Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Confession
A love letter: Koi shichattanda, tabun kitzuitenai...
of my brain and the devil living inside.
Path
mungkin itu yang dikatakan rumah ku syurga ku.
stresss
Ohai. Rasanya da lama sangat tak update kan. Hari...
Working life: After 2 months
Seoul Trip | Part 1: Tips to travel in Seoul as a ...
Liebster Blog Award

Click!

> comments
Pet shop kittyopeia ^^
Written at Thursday, December 30, 2010 | back to top

 

Siapa suka kucing boleh register as Kittyopeia. Jadi peminat untuk kucing-kucing ni. haha.

 

#5) Super rookie Bengal

iars.jpg

Pard ^^ http://yfrog.com/h6iarsj

 

#4) Beautiful eyes Siamese

1g8o.jpg

Bakira ^^ http://yfrog.com/gy1g8oj 

 

#3) Pussy in the boot

Leo ^^ http://yfrog.com/86dwznj

 

#2) Abyssinian

xw2d.jpg

Leon ^^ http://yfrog.com/5rxw2dj

 

#1) Jjanngg! The King in the house, American Short Hair

1xwy.jpg

Tigger ^^ http://yfrog.com/451xwyj

owner’s caption: I am studying English but.. suddenly Tigger lays on top of my book... Should I stop studying and just play...?

 

Those five are Kitty Shinki. haha.

“Minna-san, Kitty Shinki deshita~!”

 

And ya, another newcomer, Turkish Angora :

vjnwd.jpg

Odd ^^ http://yfrog.com/h4vjnwdj

Super duper rookie. The sixth one. Brought home last night. Junior to Pard by few hours. or minutes, may be?

 

 

Presenting The Owner:

 

 

 

 

 

 

 

 

Jjannggg!

h96h.jpg

http://yfrog.com/c8h96hj

Mr. Dolphin Eukyangkyang.

Cats are just what I need to overcome this loneliness!! My companions^^

Nasib baiklah bukan women. kalau tak mesti jadi Cassanova. First. Class. haha.

u1ag.jpg

http://yfrog.com/cau1agj

oh, dolphin plus kitties, sungguh Kelab Haiwan Tauladan. haha.

annndd yea, I wonder what happen to Xiah-ki these days. Could that boy able to beat those six esp Tigger? LOL.

 

oh, dan yang ini sangat ramai yang akan mengaku ini anak dia. termasuk saya.

yzh0.jpg

The selfish Jiji ^^ http://yfrog.com/h3yzh0j

Jangan nakal-nakal, kesian oo daddy kamu.

Credits: Tohosomnia+@0101xiahtic+@mjjeje

Okay. Thats all. Rasa nak bela pet jugak sebab kalau tak ada orang nak cakap dengan saya, saya boleh cakap dengan pet saya. Saya suka kucing dengan ikan. Tapi bela ikan tak boleh peluk-peluk ke, cium-cium ke, buat bantal ke. Kalau kucing pulak, mana boleh bela kat hostel. Nak kena halau?

and last thing, can I say this?

Don’t shower me with your kindness because that would be scary if you’re planning to leave me one day.

*****

 

Wonder, why some people tend to leave us whenever they got some problems. Its not like I’ll discriminate you or look down on you and such. Duh. Or could it be, I’m the source of your problems? If I was, or I am, then I truly apologize for it. If I’m not, its okay. But still, I never believe things happen without reason. Its not like you’re talking about fantasies or love stories i love you you love me and everything can fall apart and deviate as your hormones level are damn uncontrollable. so, there must be some reason. I hope my only bestie won’t do the same to me. I love you and I love you. Though we are far apart, your warm and kindness always reach me.

12 comments
tiup habuk | love letter
Written at Tuesday, December 28, 2010 | back to top

Salam. Hello.

Lama sangat tak bukak blog dan bukak blog orang lain dan komen blog orang lain. long story short, seminggu lebih masa hujung cuti family aku balik kampung, jalan-jalan, pergi rumah mak sedara, pergi cameron, so dekat kampung dan tempat-tempat tu semua konfem tak ada internet kan. lepas puas berjalan-jalan, sampai rumah sendiri sibuk packing barang sebab besoknya nak bertolak balik usm. So, memang tak adala bukak blog sendiri, blog orang. Pastu sampai usm sibuk pi kenduri room mate aku punya abang dengan ehsan Ilham ‘sekeluarga’ menumpangkan kereta. kekeke

Sekarang dekat uni kelas dah start, selasa, rabu, khamis kelas start pukul 8. isnin, khamis habis pukul7 sebab ko-k. selasa, rabu kelas bahasa cina habis pukul 6. tengah-tengah memang tak ada kosong kecuali 1-2. Haha. okay la. senior 4th year kelas sampai malam kul10 hari-hari. time lab jela kalau nak kosng pun. (in case time tu kalau tak ada lab) khamis, pagi petang lab. bayangkan time turn aku ada lab pagi petang, pengsan. haha. Oh, sedikit sedih sebenarnya. Aku nak daftar Japanese I tapi jadual clash. down sehari aku masa sibuk daftar subjek hari tu.

