Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Im a loser TT
Written at Monday, January 31, 2011 | back to top

Ughh, my adik made me pissed off. She got a JYJ big poster and a calendar. She hates JJ and dont like JYJ, so whats the point keeping that poster?? Ugghh i know she just wanna show off to me. And i know that poster will be dicampak-campak merata in our room later. So why so stingy to me? The worst part is Im crying now. ughh, I felt like a loser. Yes i know im a stupid childish loser whos crying like a little kid just bcuz of a poster that worth for nothing but it is something to me. im not cying cuz she refused to give that poster to me, i dont care if she is sooo stingy go to hell with that poster i wont give it a damn, but i hate the way she treated me like im a beggar. I hate her bcuz of it. How come my family member treated me like that? And yep, all of them were happily enjoying satay for dinner except me. I dont have selera to eat cuz she is the one who belanja our family with her first duit gaji. TT

and just now she said i never understand her. Yes, im not. Neither her. i hate people explaining things to me whenever i mad or sad or upset. All i need is my earphones but she never knows me. Keep membebel at me like im listening. It only makes me even more irritated. dik, can you wait till im cooling down? I hate orang membebel. Yes i know you re good at arguing, but your only kakak is not. I never good at it. I never good at explaining things especially when im sad. haihh.



2 comments
2601 | I’m listening to my all time favourite melancholic song again | and yes, It Has To Be You | and again yes, on JJ’s birthday
Written at Wednesday, January 26, 2011 | back to top

 

it’s okay if i’m hurt for a day and a year like this

it’s fine even if my heart’s hurts

-it has to be you-

 

dear you,

I will appreciate it a lot if you don’t think you’re the only one who need to endure it. thank you.

remember, i don’t bite people, but i slap bitches.

 

and dear you,

I’m numbed ady. to this kinda things. you can hurt me that easily. whatever you wanna say. just say. I’m too tired to care. and i wish i was never born…

 

*****

Ahh i forgot something. today is mr.Jae’s birthday. 26 jan. though its not the real date, but i wish a happy birthday to you.

Saengil chukka hamnida~ Saengil chukka hamnida~ Saranghae dear jaejoong, Saengil chukka hamnida~

Dear Mr. Jae,

May your days be filled with sunshine and beautiful colors. And may your nights be filled with comforting dreams and wishes to come. Although I can't wish you a happy birthday in person; I will spend the whole day with happy thoughts of you.

Sorry for posting your birthday entry in a melancholy way. yes, i feel a little bit sad right now. and its happen on your birthday. it cant be helped i guess. duhh, what a pathetic fan. -__-

Mr. Jae-ah, thanks for being my melody. Thanks for being a place for me to run from reality. and thanks for being part of my life.

ohh, please don’t party till too late and don’t drink too much. Alcohol isn’t good for your health. Junsu watch your hyung okay.

*****

who am i to you actually? A going to be 21 years old young lady, or merely 12 years old little kid?

0 comments
Keep in mind that i love you
Written at Thursday, January 20, 2011 | back to top

Hello guys. First, thanks to you and you and you yang always read my conteng-conteng here. doumo arigato~ I know only few people yang mampu bertahan baca apa yang saya tulis. Ughh, iyalah ini diari maya. Siapa yang suka baca diari orang kan?

Second, my daily routine sangat memenatkan. I hate 8 am classes, but Id rather wake up early in the morning for 8 am classes than go to night classes. ughh, but thats life. jangan merungut, itu cuma baru sikit saja. tapi seriously my sleeping pattern dah tunggang terbalik habis dah. Ughh that makes me even more miserable. Bukan la apa, tapi sekarang ni bila pukul 7.30 am keluar, balik sampai bilik dekat pukul 7 pm, after maghrib definetely saya akan pengsan atas katil. with baju kurung, and if i was lucky that day, I ll terjaga la at 1 or 2 am. But if nasib malang, 5.00 am baru terjaga for isyak. ughh then my homework keep delayed la macam tu.

