Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

padan muka part 2
padan muka
twitter twitter twitter
study dekat sini best lah.
sila abaikan part 2
sila abaikan part 1.
나 어쩌지?
Gamelan | Sweet Potato Couple
Marry me!
privacy

Click!

> comments
Pengsan
Written at Monday, November 8, 2010 | back to top

Oh apa aku mintak semalam semoga soalan Titas keluar soalan yang boleh di jawab dengan hanya menggunakan otak yang kreatif memang diperkenankan. Tiba-tiba aku rasa buat penat aku menghafal segala nama dinasti dalam tamadun China sampai tertukar dengan nama pelakon Korea dengan nama watak dalam Cerita Taiwan hah tu dia lepas tu tiba-tiba dia tak tanya pun kronologi perkembangan tamadun cina tapi sibuk duk tanya teknologi cina eh baru perasan membebel tak cukup nafas okay titik. Aku tau tamadun cina buat kertas porcelin segala tapi aku nak mengarut apa sampai dua puluh markah. ini cerita sebelum masihi bukan tahun 2010 yang boleh lah aku nak merapik pasal ipad iphone smartphone segala. eh itu asal dari china ke? ah lantaklah. tapi aku tak jawab pun  yang tu aku jawab yang lagi satu pasal pandangan konfucius. Eh aku ingat lagi tau Dinasti yang wujud dalam tamadun cina. Zaman permulaaan/pembinaan: Dinasti Shang, dinasti Chou, dinasti Chin. zaman keagungan: dinasti Han, dinasti Sui, dinasti Tang. Zaman peralihan: Dinasti Song, Dinasti yuan, dinasti Ming, Dinasti Ching. pastu Zaman Moden dah masuk pada imperialism barat. Pastu apa berlaku dalam tamadun cina semua aku boleh cerita.

Tamadun India pun aku ingat segala zaman empayar dengan segala agama falsafah yang wujud berapa lama Siddharta Gautama Buddha tu betafakur sampai menemui pencahayaaan, berapa lama Mahavira bertafakur dalam hutan, lepas tu dengan ajaran ajivika semua aku ingat. Tapi masalah dia bukan itu yang keluar. Kah kah kah. Tak payah baca pun tak apa. Oh tamadun india tu keluarlah pasal reformasi agama dengan prinsip dalam Hindu, yang tamadun cina tu ada ke keluar pasal teknologi. cehs! Satu lagi pandangan konfucius yang aku jawab tu bukan aku ingat sangat pun. Lepas tu islam hadhari pun keluar tapi memerlukan daya kreativiti. Memang sungguh hebat aku berpolitik dalam paper titas tadi. Kalau nak mintak aku tolong support islam hadhari dan bagi rasionalnya boleh boleh meh jemput aku tapi dalam masa seminggu ni ajelah sebab lepas tu aku pun dah lupa semua. kah kah kah. Okay lah, sebenarnya aku cuma nak cakap titas aku tak payah study pun tak apa sebab baca tak masu jugak. *haha bajet macam baca banyak sangat padahal seciput je bacanya bising je lebih* Oh Tamadun mealyu paling aku fail sebab aku tak faham apa yang tulis dalam buku lepas tu keluar suruh terang kepercayaan ke apa nyah pada kurun ke berapa ntah. AKu pun tak tau kurun tu parameswara dah lahir belum. Sriivjaya dah ada ke? majapahit dah muncul ke? ke islam dah masuk? Pastu aku jawab yang lagi satu. tapi aku tak ingat apa soalan sebab itu pun aku tak tau nak jawab main mengarut je lebih.

oh ye aku rasa tukar titas jadi soalan subjective essay ni lebih dasyat dari objective macam dulu dulu kut. Maksud aku untuk mencapai tujuan titas diperkenalkan. kala uuntuk student of course la dasyat. Kalau soalan objective sekurang kurangnya cuma tak mencapai objective titas diperkenalkan tapi ramai dapat A, kalau soalan subjective bukan stakat tak capai objective tapi markah menjadi lebih subjective, err maksud aku lecturer kata dapat A baru bagus, tapi student kata kalau lulus pun dah kira bagus la tu. See subjective kan?

Eh apasal aku cerita pasal kertas soalan ni. Sebenarnya aku bukak live writer nak cakap ni je:

Angin sangat kuat dan scary buat rasa macam tengah naik Den-O.

itu aje. bai bai. oh esok cardiovascular system pulak. *pengsan*

2 comments