Malas nak cakap banyak. cuma nak bagi blog ni tak ada la berhabuk biar la tak ramai orang nak baca pun, aku yang sakit mata tengok tak berhapdet. So, this is a goodbye. ceh! macam nak pergi mana je. Macam nak tinggal terus je blog ni. Hahah.

IMAG0884  IMAG0881

IMAG0860  IMAG0891

Oh ya. 26/12 hari tu 7th anniversary TVXQ. So, ini aku copy paste je apa yang aku tulis kat blog aku yang lain. (banyaknya blog. update tak. blog tu aku tulis fanfic sebenarnya. tak ada la fanfic sangat. lebih pada cerita online sebenarnya.)


Dear All-YunJaeSuChunMin,

Happy 7th anniversary to TVXQ. Whenever I say TVXQ, it means five. Forever. I may not a dedicated fan who will spend her day and night trending your name on twitter, being admin of fan-base accounts, take part in forum discussion or buying all of your albums, singles and merchandises, because I'm merely a little girl who has nothing. Neither time nor money. The only thing that I can promise is, no matter who you are, JYJ or HoMin, my bias or not, and no matter where I stand, who I'll be, I'll listen to you forever. Can I say, my music is my life..? lol. and believe me, you're my melody. Melody is a part of music, ain't it? And yeah, what else (money is not counted here, love too. yes bcoz we know everyone loves money and people need love) could bring happiness to a singer or musician except knowing the fact that there is someone in this world appreciates his pieces?^^


And yeah, the same goes with NEWS too. Your Never Ending Wonderful Story will never fade, at least from my memories. :)


To myself, readers, TVXQ, NEWS, and anyone who happen to stumble across this blog, No matter where you stand, or how hard it can be, always believe, tomorrow will definitely comes. Brings hope. God always with us. Kanarazu asuwa kuru kara.


With love,

Me ^^

-261210-

Close up of the couple -cough cough- xD<br />-Domi

credit pic: Changminfactstumblr

credit pic: allkpop

And ohh, by the way, both JYJ and HoMin (sory, i’m not used to call them ‘tvxq’ sebab janggal je sebut. tvxq 5 bukan 2.) akan buat comeback on Jan 2011. Sebenarnya JYJ tu tak ada la comback sangat sebab dia orang memang dah release album debut, concert semua. Tapi, dia orang kan macam kena banned dekat stesen tv, radio korea, tapi Jan nanti akan buat appearance dekat SBS dengan release korean album. Kira macam comeback jugak la kan? sebab dah lama tak keluar tv. haha. So, kiranya, lima-lima orang akan muncul pada Jan nanti. So, kiranya tak ada la satu muncul, satu lagi senyap. lima-lima muncul. cuma orang yang rajin beli album mesti rasa nak pengsan. haha.

Okay lah. macam dah tak ada motif. real goodbye. bye bye!

2 comments
If, if…
Written at Wednesday, December 15, 2010 | back to top

Do you have a song that you’ll listen to whenever you sad or whenever you cry? I do. It has to be you by yesung. The reason why I love Cinderella Sister; because it is not merely a drama to me…

 

 

 

 

If…if I’m a Gumiho, it would be raining here…

the reason why I love long hair is; it could hide my tears…

and its start raining here, am i really a Gumiho?

2 comments
Entry lari cerita | Pembunuhan apekah?
Written at | back to top

 

Assalamualaikum~!

Counting days untuk balik USM semula. Omo! rasanya macam kena bukak semula buku pharmacotherapy sikit-sikit supaya tak blur bila naik nanti. Ada dua subjek yang macam ni sem depan. Central Nervous System dengan Gastrointestinal System. Rasa macam lama je cuti, tapi tiba-tiba, eh? dah nak kena balik Penang semula? Dah lama tak menyesakkan kepala dengan lab report. haha.

Lagi last week pergi majlis tunang sepupu. Wah, dua sepupu aku dah tunang. Eh, kejap. bukan dua, tapi tiga. Time tunang dengan Kawin semua orang nampak makin cantikkan? haha. Sepanjang majlis aku dengan adik aku yang form 5 seronok betul berborak. Tiba-tiba aje adik aku jadi sporting sikit. ajak aku borak pasal JAEJOONG. Jae. Joong. okay? Bukan ke selalu mendapat tentangan yang hebat contohnya mereka pasti akan berkata, “Eh, aku tak suka cakap dengan orang tak realistik macam kau.” Ah, realistik tak realistik. Dalam dunia fandom semua benda boleh jadi kenyataan. Bukan menyusahkan kau orang pun. Okay balik kat cerita asal. Tiba-tiba je si Una ni jadi sporting sikit. tapi, adik aku yang form 5 ni memang lebih sporting sikit nak compare dengan yang form 4. Adik aku yang form 4 selalu je cakap, “betul ke tu twitter jaejoong.” “dia pandai ke guna twitter?” “ada masa pulak dia main twitter-twitter ni.” atau “ntah-ntah orang lain menyamar tak pun pengurus dia ke.” GRR! kfotgkfgsdf!! ape kejadah pengurus dia pulak hari-hari nak update pasal Jaejoong, nak chat dengan si budak kecik Park Ji Bin and lain-lain bagi pihak jaejoong. siapa yang tak rasional sekarang? Lagi, Yang post gambar Jiji banyak-banyak, gambar private life, gambar pokok Christmas semua stalker atau paparazi la? Ha.Ha. Ingat kamu je ke yang pandai dan boleh bersocial networking? Artis pun manusia biasa jugak. Nak jugak menikmati hidup-hidup macam manusia normal. Nak jugak rasa ada social networking. Oh, artis Malaysia boleh ada social networking acc, tapi jaejoong seangkatan tak boleh? Banyak cakap sangat dengan aku, lepas tu tiba-tiba suruh aku cari twitter artis favourite kamu ye dongsaeng lepas tu unni la yang kena follow dia orang? Ceh!