Wae?? why sekarang ni selalu penat yang sampai tak boleh nak stand langsung? I mean, kalau saya paksa pun, my brain just cant functioning. Tak boleh berfikir. And if terjaga pukul 2 tu, nanti me akan tidur semula at 5 am, then need to wake up for subuh and 8 am class pulak. See, my sleeping pattern dah tunggang terbalik. Actually I dont like to stay up late and doing works after midnight. I just, UGHH night is created for human to sleep, isnt it? Dan akan lagi tunggang terbalik kalau ada kelas malam. Tapi seriously saya kena biasakan diri dengan keadaan macam ni sebab next sem masuk final year, memang macam ni la keadaannya kelas siang dan malam, no life huh?

thank god today is public holiday, so all my homework until yesterday settled ady. So, I can study secara tenang this weekend. Melekat dari pagi sampai petang buat kerja memang berbaloi. I mean, wah saya yang first class lazybum ni boleh concentrate buat kerja tanpa main-main, thats good enough for me. hahaha. pathetic. -______- Orang lain selama ni memang macam tu, kamu baru ni nak jadi macam tu?

Okay, enough la membebel too much pun penat je. Ohh ya, Sekarang kpop industry semakin messed up eh? getting worst day by day. I heard KARA pun nak file lawsuit dekat DSP ent? Ohh, saya tau pun sebab some people blaming JAE JOONG. They said my bf (read: imaginary bf) influences KARA’s Nicole. LOL. Its funnnnneeyyyy okay. F.U.N.N.Y. Bleaghh. Just because they were tweeting each other before, so mr. jae la yang need to be blamed? Wae?? But thanks to them yang keep blaming JJ sebab kalau tak saya tak tau pun apa yang berlaku. kah kah. Oh plus, one of my twitter friend said “I feel like eating popcorn for real while reading AKP’” yess, i agree with you bb. Too much drama and suddenly feels like watching a movie in cinema. lol.

Anyway, forget about KARA. Mari fokus kehidupan realiti sekarang. ah, chotto matte. Saya suka komen Seungyeon’s dad. “I once told Seungyeon to give up chaotic entertainment and just go back to study.” Haha, betul apa yang appa kamu cakap, belajar lagi bagus daripada diperguna syarikat pengurusan anda macam tu je. =.=

hey, dekat sini saya selalu get annoyed bila berjalan belakang orang jalan lambat. Oh saya tahu kadang-kadang saya jalan lambat jugak. ughh, tapi saya tak jalan lambat atas tangga dan atas jelantas or dekat kaki lima sempit. So maksud saya, saya kurang suka jalan belakang orang yang jalan lambat dekat tangga, jejantas dan kaki lima sempit berdua-dua sambil berborak-borak santai dan membuatkan saya tak boleh potong. Saya selalu rasa nak cakap je dekat dia orang macam ni, “Hey, cepat boleh tak?”

Mungkin saya dah terbiasa jalan laju-laju sebab everyday, Im rushing here and there, pagi kelas pukul 8 am, petang after 4 pm, need to catch a bus to go to Pusat Bahasa, or Art School for ko-k, so naturally saya akan terbiasa jalan laju-laju. So, contohnya bila anda memang nak cepat sebab kelas mandarin start at 4 pm, dan kelas sebelum tu at pharmacy school habis pukul 4 pm jugak, dan jarak antara dua tempat tu jauh, do you expect me to walk santai-santai, tanpa rasa marah dekat orang yang jalan depan saya lambat-lambat? Dan bila balik petang dah pukul 6 lebih penat-penat anda tak ke rasa annoyed bila berjalan belakang dua orang gadis yang santai borak lenggang kangkung atas jejantas yang sempit sedangkan anda nampak bus di hujung jejantas dan anda mengejar bus itu? wahai cik akak berdua, saya tahu anda tak naik bus tu, tapi consider la sama ramai orang yang jalan belakang anda nak naik bus okay? haihh. TT

