Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Me: The One and Only
Hi! 안녕하세요 ! Thanks for reading! ^^ ~He, who has no strength to dream, has no strength to live~Ernst Toller~
Disclaimer
Hi! Before anything else, just to remind you, I'm talking craps sometimes, so whatever is written here, just deal with it because afterall this is my blog (: I'm not an English/Bahasa teacher, so pardon my grammar. No any childish acts. Respect is a must. Thank You :D
Email: nurulshariff90@yahoo.com
AYUMIYOSHIDA:)
Navigations

Profile Blog Links Joined Credits
I am ME | A Plain Jane
Not just any type of girl Hello! I'm Nurul. 21 year old. AB blood type. Lefty. Another plain Jane who rarely has an objective. I just accept what I get, either it was a reward for my hard work or even it was a punishment from my laziness. Those facts explain how loser I am. Oh I am also one of girls who wrote fan letter as her bio. Love pink. Has 2 different personality because I am AB lol. Half of myself already here so yeah, just read it! ^^ ohh! I'm so random. Remember!



Instagram


Twitter


Khamsahamnida


Airi's first giveaway
Photobucket

Currently...
Feeling : Has crush on 이태민-koe ga suki. Soshite, anata no silent gesture, daisuki. 태민-san no ongaku itsumo kikimasu.
Eating : sushi, takoyaki, green tea,skittles, oat krunch, marshmellow lover. Nowadays mum homemade foods are saikou!
Doing : Sleeping 10 hours/day to get a better skin bleagh.
Watching : salamander guru and the shadow, operation love kver, painter of the wind, Rooftop Prince.
Reading : tuesdays with morrie by mitch albom.
Listening to : Lee taemin. Younha. Any beautiful ballad & R&B,Be Ma Girl-Teentop, Good night-B1A4.

Always Keep The Faith


CLERKSHIP SCHEDULE

[1] Clinical Oncology :
15/4/12-19/4/12

[2] Obstetric & Gynecology :
22/4/12-26/4/12

3] Surgery/Radiopharmacy :
29/4/12-3/5/12

[4] Pediatric :
6/5/12-10/5/12

[5] Medicine :
13/5/12-17/5/12

[6] Community Pharmacy :
20/5/12-24/5/12

[7] Psychiatry :
27/5/12-31/5/12

Wishlist

Daily Reads
Fay | WZul | Zati | Wana | Dramabeans | QiuQiu |

University
Ori | Kak Nuha | Ilham | Kak Syu | JauzeeUmny | Raj | Dila | Kak Fatin | El | Nabila | Pai | Syafuan

School
Faiz | Alif | Fizan | Zam | Syafizan | Faiq | miraayon | Tiqasaid

Familia
Kak Ya | Dek Ha

Fangirling&stuffs
Hananorisa RL | Fana | Mr.Pinky | Pinat | Jade | Nasyirah | Dorama | Hananorisa | Waiem | Icepluscoffee | C3JJ

miscellaneous
Agama | Adifstory | RahsiaFarmasi | Saifulislam | Doctor | Terfaktab | HanieHidayah | TeyCindy | Revelinme | CynthiaOng | Jezmine | Fatinliyana |

Rotten Things
March 2009 | April 2009 | July 2009 | August 2009 | September 2009 | October 2009 | November 2009 | January 2010 | February 2010 | March 2010 | April 2010 | May 2010 | June 2010 | July 2010 | August 2010 | September 2010 | October 2010 | November 2010 | December 2010 | January 2011 | February 2011 | March 2011 | April 2011 | May 2011 | June 2011 | July 2011 | August 2011 | September 2011 | October 2011 | November 2011 | March 2012 | May 2012 | June 2012 | July 2012 | August 2012 | February 2013 | April 2013 | May 2013 | June 2013 | September 2013 | February 2014 |

Wae Wae…? ottokajo,? T____T
oha~! RRB
Acute Ryeonal Syndrome
random.
Pengsan
padan muka part 2
padan muka
twitter twitter twitter
study dekat sini best lah.
sila abaikan part 2

Click!

> comments
Marry Stayed Out All night episode 3
Written at Friday, November 19, 2010 | back to top

안녕하세요!

MUNG MUNG~! YAWW~!

Penat aku gelak sorang sorang tengok drama ni. Internet pun tak tutup lagi. Awal awal tadi ibu dah tanya bila nak tutup internet ni. keh keh sekejap eh.

Drama progress dengan macam macam masalah timbul lepas ayah Mae-Ri pandai pandai pi sign marriage license antara Mae-Ri dengan Jung-in. Bila ayah Mae-Ri tak percaya Moo Kyul betul betul kawin dengan Mae-Ri, Mae-ri pun mula cerita macam mana dia orang jumpa dari awal, tapi dengan gaya yang lagi dramatis. Memang drama fan sungguh la semua benda buat pun pengaruh drama lebih. haha.

Untitled1

KMK: You look like the cat in Shreek.

Mula-mula mintak ambil gambar kawin, lepas tu mintak pinjam nama, sekarang mintak ikut jadual kawin pulak? Aigoo, pening kepala.