Balik semula cerita asal kali kedua. Masa para orang tua sedang berbincang atau lebih tepat menjelaskan hal-hal terperinci tentang walimatul urus dan hal-hal yang berkaitan, adik aku yang form 5 (Una) cakap macam ni:

“Aku tengah bayangkan macam mana majlis tunang kau dengan Jaejoong nanti. Mesti ramai-ramai datang pakai hanbok, lepas tu kau kena bawak juru bahasa sebab sorang pun sepatah haram tak paham apa wakil yang datang tu cakap. Lepas tu barang hantaran tak ada sirih, bunga-bunga, kek apa semua tu, semua tujuh dulang tu penuh DVD concert, cerita, dokumentari, CD album, single, Photobook TVXQ dengan JYJ. Sebab benda tu je yang kau nak. kan kan?”

HAHAHA. memang masa tu aku terus tutup mulut dengan tangan rapat-rapat supaya tak ketawa setengah mati macam selalu. Tak adalah aku terfikir sampai macam tu sekalikan? giler lawak adik aku  berfikir 10 tahun kehadapan. Kahkahkah.

IMAG0643

Aku tak ada dalam gambar sebab dah jadi jurugambar amatur. Kurang bijak lupa bukak flash jadi gambar terhasil nampak mendung je dan klasik di bawah panas mentari terik.

IMAG0654 IMAG0648

Yang ini si adik aku yang form 5 dengan form 4. Sibuk bercamwhoring dengan cell phone aku. penuh gambar dia orang je.

 

 

Okay cukup. Kembali ke dunia realiti. Bila pergi majlis macam ni, aku cuma terfikir, wahhh cepatnya masa berlalu. Orang-orang yang pernah main dengan aku masa kecik-kecik dulu semuanya dah nak kawin. Even my bestie si Fatma tu pun dah serius fikir pasal kawin. Setiap kali borak dengan dia kat telefon, itu aje yang dia nak cakap. Aku macam biasa la. tetap jadi pendengar setia dia. Macam yang dia selalu kata kat aku, “Awak pendengar yang baik.” Haha. Saya rindu awak la Fatma. Kenapa aku tak pernah terlintas nak fikir benda-benda ni secara serius lagi ek? Walau pun tahun depan nak masuk 21, I feel like, I’m still a teenager. Still in my teen age biar pun sekarang dah 20s. Masih rasa macam kanak-kanak yang fikir nak seronok dan tak sukakan sesuatu yang serius serta menuntut tanggungjawab yang besar. Harharhar. Eh, macam sama dengan apa yang Junsu cakap beberapa tahun yang lepas la. Aha! see! ketidakmatangan disitu. Semua benda masih nak kait dengan penyanyi kegemaran. Kahkahkah.

 

Okaylah, cukup la tu lepas gian bercakap sorang-sorang. haha. eh kejap ada lagi. Malam sebelum pergi majlis tunang tu aku mimpi Jae Joong okay. Ini kali pertama mimpi Jae Joong. Masalah dia bukan la mimpi yang yang sweet-honey-bunny-lovey-dovey-blablabla, tapi mimpi yang scary. Ada ke patut mimpi JAE JOONG JADI PEMBUNUH? sunguh tidak cool okay tidak cool. Wae? Nandayo? What the heck?? Bukanlah dia bunuh aku, tapi bunuh semua sekali ahli TVXQ. Depan mata aku. Gila scary tikam orang pakai pisau. Aku dah tak ingat detail sangat, sebab aku memang jenis senang lupa mimpi, bangun tido terus lupa. Yang aku ingat Jaejoong bawak aku pergi satu tempat, lepas tu bunuh Changmin. yang ini aku ingat dia tikam Changmin. Okay aku tau la mereka soulfighter tapi tak cool langsung kalau kau mimpi dia orang berbunuhan. Itu bukanlah satu pembulian yanng comel okay. Itu jenayah. Lepas tu Jaejoong bawak aku pergi tempat lain cari member yang lain, bunuh dia orang semua. semua kat tempat berbeza. Aku rasa mimpi tu tak ada bercakap kut. yang aku ingat cuma Jaejong tarik tangan aku heret ke hulu ke hilir teman dia pergi bunuh orang. OHH SUNGGUH TIDAK COOL UNTUK KALI KE BERAPA ENTAH. kalau heret aku ke hulu ke hilir teman jalan-jalan dekat Han River, sweet la kan? Ini teman pergi bunuh orang. Sungguh adegan dating yang cukup extreme. Kahkahkah. Aku pun tak tau pasal apa tiba-tiba mimpi bukan-bukan. Aku bukannya jenis selalu mimpi. Biasanya aku mimpi benda terakhir aku fikir, atau aku buat, atau aku tengok.Tak ingat apa aku buat malam tu. Yang aku ingat cuma aku tidur awal sebab esoknya kan nak pergi tunang sepupu aku. Rasanya aku tengok Sungkyunkwan kut. Tapi apa kena mengena? Eh, orang kata kalau mimpi, roh kita memang jumpa dengan roh orang yang kita mimpi tu. Wah! Jauhnya roh aku merayau sampai ke rumah Jaejoong. hahaha. Aku tau itu semua mitos.