Okaylah babai. target saya nak kemas meja study yang bersepah dengan nota malam ni. tak organize lansung ni meja saya. Oh, how i wish Jae Joong is here. Dia sangat pengemas orangnya dan sememangnya saya perlukan dia sekurang-kurangnya untuk mengemas meja saya. Haha, tak tau la kenapa. Tempat lain semua saya reti kemas, susun elok-elok tak ada sepah-sepah, cuma meja study je saya memang tak reti nak kemas. Sejak dulu-dulu lagi. Kalau kemas and susun elok-elok, lepas 10 minit terabur balik dengan buku-buku, nota-nota. Huhh. Kalau mr. boyfriend (lagi skali baca: imaginary boyfriend) ada, boleh tolong susun setiap 10 minit. lagi boleh cheering me blajar rajin-rajin. eh tapi kalau yang dulu suka suruh orang blajar rajin-rajin bukan dia, tapi mr. minnie. Hahah, tak kisah la mana-mana. Yang penting meja tak serabut. Wahh demand. kekeke.

Lagi satu, lagu favorite hari ini adalah JYJ-W(this isnt goodbye). Saya dah dengar lagu ni sejak lebih kurang 3 or 4 bulan yang lalu, tapi kenapa entah tiba-tiba hari ni rasa sangat ketagih dengan lagu ni. Ohh, biasa la saya ni memang macam tu. Tapi ada satu fanmade mv untuk lagu ni yang saya download lama dah, boleh buat saya rasa nak nangis bila tengok. ahah, sedih ohh. Sebab tu lah saya jarang dengar lagu ni walaupun dah duduk dalam hp berbulan bulan. bila turn lagu ni mesti saya skip. So, selain It has to be you-yesung, lagu ni boleh jadi satu lagi lagu yang boleh didengari ketika sedih dan rasa nak nangis. Saya suka, part ni : KEEP IN MIND THAT I LOVE YOU.

We will shine more and more so that you can find us
Keep in mind that I love you.

It is still natural that you are by our side
We will keep your place here, until the day we can meet again.

The words that you murmured to the stars shining in the nightsky
We still believe that it is not “Good bye”.

4 comments
weekend | keep your head down part 2
Written at Saturday, January 8, 2011 | back to top

Keep your head down track list. Pendapat saya cuma pendapat seorang fan yang tak pakar langsung dalam music. please, bear with me. dan ini juga mungkin entry bebelan yang panjang, please, bear with me lagi sekali.

#1 ) Why ~Keep your Head down~

Lupakan tentang kontroversi lyric. Lagu ni ada bunyi orang strum guitar kuat-kuat kat depan. dan benda ni yang buat saya tak berapa gemar. Eh? gitar ke tu? Hmm, lagu rap dance stail bising macam ni macam susah sikit nak masuk dekat saya. Ambil masa jugaklah saya nak belajar dengar. Contohnya Mirotic, saya tak suka lagu tu mula-mula dulu dan buat saya malas nak denar dia orang sekejap dulu. Ohh, tapi sedikit pelik sebab Wrong Number, O.Jung.Ban.Hap, dengan Rising Sun saya terus suka pulak sejak first time dengar. Mungkin bergantung pada macam mana lagu bunyi lagu tu dihasilkan kut. entah. balik pada KYHD Suara CM dengan YH okay je dengan lagu ni. Ohh, saya suka part chorus dia. So bila dah dengar lama-lama banyak-banyak kali, baru saya rasa saya suka lagu ni. oh ye, lagi satu, mula-mula saya dengar lagu, Super Junior terlintas kat kepala saya? Music dia ada pengaruh music super junior sikit-sikit. Betul ke? Ke saya je yang rasa macam tu?

#2) How Can I?

