tahan lagi sebab dapat jugak award sebagai pelakon. JJ kata dia ada drama lagi untuk tv Jepun 2011 ni. Bila nak keluar tv korea? YC ada projek drama tv korea. wah, SKKS betul-betul bawak luck untuk dia. And JS dengan musical lagi. hmm, as expected from JS.

Okaylah. Entry ni bertujuan nak cakap Selamat tahun baru je. Pada diri sendiri dan orang lain. Wah dah nak masuk 21 lah saya. Padahal baru je masuk 20 bulan 10 hari tu. Nasib baik saya bukan gadis korea. tak memasal tua setahun dari umur. 21 pun tak masuk lagi, tiba-tiba orang kata 22. haha. Nak recap apa pun tak tau sebab rasa macam banyak sangat la 2010 ni. i've gone trough a lot kut dlm 2010. 'A lot' tu maksudnya yang painful lah. Sebab kalau yang sweet tak kan rasa kan? Yelah, tak ada scar, mana nak ingat. Ye tak? Bila dah hilang nanti baru teringat.

Okaylah. Nak cerita pasal diri sendiri pun tak ada yang bestlah. Okaylah. Bai bai. Orang yang berazam, selamat tunai kan azam. Saya tak ada azam kut. Negative kan? Entah, sebab tak rasa beza pun tahun baru ke tak. kalau ada sesuatu yang nak nanti baru berazam okay. azam bila-bila pun boleh. Janji buat. Kahkah.

Bye! ^^

2 comments