 

207113370

Minnie: Ohh! Ada hati nak bunuh aku?? Nah,rasakan!(ini ayat standard adik lelaki aku time belasa kakak-kakak dia. Pengaruh kamen rider dekat kanak-kanak sangat dasyat bukan? )

a2bf6db1676190_full 

Muka macam ni layak ke nak jadi pembunuh? Orang yang nak kena bunuh pun tak sampai hati nak lari selamatkan diri. hahaha.

Okaylah. Bye bye! Annyong~!

Ijou, Nurul deshita!

2 comments
...
Written at Friday, December 10, 2010 | back to top


Somehow I wonder, people never know me because I never show nor let them in into my world or they just never try to learn who exactly am I? Parents. Family. Friends. Strangers. hmmm...
2 comments
Iyalah… Nanti aku jadi lebih normal.
Written at | back to top

 

Anyeonghaseyo~!

Hey, percaya tak kalau aku cakap aku baru lepas cakap dengan Changmin? Hahaha.

199

Tadi tengah lepak-lepak dengan adik sambil belek-belek video-video lama dalam laptop aku, tiba-tiba ada orang call. Rupanya orang Telekom yang buat survey pasal perkhidmatan streamyx. Survey guna telefon. Masa mula-mula dengar orang tu panggil cik Nurul Hidayah ke ni, biasala aku kalau tak blur sehari memang bukan Nurul namanya tu. Lagi-lagi kalau kat telefon. Confirm memang selalu blur dan selalu buat orang lain salah faham kat telefon, terutama ayahanda tercinta. Ahh, tak kisahlah kan, tapi pointnya nak cakap, suara orang tu macam Changmin lah. ITU YANG SEBENARNYA BUAT AKU BLUR -_____- HAHAHA. Serious aku macam berfikir sekejap sebab tu jadi absent minded sekejap sebab sibuk dengar suara orang tu betul ke macam Changmin atau aku yang salah dengar, jadi aku tak fokus dekat apa yang orang tu cakap. Jadi, kesimpulannya, aku rasa suara tu ada la sama sikit-sikit je, tapi cara dia cakap macam Changmin kut. Tapi malangnya Survey yang sepatutnya 30 minit tu, tu berakhir dalam masa 5 minit. sebab lepas tengok alamat aku johor, dia kata quota untuk johor dah penuh. Kalau tak, boleh dengar suara ala-ala Changmin secara live lama-lama. Kahkahkah. Lepas letak je phone, adik aku terus tanya macam-macam.

Adik: Siapa tu?

Aku: orang survey. Eh, suara dia macam Changmin la.

Adik: Patut la kau macam baik je cakap.

Aku: Eh, mana ada. Dah orang survey tak kan aku nak marah-marah. Esok-esok kalau aku buat survey nanti orang balas balik macam tu kang.

Adik: Alah, kau tu semua nak sama dengan artis yang kau suka.

Aku: Eh, aku tak tipu. Hmm, aku baru lepas dengar lagu Somebody to Love dengan tengok video part Changmin cakap-cakap, mesti la aku ingat.

Adik: Ah, nampak sangat. Kau tu kebetulan je baru lepas tengok video, dengar suara Changmin, sebab tu semua orang pun kau dengar macam Changmin. Kau tu memang selalu macam tu.

Aku: Yelah. grr!