Saya rasa sepatutnya tajuk asal lagu ni The Story that I don’t want to believe. Saya rasa la. sebab baca kat allkpop masa HoMin reveal track dalam album ni. Bila release tiba-tiba je jadi How Can I? Tak kisahlah. Okay lagu ni lagu ballad. Jadi kamu boleh expect yang saya akan sangat suka dengan lagu as I’m a ballad songs lover. Yeap! Ini track yang paling saya suka dalam album ni, share dengan Confession dan She. Dah 3 hari pusing lagu-lagu tu je dekat playlist. And yes, sejarah saya dengan tvxq bermula pun sebab lagu ballad. I used to have a ‘love-hate relationship’ dengan mereka. sebab genre lagu jugak. So, lagu ni seriously bring me back pada perasaan lama dulu. Perasaan mula-mula dengar my little princess dengan Midhuyo. Srsly, dengar lagu ni, saya lupa yang Jaejoong, junsu dengan yuchun langsung tak ada dalam ni. sebab saya rasa macam JYJ ada je sekali nyanyi dengan Yunho dan Changmin. Track yang betul-betul menyentuh hati saya. Ohh, saya boleh tenggelam lama dalam lagu ni, sungguh. Srsly, BUNYI boleh mengganggu mood saya, dan saya rasa agak sedih kut masa first dengar lagu ni. haha.

#3) Maximum

lagu ni remind me tentang Rising Sun. Okay saya rasa siapa suka Rising Sun akan suka track ni. I have no complaint untuk lagu ni.

#4) Crazy

lagu ni, yang terlintas dekat kepala say cuma, “Okay this is soo tvxq.” kalau bukan lagu ballad stail how can I tu, lagu dia orang memang akan bermusic macam ni. Cuma satu je, english part tetap akan buat saya teringat suara Yoochun. Mungkin itu jugak yang akan saya fikir kalau satu hari nanti JYJ release lagu jenis-jenis why~keep your head down saya mungkin akan rindu suara Changmin jerit-jerit dalam tu nanti.

#5) Honey Funny Bunny

This is Yunho. Sorang-sorang. Solo song tak terkesan kalau member tak cukup. Ohh, tapi saya kena cakap, yunho semakin improved sekarang. Tahniah. :D

#6) Rumor

Nothing to complain. I’m totally okay with this. Suka pun tidak. tak suka pun tidak. :D

#7) Confession

Yeap, another song dalam album ni yang berjaya touched me and my feeling. Yang boleh buat saya tenggelam dengan macam-macam perasaan. lyric written by Changmin. The best song writer in the group. Dia jugak yang tulis lyric Love in the ice (korean ver), lagu tvxq yang paling saya suka, share kedudukan dengan Lovin’ You. Changmin jugak yang nyanyi lagu ni. Dan saya suka suara dia bila nyanyi lagu slow macam ni. Saya selalu berpendapat macam ni, pendapat yang agak berbeza dengan fans lain, in stead of jerit-jerit sampai entah oktaf ke berapa, saya lebih suka Changmin nyanyi lagu slow macam ni. Pada saya, suara dia akan lebih seronok di dengar bila dia nyanyi lagu yang lembut, yang boleh touch people heart, yang oktaf tak perlu tinggi, tapi tak jugak rendah. Mungkin level oktaf yang bawa sikit daripada yang selalu Changmin bawak. Lagu ni remind saya pada lagu I love you, lagu siapa ntah yang dia pernah nyanyi live dulu. Saya suka lagu tu.

Lyric:

That day, after the sun had risen and the lights were going out one by one, on a chilly dawn
I said 'it's too late' as I watched you fidget, deliberately straying from the path you're so familiar with

Living life without you is a notion I've never even contemplated
One day, as time passes by, it will be as though nothing ever happened, (I) won't remember, all forgotten
(I) Cannot remember the first time you walked towards me and kissed me, it's a path I'll go and look for every now and then
If you ever stop by that place, would you stop and then smile as you leave?
I was once so manly I was too shy to confess
Quietly walking towards me, (I) miss you, who I've waited so long for
(I) Want to go back
(I) Once believed in eternity, you were my everything, it cannot be erased easily
One day, as time passes by, like an old diary, it doesn't matter that it's temporary, (I'll) still smile as it passes by
This is all a sickness, reminiscing like this, will I survive?

credit : @dorfehh twitter

#8) Our Game

kalau suruh saya rate, lagu ni atas sikit dari okay. saya suka jugak. hmm, untuk fit kan dengan Yunho, jadi most of lagu dia orang haruslah berjenis macam ni. Jenis-jenis macam O.Jung.Ban.hap tu.

