Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Marry Stayed Out All night episode 3
Wae Wae…? ottokajo,? T____T
oha~! RRB
Acute Ryeonal Syndrome
random.
Pengsan
padan muka part 2
padan muka
twitter twitter twitter
study dekat sini best lah.

Click!

> comments
Marry Stayed Out All Night episode 4
Written at Saturday, November 20, 2010 | back to top

Holla~!

Untitled1 Untitled2

KMK: Hey, are you writing novel or something?

Sambungan dari episode 3, lepas Mae-Ri jumpa dua dua husband dia, Jung-In dengan moo-kyul, Mae-Ri cepat cepat tarik moo-kyul suruh dia balik sebab takut rahsia pecah. Lepas tu siap suruh Moo-kyul tolak offer jung in untuk terlibat dalam drama. Macam macam andaian Mae-Ri bagi, semuanya macam fantasi drama. Merepek. Mae-Ri cuba cari alasan supaya Jung-In tak akan jumpa Moo-kyul lagi, tapi Jung-In tetap nak jugak moo-kyul terlibat untuk music dalam drama syarikat dia.

Untitled3 Untitled4

Dalam masa yang sama ayah Mae-Ri sibuk mengintip Mae-Ri dengan Moo-kyul. Dia orang perasan kena intip lepas tu main kejar kejar. Pakcik ni memang pelik. Makin menyampah pulak aku. Tak sedar diri semua sebab dia, anak dia jadi susah macam ni.

Untitled5 Untitled7

Oho! Love is in the air. haha. Jang Geun Suk ( Moo-Kyul) memang tak pernah fail kalau nyanyi. Suka wohh dengar dia nyanyi kat sini. haha. Berapa kali aku rewind dengar dia nyanyi. oh serius kalau dia bawak lagu ballad memang best. err tapi aku still tak berapa suka OST cerita ni (My bus) yang dia nyanyi.

Untitled9 Untitled8

Mae-ri kata Moo-Kyul nampak handsome masa nyanyi. Aigoo, JGS memang handsome maa. Why ah aku baru perasan dia handsome dalam drama ni? Dalam You’re beautiful aku tak berapa suka sangat. Mungkin sebab eyeliner dia buat muka dia nampak garang dalam You’re Beautiful.

Untitled28 Untitled29

Dalam masa yang sama, Syarikat produksi Jung-In tak dapat slot dalam season sekarang, maknanya kena tangguh la dia punya drama. Then ramai pelakon nak tarik diri termasuk pelakon lelaki utama, Lee-Ahn (? err ini tak silap namanya) Tapi, Seo-Jin still tetap dengan drama ni, tak akan tarik diri sebab dia percaya drama ni bagus.

Untitled11 Untitled12

Jung-In dah cukup banyak dengan masalah syarikat, lepas tu bapak dia nak kasi tambah masalah lagi dengan suruh Jung-In pasti kan yang lepas 100 hari Mae-Ri akan pilih dia kalau tidak bapak dia tarik balik investment. Ottokae?

Untitled27 Untitled30

Dah sebab bapak dia beriya sangat nak Mae-Ri jadi menantu dia, Jung-In pun angkut la Mae-Ri balik pergi jumpa bapak dia siap bermalam kat sana. Masa bapak Jung-In jumpa Mae-Ri mula la reminiscence zaman zaman lampau zaman cinta dia dengan omma Mae-ri. Oh ya, ayah si Mae-Ri ni pun kelakar. Tak reti baca keadaan. Langsung tak sedar yang bapak Jung-In ni betul betul gilakan mendiang isteri dia, itu yang pasalnya sibuk nak kawinkan anak dia dengan anak mendiang.

Untitled31 Untitled33

Anyway, everything goes smooth sebab Mae-Ri dengan senang dapat selesakan diri dengan bapak Jung-In. Dalam masa yang sama ayah Mae-Ri pergi jumpa Moo-kyul. Siap intip lagi pergerakan Moo-Kyul. cayalah appa! memang kalau dari dulu appa sangat berdedikasi macam ni kan hidup kau orang tak susah sampai kena jual anak nak hidup? hahaha.

Untitled34 Untitled35

KMK: Do you know out of loyal, hope and love, which one is the most important one? It’s loyalty.

Soo-Young: who told you that?

KMK: The girl you saw at my palce the day I was moving.

SY: Ahh…the girl that was as cute as a puppy! She must be loyal then?

KMK: Well, she is different from other girls.

SY: Really? Well, it seems you’ve meet your loyal girl then.

Then, hubungan Moo-kyul dengan omma dia pun sama serupa je dengan Mae-ri bersama ayahanda beliau. Dua dua anak yang kena jaga parent. Omma moo-kyul baru putus cinta, lepas tu janji macam macam konon konon tak mau tinggalkan Moo-kyul lagi lepas tu tak sempat nak balik rumah lagi dah tinggalkan Moo-kyul sorang sorang lagi pergi ikut boyfriend dia. Tak memasal orang tu makan baskin ro binsorang sorang. Dah la memang tak suka sejuk.

