Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Marry Stayed Out All Night episode 4
Marry Stayed Out All night episode 3
Wae Wae…? ottokajo,? T____T
oha~! RRB
Acute Ryeonal Syndrome
random.
Pengsan
padan muka part 2
padan muka
twitter twitter twitter

Click!

> comments
People do change eh,
Written at Wednesday, November 24, 2010 | back to top

 

Salam.

I’m not in a good mood now. but I’m not emo all. Hmm, tak tau la. Mungkin lebih kepada tak ada mood. tak ada perasaan. not in hyper state. down pun bukan. hmm, cuma perasaan yang macam ni –mahu berguling atas katil sambil dengar mp4 sepanjang hari tanpa buat apa. huh. Mungkin perasaan ni datang bila dah 3 atau 4 kali aku punya download (file yang sama) failed. dan hari ni failed lagi sebab adik aku yang 6 tahun pergi tutup plug internet TT. Lama-lama aku dah tak ada mood nak download, semua rasa exited,hyper dah hilang. Dah jadi neutral. huh. Aku nak tengok Sungkyungkwan Skandal. Dah lama unni planning nak tengok cerita ini, siap fikir tak apa stress exam lepas exam boleh tengok Sungkyungkwan Skandal dengan Mary, kamu tahu wahai adik?

jaejoong

hmm, sekarang tengah randomly belek benda yang ada dalam laptop ni terjumpa gambar ni sekeping. ah, dah masuk dalam folder lama-lama dulu. Dan teringat, ahh~ bukan ke gambar ni yang aku guna as profile pic dekat YM masa mula-mula guna YM lebih kurang 2 tahun lepas. Kim Jae Joong. Iye dulu masa sekolah, aku tau friendster je. Masuk universiti baru kenal YM dengan facebook segala. Hmm, dulu masa matrik sebelum pandai download-download guna internet, laptop pun tak ada, rumah pun belum ada internet, aku selalu dengar lagu korea ambil dari kawan aku letak dalam mp4 (dah rosak pun mp4 ni). Tapi biasanya yang dia ada stock ost cerita la. Aku tak pernah kesah siapa yang nyanyi asalkan lagunya sedap. Well, itu kut macam mana aku belajar dengar lagu korea. Then masa mula-mula nak belajar download-download ni aku randomly cari lagu korea, ada la lagu DBSK sebijik dua tersangkut. Lagu Will You be My Girlfriend? dengan My Little Princess. Dua lagu ni memang tarik perhatian kut, sebab lagu ballad. Well, aku memang peminat lagu slow agaknya. (hmm, kalau upbeat song aku cepat bosan)

Mula-mula tak pernah terfikir nak kenal ini suara siapa, dan inu suara siapa (sebab group kan.) Lepas tu masa cari lagu lain dbsk, baru kenal muka penyanyinya. Masa tu aku macam -ahh~! dia adalah yang nyanyi Timeless- bila nampak Junsu (timeless tu kawan matrik aku yang bagi. Pakai email kut. masa tu aku masih dengar lagu ost je, tak kenal group kpop) Hmm, lepas tu nampak gambar kat atas ni. expressi muka dia macam misteri. dan dan terus pergi buat profile picture YM. haha. Masa tu aku fikir, “peminat dia ramai, hmm, siapa la aku. suara dia ke yang sedap dalam group ni?” Aku rasa aku pernah cakap dengan housemates aku lelaki ni hensem tapi tak ada sorang pun layan. (Kalau aku cakap dengan dia orang suara group ni best mesti dia orang lagi tak layan jadi aku cakap benda yang boleh dinampak dengan mata.) Ada tu, siap google depan aku kata tak hensem. uwahhh~kah kah. kesian kan? akulah yang kesian. Terasa macam tak ada taste langsung. Haha, Masa tu belum ada budak rumah aku dilanda kpop. Pastu lama-lama aku dah lupa lelaki ni. Dan aku masih tak kenal suara dia. Yang aku tau suara group ni best dekat telinga aku. Dan aku pasti suara Junsu antara yang best antara dia orang. suara orang lain, aku tak kenal. Aku pun tak pernah tengok video-video dia orang. Masa ni tak pandai tengok MV/variety show kat Youtube. Pandai tengok cerita je. Naive kan aku? Kahkah.