#9) SHE

another ballad song. saya suka jugak lagu ni. BEST! Cuma saya tak tau kenapa saya terfikir Lee Seung Gi masa first time dengar lagu ni. Oh, sorang lagi, Justin Bieber. Srsly, celah mana budak tu boleh datang. hahaha.

#10) Athena

Lagu comeback dia orang yang pertama saya dengar. Lagu catchy dan saya suka. ost cerita selalunya memang best. First impression, agak pelik bila tak ada suara JJ dengan Junsu, tapi composer ni pandai sesuaikan lagu ni untuk suara yunho dengan changmin sahaja. Whoever he is, mr/composer has done a very good job. Awesome. Siapa kata dia orang tak boleh nyanyi without JJ dengan JS?

Done! ^^

sepatutnya ada lagi satu track untuk regular version album. tapi belum release. Lagu tu ost untuk Paradise Meadow drama Changmin dengan Lee Yeon Hee. Lagu tu nanti featuring dengan Seo Hyun. Ohh, memang semua SMent conquer nampaknya.

jadi, overall, saya suka la album ni. cuma cover album je saya tak suka. buruk la gambar macam tu. Siapa kata cover dia hot? Sekarang tak sabar nak tunggu Their room, Our Story release. Album baru JYJ. Ohh, saya teringin nak beli album ni sebab dia punya concept menarik lah. Essay writing (handwriting okey), Dan mereka yang compose lagu dan tulis lyric semua track dalam tu. Tapi manalah saya berduit. See, siapa kata money cant buy happiness? Dapat beli album dia orang tu kira happiness untuk saya. hahaha. Sepatutnya macam ni, duit boleh bawa kebahagiaan kalau orang tu guna bertujuan untuk kebahagiaan bukan untuk sengsara.

ohh, bila Their Room, Our story release nanti, lengkapla koleksi album JYJ untuk international fans macam saya kan? Japanese mini album [The...] ada sebijik, english album [The Beginning] ada sebijik, tak lama lagi korean album pulak keluar. hopefully, Homin pun dapat peluang yang sama dari SMent untuk buat album english. saya rasa benda tu akan tingkatkan lagi kualiti, experiences, skills dia orang. Lagi pun dia orang kan banyak international fans. Tapi, tak taula kalau-kalau nanti timbul isu rivalry pulak. huuu,, macam-macam hal.

Ohh ya, Mr. dolphin, saya harap kamu tak bersedih lagi.

Tiba-tiba teringat ayat pensyarah kelas BM cakap.

“Sekarang ni, semua orang berlumba-lumba nak masuk industri hiburan. Sepatutnya pelajar-pelajar macam kamu semua ni yangsusah payah belajar yang dijadikan idola. Bukannya artis. Ini tak kamu belajar penat-penat, tapi orang tak jadikan contoh pun.”

ohh, nasib saya tak pernah bercita-cita nak jadi artis, nak kawin dengan artis adalah.

sleepdbsksyc16

Tapi, tunggulah Mister sleeping beauty ni settle down dulu dia punya masalah dan kasi stabil dulu career dia. saya sokong dari belakang je. Eh, tapi, every successful man has a wise woman behind. ehh ehh, jom kawin sekarang. Nanti lagi cepat kamu punya masalah settle. dan tak adalah sunyi lagi. haha. jangan risau. saya fan. fan biasanya kan memahami. normal fan macam saya la. yang abnormal, lain cerita. hahaha. okay. joking.

psst, sangat malas nak buat homework bm. karangan, tatabahasa dah lama merapu. fufu~

Labels: ,

2 comments
Weekend | Keep Your Head Down part 1
Written at | back to top

 

Yo mann! okay hari ni nak cerita pasal changmin dengan yunho, jadi mari kita tiru trade mark lama changmin dalam dvd dia orang. YO MANNN! *high five*