Aku teringat masa aku cakap dengan adik aku aku nampak orang muka macam Miura Haruma, dia tak percaya. siap kata “alah ntah-ntah kau tu baru tengok cerita apa ntah agaknya ada Miura Haruma berlakon terus semua kau nampak macam dia. Ini Malaysia la. Malaysia.” Lepas tu masa  zaman aku belajar kereta, aku cakap kat adik aku, budak yang belajar kereta dengan aku suara dia ala-ala Tego, lepas tu adik aku yang sorang lagi kata, “Alah engkau tu masa belajar kereta pun telinga kau tu tersumbat dengan mp4. lepas tu bukak kuat-kuat, lepas tu time budak tu cakap dengan kau mesti telinga kau tengah dengar suara Tego, terus kau ingat suara budak tu macam Tego, padahal entah-entah lain giler.”  Grr! Geram aku. Abes tu apasal time mp4 aku pusing lagu Loving You suara budak tu tak berubah jadi suara Jae? hmpph. -____- tension kalau cakap dengan adik-adik aku mesti macam tu je jawapan dia orang. Selalu je kata kat aku, “tolong jadi normal sikit boleh tak? cerita pasal dunia yang nyata.” Dah unni bukan macam kamu semua ada macam-macam gossip ke boyfriend, adik angkat, abang angkat, nak cerita. Dia orang je yang unni tau. Kang cerita pasal ubat-ubat tak faham pulak. haih. T___T

okaylah, Annyeong~!

2 comments
insomnia
Written at Monday, December 6, 2010 | back to top



kalau tengok lama-lama.
4 comments
The man who can’t get married, will it able to catch my interest?
Written at Sunday, December 5, 2010 | back to top

Hey Mr. doctor in charge, please prescribes me something to overcome this problem. Ini adalah apa yang kita panggil withdrawal syndrome. As I said before, I like Jae Shin in SKKS, seriously this namja (man) who came out of nowhere suddenly caught my attention. YOO AH IN, new addiction huh? It’s not addiction la, but looks like one. Okay I admit, I’ve been digging out some of his dramas and movies these pass few days. Now I’m watching The Man Who Can’t Get Married, a 2009 drama. Yoo Ah In played as a young designer working under a 40 years old, excellent architect who still doesn’t want to get married .

It supposed to be a comedy drama I guess, but unfortunately up until now, this drama failed to catch my interest. (I’ve watched 4 episodes). Since I’m watching it online, it is impossible for me to skip some part. You know, after all of your hard work (?) streaming it, how can you skip the video like it just a small matter? huh. I hate streaming video for nothing. Pheww. I think, I’ll just continue to watch this drama since I’ve started it. Well, it can’t be help I guess. It’s not a bad drama, however I don’t think it’s a good one. Mediocre, maybe?

Yes, it still can makes you giggles and a little bit squeal (squealing part: this drama doesn’t work for me.) but don’t expect it will bring you to the point of giving you soo much enjoyable moments and great impact on you. Maybe because of the flat characters and plot, so, nothing will get you feel ‘thump thump’ or stimulates your scientist instinct because nothing to be curious. Obviously I’m going to endure it because of Yoo Ah In and Kim So Eun are there, even though they are not lead characters. Well, I’ve only watched it until episode 4 , who knows if the drama plot and it characters will change drastically.

hwc

Jung Yoo Jin: I want to go to amusement park anyway. It’s great.

Park Hyun Kyu: If only he gave it to me, so I could appear more gentlemanly.

Jung Yoo Jin: They are free tickets, why would you appear gentlemanly? Where and when we should meet on sunday?

Park Hyun Kyu: Yah. What we are?

Jung Yoo Jin: What do you mean?

Park Hyun Kyu: It’s doesn’t seem like we have a chance at being lovers, but we’re slowly become friends. In your eyes, am I a man or just something that entertains you when you’re bored?

Jung Yoo Jin: I’m not sure.

Park Hyun Kyu: The thing that I hate most is uncertain relationship, so clarify it. Pick one out of these two. I will change my attitude because of your decision as well.

Jung Yoo Jin How will you change your attitude?

Park Hyun Kyu: If in your eyes, I am a man… than I will pick you up at your house on Sunday.

Jung Yoo Jin: Then, if you’re just entertainment when I’m bored… we meet at the entrance of the amusement park.

Park Hyun Kyu: I have to think about that too. I don’t want to waste my golden years of youth… on someone whom I don’t see as a woman and spending time with because I’m bored.

Jung Yoo Jin: Oh, it’s this way.

Park Hyun Kyu: So, make a decision.

Jung Yoo Jin: Sunday, do you want to come pick me up at my house?

PArk Hyun Kyu: The from sunday onward, you’re my girlfriend.

Ohhh I like the way Hyun Kyu ajak Yoo Jin dating. Simple and cute. Not too cheesy to the point you’ll get bored or feel awkward. More relevant and practical in real life. Ohhh Yoo Ah In~ You’re soooo cute here! But your spec annoyed me la. Dia sembunyikan mata comel kamu yang bila kamu senyum, mata kamu pun ikut senyum, jadi sepet nampak macam segaris aje. haha.

Labels:

6 comments
Lee Seon Joon teaching JaeSu XD
Written at Friday, December 3, 2010 | back to top

 

fan art lee seon joon teaching JaeSu

credit: pic source: Tohosomnia twiiter

Hahahaha. I love this. Lee Seon Joon teaching JaeSu. LOL XD. never paid attention in class. Totally forgot his Jiji. Staring at his blackberry screen all day long, occupied himself with twitter. such an addict. Well, he is. And the other one, 100% lost in his own world whenever Tigger is around. LOL, Poor you Lee Seon Joon. These two naughty slackers, no one can stop them I guess. Haha.