Untitled37 Untitled26

WMR: Family need loyalty to live on. You know I’ll always be on your side, right? So, lets stay loyal till the end. Jagi-ya! sarang-he!

Then ,masa Moo-Kyul sedih sedih makan ais krim sorang sorang, Mae-Ri call berlakon lagi. Serius kalau part Mae-Ri cakap dengna Moo-Kyul depan Jung-In atau Ayah dia, memang aku rasa nak gelak ,rimas pun ada lama lama. Dah la menjerit chagi-ya chagi-ya, lepas tu overacting pulak tu. Pening kepala Moo-kyul nak layan. Dan kalau aku jadi Jung-In memang nak gelak pun ada. Aku rasa memang obvious gila yang dia orang cuma berlakon. Either jung-in memang tak sedar sebab dia ni lambat pick up sikit atau saje buat buat tak perasan sebab malas nak layan.

Untitled25 Untitled24

Dan malam tu adalah malam birthday Seo-Jin. Obviously seo-Jin masih sukakan moo-kyul then dia pergi jumpa band mates Moo-Kyul since salah sorang tu birthday dia sama dengan Seo-Jin.

Untitled23 Untitled22

JI: Boku ga iru, boku ga kimi wo mamotte ageru eien ni.

Sementara dekat Mae-Ri pulak, dia terjumpa gambar lama lebih kurang 20 tahun dulu. Gambar dia dengan Jung In masa kecik. Itu la punca scar kat dahi dia yang Moo-Kyul suka sangat, siap kata cantik macam Harry potter. Tapi macam mana pun, Jung-In tak ingat langsung pasal benda tu. Dia kata dia tak mau ingat apa yang berlaku sebelum umur dia lapan tahun. Hmm, mungkin ada something yang berlaku dekat dia masa kecik dulu yang mungkin akan ditunjuk dalam episode episode seterusnya.

Untitled20 Untitled19

Dan masa ni Moo-kyul dah balik rumah belek belek buku terjumpa kertas yang Mae-Ri selitkan kat buku dia masa episode tiga time suruh dia hafal cerita ni, pasal macam mana dia orang boleh bercinta. Again, Mae-Ri adalah drama fan, literature student. Of course jalan ceritanya goes dramatic berbunga bunga yang bila baca, omg! sangat cheesy okay! haha. Lepas tu Moo-kyul keluar pergi jumpa bandmates dia dan kebetulan Seo-Jin masih ada dekat situ.

Untitled14 Untitled18

Seo-jin ajak Moo-Kyul baik semula. tapi moo-Kyul tolak sebab bila dia dah lepaskan perempuan tu, dia tak akan balik semula kat perempuan tu. Seo-Jin pun keluar. Bandmates dia tak setuju and suruh dia orang berbaik semula. Then, dia tanya, bukan ke dia orang jugak yang suruh dia kawin dengan Mae-Ri. Oho! Dekat sini actually dia dah mula tunjuk yang dia a bit concern dekat mae-Ri. Then, Bila nak balik tengok-tengok Seo-Jin kena kacau dengan orang mabuk ke orang jahat ke entah.

Untitled21 Untitled16

While, Mae-Ri pulak terseliuh tak pasal pasal Jung-In kena piggyback dia. Hmm, Remind me about episode lepas masa Moo-kyul tanya selain dia siapa lagi yang pernah Piggyback Mae-Ri, then Mae-Ri jawab cuma ayah dia sorang aja. Tapi sebenarnya Jung-In dah pernah piggy back dia masa dia umur 4 tahun.

Untitled17Untitled15

And, yeah lepas moo-Kyul selamatkan Seo-Jin, Seo-Jin terus peluk Moo-kyul and in the same time, Mae-Ri nak call Moo-Kyul tapi Jung-In rampas phone and kata yang Moo-Kyul adalah rival dia sekarang. Dan dia akan cuba the very best of him untuk buat Mae-Ri pilih dia lepas 100 hari.

Untitled13

Hmm, episode dah berkembang, obedient guy dah mula bukak langkah bila bapak dia ugut untuk tarik investment. Dan our beautiful rocker pun dah mula concern dengan Mae-Ri. It’s going to be fun! Kalau tak asik tengok Mae-Ri aje beriya berlakon. Tapi macam tak ada orang layan. Keh keh. But still here, I’m prefer beautiful rocker walaupun dia ada possibility untuk kecewakan Mae-Ri sebab dia ada Seo-Jin. Kenapa bukan Jung-In? Dia baik. dan sangat baik. But still i don’t like him. The only reason why I don’t like that obedient smart guy adalah sebab dia buat semua untuk bisnes. Yes, dia akan cuba pastikan Mae-Ri akan pilih dia jugak kerana bisnes. Ohh well, sungguh bosan orang macam ni. Mungkin bila watak dia berkembang dan stop cakap pasal bisnes like 24 hours, aku mula suka dia jugak kut. Yeah, sebab he is good actually. Too good to do exist.

Labels:

0 comments