Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

insomnia
The man who can’t get married, will it able to cat...
Lee Seon Joon teaching JaeSu XD
Recaps skks|bila giliran encik twitter monster pul...
Harry Potter VS Sungkunkwan Scandal
jalan-jalan yang tak berapa nak menjadi
Empty
People do change eh,
Marry Stayed Out All Night episode 4
Marry Stayed Out All night episode 3

Click!

> comments
Iyalah… Nanti aku jadi lebih normal.
Written at Friday, December 10, 2010 | back to top

 

Anyeonghaseyo~!

Hey, percaya tak kalau aku cakap aku baru lepas cakap dengan Changmin? Hahaha.

199

Tadi tengah lepak-lepak dengan adik sambil belek-belek video-video lama dalam laptop aku, tiba-tiba ada orang call. Rupanya orang Telekom yang buat survey pasal perkhidmatan streamyx. Survey guna telefon. Masa mula-mula dengar orang tu panggil cik Nurul Hidayah ke ni, biasala aku kalau tak blur sehari memang bukan Nurul namanya tu. Lagi-lagi kalau kat telefon. Confirm memang selalu blur dan selalu buat orang lain salah faham kat telefon, terutama ayahanda tercinta. Ahh, tak kisahlah kan, tapi pointnya nak cakap, suara orang tu macam Changmin lah. ITU YANG SEBENARNYA BUAT AKU BLUR -_____- HAHAHA. Serious aku macam berfikir sekejap sebab tu jadi absent minded sekejap sebab sibuk dengar suara orang tu betul ke macam Changmin atau aku yang salah dengar, jadi aku tak fokus dekat apa yang orang tu cakap. Jadi, kesimpulannya, aku rasa suara tu ada la sama sikit-sikit je, tapi cara dia cakap macam Changmin kut. Tapi malangnya Survey yang sepatutnya 30 minit tu, tu berakhir dalam masa 5 minit. sebab lepas tengok alamat aku johor, dia kata quota untuk johor dah penuh. Kalau tak, boleh dengar suara ala-ala Changmin secara live lama-lama. Kahkahkah. Lepas letak je phone, adik aku terus tanya macam-macam.

Adik: Siapa tu?

Aku: orang survey. Eh, suara dia macam Changmin la.

Adik: Patut la kau macam baik je cakap.

Aku: Eh, mana ada. Dah orang survey tak kan aku nak marah-marah. Esok-esok kalau aku buat survey nanti orang balas balik macam tu kang.

Adik: Alah, kau tu semua nak sama dengan artis yang kau suka.

Aku: Eh, aku tak tipu. Hmm, aku baru lepas dengar lagu Somebody to Love dengan tengok video part Changmin cakap-cakap, mesti la aku ingat.

Adik: Ah, nampak sangat. Kau tu kebetulan je baru lepas tengok video, dengar suara Changmin, sebab tu semua orang pun kau dengar macam Changmin. Kau tu memang selalu macam tu.

Aku: Yelah. grr!

Aku teringat masa aku cakap dengan adik aku aku nampak orang muka macam Miura Haruma, dia tak percaya. siap kata “alah ntah-ntah kau tu baru tengok cerita apa ntah agaknya ada Miura Haruma berlakon terus semua kau nampak macam dia. Ini Malaysia la. Malaysia.” Lepas tu masa  zaman aku belajar kereta, aku cakap kat adik aku, budak yang belajar kereta dengan aku suara dia ala-ala Tego, lepas tu adik aku yang sorang lagi kata, “Alah engkau tu masa belajar kereta pun telinga kau tu tersumbat dengan mp4. lepas tu bukak kuat-kuat, lepas tu time budak tu cakap dengan kau mesti telinga kau tengah dengar suara Tego, terus kau ingat suara budak tu macam Tego, padahal entah-entah lain giler.”  Grr! Geram aku. Abes tu apasal time mp4 aku pusing lagu Loving You suara budak tu tak berubah jadi suara Jae? hmpph. -____- tension kalau cakap dengan adik-adik aku mesti macam tu je jawapan dia orang. Selalu je kata kat aku, “tolong jadi normal sikit boleh tak? cerita pasal dunia yang nyata.” Dah unni bukan macam kamu semua ada macam-macam gossip ke boyfriend, adik angkat, abang angkat, nak cerita. Dia orang je yang unni tau. Kang cerita pasal ubat-ubat tak faham pulak. haih. T___T

okaylah, Annyeong~!

2 comments