Sebelum tu, mari mereport aktiviti harian. sebenarnya hari ni hari pertama bangun lewat dekat USM semester ni. selalu pagi-pagi buta saya da bangun mandi air sejuk (sebab dekat rumah saya kat jb tu mandi pukul 3 pagi pun langsung tak rasa sejuk) sebab kelas hari-hari start pukul 8. jadi, 7.30 dah kena keluar, kalau nak pergi pusat bahasa, lagila kena awal. Bukan nak merungut pasal sejuk, sebab compare dengan panas, saya lagi suka cuaca sejuk walaupun saya sedikit sensitive dengan cuaca sejuk. Tangan saya sejuk memanjang. 24 jam. baik di lab, lecture hall, cafe bawah blok, mahu pun dibilik. Saya rasa, saya senang sejuk walaupun hanya sekadar tiupan angin. duduk pun atas bukit. angin lagi la best. Tapi saya lagi suka sejuk. Sebab nyaman dan selesa. haha

Jadi pagi-pagi tadi mek na dengan yah pergi ketuk pintu bilik saya kata nak pergi belajar drive. lepas tu sambung tidur semula. dalam pukul sembilan gitu, cik ori dan pulak mengetuk pintu ajak kami, saya dan roomate pergi tengok Pharmacy Idol. Srsly, malas nak bangun. Tapi saya bangun jugak sebab tiba-tiba dalam kepala saya terlintas, “eh, malam tadi aku tertidur sebab tunggu ‘anak beruk’ stream video How Can I-HoMin punya performance dekat Music Bank KBS semlam.” Automatik terus melompat pergi dekat meja study. Woo,fan girl memang macam tu. Lupa terus segala niat I nak berguling-guling atas katil lagi.

Jadi, sebab hari ni weekend jadi saya pun menggedik nak mandi air panas, so pergi la tadah air dari water cooler buat mandi haha. Tapi akhirnya tak pergi jugak saya Pharmacy Idol tu. Then, lepas lunch, tengah duduk-duduk depan laptop dengan buku terbukak tapi tak dibaca tiba-tiba saya dengar lagu I’ll be There-2PM dari laptop roomate saya. Ohh, ini ajaib bagi saya sebab roomate saya langsung tak dengar okeh kpop-kpop ni. Dia rock kapak saja. Saya ingatkan radio sinar yang dia buka tadi, itu lagi saya pelik. wahh majunya radio Malaysia nak bukak I’ll be There, setahu saya yang dia orang sibukkan lagu Nobody-wonder girl tu je. >__<  Rupanya-rupanya itu adalah video budak yang masuk Pharmacy Idol tadi. Wahhh, ingatkan saya je yang tersasar sikit layan benda-benda macam ni.

Okay, balik pada HoMin, Album Keep Your Head Down dia orang saya dah dengar semua lagu-lagunya. Nak dapat download lagu-lagu tu perlu bersusah payah wohh. Buat lab report lagi senang haha. Dia memerlukan kesabaran sebab wifi usm ni tak boleh download benda-benda macam ni. jadi kena guna ‘anak beruk’ tapi connection anak beruk tak berapa elok. asik disconnect je. penat aku. download sikit putus. download sikit, putus. haihhh! nanti bila saya macam malas sikit saya cerita pasal lagu-lagu dalam album baru encik-encik ni ya.

2 comments
baru minggu ke 2 ye. tapi.
Written at Wednesday, January 5, 2011 | back to top

 

#np : You only Love-tvxq. eh eh, ini bukan twitter. haha.

Baru je 2nd week, tapi setiap kali balik kelas asik sakit kepala. keluar pagi 7.30 am balik bilik nak dekat 7 pm. kalau ada kelas malam, sambung pulak 8-10. pengsan. setakat ni belum ada untuk saya, tak lama ada la tu. ini gamelan belum start. kalau dah start lebih dari pengsan agaknya. belajar chinese character ni agak stress jugak. bukan. bukan tak best. tapi saya jenis tak boleh tengok or cepat tak puas hati kalau hasil tak berapa nak jadi or cantik. jadi rasa tertekan. cewahh. haha. CNS pulak, ommo, memang sangat banyak yang melampau berat. wahai otak kenapa kamu complicated sangat. forensic rasa nak kunyah-kunyah je 2 keping buku law tu. fufu~ tiba-tiba wonder macam mana senpai boleh survive. tapi, okaylah. hidup kalau tak mencabar or tak pernah susah nanti jadi bosan macam hidup Baek Seung Jo. haha. Lahh pulak. Siapa tu? Ohh dia ex namja chingu saya. orang jepun panggil motokare. Yelah saya tau, virtual motokare. haha.