Untitled2 

WMR: Sorry Dad,

KMK: Hey, I’m not your dad,

WMR: I know, but you no what dad… I really… truly wanted to ran away. But since we’ve already paid back our debts, lets be happily together once the 100 days are up. I’ll go back to school again, and I’ll graduate and then I’ll find a good job. I’ll make you happy.

So, bila ikut jadual kawin 9 am – 5 pm, Mae-Ri kena pergi ikut Jang-In, polite jerk guy pilihan ayah dia kerja. Rimas tengok ayah Mae-ri asik ambil kesempatan je dekat anak dia. Typical drama korea. Ayah kalau tak senonoh mesti penuh hutang lepas tu anak yang kena tanggung akibat. Jung-In ni tak banyak cakap, yelah brilliant guy, a smart bussiness man kan? ohh tapi dia punya gaya macam menyampahkan jugak kadang-kadang. Dia baik tapi…yap, he is a polite jerk. Setuju dengan Mae-Ri. But still dia ada ciri ciri yang boleh buat girls go “awww~! you are my type.” He looks cool meh dengan his own style. Anyway, Jung-In memang type yang treat semua benda macam business even kawin sekalipun. Sebab tu dia setuju dari awal untuk kawin dengan Mae-Ri, supaya ayah dia akan invest duit dalam bisnes drama dia. Dan ayah dia pun? Masih cintakan omma nya si Mae-Ri lepas tu tak pasal pasal anak-anak jadi mangsa kena kawin pulak? Eloklah. Sorang sebab cinta lama, sorang sebab duit hutang. Dua-dua pertaruh anak. Contoh ayah yang corrupt.

 

Untitled3Untitled4 Untitled5

Then, dekat tempat kerja Mae-Ri jadi assistant dekat set penggambaran. Dapatlah dia jumpa Seo-Jin, pelakon yang dia minat. Well, Seo Jin ni macam artis bermasalah sikit. Tapi setakat ni aku tak adalah tak suka dengan dia. Dia mungkin cuma artis yang picky, hot-tempered, dan memang semua orang ada masalah kalau kerja dengan dia, tapi ada quality. Nampak lain sikit dari typical artis yang asyik cakap besar, bermuka-muka depan baik belakang hampeh lagi kosong. And sooo yeah, got sikit salah faham antara dia dengan Mae-Ri, pecah cermin artis ni kerjakan. but at the end of this episode, looks like Mae- Ri berjaya settle kan masalah ni. Well, Masalah apa je tak pernah timpa kat dia, so no wonder she can fixed it. Tapi kesian ini kali kedua cell phone dia jahanam sebab orang orang entertainment punya kerja. Padahal dia tak buat salah apa-apa.  Memang setiap kali kalau dia pegang cell phone dia dekat dengan orang orang yang macam tu dia akan dapat bad luck kut. And yap, Seo-Jin adalah ex-girlfriend Moo Kyul, that’s why masa malam accident tu Seo-Jin ada kat bar tempat Moo-Kyul buat concert.

Untitled6 Untitled7

WMR text: Kang Moo kyul, Thanks for yesterday and sorry. You must be tired because of me, so make sure you go home and rest. You would not drinking again after saying you wouldn’t because of your work, are you? Don’t act cooky because you’re young, think of your body. If you want to keep doing music forever, you need to think of your health now.

Sebab salah faham tadi, Seo-Jin tinggalkan set penggambaran, blah pergi tengok concert Moo-Kyul. Jung-In pun kejar. Lelaki ni pun  type yang kalau dia nak dia akan dapatkan jugak macam mana cara sekalipun. Jadi, confirm lah dia akan kejarkan? Then, consequencenya dari nak kejar Seo-Jin, dia tertarik dengan concert Moo Kyul as Indie band. Ohh ya, Ahjumma yang itu aku sangat benci plus menyampah. Makcik batu api. Dia antara orang penting jugak kut dalam syarikat Jung-in tak pun dalam industri hiburan. Sebab mak cik ni la Mae-Ri punya cell phone dua kali berderai. Makcik ni jugak batu api, suka hasut sana sini sampai Seo-Jin salah faham. Lepas tu pandang rendah orang sana sini tak ada nilai. Eh, kau kenapa makcik? Tak boleh tengok hidup orang lain senang eh?

Untitled8 Untitled9

Then, macam biasa Moo-Kyul mabuk sebab concert dia spoiled malam tu. And yes, semua orang tau Jung-In tak akan biarkan je Moo-Kyul pergi macam tu bila Moo-kyul tolak offer dia. Maka tak memasal Jung-in terpaksa bawa balik Moo-Kyul tidur dekat rumah dia pada akhirnya. (Semua orang pun tau Moo-kyul macam kucing tepi jalan bila mabuk even Mae-ri pun panggil dia yaww! bunyi kucing) Dan pagi tu bila Mae-Ri datang rumah Jung-In ikut jadual, dia mula seronok sebab konon konon andaian dia Jung-In ni gay betul so dia boleh lepas dari kontrak 100 hari tu. Sekali bila dia jengok, tengok tengok ‘hubby’ dia ada dalam tu err dengan so called husband dia jugak. Oh My! ini adalah titik pertemuan isteri dan err suami suami. Yaww~! Jagi-ya! buat apa dua orang tu~? kah kah.

Oh dia punya OST yang superstar-KARA best lah.

Labels:

2 comments