 

2010 Japanese drama-Beautiful Love played by Yoochun and Omasa Aya. Ost (kimi ga ireba) is sung by Junsu. 12 episode 10 minutes drama aired on BeeTV-a mobile phone only channel. (Possibility to get the video is low, I think. sigh.)

Junsu-ya, everyone has played/will play in drama [I mean a real drama, not idol group drama]. When will your turn? Yunho with his Heading to the Ground, Jae with his Sunao ni Narenakute and Postman to Heaven, Yoochun’s Sungkyunkwan Scandal succeed in gaining viewers attention, Changmin’s Paradise Meadow will be aired next year, and you? why don’t you try? Oh i hope he will get one, someday. People know his superb vocal, now I wish to see his other sides too.

Labels: ,

5 comments
Recaps skks|bila giliran encik twitter monster pulak?
Written at | back to top

Hola~! Konbanwa~

Akhirnya berjaya habis tengok 20 episode Sungkyunkwan Scandal. Satu-satunya kdrama 2010 yang aku tengok betul-betul tanpa main tipu contohnya macam tengok ending dulu and skip beberapa part yang aku tak suka. haha. (tak termasuk Mary stayed out all night sebab masih airing). Well, out of semua kdrama 2010 yang aku tengok antaranya Oh My Lady, Cinderella Sister, Coffee House, My Girlfriend is a Gumiho, playful Kiss, Mary Stayed out all Night, Sungkyunkwan Scandal ni yang paling best. Mary Stayed out all Night masih airing tapi aku rasa tak dapat beat SKKS kut. at least for me.

The reason why aku suka SKKS,

#1) Cara script writer show penghargaan terhadap ilmu dengan santai. aku suka la dia orang quote Confucius punya words, quote apa yang di baca dari buku, jadi setiap patah yang keluar dari mulut setiap watak aku rasa enjoy je tengok dan buat aku berfikir apa yang dia orang cakap. Maknanya drama ni tak kosong.

#2) OST Best. Aku suka ost cerita ni. Selain JYJ- chajatda (found you) insert ost To You It's Separation, For Me It's Waiting-Jaejoong dengan Too Love-Junsu sangat best bagi aku. Okayla, aku bias. But hey, seronok apa tengok drama yang yang kau suka guna ost yang penyanyinya adalah suara yang kau suka. Kau dapat dua. Satu, enjoy the drama. Dua, enjoy the music. Kan aku pernah cakap, Junsu ada vokal yang best dan of course Jaejoong punya rainbow voice, aku dah approve dulu sebelum kenal dia. So, combination of dua suara yang kau suka dalam satu drama, its called heaven, isn’t it? Tambah lagi lagu chajatda selalu guna part Jaejoong. Double heaven.

#3) Kisah cinta dia tak berat sangat sampai rasa bosan dan menyampah dan watak jahat dalam ni macam Head student-Ha In Soo buat jahat pun tahu pasal maruah. Tak adalah buat jahat macam pengecut. kecualila pengikut-pengikut dia.

#4) Kisah family, friendship, politic and love yang di blend dengan seimbang. tak bosan.

skks5 skks6

Kim Yoon Shik: You Know I would Succeed?

Lee Seon Jeon: Of course. With me, Lee Seon Joon, getting involved, have you ever seen anything unfulfilled? The man who caught the country’s best replacement test taker and let him enroll in Sungkyunkwan is me. Have you forgotten it already?

Scene yang ni buat aku teringat sesuatu.

pk2 pk1

Baek Seung Jo: We have to win after a week. You get it?

Oh Ha Ni: Is that possible?

Baek Seung Jo: Allowing me in one week time to pull up your grades and get into the top 50, where did that courage go?

Lee Seon Joon adalah Baek Seung Jo (Playful Kiss) Joseon era. Dua-dua perangai sama. Brilliant-over confident Namja (lelaki) yang lahir dalam keluarga mewah yang tak pernah rasa susah, jadi kalau cakap dia aja yang betul thus tak ada kawan sebab tak ada siapa pun yang boleh tahan kawan dengan orang macam ni. Bosan. Ohh dua-dua pun kuat cemburu. Cuma Lee seon Joon ni adalah emosi/perasaan sikit nak banding dengan Baek Seung Jo.

skks12 skks13 .

skks10 skks11

Paling aku suka, friendship antara Gu Yong Ha dengan Moon Jae Shin. Start dari ini, aku mula rasa watak Gu Yong ha is really something. Bukan sekadar watak playboy yang kerjanya usik orang sana sini.

skks7 skks8

Moon Jae Shin: i don’t want to talk to anyone, so don’t mess with me. You have the book open to say “get lost!”

Kim Yoon Shik: I’m reading it because it fun.

Moon Jae Shin: if you keep saying obvious lies, it will become habit.

Dialog yang paling aku suka. Beriya aku gelak dekat sini sebab bukak buku dan pura-pura baca adalah cara aku nak suruh orang lain-sila blah aku tak ada mood nak bercakap sekarang. aku buat ni masa zaman sekolah. masa tu tak ada mp3 ke walkman ke apa nak tutup telinga untuk ignore orang lain. Serious cara ni memang berkesan. Dan kalau sekarang, dengan adanya mp3, meningkatkan lagi keberkesanan cara ni. haha.