 

  IMAG1173  IMAG1174

Ini lab tadi buat tablet.

IMAG1172 IMAG1175

jadi sekarang pada saya ada satu plastic paracetamol (tolong simpan). tengah sakit kepala ni rasa nak capai je sebijik. Panadol memang tak ada nih.

 

IMAG1147 IMAG1158 

Ini pulak DVD NEWS punya photobook. Eh eh, saya nampak ‘w’ cassiopeia kat situ. Walau pun ‘w’ senget. haha. Tak sangka kali ni NEWS guna bintang enam bijik dekat cover. sekali saya terus terspot lima bijik macam bentuk ‘w’ senget. Ehh eh, apa cerita cassiopeia pulak. bukan ke hari ni nak bagi maskot seangkatan dan segala yang berkaitan dengan mereka bercuti. Dan orang-orang yang bercamping depan Aparto daddynya Jiji, kamu ni apa hal? hutan Lipur dah pupus eh kat sana sampai bercamping depan umah orang. ke takut nyamuk? Hai, banyak betul masa kamu semua ye. Mari jual sikit pada saya. wuuuu~

Okaylah, saya bagi maskot cuti, tapi kali ni nak cakap pasal adik beradik maskot, Why (Keep Your Head Down) is not as good as Athena. Kut? Pada saya. Dia memang sesuai dengan encik CM yang suka jerit-jerit, Encik YH yang ligat menari, tapi saya kurang suka sebab bising sangat la guitar dia masa starting part. Dengar kata MV best. Saya tak tengok lagi. Tengok caps orang upload je. Terlintas kat kepala, wuwu, encik CM dah besarlah. Dan dua lelaki yang manly bertambah sexy manly. haha. Tapi encik ketua tu, walau pun bersifat kelelakian, tapi hati dia baik dan lembut je. Asyik mengalah. Ohh sungguh fatherly la kamu. Dululah. Sekarang pun masih sama, mungkin. Uhh, sgt anticipate dengan full album itu. Esp lagu tajuk maximum dengan Paradise Ranch OST.

4 comments
311210 | 010111
Written at Saturday, January 1, 2011 | back to top

Haha. Wah start-start dah gelak. okay. saya tau JYJ ni dah macam maskot blog ni dah. padahal ni blog personal bukan blog artis. Tegoshi pun jarang saya tulis kat sini. (pasal saya tulis kat blog yang lain. kahkah. kan dah kata saya ada banyak blog. xp ) So, please bear with me. ^^

Lama saya tunggu nak tengok performance ni. Sejak masyarakat station tv korea duk pening-pening nak bagi ke tidak encik-encik sekalian ni perform dekat kbs drama award, ke tak nak bagi? Akhirnya muncul jugak encik-encik dah macam maskot ni kat kaca tv masyarakat korea. Dan kaca tv orang-orang yang ada kbs world.

I watched it on ustream live but unfortunately the video lagged when they perform. buat penat je tunggu. orang lain pun ramai merungut yang sama. banjir twitter saya. Kasihan bukan? Akhirnya meminta simpati encik youtube. (sebab tu tak mau terminate broadband. sbb dia penting time-time macam ni. dan time nak download lagu baru. lagu jela boleh. video besar-besar tak boleh.)



JYJ-Found You @KBS Drama Award 31122010

Rasanya saya dah pusing video ni lebih 10 kali agaknya malam ni.