Then, of course aku adalah fast learner, lagi-lagi benda-benda yang kurang berfaedah ni lagi la laju. Mula la aku belajar pasal group lain. dari kpop melarat ke jpop ke jrock, dari satu group ke satu group ke satu group, sampailah stick dekat Arashi, lepas tu bertukar ke NEWS. Masa ni aku dah cerdik sikit. Tak adala berfikiran , “dia orang ramai fan, aku ni siapa je nak minat-minat dia orang” macam mula-mula aku kenal lelaki kat atas tu. Masa ni aku dah pandai cari kawan-kawan online yang satu league. Dan masa ni aku sangat-sangat suka bahasa jepun  (sampai sekarang) sampai semua group korea pun aku carik sama ada dia orang pernah record lagu bahasa jepun tak. (sebab tu suka SS501). Then, tertengok live performance lagu Loving You lelaki di atas bersama group membernya. Masa ni baru aku tau; ohh selama ni suara yang aku suka dengar tu suara lelaki di atas. Baru aku tau rupanya dia adalah lead vocalist. Sangat suka Loving you ni. Well, lagu ballad berbahasa jepun. (ballad dan bahasa jepun. dua-dua pun aku suka.) Penuh emosi. hmm, sukalah tengok penyanyi nyanyi penuh perasaan sampai berpeluh-peluh. Disebabkan dah tau suara siapa yang best tu, aku mula la rajin ikut cerita dia. Haha. Tapi mungkin sebab ada NEWS dan tak ada member yang nak borak pasal lelaki ni, so kurang la sikit tahap aktifnya. Tapi sekarang sangat seronok sebab boleh menyibuk-nyibuk kat twitter dia. Tapi, sedih kan dia orang disband. Dulu aku selalu fikir kalau kpop group yang paling berpengaruh adalah dbsk. tak pernah expect boleh jadi macam ni.

Oh, panjangkan cerita macam mana aku boleh suka dengan benda-benda ni sampai aku dah tak berapa nak kenal artis Malaysia. Haha. Well, sebenarnya aku cuma terfikir, masuk Universiti ni macam-macam aku blajar-secara self-learning. Dua tahun tu nampak macam sekejap, tapi sebenarnya lama kan? Aku wonder setahun dari sekarang macam mana pulak aku agaknya. Banyak lagi yang aku belajar, tapi aku malas la nak cerita pasal Pharmacy dalam blog ni. dan aku malas nak cerita banyak personal life aku A-Z kat sini. Satu je kut yang tak pernah berubah- aku suka lagu ballad. entah. aku tak suka bunyi yang bising sangat kut. sebab tulah aku suka berguling atas katil sambil dengar mp4. Nahh, itukan jauh dari kebisingan dan orang ramai. haha. lagu upbeat/rock/catchy aku dengar jugak tapi sekejap jela sukanya. Tak akan kekal dalam playlist aku. haha.

*************

Petang tadi main kancil ayah setelah beberapa kali di suruh. Well, ini cuti panjang pertama sebagai seorang pemegang lesen. Bawak auto senang ek. huhu. tapi aku malas. bosan ah drive ni. Kata adik aku, “macam ni nak bawak estima? suruh bawak kancil pun malas.ayah tak akan bagi”

Oh ya, adik aku yang bawah aku tengah SPM. Do Your Best. Well, nak bagi nasihat banyak-banyak aku pun bukan budak rajin sangat. tidur sikit punya awal, balik prep dah tumbang, stay up memang jarang, kalau aku ada kat bilik prep asrama,stay up tu maknanya aku tak siap homework. Kat prep petang tdur. Prep malam borak. nota malas buat. nota kaki, nota kecik lagi la. aku cuma suka baca buku je. ohh baru sedar aku tak pernah put any hard work masa nak spm. Hmm, patutlah tak pandai nak belajar secara hard bila masuk uni. Cuma satu je, sila belajar secara konsisten. biarlah sikit pun. Fokus dalam kelas. Ini pesanan untuk adik form 4 aku.

2 comments