Antara 3 orang ni, Lee Seon Joon, Gu Yong Ha dan Moon Jae Shin, aku lebih suka Moon Jae Shin. It’s natural aku rasa, yang aku akan suka watak guardian angel, contohnya macam watak Choi Han Seong (coffee Prince), Yoon Ji Hoo (Boys over Flower) and Kang Shin Woo (You’re Beautiful). Tapi watak Moon Jae Shin ni a little bit different sebab dia tak approach pun watak perempuan utama walaupun dia suka perempuan ni. Dia cuma sekadar ambil berat dan jaga watak heroin yang cukup buat penonton tahu yang dia memang suka watak heroin tanpa perlu express perasaan suka tu dengan terlalu jelas. Aku lebih suka script macam ni sebab sekurang-kurangnya aku tak perlu tengok watak guardian Angel in pain.

And yes, Aku suka every words yang keluar dari mulut Moon Jae Shin, He is a man who never speak unnecessarily. Jadi setiap sindiran yang keluar dari mulut dia tak kosong, tak menyakitkan hati, tak terlalu keras dan tak terlalu tegas. I like the way he said “it will become habit.” Ini antara sebab kenapa aku lebih suka watak Moon Jae Shin berbanding Lee Seon Joon yang lebih keras, tegas dan direct tanpa fikir keadaan orang lain. well, cerita ni pun basically nak cerita pasal Lee Seon Joon dan bagaimana dia nak ubah perangai all perfect dia jadi lebih bersifat human being. So, it’s natural kalau penulis script bina character dia macam tu.

skks14 skks4

So, drama ni, out of 10 boleh dapat 9 dari aku. 0.5 hilang sebab episod 17-20 cerita ni jadi sedikit bosan dekat sesetengah part Lee Seon Joon dengan Kim Yoon Shik. makin cheesy pulak Lee Soon Joon sejak dia tau Kim Yoon Shik adalah perempuan. Macam out of place je bila Lee Seon Joon try jadi romantic. kahkah. 0.5 hilang dekat watak adik Ha In Soo, anak Minister of War yang agak merimaskan dengan air mata. Heh. Tak suka la tengok perempuan guna air mata untuk beli hati lelaki. Kalau nangis yang sebab nak nangis semula jadi tanpa intention untuk dapat kesian orang lain tak kisah la. itu kes lain. Tapi, at least dia watak annoying yang masih boleh di endure sebab sekurang-kurangnya dia tak pernah guna cara jahat untuk dapatkan watak lelaki utama.

Selain tu, Yoo chun a bit stiff dalam drama ni pada awal. Sama ada mungkin sebab character Lee Seon joon memang seorang yang tak ada perasaan pada awalnya, so nampak stiff atau memang dia kaku. But as an idol singer transform jadi actor, he did his job well. This is much better dari zaman dulu-dulu dbsk punya drama contoh macam dangerous love, vacation etc etc. so, chukkha he~ Dan lagi, watak yang paling aku respect adalah Professor Jung. He is a great man. He deserve to be called Professor. Professor Jung buat aku teringat Professor Lupin, my favourite Professor in Hogwarts.

skks3 skks2

And lastly, aku suka ending dia. Gu Yong Ha tetap Gu Yong Ha. That’s what I want. Biar pun rahsia family dan keturunan dia orang ramai tahu, but he still Yeorim Gu Yong Ha, till the very end. Moon Jae Shin dengan skill ninja, memanah and main pedang dia, in stead of continue jadi Hong Byuk Seo (the red messenger), dia dah jadi pegawai kerajaan yang tangkap penjenayah and of course dia jauh lagi hebat dari pegawai yang kejar dia masa dia jadi penjenayah yang sangat dikehendaki dulu. Mula-mula aku ingat dia kekal lagi jadi Hong Byuk Seo (penjenayah yang sebar kertas colour merah tulis ugutan pasal Geum Deung Ji Sa and rahsia jahat menteri dekat rakyat dan ugut menteri) tapi tukar guna kertas biru, rupanya Sungkyunkwan Scholar tiru cara dia jadi Cheong Byuk Seo (The Blue Messenger) pulak. Nampaknya perbuatan jenayah sebar kertas-kertas ugutan macam tu yang selama ni Moon jae Shin je buat, dah jadi trend dan berleluasa pulak eh. haha. Dan aku still suka ayat yang keluar dari mulut dia.

This Kind of rotten writing, if you keep at it, it’ll become a habit.

What has Sungkyunkwan been teaching these kids lately? I haven’t seen any well-written notes.