Congrats Chunnie dapat tiga bijik award. Tiba-tiba teringat siti Nurhaliza. Oh, itu F4 Sungkyunkwan Scandal pun masing-masing dapat award jugak. Tahniah la kamu. Eh, Park Min Young sangat cantik woh atas red carpet. Yoo Ah In pun smart. Joon Ki memanglah dah sedia kacak. Kahkah. Oh, maskot tiga orang tu tak payah cakaplah. Memang semua dah tau smart-smart belaka. haha. No more rambut Ron Weasley dengan rambut mat salih celup. haha. semua rambut dah hitam. oh, dan Sungkyunkwan Scandal menang best 2010 drama. Menang satu vote dengan The Slave Hunter. Period drama jugak. Ada Lee Da Hae, Heroin My Girl drama zaman old school dulu. Tapi saya tak tengok lagi. Balik cuti nak try la tengok. Period drama ni best la pulak saya rasa. lagi kalau yang jenis aksi. Main pedang. haha.

Hmm, mereka bertiga mesti tengah minum banyak-banyak sekarang sebab terharu dapat keluar TV sekian lama tak keluar. Kecuali la J yang sorang tu. J yang tu mungkin tak minum. Kalau minum pun sikit-sikit je. J yang nampak berkarisma atas pentas time nyanyi. tapi bawah pentas, karisma nai desu yo. haha. sebab serupa sebaya aku je. ke lagi kanak-kanak? masih macam tu ke lagi ke sekarang? entah la. haha. Kalau encik J yang double J tu, dia kut yang paling banyak minum nanti. Kalah orang yang dapat award. Haha. jangan minum banyak-banyak oo, tak baik untuk kesihatan.^^

Tiga orang ni sejak independent dari SMent, maturity level tu nampak meningkat sikit. image dia orang nampak lebih matang sikit. bukan lagi level penyanyi idol. sebab kalau idol ni pada aku dia orang bergantung pada populariti tapi once dah meningkat jadi lebih matang dan profesional, kita akan bercakap tentang kualiti dia orang. Dan aku rasa macam dia orang ni dah naik setapak dari level penyanyi idol. Mungkin obstacles yang banyak buat level matang encik-encik bertiga tu up dengan banyaknya kut. haha.

Oh ye. Encik JJ dapat award best supporting actor untuk Sunao Ni Narenakute dekat Jepun (oh saya pernah kata dia berlakon kaku sikit awal-awal dalam cerita ni. haha. tapi improves la as cerita berkembang. Macam YC dalam SKKS jugak, mula-mula nampak a bit stiff. ) , Encik JS dapat award best new comer dalam musical, baru tadi Encik YC dapat Best New comer untuk Sungkyunkwan scandal. Gedik kan nak pakai initial? haha. okay lah, jaejoong, junsu, yoochun. So walaupun dia orang tak keluar tv korea perform sebagai penyanyi, 2010 ni kira bolehlah tahan lagi sebab dapat jugak award sebagai pelakon. JJ kata dia ada drama lagi untuk tv Jepun 2011 ni. Bila nak keluar tv korea? YC ada projek drama tv korea. wah, SKKS betul-betul bawak luck untuk dia. And JS dengan musical lagi. hmm, as expected from JS.

Okaylah. Entry ni bertujuan nak cakap Selamat tahun baru je. Pada diri sendiri dan orang lain. Wah dah nak masuk 21 lah saya. Padahal baru je masuk 20 bulan 10 hari tu. Nasib baik saya bukan gadis korea. tak memasal tua setahun dari umur. 21 pun tak masuk lagi, tiba-tiba orang kata 22. haha. Nak recap apa pun tak tau sebab rasa macam banyak sangat la 2010 ni. i've gone trough a lot kut dlm 2010. 'A lot' tu maksudnya yang painful lah. Sebab kalau yang sweet tak kan rasa kan? Yelah, tak ada scar, mana nak ingat. Ye tak? Bila dah hilang nanti baru teringat.

Okaylah. Nak cerita pasal diri sendiri pun tak ada yang bestlah. Okaylah. Bai bai. Orang yang berazam, selamat tunai kan azam. Saya tak ada azam kut. Negative kan? Entah, sebab tak rasa beza pun tahun baru ke tak. kalau ada sesuatu yang nak nanti baru berazam okay. azam bila-bila pun boleh. Janji buat. Kahkah.

Bye! ^^

2 comments