Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

...
Iyalah… Nanti aku jadi lebih normal.
insomnia
The man who can’t get married, will it able to cat...
Lee Seon Joon teaching JaeSu XD
Recaps skks|bila giliran encik twitter monster pul...
Harry Potter VS Sungkunkwan Scandal
jalan-jalan yang tak berapa nak menjadi
Empty
People do change eh,

Click!

> comments
Entry lari cerita | Pembunuhan apekah?
Written at Wednesday, December 15, 2010 | back to top

 

Assalamualaikum~!

Counting days untuk balik USM semula. Omo! rasanya macam kena bukak semula buku pharmacotherapy sikit-sikit supaya tak blur bila naik nanti. Ada dua subjek yang macam ni sem depan. Central Nervous System dengan Gastrointestinal System. Rasa macam lama je cuti, tapi tiba-tiba, eh? dah nak kena balik Penang semula? Dah lama tak menyesakkan kepala dengan lab report. haha.

Lagi last week pergi majlis tunang sepupu. Wah, dua sepupu aku dah tunang. Eh, kejap. bukan dua, tapi tiga. Time tunang dengan Kawin semua orang nampak makin cantikkan? haha. Sepanjang majlis aku dengan adik aku yang form 5 seronok betul berborak. Tiba-tiba aje adik aku jadi sporting sikit. ajak aku borak pasal JAEJOONG. Jae. Joong. okay? Bukan ke selalu mendapat tentangan yang hebat contohnya mereka pasti akan berkata, “Eh, aku tak suka cakap dengan orang tak realistik macam kau.” Ah, realistik tak realistik. Dalam dunia fandom semua benda boleh jadi kenyataan. Bukan menyusahkan kau orang pun. Okay balik kat cerita asal. Tiba-tiba je si Una ni jadi sporting sikit. tapi, adik aku yang form 5 ni memang lebih sporting sikit nak compare dengan yang form 4. Adik aku yang form 4 selalu je cakap, “betul ke tu twitter jaejoong.” “dia pandai ke guna twitter?” “ada masa pulak dia main twitter-twitter ni.” atau “ntah-ntah orang lain menyamar tak pun pengurus dia ke.” GRR! kfotgkfgsdf!! ape kejadah pengurus dia pulak hari-hari nak update pasal Jaejoong, nak chat dengan si budak kecik Park Ji Bin and lain-lain bagi pihak jaejoong. siapa yang tak rasional sekarang? Lagi, Yang post gambar Jiji banyak-banyak, gambar private life, gambar pokok Christmas semua stalker atau paparazi la? Ha.Ha. Ingat kamu je ke yang pandai dan boleh bersocial networking? Artis pun manusia biasa jugak. Nak jugak menikmati hidup-hidup macam manusia normal. Nak jugak rasa ada social networking. Oh, artis Malaysia boleh ada social networking acc, tapi jaejoong seangkatan tak boleh? Banyak cakap sangat dengan aku, lepas tu tiba-tiba suruh aku cari twitter artis favourite kamu ye dongsaeng lepas tu unni la yang kena follow dia orang? Ceh!

Balik semula cerita asal kali kedua. Masa para orang tua sedang berbincang atau lebih tepat menjelaskan hal-hal terperinci tentang walimatul urus dan hal-hal yang berkaitan, adik aku yang form 5 (Una) cakap macam ni:

“Aku tengah bayangkan macam mana majlis tunang kau dengan Jaejoong nanti. Mesti ramai-ramai datang pakai hanbok, lepas tu kau kena bawak juru bahasa sebab sorang pun sepatah haram tak paham apa wakil yang datang tu cakap. Lepas tu barang hantaran tak ada sirih, bunga-bunga, kek apa semua tu, semua tujuh dulang tu penuh DVD concert, cerita, dokumentari, CD album, single, Photobook TVXQ dengan JYJ. Sebab benda tu je yang kau nak. kan kan?”

HAHAHA. memang masa tu aku terus tutup mulut dengan tangan rapat-rapat supaya tak ketawa setengah mati macam selalu. Tak adalah aku terfikir sampai macam tu sekalikan? giler lawak adik aku  berfikir 10 tahun kehadapan. Kahkahkah.

IMAG0643

Aku tak ada dalam gambar sebab dah jadi jurugambar amatur. Kurang bijak lupa bukak flash jadi gambar terhasil nampak mendung je dan klasik di bawah panas mentari terik.