Well, Moon jae Shin adalah orang yang hebat dalam tulisan classic dan sastera, dan semua buku dekat library dia dah baca masa zaman belajar dekat Sungkyunkwan dulu. Sekurang-kurangnya masa dia jadi Hong Byuk Seo dulu, tak adalah dia malukan diri sendiri dengan tulisan yang teruk, Chinese character and stroke yang salah.

skks1

Kim Yoon Shik dengan Lee Seon Joon dah kahwin dan dua-dua jadi Professor dekat Sungkyunkwan. Kim Yoon Shik ajar subject Professor Jung, subject Analects. Mungkin masa ni, perbezaan antara perempuan dengan lelaki dalam hal menuntut ilmu dah tak ada. Sebab tu la The blue Messenger yang Moon Jae Shin tangkap tu Sungkyunkwan Scholar perempuan. tapi perempuan mungkin masih tetap tak dibenarkan jadi pegawai kerajaan. Seperti mana idea dan pemikiran Professor Jung yang percaya fahaman barat perempuan dengan lelaki, miskin atau kaya semua lahir serupa tak ada beza dan berhak untuk menuntut dan menghayati ilmu. Tapi dia masih lagi rasa perempuan tetap tak mampu untuk jadi pegawai kerajaan. mungkin sebab tu Kim Yoon Shik jadi Professor Sungkyunkwan tak serve kerajaan seperti mana yang raja nak masa mula-mula raja pilih dan arahkan dia dengan Lee Seon Joon masuk Sungkyunkwan. and aku rasa ini ending yang baik. Lebih baik Kim Yoon Shik jadi Professor Sungkyunkwan macam mendiang ayah dia dari berkhidmat as pegawai kerajaan. Sekurang-kurangnya ending yang macam ni lebih menunjukkan impian ayah Kim Yoon Shik Professor Kim Seung Hun yang nak create dunia baru yang boleh capai impian anak perempuan dia yang gifted untuk belajar dan memahami ilmu tercapai.

Ohh~! dekat scene ni, buat pertama kali aku nak tengok yoochun lama-lama untuk beberapa minit sebab ada misai dengan janggut sikit-sikit tu nampak makin kacaklah. haha.

Jae’s To You It’s Separation, For Me It’s Waiting. Lagu ni sangat touching dan best tapi malam concert tu suara Jae tak sampai la untuk part high note. Sejuk sangat mungkin. Well, tak kisahlah. he’s always the best.

Other than the empty spot that is yours, Everything else is in its place
My heart must be broken because it can’t comprehend that I’ve let you go
All my love is now in vain
I’m letting you go like this but to me, this is the beginning of a wait
Don’t leave, my love, I won’t be able to see you ever again
You are still in my heart

Don’t leave, my love, I won’t be able to see you ever again
At any place or time, whenever you are tired and worn out, please return to me
You have to be happy, my love, until that day, until we become eternal
If you forget me and erase me without a trace…

Junsu’s Too Love. lagu ballad yang best. and of course vocal Junsu tak pernah mengecewakan. sekurang-kurangnya aku.

Oh mereka berdua Yoo Ah In (Moon Jae Shin), Song Joon Ki (Gu Yong Ha) jugak di spot menghadiri JYJ Seoul Concert masa first day 27/11 hari tu.

8pi0.jpg

[pis source: mjjeje twitter]

Dan awak yang berkaca mata hitam, bila pulak awak nak ikut kawan sebelah awak tu berlakon dalam historical/period drama. jadilah samurai ke swordsman ke, knight in shining amour ke, yang penting jadi watak utama hero yang main pedang, anak panah, lompat-lompat. Kalau jadi hero kedua atau guardian angel pun tak apa. Saya tetap pilih awak. Yang penting mainlah pedang dan jangan jadi watak jahat sudahlah. Tak sampai hati saya nak tengok. ehh malam ni encik twitter monster saya ni senyap pulak eh. sibuk eh.

p/s: kalau tengok historical/period drama ni satu kelebihan dia, pelacur pun pakai elok ek, lagi tertutup dari baju kebaya or baju kurung yang jarang. tak ada seksi-seksi macam orang biasa zaman sekarang.

Labels: , ,

4 comments
Harry Potter VS Sungkunkwan Scandal
Written at Wednesday, December 1, 2010 | back to top

skks

ohhh Gu Yong Ha, why you're soooo naughty and cute? neomu neomu neomu neomu neomu gwiyeop-da. rasa nak tumbuk-tumbuk je. kahkah.

In stead of going out with my uncle and sisters for a movie, I’m here in my room rolling on my bed, LMAO watching these boys.

Harry Potter vs Sungkyunkwan Scandal

Sorry la dongsaeng, unni tak ada mood nak keluar pergi tengok wayang dengan kamu semua sebab LOL-ing dalam bilik sorang-sorang tengok cerita ni jauh lagi best. Harry Potter? oh tak mengapa. Dah tau apa ending sebenar, so, itu lain kali boleh tengok. Balik bawak la candy ke chocolate ke apa-apa makanan yang best ye. haha

Between naughty-cute playboy-Gu Yong Ha, hot tempered-caring protector-Moon Jae Shin, brilliant-manly the perfect Baek Seung Jo of Jeoson era-Lee Soon Joon, Ohh~ I can’t decide who should I root for. Omo!

Labels:

7 comments