IMAG0654 IMAG0648

Yang ini si adik aku yang form 5 dengan form 4. Sibuk bercamwhoring dengan cell phone aku. penuh gambar dia orang je.

 

 

Okay cukup. Kembali ke dunia realiti. Bila pergi majlis macam ni, aku cuma terfikir, wahhh cepatnya masa berlalu. Orang-orang yang pernah main dengan aku masa kecik-kecik dulu semuanya dah nak kawin. Even my bestie si Fatma tu pun dah serius fikir pasal kawin. Setiap kali borak dengan dia kat telefon, itu aje yang dia nak cakap. Aku macam biasa la. tetap jadi pendengar setia dia. Macam yang dia selalu kata kat aku, “Awak pendengar yang baik.” Haha. Saya rindu awak la Fatma. Kenapa aku tak pernah terlintas nak fikir benda-benda ni secara serius lagi ek? Walau pun tahun depan nak masuk 21, I feel like, I’m still a teenager. Still in my teen age biar pun sekarang dah 20s. Masih rasa macam kanak-kanak yang fikir nak seronok dan tak sukakan sesuatu yang serius serta menuntut tanggungjawab yang besar. Harharhar. Eh, macam sama dengan apa yang Junsu cakap beberapa tahun yang lepas la. Aha! see! ketidakmatangan disitu. Semua benda masih nak kait dengan penyanyi kegemaran. Kahkahkah.

 

Okaylah, cukup la tu lepas gian bercakap sorang-sorang. haha. eh kejap ada lagi. Malam sebelum pergi majlis tunang tu aku mimpi Jae Joong okay. Ini kali pertama mimpi Jae Joong. Masalah dia bukan la mimpi yang yang sweet-honey-bunny-lovey-dovey-blablabla, tapi mimpi yang scary. Ada ke patut mimpi JAE JOONG JADI PEMBUNUH? sunguh tidak cool okay tidak cool. Wae? Nandayo? What the heck?? Bukanlah dia bunuh aku, tapi bunuh semua sekali ahli TVXQ. Depan mata aku. Gila scary tikam orang pakai pisau. Aku dah tak ingat detail sangat, sebab aku memang jenis senang lupa mimpi, bangun tido terus lupa. Yang aku ingat Jaejoong bawak aku pergi satu tempat, lepas tu bunuh Changmin. yang ini aku ingat dia tikam Changmin. Okay aku tau la mereka soulfighter tapi tak cool langsung kalau kau mimpi dia orang berbunuhan. Itu bukanlah satu pembulian yanng comel okay. Itu jenayah. Lepas tu Jaejoong bawak aku pergi tempat lain cari member yang lain, bunuh dia orang semua. semua kat tempat berbeza. Aku rasa mimpi tu tak ada bercakap kut. yang aku ingat cuma Jaejong tarik tangan aku heret ke hulu ke hilir teman dia pergi bunuh orang. OHH SUNGGUH TIDAK COOL UNTUK KALI KE BERAPA ENTAH. kalau heret aku ke hulu ke hilir teman jalan-jalan dekat Han River, sweet la kan? Ini teman pergi bunuh orang. Sungguh adegan dating yang cukup extreme. Kahkahkah. Aku pun tak tau pasal apa tiba-tiba mimpi bukan-bukan. Aku bukannya jenis selalu mimpi. Biasanya aku mimpi benda terakhir aku fikir, atau aku buat, atau aku tengok.Tak ingat apa aku buat malam tu. Yang aku ingat cuma aku tidur awal sebab esoknya kan nak pergi tunang sepupu aku. Rasanya aku tengok Sungkyunkwan kut. Tapi apa kena mengena? Eh, orang kata kalau mimpi, roh kita memang jumpa dengan roh orang yang kita mimpi tu. Wah! Jauhnya roh aku merayau sampai ke rumah Jaejoong. hahaha. Aku tau itu semua mitos.

 

207113370

Minnie: Ohh! Ada hati nak bunuh aku?? Nah,rasakan!(ini ayat standard adik lelaki aku time belasa kakak-kakak dia. Pengaruh kamen rider dekat kanak-kanak sangat dasyat bukan? )

a2bf6db1676190_full 

Muka macam ni layak ke nak jadi pembunuh? Orang yang nak kena bunuh pun tak sampai hati nak lari selamatkan diri. hahaha.

Okaylah. Bye bye! Annyong~!

Ijou, Nurul deshita!

2 comments